Фитнес след бременност

Дотук добре. А после?

от четиво за 2 минути

След раждането имате нужда от малко време без спорт, за да дадете възможност на тялото да си почине и оздравее, да се възстановят коремните мускули и тазовите кости. Не се връщайте веднага към същата интензивност и продължителност на упражнения, както преди да родите, но не пропускайте преимуществата, които спортът ви дава, освен стягането и свалянето на натрупаните с бременността килограми.

Фитнес след бременностСпортът и упражненията могат да ви по могнат за цялостно възстановяване след раждането.

Те предпазват от "следродилна депрсия", спомагат за влизането във форма на тялото, възстановяват мускулите и костите по-бързо, дават ви енергия.

Бъдете уверени, че с подходящи упражнения и диета след раждането можете да постигнете както желаната фигура, така и бодър дух!

Възстановителният или т.нар. следродилен период е времето, през което организмът постепенно се връща към своето състояние и функции от преди забременяването.

Първите дни и месеци след раждането са доста тежки, но за да можете пълноценно да се грижите за вашето бебе, е необходимо бързо възстановяване, което трябва да е комплексно.

От първостепенно значение си остава приемът на здравословна и балансирана храна, съчетан с умерено спортуване, което ще спомогне за по-бързото излизане от състоянието на евентуална следродилна депресия и за влизане в желаната физическа форма.

Препоръчително е обаче да се консултирате със специалист преди да започнете да спортувате, защото при различен вид раждане и при евентуални усложнения различно е времето, необходимо за стабилизиране на организма.

За спортуването след раждане има значение и дали кърмите, защото тежките физически натоварвания могат да доведат до значително намаляване на количеството отделена кърма.

Затова е изключително важно да изберете подходящия за вашия случай спорт.

Колкото по-рано се върнете във фитнеса след бременност, толкова по-добре.

Но за успешната тренировка има значение какво е било раждането: със секцио, нормално и т.н.

Най-добре се консултирайте със спортен лекар за точния характер на упражненията, които правите.

Като цяло тренировката не се очаква да е твърде особена, просто трябва да избягвате проблемни зони след операцията и големи натоварвания.

Имайте предвид една особеност: след раждането коремните мускули може да са претърпели промени.

Не бързайте да ги натоварвате, още повече че ключът за отслабването не е в броя на коремните преси, а във вашата диета.

Колкото по-бързо успеете да се върнете към спорта, толкова по-голям успех ви чака с връщането на добрата форма.

Стискаме ви палци!

В статията са използвани източници - виж списъка.

  • moetodete.bg
  • az-jenata.com
  • letsgym.com
  • fitnesizdrave.com
  • beinsadouno.com
  • biberonbg.com
  • azibebe.com
  • Списание "ЖУРНАЛ за жената", брой 24/2009г, стр.14, "Да си съставим вкусно и пълноценно меню"
  • fitnessonline.com
Хареса ли ти статията?
Статията написа Стефан Симеонов
Модератор на форума и BB-Team автор от 2005 г. С интерес в сферата на медицината и физиологията. С опит в спортове като езда, фехтовка, някои бойни спортове и др., но постоянната му любов си остава фитнесът, силовите спортове и всичко свързано с тях. Привърженик на балансираните режими, противник на крайностите, освен когато не е наложително.
Мнения по темата
1
16 окт 2009 09:08

;-) пак съм цитирана като източник...

Като цяло статията е твърде обща за да бъде полезна.

2
16 окт 2009 13:19

на мен статията ми е интересна и смятам че е полезна

Стефан Симеонов
3
18 окт 2009 16:53

Поли :)
Е като толкова често те цитирам добави барем и ти нещо да допълним знанията на аудиторията :)
Кое точно имаш предвид че е цитирано? Статията в “аз жената”? Кое си ти “аз като източник”?

Действително според мен статията малко се губи.
Проблемът е че тя е завършваща статия от цикъл “седмични статии”...
Според мен свръзйката с материалите липсва. Като завършваща статия на хранене и тренировк ипо време на фитнес, където са описани основните принципи тя верно има повече смисъл отколкото като отделен материал :)
Но, доколкото виждам ,ти си ги забелязала другите статии всъщност.
Поздрави!

4
18 окт 2009 17:18

Аз съм Поли - автор на  letsgym.com :-)

Да, видях и другата статия - но тя засягаше тренировка по време на бременността. Това е различно, дори много.

Считам статията за твърде обща, защото не дава нито един конкретен съвет в помощ на току що родилата жена.

Спортен лекар аз лчино не съм срещала нито един. Може би в професионалните спортни федерации има...

Стефан Симеонов
5
22 окт 2009 18:34

Поли,
И като специалист в областта как виждаш точно конкретния съвет?
1. Не е различно твърде много, основните принципи се спазват преди и след бременност.
Ето ти примерно цяла поредица абзаци от предната статия които не виждам защо да се повтарят в тая.
“Идеята на упражненията за бременни е да се поддържа тялото здраво и в добра физическа форма с умерени движения без пренатоварване – упражнения за тонус и релакс - джогинг, спортно ходене, водна гимнастика, плуване, фитнес, йога. Те спомагат за стимулиране на кръвоносната система, заздравяване на мускулатурата, еластичност на кожата, подобряване на координацията. Предложените водни спортове целят свеждане на травмите до минимум, премахване на натоварването от теглото, сваляне на напрежението от ставите.

Задължително e преди какъвто и да е спорт хубаво да разгреете, да имате подръка бутилка с вода и да не правите резки и опасни движения.

Към спортовете табу за бременни(в случая и за родилки - моя бел.) могат да се отнесат езда, ски, сърф, кънки, гмуркане. Тези интересни спортове не се препоръчват при бременност поради рисковете, от които са съпътствани, а именно – падане, промяна в налягането, възможност за удари и т.н. Запазете желанието си за по-екстремни усещания за момента, в които ще се стремите да възвърнете формата си - след раждането. Допустими са само за професионалисти и то в по-лека форма, с по-ниска интензивност и изострено внимание.


Ако имаш желание, посочи кое не отговаря.
И от статията с приципи за храненето мога да копирам абзаци, например
“За да се предотврати в максимална степен дефицита на каквито и да е минерали и витамини и да не се налага приемът им под форма на таблетки през този период, трябва да се храните здравословно и разнообразно с плодове, зеленчуци, млечни продукти, протеинови храни, пълнозърнест хляб. Избирайте храни, съдържащи фибри: житни и зърнени, спагети, пълнозърнест хляб, ориз, зеленчуци и плодове; храни, богати на желязо и калций - намаляват риска от анемия и високо кръвно налягане през бременността, витамин C; храни, богати на фолиева киселина, защото недостигът й може да доведе до дефекти в нервната система и гръбначния стълб на бебето. Хранете се пълноценно. Яжте често, но по малко. Правете разлика между глад и апетит. Истинският глад е физическо състояние, което се появява при нуждата на организма от храна. Апетитът пък е желание за ядене, а не нужда от храна. Той се провокира от навика, промените в настроението, бременност, раждане, скука. През 9-те месеца на бременността се приема за нормално да се наддаде между 12-14 кг. Съобразявайте хранителния и спортния си режим с това.


2. Конкретни упражнения нарочно не са публикувани. Не мисля че е професионално. Има значение дали раждането е със секцио или без. Каква е била бременността. Какви усложненията. Колко време след бременността се тренира. Това трябва да го направи първо лекар и второ, ама наистиан добре запознат с медицината инструктор. Лично мнение. Иначе упражнения мога да дам. Веднага. Но не и в статията.

Поздрави!

6
22 окт 2009 19:26

Разбирам защо реагираш така, но ако не смяташ, че трябва да  се повтаряш и според теб основните принципи са същите защо пишеш две стати, а не ги обедини в една?

Освен това, като човек проучил задълбочено темата и като жена, която е минала и през двата периода, ще ти кажа, че определно има разлика при спортуването по време на бременността и след това. Можеше да маркираш разликите, а не сега да прилагаш доказателства за приликите.

Много по-полезно би било да упоменеш колко време след раждането (според това дали е секцио или естествено) може да се започне със спорт и с какъв. “Колкото по-рано - толкова по-добре” не върши работа, още повече, че може и да е опасно.

Според мен липсва конкретна информация за това какво може да се спортува, колко време след раждането, в зависимост как е минало то, според това дали жеаната кърми; как да се предпазва от претоварване, как да се  хрануи.

Всичко, което е казано е “Внимавайте как се натоварвате и как се храните”. Това не помага с нищо.

Има лекари и инструктори с медицинско образование, които са разработили такъв тип упражнения и програми. Можеш да цитираш.

Стефан Симеонов
7
23 окт 2009 10:37

Не знам Поли. Три пъти ти погледнах сайта и нито веднъж не намерих статията използвана тук. Трявба да питам съпругата ми, която е помогнала малко с материалите за тея статии, тя поне дали е ползвала наистина нещо от твоя сайт.
Като цяло в едри спорове надребно не ми се участва и това че статията не покрива твои претенции за ползезност като конкретни упражнения например си е лично твое схващане. Аз пък мисля че точно от мотивация имат нужда тея жени, не от гениално тае бо упражнение което да ги накара да летят. Щото повечето се хвърлят да ядат или на пластични операции, ама не зарад ифакта че не могат да си измислят упражнение или дета... А заради друго.
Не виждам и като професионалист обаче нещо ценно да си казала.

Но е изключително дразнещо това, че във всяка подобна статия влизаш, изтъкваш твоя сайт, все едно едва ли не от тебе някой го е преписал и после охулваш съдържанието без да кажеш нищо полезно... Демек, преписали ама и затва не ги бива, бе що не си четете където трябва едва ли не... Малко неколегиално поведение, интернет колежке, не мислиш ли?
Немам нищо против да си търсиш популярност в Интернет, само не и по тоя начин.
За мен само фактът че нищо свястно по въпросите не си писала... А твърдиш че знаеш. Говори, че не смяташ че мястото им е тук, или...?
Т.е. поведението ти от нахално става обидно, изивни ме за прямостта.

Сори, да беше веднъж, ама на тебе взе да ти става навик... Да го изтрия тоя сайт от литературата , да не те стряска...

8
23 окт 2009 12:37

Всичко, което си написал си е твое тълкуване на нещата. При това от моягледна точкаизцяло погрешна. Какво съм написала по темата - има го вижда се.
Аз лично спирам дотук.

9
28 окт 2009 10:42

Наистина статията е обща, бих казала - леко повърхностна. За това ще ви дам нещо конкретно:

Не спрях да се занимавам с фитнес през цялата ми бременност и не промених хранителния си режим. Намалих тежестите, изключих една група упражнения (тези при които лежиш по гръб), изцяло забравих за бягането - всичко това под “надзора” на тренъорката ми. Вече не и се сърдя, че в началото на 9-тия месец ме изгони от залата. Държа да отбележа, че имах много лека бременност и поради тази причина можех да си позволя да тренирам и да правя дълги разходки.

4 месеца след като родих с операция се върнах в залата. Толкова бил обикновено срока при раждалите секцио. Жените, които са родили естествено могат да се захванат със спорт след 2 месеца.
В началото правих кръгови тренировки с леки тежести, за да вляза във форма и никакви натоварвания на корема. С коремните преси започнах 7-8 месеца след раждането.

Относно кърменето - тренировките по никакъв начин не се отразиха на кърмата - като количество и качество - съдя по апетита, с който си хапваше малката принцеса. Искрено вярвам, че забраната на кърмачките да спортуват си е абсолютна заблуда. В крайна сметка, бабите ни бързо след като родят са се връщали на полето и да леели пот, а в онези времена са кърмили до 2-3 години. Отбих, когато дъщеря ми беше на една и пак повтарям, че спотра не се отрази на кърмата.
Тук е момента да припомня - никакви добавки през този период (вие си го знаете!)

14 месеца след като родих изглеждам страхотно! Такава преса не съм имала никога.
Отново само аз владея тялото си и мисля да се насладя на това усещане максимално (докато не дойде момента за следващия мишок).

Смело със спорта, момичета!

Стефан Симеонов
10
29 окт 2009 13:40

С такъв тип дискусия съм по - съгласен.
Общо взето мога да се съглася с казаното по - горе .Вярн ое, не съм жена  не говоря от собствен опит, но, има няколко но:

1. 90% от жените бързат да идат във фитнеса след бременност с една цел. Да отслабнат.
А отслабването без диета си е чиста загуба на време и с това ще се съгласи всеки на ти със спорта. Т.е. ключът тук не е кога ще се върнеш в залата. Ключът е кога ще се върнеш в режим.
Предполагам СЛавея, знаеш колко много въпроси повдига това? Поне що говорим за резултати. Иначе за чиста гимнастика сигурно и веднага щом спре да те боли можеш да започнеш.

2. Тренировката е стрес. И то хормонален.
Първата и най - често срещаната причина за влошаване на кърмата или спирането й въобще - поне както аз съм чувал, е стрес. Вярно че малко безразборно наричат стрес каквото им дойде... Но за тренировката е безспорно че е катаболемн процес и че активира HPA процесите, т.е. официалният стрес... Къв е риска? При съвременното състояние на медицината той е божа работа, н ого има.

3. И ак остресът е причина номер едно, то номер две причина е рязкото сваляне и качване на килограми. А точно това искате от спорта след бременност, нали?

Казвам го просто да се има предвид. Не че съм отявлен противник на спорта. Ако мога ще искам жена ми да спортува и през бременността. Ще искам и да кърми... Ама вие помислете. Това “нищо ми немаше” нищо не значи. Принципно познавам жена, която е яздила кон до деветия месец и дори е одила да се състезава, скачане на препятствия.... Ами, хайде по конете?
Или всеки сам си преценя какъв риск да поеме?

11
1 ное 2009 08:07

Поли Стефан не е жена както самият той твърди, няма опит..........никога не е работил с бременни или пост-бременни НО за сметка на това е чувал разни неща!Нека да ги поразкаже, пише му се на колегата и в това няма нищо нередно според мен!

12
Мария
2 ное 2009 09:46

Здравейте, виждам, че тече лек спор. Попаднах на тази статия, като пуснах търсачка с конкретно “фитнес програма след раждане” и честно казано останах разочаровна от резултатите. Навсякъде пише колко добре е да се спортува след раждане, как се били отпуснали мускулите, как еди какво си. Това го установявам и сама, не енеобходимо да го прочета някъде. В този смисъл съм потребител на мнението на Поли - търся конкретика. Стефан Симеонов, писал си, че такъв тип жени се нуждаели от мотивация. Мотивацията идва от друго място според мен. Жена, която вече е започнала да търси информация, е намерила мотивация. Останалото е ала-бала. Отчаяно търсех конкретно предложение за програма или поне тип упражнения, с които да се започне - НЕЩО. Съгласна съм, че всеки организъм е специфичен, реакцията не женското тяло вследствие на раждане и бременност е различна - като последствията. Но отново разочарование, когато прочетох - “консултирайте се със спортен лекар”. Ако всяка бременна и раждала тичаше при спортен лекар, този тип специалисти щяха да са милионери. ЯСно е, че това е хубав съвет с твърде малко приложение и последователи.
Отново към Стефан Симеонов - качих 14 кг. по време на бременността, с раждането свалих 10кг, за 7 месечен период, през който не съм спряла да кърмя и не съм се лишавала от храна, не спазвам някои правила като “никакви въглехидрати вечер”, а си позволявам в някакво количество, съм свалила още 2 кг. Т.е. имам 2 кг. за връщане на теглото от преди забременяването, което не е сериозно. Това е в опровержение да думите ти, че раждалите жени искат рязко да редуцират теглото си. Ако източникът на твоя опит е единствено жена ти - лоша работа. Ето още конкретна информация - висока съм 173см, 61 кг към момента. Как преценяваш колко “рязко” искам да намаля теглото си? (поставям се в графата на раждали жени, за които имаш изградено мнение). А дали не целя нещо различно от просто “отслабване”. И още нещо - родих секцио, ако има значение в случая.
Да, статия всеки е свободен да пише, но все се надявах да е от някакъв вид специалист с опит в областта и нещо по-целенасочено да е споменато. Е, продължавам с търсенето....

13
2 ное 2009 12:56

Стефан говори за режим, с който да се отслабне. Бих го преформулирала като режим, с който да се постигне т.н. желана фигура. А такъв режим е именно здравословния начин на живот, който бременната жена се стерми да води - качествена храна, много пресни плодове и зеленчуци, умерени количества захар, много течности, живот без цигари, алкохол, лекарства за щяло и нещяло и всичко останало. Най-хубавото, което може да направи една жена е да запази този режим, като добави към него и интензивни спортни занимания.

Колкото до това, че Стефан не е жена ....това всички го разбрахме :) Той няма как да износи и роди дете; няма как да усети този трепет и тази емоция, но пък ще се лиши и от всички следродилни депресивни състояния и кризи. За това можем да го поздравим, че не е жена! Защото е трудно и наистина целият ти свят се променя. От динамичния социален живот не остава нищо. Най-добрите ти приятели стават памперсите, помпата закърма и стерилизатора. И ако в този момент жената се чувства дебела, отпусната, непривлекателна ....това може да я довърши психически. Спорта, дори и да не води до някакво драстично смъкване на килограми, при всичко положения се отразява положително върху самочувствието. Жената има няколко часа само за себе си, в които просто тренира, след което е много по-ведра и в по-добра кондиция.

Та стигнах до там, че Стефан не е жена :)
Бременната жена не е болна от бременност. Тя е като всички останали хора. Е, да - уморява се по-лесно, понякога и отичат краката, някой друг хемороид може да я навести, трябва да внимава със слънцето, но това не е болест. Тя може да води динамичен живот, да прави любов, да ходи на плаж, да спортува.

14
Мария
2 ное 2009 14:28

Славея, още предния път прочетох първия ти пост и много се зарадвах, че има бременни и раждали жени, които поддържат тялото си със спорт и по-здравословен начин на живот. Поздравления! За жалост по мои впечатления това не е често срещано. Аз нямах късмета да имам лека бременност - на 2 пъти влизах в болница по различни причини, месеци наред не можех да ходя на работа, всъщност едва се вдигах от леглото, камо ли да спортувам. Иначе не съм лаик във фитнеса, но сега търсех конкретни препоръки и съвети, за да си върна формата.
За жалост статията не предлага такива. И още нещо - заглавието е “Фитнес СЛЕД бременност”, така че няма да изпадам в подробности за спорта по време на бременност, а след раждането. :)
Че Стефан не е жена - ясно. Но ако човек има достатъчно опит и наблюдения върху раждали жени, ако е фитнес-инструктор, който има по-тесни интереси в тази област, това би могло да е от полза. Но да имаш един-единствен обект на информация относно този толкова индивидуален процес и въпреки това да се смяташ за достатъчен авторитет, за да напишеш статия (при това доста абстрактна) е меко казано странно....Не задължавам никого с мнението си, просто го споделям.
Аз, разбира се, няма да оставя интернет да е единствения ми източник на идеи.
И още нещо - успех на трениращите!

Стефан Симеонов
15
2 ное 2009 14:42

Ицо като цял оповече от един ник по една и съща тема говори за шизофрения брат, но нямам нищо против да се позабавлявам още малко.
Нема ли го и братчето ти М.? Днес четох едно много странно изследване мисля че на оксфорд беше... Диети, богати на мазнини водели до отслабване на мозъка? Доказано!
От днеска да се счита за научен факт!
На!
http://curious.actualno.com/news_267752.html

Разбирам идеята на така наречената Мария(хм... Съвпадението с М. да се брои за чиста алитерация) че само индивидуалния треньор е панацея. Така е ,те са гении. Особено щом отрекат всичко останало освен себе си. Аз разбира се съм далеч от мъсълта че в тая статия съм отговорил ан въпроса точно тя за колко време иска да отслабне. Също и в статията за наркотиците не съм отговорил на въпроса кой точно читател по колко точно наркотици иска да взима, ама това не ми е попречило да не напиша къде се продават и колко струват, нали...

Така.
Дайте сега по въпроса,
Тая статия не е с, нито имала претенцията да съдържа универсална фитнес програма за бременни.
Всъщност не ми е проблема и сега да си изчопля от пръстите една такава и веднага да я допубликувам по метода на редакцията... Н оне го правя.
Както казах тя е част от поредица с общи принципи. Може би е най - слабата стаия от поредицата, ок, разбрах мисълта.
Но програма за фитнес няма, няма да има и не е целяла да има ,не ми е ясно защо всичкиточно програма търсите в нея. Нито в другата има диета нито в тази програма.
Тея висок клас дейности сме ги оставили на доказани инструктори като г-н. И. Тр.(ака бургасфрик), Мария.... и други.

Аз не мисля че има какво да доказвам пред тях и че има смисъл въобще от диалог просто предупреждавам другите читатели да не се палят от личната провокация към мен.

Иначе честно казано и аз не съм много щастлив с тая статия, но проблемът е до голяма степен в начина ми на работа... Това е част от група седмични статии, като идеята е те да бъдт по общ тертип. Т.е. макар и за различни неща информацията да е горе долу с обща насока и еднакво структурирана. За тази статия обаче информативно не се получава толкова добре, още повече че много от принципите са вече упоменати в предходните две статии и тази идва като завършек... Ясно че това не ме извинява, но и не спира групата статии. Една по силна, друга по - слаба... Те вървят заедно и са писани заедно.

Но не съм щастлив не защото няма фитнес програма... То и колегите тука не че са таквиа гении с фитнеса, просто некои от тех имали 3 декара пасбище дето след кадастрални промени от бившия кмет паднало в центъра на комплекса и така...
Ице бате...
Колко време би ти стигнало за да покажеш някои от гениалните си програми(или тези на твоите инструктори) като резултат на самият теб??? Е така за да ни убедиш. Па и не ги казваш мааму стара вече 4 години са тайна, ма поне покажи ги да ги видим и да поверваме и всички да се юрнем по баира!
Кажи и дерзай, за да видим. Дай да опитаме така, на приказки ясно че си силен, бизнес имаш голем, ок...
Аз след още два месеца ще опитам да покажа... нещо. Може и да съм тъпичък, ама да видим.
Не излиза от твоя фитнес обаче... Май?

Поздрави и приятно трениране след бременност!

——————————————————————————————————————

Славея,
Понеже само ти си правиш труда да отговаряш смислено и по темата, съм длъжен да ти отговоря.
Въобще  не гледам на бременната или родилката като на болна.
Не забранявам спорта.
Но и бягам от това изключителн ода го препоръчам и да дам унивесални насоки за работа...
Иначе тренировки... Господа инструкторите тук вероятно не допускат за съществуването на такъв брой спортове по които можем да измислим тренировки... И за бременни и за постбременни но рискът е ясно защо е поне двоен...
И това е... Като цял опо тази статия не се разбира, н овъв всичките си статии има нещо общо.
Бягам от крайни препоръки. От това какво да се прави и какво да не се прави във всеки случай, поне що се отнася до спорните въпроси.
Старая се да дам за и против, и толкова. Всеки достатъчно разсъдлив и отговорен човек може да си вземе решението за себе си .И както каза Мария, да си намери или да не си намира програма.

16
Гриша
2 ное 2009 23:26

Чета и не вярвам на ушите си... :)
До преди 2 години този сайт за мен беше интересен източник за информация; сега, гледам, нивото доста е паднало.
Към автора: статията ти се казва “Фитнес след бременност”, в спортен сайт, пък викаш, не препоръчваш спорта...нещо ми се губи :) Друго викаш= можел си да дадеш веднага програма за бременни, ма не било туй целта....я дай една примерна, ей така, в коментарите, да видим; че аз макар да обикалям по залите от 20-ина години познавам едва неколцина, дето да имат опита и знанията да дадат смислен съвет за подобна ситуация. Мисля, че една жена, започвайки да чете подобна статия, очаква поне някакви принципи, на които да почива тренировката й, основни неща, маркери...пък ти ги прати на спортен лекар?! К’во разбира спортния лекар от фитнес програма за след раждане???
Иначе ти се пише- няма лошо, пиши за наркотиците там и за каквото се сетиш, ама нещо, от което разбираш. Не се обиждай, малко прямо пиша, но от малък съм нетатктичен и зле възпитан- не ти го казвам с лошо.
Айде със здраве.

Стефан Симеонов
17
3 ное 2009 05:54

Една ми е грешката явно Ице.
Много ти се връзвам.
Трябва да я по правим.
По добре ше ми е ако ти се смея.
Пишете си... Или пиши си, все тая.

18
4 ное 2009 08:52

Стефчо приятелю, грешките могат да бъдат нещо наистина много полезно за нас, стига разбирасе да се учим от тях и да се стремим колкото си може по-малко да ги повтаряме.
Не приемай по-горе написаното ЛИЧНО защото това не е ИСТИНАТА....(ако си чел Дон Мигел Руис)....! От сърце искам да ти подаря нещо на Гьоте..”Човек вижда толкова колкото знае”..........или ако заменим само една дума .......без да променяме смисъла.....
“Човек може толкова колкото знае”!

LOVE

19
Гриша
4 ное 2009 19:47

Не знам дали на мен викаш “Ице”, ама явно ме бъркаш с някого, ако е така. Написах мнение, защото съпругата ми ми каза за тая статия (ти между другото май и нея я бъркаш с някой друг де, ама нейсе).
Ако ти е смешно, смей се.

Стефан Симеонов
20
5 ное 2009 06:01

Абе това да си купиш Гьоте и да го разбереш разликата е горе долу като с това да си купиш фитнес и да го разбираш. Те с клишета и цитати и лоши преводи целият нет е пълен.
Иначе по принцип немам нищо против безмитният нов внос на инструктори отвъд океана. Стига някой от тях да допринасяше с нещо полезно на друг, освен на себе си.
Поздрави!

21
Мария
5 ное 2009 07:38

Стефане, до сега се мъчех да запазя добрия тон в изказа си, но ще кажа накрая - нещо яко ти дрънка в главата - ама дрънка на кухо.
Не знам дали тая история с тоя “Ицо” е някакъв нескопосан опит да замажеш вече омазаното от теб, но не се получава, да знаеш. Дори не можеш да си защитиш написаното без да намесваш въображаемия си приятел. И за какъв инструктор отвъд океана говориш - едва ли някой разбира. Много по-лесно би било, ако се придържаш към темата. Но явно не ти се отдава...По-лесно е да търсиш под вола теле (може би някаква конспирация), отколкото да приемеш, че има хора, които намират горенаписаното за празни приказки.
Омръзна ми от глупавия разговор с теб. Жалко, че не търпиш критика, която дори доста добронамерено (и без обидни думи) бях споделила. Очевидно самочувствието ти ходи 5 мин. преди теб. Не мога да разбера, не осъзнаваш ли, че сам се злепоставяш? Както и да е. Пиши си безсмислени статийки, прави още по-безсмислени коментари към тях - твоя работа.
Жалко за публиката...

22
5 ное 2009 08:50

Ами обърка се ......той май постоянно е объркан......... тука станахме егати и световните конспиратори.....аз предлагам на колегата да се пробва в ДАНС.......с тези свестранно развити таланти мисля че има големи шансове!

Стефан Симеонов
23
5 ное 2009 20:37

Ице, ако верно тия двамцата съществуват бате подбирай си лакеите поне да са малко по интелигентни... Доста тъпо се издават че имате нещо общо като се озлобяват когато говоря не на тях, а на теб, и то видимо показвайки че те познавам. След каот не познават тебе, я кажи що се озлобяват че ти говоря лично?
Да не си им работодател бате? Може би тогава това е което можеш да си позволиш на тея пари, не знам...
Аз бях дотук с теб, ти и подобните ти все едно не съществувате и като цяло нямам особено против да се оттегля от дебата по статиите. Имам си по - смислена работа...
Ама тебе вервам яко те е чукнала световната финансова, че пак немаш спирачки...

Белчо те банна, тука те баннаха... Само приятелския форум ше остане май ама там ше си кукате двама накрая...
Сега нова статия четох. Болница в Италия предлагала лечение на Интернет зависими, които мноо се надъхвали. Не знам , помисли.
Спрямо теб аз вече го измислих.

24
4 окт 2011 21:53

Малеееееееее, то това мъже да пишат за бременност и раждане не е работа! Много зависи от индивидуалните възможности през всеки месец от бременността. Аз тренирах до последно и усещах как от тренировка на средна степен силова трудност с около 20 км/ч на кростренажор до 1-2 месец, стигнах до тренировка на 1-вата степен с 11-13 км/ч. Разликата беше огромна. Едва сега, когато бебето ми е на 7 месеца, издържливостта почти ми се върна. Статията наистина не улучва 10-ката ;)

Сподели своя коментар

Влез със своя акаунт, преди да коментираш. Ако нямаш акаунт, може да се регистрираш за минута.