Фитнес след бременност

Дотук добре. А после?

След раждането имате нужда от малко време без спорт, за да дадете възможност на тялото да си почине и оздравее, да се възстановят коремните мускули и тазовите кости. Не се връщайте веднага към същата интензивност и продължителност на упражнения, както преди да родите, но не пропускайте преимуществата, които спортът ви дава, освен стягането и свалянето на натрупаните с бременността килограми.

Фитнес след бременностСпортът и упражненията могат да ви по могнат за цялостно възстановяване след раждането.

Те предпазват от "следродилна депрсия", спомагат за влизането във форма на тялото, възстановяват мускулите и костите по-бързо, дават ви енергия.

Бъдете уверени, че с подходящи упражнения и диета след раждането можете да постигнете както желаната фигура, така и бодър дух!

Възстановителният или т.нар. следродилен период е времето, през което организмът постепенно се връща към своето състояние и функции от преди забременяването.

Първите дни и месеци след раждането са доста тежки, но за да можете пълноценно да се грижите за вашето бебе, е необходимо бързо възстановяване, което трябва да е комплексно.

От първостепенно значение си остава приемът на здравословна и балансирана храна, съчетан с умерено спортуване, което ще спомогне за по-бързото излизане от състоянието на евентуална следродилна депресия и за влизане в желаната физическа форма.

Препоръчително е обаче да се консултирате със специалист преди да започнете да спортувате, защото при различен вид раждане и при евентуални усложнения различно е времето, необходимо за стабилизиране на организма.

За спортуването след раждане има значение и дали кърмите, защото тежките физически натоварвания могат да доведат до значително намаляване на количеството отделена кърма.

Затова е изключително важно да изберете подходящия за вашия случай спорт.

Колкото по-рано се върнете във фитнеса след бременност, толкова по-добре.

Но за успешната тренировка има значение какво е било раждането: със секцио, нормално и т.н.

Най-добре се консултирайте със спортен лекар за точния характер на упражненията, които правите.

Като цяло тренировката не се очаква да е твърде особена, просто трябва да избягвате проблемни зони след операцията и големи натоварвания.

Имайте предвид една особеност: след раждането коремните мускули може да са претърпели промени.

Не бързайте да ги натоварвате, още повече че ключът за отслабването не е в броя на коремните преси, а във вашата диета.

Колкото по-бързо успеете да се върнете към спорта, толкова по-голям успех ви чака с връщането на добрата форма.

Стискаме ви палци!

В статията са използвани източници - виж списъка.

Този текст е публикуван на 15.10.2009 и е актуализиран на 08.09.2011.

Хареса ли ти?

Сподели с приятели в:

apple-placeholderarrowback-arrowbb-hexbb-lettersbeginner-wizardbodyweight-wizardbookmarkGroupcartcheckoutclosecrossdiarydocumentdumbbell-wizardexpert-wizardfacebook-iconfacebookfemale-wizardfemalefootnotesforum-blockforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-new-postforum-recommendforum-subscribeforumgains-wizardghost-image-squareghost-imagegoogle-iconGoogle+gym-wizardhabitillustration-404instagramleft-arrowlogo-smallloss-wizardmail-iconMailmaintain-wizardmale-wizardmaleman-placeholdermeasurementsmedium-wizardmessagesmy-bbnewsletterphotosplaceholderpollprofileread-laterreadingright-arrowsearchservice-1service-2service-3service-4servicestarstoresubmit-arrowticktop-arrowtwitter-iconTwitterwoman-placeholder1