“Довършете” мазнините с finishers (втора част)

Да допълним колекцията с finisher комплекси

от четиво за 2 минути
“Довършете” мазнините с finishers (втора част)

Преди време разгледахме същността на finisher комплексите и посочихме за пример три варианта, с които да замените обичайното си монотонно кардио след силова тренировка.

Запознайте се със статията, ако все още не сте и обърнете внимание на началото, където отново говорим за важността на оптималната за целта диета.

Решихме да дадем още варианти за подобни кратки, но интензивни комплекси и ще се радваме, ако прецените, че имате нужда от тях, пробвате ги и останете доволни.

За любителите на суингове – 10-минутно приключение

Необходима екипировка: пудовка и таймер

Движения: руски суинг с пудовка 

Начин на изпълнение:

Времето на този финишър е 10 минути.
В началото на всяка минута изпълнявате определн брой руски суингове с пудовка, почивате в оставащото до края на минутата време и продължавате с конкретния брой суингове при началото на следващата минута.

Поредна минута

Брой суинг в рамките на минутата

Почивка

1

12

Оставащото време до края на съответната минута.

2

12

3

14

4

14

5

16

6

16

7

14

8

14

9

12

10

12

Преценете теглото на пудовката спрямо възможностите си. Нека да не е прекалено лека, но нека и да не създава предпоставки за компромиси с техниката.

Собствено тегло и акцент върху краката

Необходима екипировка: собствено тегло, стабилна пейка с височина до коляното или около 5 см под него, таймер

Движения:

Начин на изпълнение:

3 кръга с 1 минута почивка между тях от:

  • 10 повторения jumping jack;
  • 10 повторения клек със собствено тегло;
  • 10 повторения на крак статични напади (първо правите 10 повторения с единия крак, след което 10 повторения на другия);
  • 10 повторения на крак български клек.

Можете да направите комплекса по-предизвикателен, ако увеличите броят повторения в отделните кръгове или да запазите повторенията, но да направите повече кръгове.
Ако пък в разписания вид ви е непосилен за изпълнение, намалете кръговете на два и/или редуцирайте броя на отделните движения.

Сунг и подскачащ Джак 10-10-10

Необходима екипировка: собствено тегло, пудовка, таймер

Движения:

  • Руски суинг с пудовка
  • Jumping Jack

Начин на изпълнение:

Времето за изпълнение е 10 минути.

  • В началото на всяка минута правите 10 повторения Jumping Jack, след което продължавате с 10 повторения руски суинг с пудовка. Почивате до края на оставащата минута;
  • Когато започне новата минута, правите по нови 10 повторения Jumping Jack и суинг с пудовка и така в продължение на 10 минути.

Подберете достатъчно предизвикателна тежест на пудовката.
Ако искате да се предизвикате до по-голяма степен, увеличете броя повторения при двете движения. Ако пък описаното изпълнение ви затруднява, намалете общото времетраене на комплекса.

Хареса ли ти статията?
Статията написа Вероника Налбатска
Вероника е инструктор по водна аеробика (занимава се от 2007 година) и бивш състезател по силов трибой (неколкократен републикански шампион в кат. до 84 кг). Занимава се любителски с бодибилдинг от 2012 година. Дипломиран художник-дизайнер. Със силни интереси в областта на спорта и здравословното хранене. Търси хармонията и вярва, че здравето зависи от баланса между движение, хранене и емоции. Смята, че няма нито универсален тренировъчен подход, нито - универсална диета.
Сподели своя коментар

Влез със своя акаунт, преди да коментираш. Ако нямаш акаунт, може да се регистрираш за минута.