|
Дата: 10.03.2007
От: Варна
|
:? :? :?
Вече съм напълно отчаяна и ще съм благодарна за всеки един отговор,бил той и критичен...:(
Опитвала съм всякакви ханителни режими и диети , но резултата е нулев...:(
От известно време редовно чета рубриките във вашия форум и много ме обнадежди идеята за НВД...
След дълги часове на мъки и смятане на калории и хранителни стойности , измислих следното дневно меню :| :
9.00-1 портокал(200гр)
11.30 - 100гр сурови фъстъци
14.30 - 1 маруля,1 домат(200гр),1 краставица(200гр),50гр сирене
17.00 - 1/2 кисело мляко
19.30 - 150гр телешко месо , 1 маруля , 1 краставица(200гр)
На 21 год. съм , 175см , 70кг, тренирам 3 пъти седмично (30мин кардио , 60мин силова) , през останалите дни -аеробика , бягане ,пилатес , каланетика.
Кажете ми,моля ви,къде бъркам и как да се поправя.. :?:
Имам наистина голямо желание да се справя и затова имам нужда от вас! :oops: 
Ако вятърът духа в неподходяща посока, просто обърни платната си 
|
|
|
|
|
|
Дата: 31.01.2004
От: София
|
Сметни си калорийната крива. Виж колко е неравна през деня... Каква е тази диета? В НВД не се консумират храни съдържащи прости захари. Тук виждам доматки и портокалки - не става! Няма да постигнеш кетоза така! Фъстъците ги раздели на 2 приема през поне 3 часа. Кисело млекце с лактоза ли? Хех-става, ако е домашно и доста кисело т.е. с мнооого бактерии, които да оставиш за 1 вечер извън хладилника, да се размножат папкайки лактозата. После го хапваш. Иначе, преориентирай се! Само 3 тренировки седмично? Защо? Пилатес и каланетика не ги брой за кардио дейност. Там ходи за хоби, гъвкавост, контакти, издръжливост ...
|
|
|
|
|
|
|
Благодаря ти Vladimir.Nedkov !:)
С тези няколко изречения си казал толкова неща които не знаех .
Затруднена съм при изготвянето на дневното меню , защото при НВД избора на храни е мног малък , а и през повечето време не съм си у дома , за да си приготвям нещо .
Дай ми съвет какво мога да ям на междинните хранения и на закуска... :?
А относно тренировките , защо смяташ , че са малко?Аз работя по програма , която ми изготви лично за мен фитнес инструктурката ми и тя дори не ми дава да тренирам по-често...
Относно киселото мляко...включих го , защото на много места четох че хора на такава диета го ядат... :oops:
Все още съм малко объркана и ти благодаря предварително за вниманието .
|
|
|
|
|
|
Дата: 01.02.2007
|
Проста схема за НВД
закуска - овесени ядки с кисело мляко (мноог по-добре от прясното е)
втора закуска - яйца и зеленчук
обяд - месо + зеленчук
следобедна закуска - кисело мляко с фибри (трици) (фибрите не са задължителни) или заквасена сметана (мазничко е, на някой не им харесва)
вечеря - месо + зеленчук (порцията малко по-малка от обяда)
преди лягане - обезмаслена извара
Сметни си калориите и подържай -300-500 . На обяд можеш да ядеш свинско или телешко, а на вечеря пиле или риба е по-удачно. Никакви плодове и въглехидрати след обяд. Плодовете сутрин. Препоръчителни плодове - грейпфрути, боровинки, лимони
Месото може да се готви по много начини, като цяло избягвай пърженето (ако кратко се запържва да е в масло). Може да задушаваш месото в сметана. Дроба е добра храна, богат на белтъци.
BLOOD ON THE BARBELL
Louie Simmons said once when questioned about his diet, “Cholesterol turns into testosterone”
|
|
|
|
|
|
|
Блгодаря ! :D
Колкото по-просто са обяснени нещата, толкова по-лесна изглежда диетата
Точно такава схемичка търсих...и никъде не успях да намеря ..
Благодаря и за останалите съвети :wink:
А някой може ли да ми каже нещо за кашкавала...и има ли той място в НВД ?
И за това кога е най-добре да правя свободния ден ?
|
|
|
|
|
|
Дата: 01.02.2007
|
Всички пълномаслени млечни продукти имат място в НВД (обезмалсеното кислео мляко има нишесте обикновено). Единствено прясното мляко е добре да се ограничи. Кашкавал може да се яде. Свободния ден обикновено го правят неделя. Важното е след свободен ден да следва ден с тренировка. И свободен ден не означава торти, пасти и бонбони на корем. Свободния ден е примерно въглехидратрите х2. Добавяш картофи, ориз и такива към менюто. Ако закуската от овесени ядки омръва, или не ти понасят, закусвай хляб Бонус (или друг подобен) с масло, кашкавал, месо (сухи филета, сушеница може, изобщо колбаси с доказан произход). Кайма смелена на място е добър вариант за разнообрази. Замесвай без хляб или галета - само яйце, подправки и лук (не се разпадат кюфтетата пробвал съм).
За ядки, ако ядеш такива да са преди обяд. Бадеми, орехи, лешници. Фъстъците не са толкова добри и в по-малки количества (100 грама ядки са около 600 калории, доста е за теб).
Ограничи доматите (не ги изключвай) за сметка на зеле, марули, броколи, спанак ... Далече от олио и рапично масло. Гъби могат да се ядат, но предимно пресни (консервираните са с много боклуци). Маслините са хубава храна.
Успех
BLOOD ON THE BARBELL
Louie Simmons said once when questioned about his diet, “Cholesterol turns into testosterone”
|
|
|
|
|
|
|
Респект към инструкторката ти, но обикновенно колко пъти ще тренираш го решаваш ти. Тя пита ли те, колко пъти седмично имаш възможност да тренираш? 4-си за мен си е абсолютния минимум.
|
|
|
|
|
|
Дата: 08.11.2004
От: Dagobah, Outer Rim
|
[quote author=“locvs”]Всички пълномаслени млечни продукти имат място в НВД (обезмалсеното кислео мляко има нишесте обикновено). Единствено прясното мляко е добре да се ограничи. Кашкавал може да се яде. Свободния ден обикновено го правят неделя. Важното е след свободен ден да следва ден с тренировка. И свободен ден не означава торти, пасти и бонбони на корем. Свободния ден е примерно въглехидратрите х2. Добавяш картофи, ориз и такива към менюто. Ако закуската от овесени ядки омръва, или не ти понасят, закусвай хляб Бонус (или друг подобен) с масло, кашкавал, месо (сухи филета, сушеница може, изобщо колбаси с доказан произход). Кайма смелена на място е добър вариант за разнообрази. Замесвай без хляб или галета - само яйце, подправки и лук (не се разпадат кюфтетата пробвал съм).
За ядки, ако ядеш такива да са преди обяд. Бадеми, орехи, лешници. Фъстъците не са толкова добри и в по-малки количества (100 грама ядки са около 600 калории, доста е за теб).
Ограничи доматите (не ги изключвай) за сметка на зеле, марули, броколи, спанак ... Далече от олио и рапично масло. Гъби могат да се ядат, но предимно пресни (консервираните са с много боклуци). Маслините са хубава храна.
Успех
Браво и на двамата, толкова синтезирано отдавна не бях виждал!
Само едно уточнение към девойката - пии много вода, а в дните които зареждаш (неделя примерно), я намали на половина (за да я намалиш, обаче трябва да знаеш горе долу по колко пиеш на ден, така че можеш да провериш и това!) По здрави и Успех
For the Jedi,
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
There is no passion, there is serenity.
There is no death, there is the Force…
|
|
|
|
|
|
Дата: 05.09.2004
|
[quote author=“Vladimir.Nedkov”]Респект към инструкторката ти, но обикновенно колко пъти ще тренираш го решаваш ти. Тя пита ли те, колко пъти седмично имаш възможност да тренираш? 4-си за мен си е абсолютния минимум.
Стига бе, и аз рядко тренирам 4 пъти седмично. 3 си е достатъчно, особено ако сега почва. Пък и са и по час и половина тренировките, плюс разни аеробни дейности през останалите дни, и освен това ще е на диета и ще е с ограничени енергийни ресурси. Не е целта да се скапе от трениране.
“No, I’m not on steroids…but thanks for asking”
“Do I look like I need your advice?“
“Да знаеш не е достатъчно. Трябва да ПРИЛАГАШ.“
“Да искаш не е достатъчно. Трябва да ПРАВИШ.“
„Ако човек откаже да приеме друго, освен най-доброто, обикновено го получава.“
Сайт (блог)
Видео
|
|
|
|
|
|
|
Отонво блгодаря за всички съвети Научавам наистина много от вас ...
А за тренировките мога да кажа, че аз самата не съм в състояние всеки ден да тренирам, защото силовата ми тренировка е доста “силова“ и след нея имам нужда наистина да си почина затова в дните , в които не съм в залата правя само кардио(бягане, аеробика)....и понякога , когато имам сили вечер у дома си правя пилатес и каланетика
А отчаянието ми дойде от там, че...откакто ходя на фитнес(няколко месеца) качих 5 кг :( :( А смятах че с тренировки ще се стегна и ще намаля обиколките си....
Това нормално ли е според вас :?: :?:
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.12.2006
|
[quote author=“Freaky_Me”]Отонво блгодаря за всички съвети Научавам наистина много от вас ...
А за тренировките мога да кажа, че аз самата не съм в състояние всеки ден да тренирам, защото силовата ми тренировка е доста “силова“ и след нея имам нужда наистина да си почина затова в дните , в които не съм в залата правя само кардио(бягане, аеробика)....и понякога , когато имам сили вечер у дома си правя пилатес и каланетика
А отчаянието ми дойде от там, че...откакто ходя на фитнес(няколко месеца) качих 5 кг :( :( А смятах че с тренировки ще се стегна и ще намаля обиколките си....
Това нормално ли е според вас :?: :?:
Абсолютно достатъчно е натоварването, ако наистина правиш кардио в “почивните дни“.
Качила си кг. или защото си приемала много храна, и при това, каквато не трябва, или защото са ти се уплътнили мускулите и нали знаеш - те са по-тежки от сланинките Обиколките как са - по-големи ли са?
Прави си самооценка по дрехите си и сантиметъра - много често кантара не е достатъчно обективен. Направи малко НВД-то то горните постове и ще видиш как е.
Поздрави!
|
|
|
|
|
|
Дата: 05.02.2007
|
Когато се почувстваш гладна , яж зеле. Зелето има целулоза , която не може да се разгради от стомаха и така ще се чувстваш заситена .
НЕ Е ВАЖНО ДА СИ ДОБЪР - ВАЖНОТО Е ДА СИ МАНИАК
|
|
|
|
|
|
|
Ами и обиколките се увеличиха доста :( не съм ползвала саниметър, но дънки , които буквално ми “висяха“ преди сега са на косъм от пръсване :( :( :( :( :( а не помня някога през живота си да съм яла боклуци- от малка се храня що-годе зравословно ...
сега много разчитам на точните изчисления и НВД....и се надявам да започна да се “чистя“ от сланинките :?
ПП. Имам и още един въпрос - какво ще ми кажете за рибата тон ? мога ли да я включа някъде ?? защото много търсих и нищо не намерих по въпроса ...
|
|
|
|
|
|
Дата: 08.11.2004
От: Dagobah, Outer Rim
|
[quote author=“Freaky_Me”]Ами и обиколките се увеличиха доста :( не съм ползвала саниметър, но дънки , които буквално ми “висяха“ преди сега са на косъм от пръсване :( :( :( :( :( а не помня някога през живота си да съм яла боклуци- от малка се храня що-годе зравословно ...
сега много разчитам на точните изчисления и НВД....и се надявам да започна да се “чистя“ от сланинките :?
ПП. Имам и още един въпрос - какво ще ми кажете за рибата тон ? мога ли да я включа някъде ?? защото много търсих и нищо не намерих по въпроса ...
Винаги е хубаво да сложиш риба в менюто си! Включи я в някое хапване през деня със салата! Аз лично приемам риба на хапове (рибено масло), понеже самата риба не мога да я понасям, затова! По здрави и Успех
For the Jedi,
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
There is no passion, there is serenity.
There is no death, there is the Force…
|
|
|
|
|
|
Дата: 31.03.2007
|
Когато съм втора смяна
7-8 часа-5 белтъка,50 грама овесени ядки
11 часа-(след тренировка) 1 час след тренировка 5 белтъка 200 грама пилешко месо,
16 часа- 200 грама пилешко месо
19 часа-5 белтъка,
22 часа-5 белтъка,100грама пилешко месо
Общо-20 белтъка,500 грама пилешко месо 50 грама овесени ядки.
Когато съм първа смяна
6-7 часа-5 белтъка,50 грама овесени ядки
9-10 часа- 200грама пилешко месо
13-12 часа-5 белтъка,
15-16 часа-(след тренировка) 1 час след тренировка 5 белтъка 200грама пилешко месо
20 часа-5 белтъка
22 часа-5 белтъка,100грама пилешко месо
Общо-25 белтъка,500 грама пилешко месо,50 грама овесени ядки
Пробвай тази диета и виж как ще ти се отрази.
|
|
|
|
|
|
|
Мда, с тази високо протеинова диета или ще свали или ще се натрови жестоко. “...5 белтъка 200грама пилешко месо...“ ~ 57,5 гр белтък
Само едно не ми е ясно, колко дни трябва да остане на нея за да и спре цикъла... :( А 170 гр протеин + 33 гр въглехидрати + 25 гр мазнини са точно = 1037 ккал ... А сега ми стана ясно кога ще и спре цикъла - до 14 -тия ден!
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.09.2006
|
Ще ти споделя моя собствен опит, без да налагам мнение - останалите тук го правят за 10-има...
Когато аз започнах, имаше период в началото, в който въпреки че тренирах всекидневно и бях на диета, не само престанах да свалям, а и започнах да качвам, сутрин се будех смазана, сякаш някой ме е бил с тояги, бях страшно депресирана и раздразнителна, а понятието секс и сексуално желание престана да съществува в моя живот.
Тогава, като теб сега, започнах да питам из форумите какво става, да ми дадат акъл “по-опитните“. И в този и в другия форум (на spidersport.com, където са най-големите и агресивни “специалисти“) всички се надпреварваха да ми обясняват как диетата ми за нищо не става и тренировките ми били малко! Тогава се намери(ха) 1-2 човека (не си спомням колко бяха, но не повече от двама), които ми казаха: “Преуморяваш се и създаваш усещане за война на тялото си. Като следствие от това, то се мобилизира да дава отпор и си стиска и малкото ресурси, с които разполага“.
Тези хора почти ми спасиха живота с тези думи, да са живи и здрави. И когато ограничих тренировките до 2 силови и 3 кардио (общо 3 тренировъчни дни на седмица), изоставих абсолютно всякакви идеи за нисковъглехидратни диети и започнах да се храня просто с по-малко калории, без “задължителните“ зареждащи дни (в които качвах по 3 кг. за ден, които 10 дена след това не можех да сваля!), станах отново човек. Предполагам, правенето на мускули не те интересува (за разлика от мен), затова ще ти кажа само свалените дотук кила - между 16 и 18.
Всички отговори се крият вътре в теб - просто слушай какво ти казва тялото ти - то е единственото, най-компетентно по въпроса.
The wise apprentice shapes him or herself to the requirements of a life reflecting inner peace by embracing a balanced lifestyle. This requires a certain amount of contemplation and study, not to mention the actual physical experience of getting in there and wrestling with your medium until you become one with it. As you master these skills and techniques, you create room to grow into your fullest and deepest potential.
|
|
|
|
|
|
Дата: 31.03.2007
|
Всеки сам трябва да намери правилната формула,просто за мен атзи диета деиства за 1 месец 10кг но за всеки е инидивидуално.
|
|
|
|
|
|
|
Erolat - 01.04.2007, 08:38 Всеки сам трябва да намери правилната формула,просто за мен атзи диета деиства за 1 месец 10кг но за всеки е инидивидуално.
А защо ти е, за бога, да сваляш 10 кг. за един месец?! И колко бързо след това ги наваксваш?
The wise apprentice shapes him or herself to the requirements of a life reflecting inner peace by embracing a balanced lifestyle. This requires a certain amount of contemplation and study, not to mention the actual physical experience of getting in there and wrestling with your medium until you become one with it. As you master these skills and techniques, you create room to grow into your fullest and deepest potential.
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.12.2006
|
Lumina - 31.03.2007, 23:37 Ще ти споделя моя собствен опит, без да налагам мнение - останалите тук го правят за 10-има...
Когато аз започнах, имаше период в началото, в който въпреки че тренирах всекидневно и бях на диета, не само престанах да свалям, а и започнах да качвам, сутрин се будех смазана, сякаш някой ме е бил с тояги, бях страшно депресирана и раздразнителна, а понятието секс и сексуално желание престана да съществува в моя живот.
Тогава, като теб сега, започнах да питам из форумите какво става, да ми дадат акъл “по-опитните“. И в този и в другия форум (на spidersport.com, където са най-големите и агресивни “специалисти“) всички се надпреварваха да ми обясняват как диетата ми за нищо не става и тренировките ми били малко! Тогава се намери(ха) 1-2 човека (не си спомням колко бяха, но не повече от двама), които ми казаха: “Преуморяваш се и създаваш усещане за война на тялото си. Като следствие от това, то се мобилизира да дава отпор и си стиска и малкото ресурси, с които разполага“.
Тези хора почти ми спасиха живота с тези думи, да са живи и здрави. И когато ограничих тренировките до 2 силови и 3 кардио (общо 3 тренировъчни дни на седмица), изоставих абсолютно всякакви идеи за нисковъглехидратни диети и започнах да се храня просто с по-малко калории, без “задължителните“ зареждащи дни (в които качвах по 3 кг. за ден, които 10 дена след това не можех да сваля!), станах отново човек. Предполагам, правенето на мускули не те интересува (за разлика от мен), затова ще ти кажа само свалените дотук кила - между 16 и 18.
Всички отговори се крият вътре в теб - просто слушай какво ти казва тялото ти - то е единственото, най-компетентно по въпроса.
Бравос, един да го каже като хората! 
Аз също забелязвам по себе, че от дългото НВД, започна ли да ям някакви “забранени“ неща и после не мога да спра - цял ден се тъпча, просто обезумявам. Уж ден за зареждане, а се превръща в ден за лакомия. И как сега да изляза от тази неловка ситуация?
Лумина, как направи прехода - просто зпочна да се храниш, малко - по-малко ли вкара въглехидрата? Имаше ли някакви отклонения в кантара, в смисъл имаше ли период на нагаждане, в следствие на който и качване? Плаша се от това, да не би да взема да кача много изведнъж, ако мина на балансирано хранене!
|
|
|
|
|
|
|
Някъде в 1 материал из изданието ясно написах - свалящ ли повече от 2% от теглото си за седмица или 8% за месец - подходът ти е тотално нездравословен. Колко тежеше, преди да свалиш тези 10 кг. Erolat?
Lumina - 31.03.2007, 23:37 ... всекидневно и бях на диета, не само престанах да свалям, а и започнах да качвам, сутрин се будех смазана, сякаш някой ме е бил с тояги, бях страшно депресирана и раздразнителна, а понятието секс и сексуално желание престана да съществува в моя живот.
Класически вариант на претрениране + незавършила адаптация към кетозата. При някои хора навлизането в кетоза (промяната на метаболизма) отнема до 3 месеца, т.е. до 3 месеца се чувстват като парцал. Това е и причината да не харесвам НВД. Тя не е за всеки. Виж РБД си е социално хранене.
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.07.2007
От: Русе
|
Добра ти е идеята - НВД, фитнес, кардио, но не е зле да си вземеш или L-Carnitin или някой fat burner
|
|
|
|
|
|
|
Winnie, Владо,
Най-странното е, че никога не съм била на НВД и никога няма да направя такава грешка - просто инстинктивно чувствам, че не мога да издържа на такъв режим. А и сами преценете - след като съм била на такъв хал (и сега повторих, между другото и още не мога да се оправя!) ядейки въглехидрати поне колкото и други неща, а понякога и предимно въглехидрати, значи считайте какво би станало, ако бях на НВД! Не ми се мисли! И след като претренирам от 2 тренировки седмично (верно, аки са били, но...) Много са големи разликите между хората, аз съм потресена от това, колко съм нежна всъщност, след като цял живот съм имала точно обратната визия за себе си...
|
|
|