GH0$T - 27.08.2007, 10:21 Единствения начин за предпазване от повторна или въобще поява е да не бараш по тежок от лъжица ...
херния или рецидив може да се получи дори принай леко натоварване (за съжаление) и най често е поради отслабени коремни стени (генетично или с възрастта над 60 е още по зле) . При мъжете най честа е ингвиналната а при жените бедрената . Сега се предлагат едни като мрежи (mesh) който се слагат чрез операция и заздравяват коремната стена . Скоро и мен ме очаква преглед при хирург че си оставам със съмнения пък и леко ме е шубе 
колега тука малко си се объркал! това с лъжицата не е изобщо така. дори и в този форум има хора оперирани, които вдигат тежко, обаче знаят как, така, че херния и без да вдигаш може да получиш, още повече, че ако не тренираш нищо мускулите се отпускат и вероятността това да стане нараства! в момента се има доста методи за ле4ение включително и най-новия -лапароскопия, при който ти остават 2 белега по 1 см и това е а те изписват от болницата за 24 часа и си ходиш в къщи!
|