За МакДоналдс...

Дата: 29.08.2006
12.09.2007, 13:50

Онзи ден отидох да ям в McDonalds, отдавна не бях ходил там и си купих 3 хамбургера. Зачетох се в Nutrition Facts и установих, че сандвичът има 13 грама протеин и съотношение 58 - 25 - 17   въгл. - белт. - мазн., което ми се стори доста приемливо ( само малко повечко мазнини, ама за период на покачване става smile. А и си мисля, едно време беше най-скъпата, сега почва да се превръща в една от най - евтините готови храни. Да , знам , сега някои ще кажат “Знаеш ли колко кг пил. гърди ще си купя за тези пари “, но аз не препоръчвам McDonalds диета за културисти , само искам да ви кажа , че не е толкова вредно , колкото се пропагандира, или греша ?

[url=“http://www.tkqlhce.com/click-2485647-10385155” target=“_top”]
http://www.tqlkg.com/image-2485647-10385155[/url]

Дата: 31.08.2006
12.09.2007, 13:56

Намери си и гледай филма Supersize Me. Няма и да си помислиш повече за Мак Доналдс.
Трейлъра на филма

Дата: 08.12.2006
12.09.2007, 15:48

Много по-вредна е отколкото си мислиш. Както се каза гледай документалния филм “Super Size Me” на Моргън Спърлок и ще видиш за каква храна си говорим. Ето повече инфо за филма - http://imdb.com/title/tt0390521/

Say Hello To My Little Friend..
..I’ll Choose The Truth I Like

12.09.2007, 15:53

Razor,
сварка smile

Дата: 05.08.2007
От: София, България
12.09.2007, 16:20

Аз пък гледах любителско филмче (мисля беше в youtube) и там един пич купи всички продукти на МакЕДонац и ги затвори в буркани.
После ги следеше всеки ден/седмица/месец как се разлагат. Процеса отне много време, за някои продукти близо месец, за да започнат да се разлагат качествено, НО картофките след 2 месеца бяха КАТО НОВИ! Все едно сега си ги купил! Не че ям такива извращения, но бях меко казано потресен smile

Хората често ме обвиняват, че нямам сърце... Те всъщност не знаят, че имам голямо, но скромно сърце на студент... което държа в буркан с формалин на бюрото си...
Написаното от мен във всеки един пост е лично мнение. Никой не е длъжен да се съобразява с него.

12.09.2007, 16:25

tbby,
това не е любителско филмче, а част от гореспоменатия документален/екпериментен филм smile
Ето го:
http://www.youtube.com/watch?v=pEM0T1Ar5Qo

12.09.2007, 16:35

Всъщност това точно не е част от филма, а от cut-те сцени. rolleyes

Дата: 05.01.2007
От: Казанлък, България
12.09.2007, 22:45

При евентуално посещение в МакДоналдс голям процент от клиентите консумират хамбургер + газирана напитка. При прием на захари (кола, фанта или др.) нивото на кръвната захар се покачва. От там нивото на инсулина отделян от панкреаса също. Броят на ензимите разграждащи и складиращи мазнините също се увеличава. Голяма част от приетите мазнини се натрупват веднага като подкожна мазнина. От там и извода, че съчетанието на захари с мазнини е неудачно.

Дата: 13.12.2006
От: Варна
12.09.2007, 22:56

Макдоналдс в никакъв случай. Месото им стои с години във американски фризери и го донасят тука. Това се прави от отпадъчни продукти! Ти ял ли си чизбургерите им? Кюфтето е мн вкусно за телешки продукт. От тука идва извода че тва е химия! Да не говорим че комбинацията хамбургер+газирано идва мн тежко за корема. Отначало се тъпчеш мислиш че можеш да издеш 20 такива а на 2-я хамбургер вече се предаваш. Тва е най-долната храна! Скъпа отрова smile

Мъжете сме просто устроени-чипс+бира+мач= на пълно щастие.

Дата: 02.09.2004
От: София
12.09.2007, 23:21

Айде,айде не се правете.Макдоналдс колко куцал ама тъпчете по 1-2 парчета пица от ония на Витошка и Патриарха нали.Ония “козунаци“ (така да ги нареча) сигурно са не по-малко калорични от един биг маг.Колкото до факта, как картофките не се разлагат 2 месеца в буркана (предполагам,симулиращ стомах), то тва не е защото те са на Макдоналдс, ами това е с всички картофки и се съмнявам да се лишавате от някоя примамлива вечеря от типа на картофки с кюфтета (освен ако не сте се взели на сериозно де,т.е. да вадите пари от цялата работа с фитнеса). Иначе нека изясним : не всичко вкусно е химия. Как може да кажеш “ммм,телешекото е божествено.о,по дяв*л*те,значи ям химия!?“
И все пак няма спор - маконалдс е вреден,но всъщност съм съгласен с автора на темата, че не чак толкова, колкото казват всички,още повече ако имаш огромен разход на калории в дните, които го ядеш.
Познавам около 4-5 души, които работят в макдоналдс (не едно заведение,ами повече) и всичките възхитени ми разказваха, че неизядената храна,престояла повече от 1 час отива на боклука-не се претопля,не се яде от персонала,ами направо на боклука!

(__/)    E V I L
(=‘.‘=)    B U N N Y
(“)_(“)    R A B B I T

Дата: 13.12.2006
От: Варна
12.09.2007, 23:59

Сега да не пропагандираш да ходим да ядеме в макдоналдс? Това си е отрова. Ами мн ясно че не се яде от персонала, да не са луди да тровят собствените си работници  tongue laugh . Също така ако са дебели, тва ще е лоша реклама!

Мъжете сме просто устроени-чипс+бира+мач= на пълно щастие.

13.09.2007, 01:25
MI5 - 12.09.2007, 23:21

Айде,айде не се правете.Макдоналдс колко куцал ама тъпчете по 1-2 парчета пица от ония на Витошка и Патриарха нали.Ония “козунаци“ (така да ги нареча) сигурно са не по-малко калорични от един биг маг.Колкото до факта, как картофките не се разлагат 2 месеца в буркана (предполагам,симулиращ стомах), то тва не е защото те са на Макдоналдс, ами това е с всички картофки и се съмнявам да се лишавате от някоя примамлива вечеря от типа на картофки с кюфтета (освен ако не сте се взели на сериозно де,т.е. да вадите пари от цялата работа с фитнеса). Иначе нека изясним : не всичко вкусно е химия. Как може да кажеш “ммм,телешекото е божествено.о,по дяв*л*те,значи ям химия!?“
И все пак няма спор - маконалдс е вреден,но всъщност съм съгласен с автора на темата, че не чак толкова, колкото казват всички,още повече ако имаш огромен разход на калории в дните, които го ядеш.
Познавам около 4-5 души, които работят в макдоналдс (не едно заведение,ами повече) и всичките възхитени ми разказваха, че неизядената храна,престояла повече от 1 час отива на боклука-не се претопля,не се яде от персонала,ами направо на боклука!

Първо прегледай пак видеотата от линковете.

Второ си мислех да го коментирам по-дълго твоя пост, но мога и така - има хора които си мислят сериозно за здравето, външния вид, теглото и т.н., има такива които не ги интересува чак толкова. Сега ще ми кажеш, че от изяждането на една пица или там квото е нищо нямало да ми стане. Няма, ама няма и по-добре да съм така че в крайна сметка май е по-добре да си ям натуралната и здравословна храна вместо тия генномоднати картофки от Мак Доналдс примерно а? Винаги са ми били интересни обобщаващи коментари от типа “айде, айде не се правете, всеки“ - че от къде знаеш? Кристална топка ли имаш, боб ли хвърляш, нещо?  Btw в такова заведения съм стъпвал точно два пъти, единия беше на рожден ден ( малък бях тогава, толкова и съм знаел колко са вредни тия лайна ) и веднъж една приятелка ме помоли да отида с нея да си вземе нещо за хапване, исках да остана отвън, но тя ме викана да ме пита нещо и взех, че влезнах. gulp

Дата: 30.01.2004
13.09.2007, 02:22

Проблемът на темата е, че е грешно поставена - дискутирайте junk food като цяло, не само McDonald’s. Има още редица вериги (особено в чужбина), които не използват кой знае колко по-различни технологии на приготвяне.

Но ако трябва да се върна на темата, бих казал, че за много хора McDonald’s е приключение, не просто “да се отбия да хапна“ - вероятно резултат на прехода или неговите сродни влияния. С други думи - социумът все надделява над стремежа към съвършенство в повечето случаи.

Дата: 14.07.2006
15.09.2007, 11:25

Всъщност , като ми се прияде Макдоналдс отивам зимам си 5-6 сандвича с картофки + едно сокче и една салата седам и си хапвам - скоро тва го направих преди 2-3 месеца .... имам предвид ако отидеш да хапнеш веднъж в месеца нищо нема да ти стане

Дата: 30.01.2004
15.09.2007, 11:32

На същото мнение с Plamko съм, даже на няколко пъти съм засичал в различни хранителните режими, които списанията препоръчват (чуждестранни и родни) в “забранения ден“ да има fast / junk food. Е, този забранен ден е на 4-6 седмици един път, но пък какъв един път - едва ли има някой, който не е правил бермудския триъгълник между баничарницата, пица на парче / на тава и кварталната сладкарница с диетичната торта.

Дата: 11.07.2005
От: Перник
15.09.2007, 12:02

До автора : искаш да кежеш че не е толко зле да хапваме макдоналдс като за същите пари ше седнеме в някое малко ресторанче на по пържолка със салата ?
Иначе ,да и junk food си трябва . Много хубаво не е на хубаво и от време на време ( не разбирайте през ден, по скоро на 3-4 месеца) може да се посети едно такова място smile . Признавам че в годината 2 пъти влизам там(МакД)  и поръчвам винаги 1 и също 1 биг мак и 1 малки картофи . Но мога съвсен сериозно да кажа че пържени картофи само пробвам когато има (земам си 3-4 парченца колкото да не ми е на премисъл когато майка е направила) .Изпитам ли глад за пица си вземам тесто , правя мнооого тънък слой от него в тавата и отгоре шунка  . Газирано пия само по празници raspberry . Според мен Junk food-a не е големия проблем а по скоро претъпканите с вафли и всевъзможни сладка училищни лафки , защото все пак Junk food-a не е ефтин и за 1лв най много да си вземеш 2 вафлички и 1 шоколадче или пастичка и от там става затлъстяването в наща държавица  ( като включим и това че повечето ни връстници - 90 набор съм , висят само по кафетата а прекалено малко тях  спортуват)  .

Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.
SQUAT - Because somewhere out there a GIRL is warming up with your MAX !!!

Just keep walkin’ ! ‘n’ remember Metallica ruleS the world!