Нискокалорични рецепти (период на релеф)

Дата: 21.01.2006
31.01.2006, 22:38

Нарязвате каквито зеленчуци се сетите в тенджера с вода (ако сте на НВД и си набавяте въглехидратите от дугаде може и картофи да не слагате), пилешка пържола ( може и 2),малко зехтин, подправки и варите докато всичко е добре готово. По желание може да се застрои с белтъци и мляко

Дата: 15.11.2004
От: Варна
14.02.2006, 15:15

една рецепта с извара:
В 150 гр. извара добавяте 2 супени лъжици кисело мляко и по желание супена лъжица майонеза (за по-пикантен вкус може и горчица), Разбърквате хубаво докато изчезнат бучиците. След това добавяте един ситно накълцан домат или кисела краставичка или настърган морков. Разбърквате пак до хомогенна смес. След това отгоре настъргвате кашкавал и поръсвате със шарена сол и ситно накълцан магданоз. Ако не държите на красиво оформление можете пак да разбъркате wink За по-мек вкус можете да добавите и малко зехтин.
Не съм изчислявал но се съдържат 30-40гр. белтък, мазнините около 10гр, въглехидрати не знам, но няма да са много. Добър апетит wink

For mine is a generation that circles the globe
in search of something we haven’t tried before
just keep your mind open and
suck in the experience
and if it hurts
you know what… it’s probably worth it

Дата: 10.02.2006
17.02.2006, 00:36

[quote author="martinnest"]Фенове и фенки, за да не мислите че ви базикам нещо или че моят приятел ме е правил на идиот, ще ви постна абсолютно всичко за тази диета, което намерих в едно списание и ако не се лъжа го имаше и в сайт.

----------------------------

Забранени храни!!!

Хляб, картофи, брашно, ориз, боб, грах, галета, панирано месо, соя, соеви кубчета, тестени произведения, ядки, кренвирши. Да няма запръжки в нито едно ядене. Забранени са за консумация всички видове млечни произведения - мляко, масло, сметана, айрян, кремове, маргарин, сладкиши, захар, шоколад и различни царевични пръчици, сладолед, солети. забравете за сирене, кашкавал - обикновени и специални. Никакви плодове!

)

Извинявай ама само 3 % от млякото са въглехидрати!Тва е нищожно малко количество.Така че тая сдиета айде моля ти се!

http://www.zdravoslovno.com/Content_Carbo-hydrates.html Ей тук може да проверите!

PS Вече 6-ден спазвам нещо подобно.Не ям никакви въглехидрати(почти) и не съм отслабнал и с един килограм!Ям риба, ябълки, кисело мляко и салати(зеле моркови броколи брюкселско зеле, чушки)

Senatus Populusque Romanus

Дата: 05.03.2006
От: Плевен
07.03.2006, 18:33

Ееее хора,искам да споделя с вас една витаминозна закуска:
1.взимате 1-лимон,един портокал и една ябълка(обелете портокала)
2.слагате ги в кухненския робот и ги накълцвате, (може да сложите и мед по желание!)и се яде !

Приятно хапване!

Животът е твърде кратък за да бъдеш малък!
И ако болката съпътства твоите усилия и страдаш силно,то значи правиш всичко както трябва!

Дата: 03.02.2006
15.04.2006, 20:08

[quote author="SteeL"]hi BB-maniaci.Az sam nov vav tozi sait v4era se registrirah sq 6e vi kaja adskata dieta.
sutrin

-9:30 150 gr. oveseni qdki sas 4 beltyka

na obqd

-12:00 150 gr.pile6ko mesa (pil.parjoli) i 200 gr. oris

sledobqd

-15:00 150 gr. pil.meso i 200 gr. pe4eni kartofi
i ve4e poslednoto qdene e v 21:00 edna golqma salata ot domati i krastavici i 150 gr. pil meso tva e ot men probvai te ima golqm efekt :D :D

Искам да питам SteeL, а и не само него - не е ли множко да ям 3 пъти на ден по 150 гр пилешко и не съм сигурен, ама какво правят тия 200 гр печени картофи във тази диета.... И сащо така - не може ли на обяд или след тренировка вместо пилешко да хапвам един таратор!??!?

Всичко което не ме убива ме прави по-силен! Стероидите са зиключение.

Да си огромен не е достатъчно!

I HAVE ONLY ONE OPTION-SUCCESS!

Дата: 11.07.2004
От: Стара Загора
17.04.2006, 01:52

Днес си измислих сам един “бъркоч” и много ми хареса.
100гр извара
2 с.л. кисело мляко
20 гр сирене
2 цели яйца
50 гр краставица
Сиренеето се настъргва, смесва се с к. мляко,изварата и жълтъците - пасира се, след което се нарязват на ситно краставицата и белтъците.
Аз лично го изстудих малко :wink:
Калории - 366
Белтъчини - 40
Въглехидрати - 7
Мазнини - 20
Перфектно за НВД smile

-----
п.с. сметките са правени с Cooking Book и не знам за калориите и мазнините, но въглехидратите и белтъчините са с абсолютна точност wink

On a vacation smile

Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.

Дата: 24.05.2006
23.06.2006, 19:54

Ето аз какво ям за следобедна закуска, кажете дали става, но определено е страшно вкусно :

1 кисело мляко
15-20 грама протеин на прах(без carbs)
5-6 ягоди
и малко овесени ядки

Всичко се пасира с миксер и е много вкусно!

Дата: 17.12.2006
От: Варна
07.03.2007, 18:41

Искам да споделя с Вас рецепта за един сос, който на мен лично много ми допада, подходящ е за нисковъглехидратен хранителен режим.
1 кофичка кисело мляко/аз използвам нискомаслено 0,1%/
1 глава чесън, може няколко стръка зелен
5 твърдо сварени яйца
1 кисела краставица
подправки - магданоз, целина, копър
1 чаена л. горчица
Всичко това се разбива с пасатор или блендер и става чудно!
Подходящ е за зелена салата, пилешко и задушени зеленчуци. LOL
Не съм смятала калориите и процентите!
Добър апетит :wink:

Аз
Форум за взаимопомощ и борба с хранителните разстройства
“В България хората познават две психични болести - шизофрения и лиготия.”

Дата: 31.07.2006
08.03.2007, 02:50

[quote author="winni"]Искам да споделя с Вас рецепта за един сос, който на мен лично много ми допада, подходящ е за нисковъглехидратен хранителен режим.
1 кофичка кисело мляко/аз използвам нискомаслено 0,1%/
1 глава чесън, може няколко стръка зелен
5 твърдо сварени яйца
1 кисела краставица
подправки - магданоз, целина, копър
1 чаена л. горчица
Всичко това се разбива с пасатор или блендер и става чудно!
Подходящ е за зелена салата, пилешко и задушени зеленчуци. LOL
Не съм смятала калориите и процентите!
Добър апетит :wink:

Звучи добре. Ще се пробва. :wink:

Дата: 20.04.2004
От: plovdiv
08.03.2007, 20:20

майка ми прави подобен сос, много е добър. Само че след това не илизам, че тоя чесън… smile

Дата: 05.06.2006
От: Благоевград
14.03.2007, 23:02

Правите си салата от маруля(без да я овкусявате с мазнина) и прибавяте една консерва риба тон(аз си взимам океан в СОБСТВЕН сос), каквато и да е марката важното е да е филе и в собствен сос

Мазнини-5гр.(приблизително и при положение че не ползвате зехтинм или олио)
Въглехидрати-0гр.
Белтъчини- около 25гр.(но не по малко от 23гр. и помнете че използвате цялата консерва)
ккал.-144

ANYTHING IS POSSIBLE
NEVER GIVE UP

Дата: 31.07.2006
16.03.2007, 21:49

[quote author="predatorzzz"]Правите си салата от маруля(без да я овкусявате с мазнина) и прибавяте една консерва риба тон(аз си взимам океан в СОБСТВЕН сос), каквато и да е марката важното е да е филе и в собствен сос

Въглехидрати-0гр.
Белтъчини- около 25гр.(но не по малко от 23гр. и помнете че използвате цялата консерва)
ккал.-144

Само да те поправя, че марулята има въглехидрати, така че можеш да напишеш към 3-4 гр. въглехидрати на 100 гр. салата.

Дата: 05.06.2006
От: Благоевград
16.03.2007, 23:24

[quote author="fitday"][quote author="predatorzzz"]Правите си салата от маруля(без да я овкусявате с мазнина) и прибавяте една консерва риба тон(аз си взимам океан в СОБСТВЕН сос), каквато и да е марката важното е да е филе и в собствен сос

Въглехидрати-0гр.
ккал.-144

Само да те поправя, че марулята има въглехидрати, така че можеш да напишеш към 3-4 гр. въглехидрати на 100 гр. салата.

Така ли? Аз си мислех че в марулята има основно целулоза която не се усвоява от човешкия организъм rolleyes

ANYTHING IS POSSIBLE
NEVER GIVE UP

Дата: 11.07.2004
От: Стара Загора
16.03.2007, 23:32

Да, въглехидратите от марулята изобщо не ги брой.

On a vacation smile

Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.

Дата: 27.10.2007
От: София
16.11.2007, 00:10

добре де,да питам - тея млечни не са ли вредни в период на релеф ? smile
смисъл не е ли по-добре да се избягват или греша? И до колко часа ядете млечните,защото бях чула /прочела/ че трябва да се ядат до обяд ?

иначе един начин за “палачинки"-после гарантирано няма да ви се яде нищо хаха :
в тефлонов тиган без мазнина се прави омлет с около 3 яйца ( това е 1 палачинка,но тя на мене ми стига ,като и добавя “вкусотийте” )
след това се намазва с около 5 гр масло и се маже с НАТУРАЛНО какао без захар , натрошени лешници ( колкото иска човек-съобразено с калорийте естествено) ,-е ,може да замените лешниците с орехи или там каквото обичате.
Предупреждавам-много са тежки smile -тая комбинация от яйца-масло-какао-лешници е… убиваща апетита за сладко :П

“По пътя на успеха...”

“Всеки ден човек трябва да прави поне две неща които мрази.Просто за упражнение… wink

Дата: 27.10.2007
18.11.2007, 12:16

ето още една яка комбинацийка ,която открих днеска :
кисело мляко , орехи ,кис.краставици и сушени домати ,нарязани на ситно
трепач smile

“По пътя на успеха...”

“Всеки ден човек трябва да прави поне две неща които мрази.Просто за упражнение… wink

Дата: 02.01.2008
06.01.2008, 21:13

Само да питам това са неща които се ядат когата дигаме за релеф ли ?

Дата: 09.01.2008
От: Панчарево
11.01.2008, 02:09

рецепта за нещо диетично и вкусно

Пил месо се сварява и се нарязва или накъсва на по-едри парчета.
Белените домати се разбиват с пасатор или кана-миксер докато станат на сос.
Лука се нарязва на кубчета и се запържва в тиган без мазнина. Като стане златист на цвят се прибавят доматения сос, вегетата /съвсем малко за вкус/ и чесъня ситно нарязан. Сместа се оставя да повре малко докато се сгъсти, като се разбърква периодично, за да не загори.
Когато е готова се изсипва в иенска тенджера и към нея се прибавя месото. Радбърква се хубаво да се омешат и се слага в микровълнова /може и на реотани/ за 10 мин. на 800 W. И готовооо
Много е вкусно и става бързо макар, че изглежда туткаво

Дата: 30.04.2007
31.01.2008, 22:50

Аз напоследък си приготвям пилето по следния начин:

Настъргват се две глави лук
две супени лъжици зехтин
една чаена лъжичка кимион
малко мащерка
едно стръкче шафран.
Сместа се разбърква и с нея се натриват пилешките гърди ( предварително нарязани на удобни за печене на скара парчета ).
Оставят се да престоят два часа, след което се пекат на скара.

Относно тази рецепта имам едно питане ... Подходяща ли е за период на релеф ? Инък става доста вкусно.

П.П. Извинявам се ако някой вече е срещал подобна рецепта, но съм нов в готварския бранш ... smile

Знам достатъчно за да кажа че нищо не знам.

Дата: 04.06.2005
25.07.2008, 15:34

Една рецепта с която закусвам като съм на диета и искам да се полигавя smile
Продукти
200гр сварени макарони
3 яйца
200мл обез.пр.мляко
10-15 захаринчета
Яйцата и млякото + захарина се разбиват,макароните се редят в стъклена купичка и се заливат с сместа от яйца и мляко - печете 15 мин. в микровълновата 700В + грил smile много лесно много вкусно,но не до толкова полезно може да заместите макароните с сварен или накиснат овес и да сложите 3-4 белтъка само.

<---- Персонален Фитнес инструктур,изготвяне на индивидуален хранителен и тренировачен режим,според целите на клиента и тренировка с мен за показване на правилното изпълнение на упражненията,който иска 0899856998-Тео цена 20лв smile