|
Еми съвсем простичка рецепта , която днес измислих в процес на работа в кухнята :)
Трябват ни 4 яйца , 100-150 гр изварка и малко мазнинка (олио или зехтин) колкото да покрие тигана.
Отделяме белтъците от жълтъците на 4-те яйца , като за рецептата ще ни трябват само белтъците (аз добавих и един жълтък :) ) слагаме ги в купичка , симване и изварката там и бъркаме докато се получи хомугенна смес. Загряваме тигана , сипваме 2-3 капки олио и разтиламе из тигана да покрият цялото му дъно , изчакваме да се сгорещи мазнинката и слагаме смеска от купичката.Бъркаме в продължение на 3-4 минути непрекъснато (зависи как го обичате по суров или по препечен ,аз предпочитам 2-то ;) ) и половин минута преди да е готово слагаме подправки и сол на вкус (аз слагам от всичко налично по много :) )
Слагате в чинията и консумирате, аз лично се удивих , на вкус е много добро , даже ми харесва доста :))) (а мислех ,че като сложа извара ще стане пумия ) :D
п.п. Пожелание може да добавите малко месце ако ви се намира , резултата ще е още по-добър ;)
Рецептата е подходяща за хора които ‘чистят‘ , но може да се хапва и от запазващите и качващите маса :))
|