как да не заприличам на супермен в краката?
|
26.04.2008, 23:24
Тренирам от два месеца с инструктур, но искам и друго мнение относно бедрените мускули. Притеснявам се от това че краката ми започнаха да се помпат и това въобще не ми харесва. Инструктурката ми обясни че след като искам да стягам дупе няма как да не натоварвам и бедрата. В момента тренирам по 4 пъти в седмицата. Правя напади и отпади 3 серии по 10 на вс.крак. Аддуктор и Абдуктор по 3 серии по 50. Хакен клек машина 3 серии по 20. Преди това и след това по 20 мин.каррдио. Естествено ги редувам с тренировки за гръб гърди и корем.
|
|
|
|
27.04.2008, 02:43
Първо Христос Воскресе!
но всичко това без даден хран. режим е малко ефективно
недостатъци могат да бъдат:
И 2та метода биха дали резултат при определена упоритост. След като не си доволна от предлаганата с-ма от треньорката, или я смени, или й кажи, че не си доволна и искаш нов подход. Важното е желанието! Докато човек не се предаде той е по-силен от съдбата си
|
|
|
27.04.2008, 03:04
Бре,бре това да ти е проблема.Ела ми на мене с тези оформени бедра.Откога чакам да видя нещо сносно в краката. Не,сериозно ти какви бедра предпочиташ?Колкото ръцете ти ли,защото повечето момичета са така...МНОГО слаби крака,пък и дори да не са много слаби,пак са малки и немощни.Според мен ще е в твой плюс да направиш по-сочни бедра.Без,разбира се да надвишаваш 55 см. : ))
ПС:Да ме извините за езика,обаче е един и половина посред ноща… Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
“To secure peace is to prepare for war” |
|
27.04.2008, 12:22
След като не си доволна от предлаганата с-ма от треньорката, или я смени, или й кажи, че не си доволна и искаш нов подход. Благодаря за коментара. Днес като си се поразсънил, предложи с какво, но определено това със щангите направо си ме плаши Кое е по добре повече повторения с малки тежести или малко повторения с големи тежести? |
|
|
|
27.04.2008, 12:27
Здравей!Според мен повече с малки за орелефяване,обратното ще води още до трупане на маса Я, сега да се изкажа
|
|
|
27.04.2008, 12:28
Второто. От малкото повторения и малкия обем извършена работа като цяло няма да се помпаш, нито ще предизвикаш значителна хипертрофия в бедрените мускули, но за сметка на големите тежести ще се получи това, което искаш - стягане (повишаване на мускулния тонус).
Краката реагират с растеж при повече повторения. И не само краката.
|
|
|
27.04.2008, 12:34
По принцип за теб е добре повече повторения с малки тежесто. НО и това е много относително. Факта, че имаш да сваляш килограми, трябва автоматично да те насочи към промяна на храненето ти, а не толкова към промяна на тренировките. Това, че си се наляла в краката нищо не означава. Не те познавам, но съм почти сигурен, че ако не си доволна от визията в краката то се дължи на процента мазнини които имаш и там и избщо в тялото си. По принцип термин, като ‘налял’ нищо не означава. Има качване на мускулна маса и мастна наскоявания примерно. Ако се отървеш от второто чрез хранене, мускулите не само, че няма да те притесняват, ами и ще ги целиш, тъй като това е естествена красива форма на тялото. Ниакъв не съм на твоя инструктор, ама той/тя не е магъосник, казваш какво къде го искаш и хоп набързо го оправя… И е прав/а за това което ти казва за бедрата, ме могат да се изолират от задника. Ако има проблем, то той ще е ако не ти обяснява цялостната картина. Защото идеята е да ти обясни някой основни работи и ти после сама да знаеш какво да правиш, а не да ти подхвърля разни конкретни неща-детайли в пейзажа. Ама трябва и да го искаш иначе не става. “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”
“Tвойте мускули,
|
|
|
27.04.2008, 12:45
Разбира се, каквото и да правиш във фитнеса, свалянето няма да стане само с упражнения, трябва да си оправиш и храненето.
|
|
|
27.04.2008, 13:23
Ами колегите вече са ти по отговорили, но понеже ми зададе въпрос… та 2та метода са: високи повторения или ниски.
когато някой не разбира дадена тематика е по-добре да не дава съвети
това не винаги е така
и кой определя тези принципи? ...не всеки е склонен да прмени храненето си, така че оптимизирането на тренировки хич не е за изхвърляне… Среща се и друга картинка- бедра тип сегашните р&б певици, не на всеки допадат… Не е магьосник, а трябва да стане. Все пак не е отишла при нея, за да стане световен шампион, а просто за да се харесва в огледалото. За това не трябва кой знае колко магьосничество… Познавам 10ки хора, които са редовно във залата, а нямат абсолютно никакво желание да научават неща, които 1во не ги интересуват и няма да са и от кой знае каква полза. Затова са персоналните треньори- да работят и ти показват конкретните неща, като преди това са взели предвид всичко останало. поздрави! Докато човек не се предаде той е по-силен от съдбата си
|
|
27.04.2008, 16:52
Мерси на всички за коментарите. Пропуснала съм явно да кажа че съм и на хранителен режим, естествено и вече са свалени 3-4 кг. Мерси много на jalokin. Ако ти е скучно и не те затруднява може да удариш едно рамо, няма да се разсърдя ама хич. |
|
|
|
27.04.2008, 19:13
нямаш проблем стига да мога. Само кажи за кое? Докато човек не се предаде той е по-силен от съдбата си
|
|
27.04.2008, 23:48
за краката естествено, с останалото няма проблем, поне така си мисля в момента.
Мерси предварително, и не го приемай като ангажимент. Ако не те затруднява |
|
|
|
28.04.2008, 01:48
пак ми се случи да пиша посред нощите
Няма проблем с каквото мога ще помогна. Като питах за кое имах предвид и хран. режим- оптимизирай го ако не си го направила вече. Кой подход избра? Предполагам ще прекратиш работата си с треньорката щом говорим за конкретна тренировка?
Докато човек не се предаде той е по-силен от съдбата си
|
|
28.04.2008, 20:30
идеята е да се стегна без да правя релеф на бедрата т.е. да нямам топчета над коляното. Всичко др.може но това не мога да го харесам От два месеца съм на НВД така като гледам, т.е. тя ми даде списък с разрешените храни, не ме е ограничила от нат.сокове прясно мляко/плодово/ които май тр. да спра. Проблемът при мен е че нямам възможност да се храня често и това се случва само два пъти на ден и то вечерята е след тренировка, към 8.30 задължително салата с месо. През деня гледам да са плодове защото ми е по-удобно. през деня ми се случва да обядвам и със сушени сливи и кайсии. Май и тях тр. да спра |
|
|
|
28.04.2008, 20:36
Трябва да оправиш храненето си най вече като гледам. Две хранения на ден няма как да забързат метаболизма ти. Practice makes perfect.
|
|
|
29.04.2008, 03:59
а защо не през деня ядки + няколко варени яйчица? за плодовото мляко си права- замени го със стандартно кисело мляко, в плодовото има разни шитове. Иначе плодовете може сутрин да ги ядеш, ама щом нямаш възможност да ядеш често, по-добре да е някакво сирене/кашкавал с някакво месо, например пушено.
иначе нещо като универсална тренировка за случаят може да е нещо такова:
|
|
|
29.04.2008, 08:34
Здравей!
Аз
|
|
|
29.04.2008, 22:45
Абсолютно се присъединявам към мнението на Уини! И от опит го казвам - не само ей така. Почваш полека от 40 повторения - или ако ти е трудно от 30 и бързичко. После качваш с по пет бройки всяка седмица. Моите бедра отслабнаха именно по този начин, но вече започва да прозира лек, дискретен релеф. Уверявам те че не е нито грубо, нито грозно. Кракът иззглежда здрав, не се тресе, елегантен е, тонизиран.... а може би и секси, макар че не е редно да го казвам аз. Но само по този принцип! И - резултатът ще дойде. Не веднага, но идва! Чувствата се пораждат, когато гледаме на света по неподходящ начин.
Дневникът на (по-малко преливащия) Kozunak - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28263/P105/
|
|
01.05.2008, 00:09
за да не пропуснем още някои и да сме изчерпателни:
иначе нещо като универсална тренировка за случаят може да е нещо такова:
Тренирам два месеца и ако ми кажеш какво е спит може и да дам отговор какъв е
Тренировките са на отделни групи мускули
Какви са двата вида тренировки? Задавам глупави въпроси, но едва ли някой за два месеца се е светнал за всичко |
|
|
01.05.2008, 00:23
Здравей!
Хакен клека вече го махнах и кардиото след вече е 30 но и в началото го направих 30 сега имам повече свободно време и няма да ми е излишно.
|
|
|
|
01.05.2008, 01:42
Слушай Уини и Козунака.
|
|
|
01.05.2008, 10:27
Абсурд! Единствено, ако се наложи да ставам тежкоатлет, бих клекнала по-малко от 40 пъти Аз
|
|
|
01.05.2008, 10:52
сплит- седмична програма, разпределение на мускулите. Ти си тренирала със сплит, щом си имала разделение на мускулите по дни.
Въпросите не са глупави- 2та вида са с големи тежести и малко повторения или малки тежести и големи повторения. Според мен сега е времето да пробваш с големи тежести, защото до сега не си тренирала така и не си доволна. Още повече, че те носят по-големи здравословни опции, а и няма да имаш нужда от кардио. Но понеже само Петко К се включи ЗА големите тежести и беше лаконичен, сигурно ще избереш другия метод- с много повторения. И 2та могат да работят както ще повторя за не знам кой път…
|
|
|
01.05.2008, 20:49
jalokin, първо евала, че изобщо си даваш зор да обясняваш някому неща, които изобщо не е склонен да преме. Естествено, че девойката ще избере нещо, което се доближава до the fat skinny look, Това се харесва на 98% от жените, другите 2% са събрани на едно друго място в нет пространството. asista, недей да слушаш, а чети и мисли. Има достатъчно информация и за двата типа тренировки, от теб се иска само да четеш. И за да отразя и аз един глас: ЗА големите тежести. My hands may be rough, but I look better than you do naked!
|
|
|
01.05.2008, 22:49
Асиста - сама трябва да прецениш - ти се познаваш най-добре себе си. Аз обичам да тренирам тежко с тежести - защото ме мързи - ама после ставам като преквалифициран Арни в сумо боец. Така че - давам на интензивно с малко тежести, що се отнася до краката. И ефектът при мен е страхотен. Получавам точно това, което искам за таци част от тялото. Иначе за горната част - давам по тежко. Тралфи е намерила най-вярната формула за себе си - според физическите си данни, целите си, темперамента си. Аз - съм по друг път - ако тренирам като нея (мнението ми е според прочетеното в дневника), първо няма да издържа, второ - ще ми се скапят ставите на втората тренировка, и трето - не ми се мисли на какво ще заприличам. А Тралфи според показаните снимки е перфектна! Уини и Бухтата тренират различно - макар и с Уини да имаме сходни на места дори еднакви принципи на трениране. И Уини и Бухтата също са изградили атлетични строъни фигури, достойни за възхита. Аз имам да ги гоня, ехееее… Така че - наистина чети, мисли, консултирай се с професионалист който те вижда и така. Фитнесът също е нещо много индивидуално - като специфичния и уникален почерк на тялото образно казано, поне за мен. надявам се да не сме те объркали много, а да сме ти били полезни. забравих - важни са и годините ти - аз съм на 34, типът тяло, хормонален баланс ....безброй фактори, начин на живот - преди много пиех и пуших и сега дори малко алкохол ми се отразява зверски зле… така че - комплексно е. Чувствата се пораждат, когато гледаме на света по неподходящ начин.
Дневникът на (по-малко преливащия) Kozunak - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28263/P105/
|
|
01.05.2008, 23:31
Мерси много на всички още веднъж. Като се замисла почвам да се плаша какво мога да направя от себе си. Но така като гледам ще са много повторения с малко тежести, за това съм сигурна. От вчера сменихме стратегията. Така сматам, че ще има повече ефект. Определено имам доста да чета и да се уча. Към козунак На 31 години съм и май доста късничко съм се сетила, но все пак по добре късно отколкото никага. |
|
|
|
02.05.2008, 10:38
наистина можеш да направиш каквото си искаш със тялото си, но не е повод за страх. казвам го защото го направих и продължавам в момента да го правя, а започнах по-късно от теб.трябва ти само много желание и мнооого четене изобщо не ги чувам нещата |
|
|
02.05.2008, 10:42
Към козунак На 31 години съм и май доста късничко съм се сетила, но все пак по добре късно отколкото никага. Въобще не е късно! Пък и сега е пролет и ще дръпнеш бързо напред. Ще видиш как прекрасно ще ти се отрази. Аз по принцип младея, но като свалих 8 килограма тая зима, колегите казаха и че изглеждам подмладена с няколко години. Редовно ме питат дали не съм студентка по разни места - хахахаха. Така че фитнесът прекрасно се отразява и на кожата, и на торбичките под очите и въобще на цялостното излъчване. Само внимавай със ставите. Успех! Чувствата се пораждат, когато гледаме на света по неподходящ начин.
|
|
|
02.05.2008, 11:35
Въобще не се тревожи за годините си,мила! Аз съм на 42 и съм се сетила още по-късно,но това изобщо не ме притеснява. Важното е желанието да промениш нещо във визията си и да се чувстваш добре! |
|
|
03.05.2008, 11:56
Абсолютно правилно! Чувствата се пораждат, когато гледаме на света по неподходящ начин.
|