Високо кръвно
|
|
13.04.2008, 10:59
Сутринта случайно майка ми искаше да ми премери кръвното и .. какво излезе 140/90.Бях шокиран.Нормалното е доста под мойто за 16 годишно момче.Ясно ми е, че при спортистите по-високото кръвно е нормално, но мисля, че мойто е твърде високо.Исках да попитам дали яйцата (по специално жълтъците) имат връзка с кръвното, защото от 3 месеца насам съм на 3 цели яйца на ден.Също дали бързите въглехидрати имат връзка с кръвното? Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
13.04.2008, 11:03
“Твърде високо“ не е! С какъв апарат го измери, защото ако е електронен - 10 пъти го измери и 10-те ще покаже различно. Иначе жълтъците не влияят на кръвното, а на холестерола, който също не е критерий за високо кръвно. |
|
|
13.04.2008, 11:06
С обикновен апарат, не е електронен.На тях им нямам вяра.Значи проблем във въглехидратите/жълтъците да не търся? Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
13.04.2008, 11:13
Какви хр. добавки пиеш? |
|
|
13.04.2008, 11:16
Не ползвам химия, не съм и ползвал никога. Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
13.04.2008, 11:23
Скоро четох една статия в забравих кой вестник, че днешния начин на живот предполага нормалните граници на кръвното налягане да са 130 на 90. 140 може да си вдигнал инцидентни, мери го сурин, обед вечер и виж как ще се движи. Няма място за притеснение, това не са високи стойности. И не на последно място - ти требираш, нормално е сърдечния мускул да “заяква“ и да тласка кръвта по-силно... Под хранителни добавки имах предвид рода на креатина, разните му матрици, но експлоуд и т.н., защото след прием на 1 доза експолоуд при мен доста скача пулса, а и кръвното също. Поради подобни причини и креатин не употребявам. |
|
|
13.04.2008, 11:24
Кръвното ако не греша, зависи и от водната задръжка в тялото на човек. |
|
|
13.04.2008, 11:28
|
|
|
13.04.2008, 11:28
Стоянчо, Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
13.04.2008, 11:41
То може да поемаш нормално количество вода но в зависимост от солния баланс да задържаш определени количества. |
|
13.04.2008, 11:47
Не може от еднократно мерене да си извадиш заключения. Трябва много дни по едно и също време да го мериш и едва тогава да направиш извода дали е високо/ниско/нормално. Освен това е много относително, много хора подсъзнателно се притесняват от самото измерване и вадят завишени стойности. Може да има куп причини, да не говорим че щом досега не си усещал (да, усещал - а не видял на хартия) проблеми породени от високо кръвно (няма начин да пропуснеш симптомите) не би трябвало да се тревожиш. Иначе жълтъците ти повишават HDL холестерола, което е фактор за добра сърдечна дейност и предпоставка за липса на сърдечни заболявания, така че не ги мисли тях. “Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.“ Pavel Tsatsouline |
|
|
|
13.04.2008, 11:57
Симптоми на болестно състояние нямам, напротив - в последните няколко месеца съм в перфектно здраве.Имах някой други проблеми с корема и умората, но сега всичко е перфектно.Притеснения не мисля, че е имало защото просто всичко беше на шега.Ще направя опита с измерването няколко дни подред и ще пиша какво е станало..казвам пак, че силно ме съмнява за проблем с апарата Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
13.04.2008, 13:14
А пулса ти в какви граници варира? Аз съм със кръвно около 120/70 до колкото си спомням и пулс около 60. Сутрин имам тенденция към ниско кръвно налягане и според лекари които ме следяха това си ми е нермално състояние. Така че незнам при теб, може пък това също да ти е нормалното състояние... Не мисля, че всички индивиди са правени по матрица и ако някой има някое леко отклонение в показателите трябва да се приема като нередно... А най-добре си пусни едни изследвания, ако не си го правил скоро и имаш притеснения. Има показатели, които биха могли да дадът по ясна картина. Не оставяй нещата така, ако имаш съмнения, защото имам един авеер, който прави тахикардия/над 100 пулс в спокойно състояние/ от време на време и изобщо не му се ходи на лекар... Тъпа истирия. Поздрави - “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...“ |
|
|
13.04.2008, 14:06
За пулса, мисля че е нормален 75-80 удара в минута. Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
13.04.2008, 14:48
Споко, кръвното се мени и според мен най - лошото време да го мериш е веднага след като си станал .Границите му са събрани и пулсът е бил забавен и след това оргнизмът почва да го компенсира и при моментно включване не се знае какво точно ще излезе.. |
|
13.04.2008, 15:13
Ще кажа същото.Като си сънен всяко малко физическо усилие ще ускори пулса,може и кръвното да повиши.Трябва да го мериш след 2-3 часа за по-сигурно.Примерно по обед,следобеда,надвечер.Може да измериш на други от семейството.Ще видиш дали показва повече,някои апарати с времето стават неточни.Мериш кръвното седнал и отпуснат.При неуспешен опит измерваш най-рано след 2-3 минути.Не веднага защото е влошена кръвната циркулация и резултатът е неточен.Може наистина да имаш,като резултат от стягане на мускулите и кръвоносните съдове,и тонизиране на симпатиковата вегетативна нервна система.От нея пулса се ускорява,а съдовете се свиват.Казаното от Шишманов за течностите и солите в организма също може да е причина за измерената стойност. |
|
|
|
14.04.2008, 21:48
Тука не сме лекари да ти даваме точно съвети, ама аз ако бях на твое място щях така спокойно да си потърся 1-2 добри лекари, не е нужно да е още утре... Но да поговоря с тях и те да дадът вече нясоки как би могло да се изследва състояните ти. Сигурно нищо ти няма и само си лафим сега, още повече, че проблеми със сърдечната система дават симптоми, не минават така неусетно/най-малко главоболие/... но все пак подсигури се, за здравето ти е и превенцията е нещо много полезно. Поздрави - “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...“ |
|
|
15.04.2008, 10:09
Камък в бъбрека може ли да вдигне кръвното ? Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease. |
|
|
15.04.2008, 10:25
Искам да попитам нещо за пулса. Чел съм че общо взето нормалният пулс варира между 60-80 удара в минута. Аз съм на 15 и пулса ми е около 80. Висок ли защото по биология си ги мерехме и на моите връсници им е около 67. В НАЧАЛОТО Е ТРУДНО, НО УСПЕХА Е НЕИЗБЕЖЕН... ТЕЖЕСТА ПРОМЕНЯ ЧОВЕКА КЪМ ДОБРО... |
|
08.05.2008, 16:41
Емзо - Да може . Всякаква неустойка в бъбреците може да доведе до високо кръвно . Обикновено проблема е в бъбреците когато си премериш кръвното и на двете ръце и се окажат с доста голяма разлика (поне 15 разлика) Ако ще си тъп ,то по-добре бъди як |
|
|
|
08.05.2008, 20:24
|
|
|
09.05.2008, 08:19
при мен нормалният пулс варира между 65 и 70 и лекарката ми каза при ЕКГто,че за тренирано сърце това е супер |
|
|
09.05.2008, 15:09
Ред, опитай да минеш на балансирана сол. Ако пиеш много вода и ядеш обикновена готварска сол, нещата не са ОК. |