|
Дата: 31.05.2006
От: СофиЯдка
|
Пускам темата, защото виждам, че има доста запитвания за отслабване, а за този режим имам вече няколко примера за успеваемост 
Режимът (не е диета) е ниско-въглехидратен и ниско – мазнинен. Работи, което е най-важното.
Съдържа 4 етапа:
УДАРЕН РЕЖИМ:
Ядат се САМО белтъчини (протеини). Колкото по – чисти (с малко мазнини), толкова по – добре. Това са: меса (само телешко, пиле или пуешко), риба, яйца, мляко от 0,1%, обезмаслена извара, плодови млекца с 0,1% масленост).
Времетраенето на УДАРНИЯ РЕЖИМ: определя се от това, колко килограма има за сваляне. Колкото повече, толкова повече: ако килограмите за сваляне са много, тогава ударният режим е от 5 до 10 дни. Ако килограмите за сваляне са малко, тогава ударният режим е от 2-3-5 дни.
Сваляне: при пет дни ударен режим, възможно е да се стигне и до 5 кг.
СМЕСЕН РЕЖИМ
Редуват се: няколко дни на белтъчини със зеленчуци с няколко дни отново само на белтъчини. Белтъчините са от списъка. Зеленчукът може да е всякакъв, но трябва да се внимава с количеството въглехидрат в него, така че остават само зелените, плюс домати. Забранени са картофи и ориз.
Времетраене: до достигане на желано тегло. Дните се определят по преценка: ако има повечко за сваляне, тогава дните се въртят 5/5. Ако има по – малко за сваляне: 2/8 или 3/7.
Сваляне: средно по 1 кг на седмица.
ПРЕХОДЕН РЕЖИМ
Включват се постепенно и въглехидрати. По памет: един плод на ден + 2 филийки хляб. Две гала-вечери седмично (ще рече, че всичко е разрешено, без прекаляване с количествата). Задължително по един ден седмично на чисти протеини.
Времетраене: по десет дни на всеки свален килограм от началото на режима (ако са свалени 5, значи 50 дни в преходен режим).
Сваляне няма. Но мисля, че ако се спазва добре, може и да има.
РЕЖИМ от тук до края на света.
Включване на всички храни. По един седмично задължително само на чисти протеини. Освен това се включват задължително 3 лъжици овесени трици всеки ден.
Как действат белтъчините?
1.Чистотата на белтъчините намалява калорийния им принос.
2.Усвояването на белтъчините е придружено от висок разход на калории.
3.Чистите белтъчини намаляват апетита
4.Чистите белтъчини засилват съпротивителните сили на организма
5.Чистите белтъчини позволяват да се отслабне без загуба на мускулна тъкан и без омекване на кожата.
Особено важни препоръки:
- Трябва да се пие много вода. Минимум 2 – 3 литра на ден. Водата има много ползи във всеки режим, а в този особено.
- Трябва да се приемат овесени трици. Целите са две: облекчаване на отделителните функции (запекът традиционно съпътства този род хранене) и увличане на калории. Има два варианта: разбъркани с вода или с ниско-маслено кисело мляко. Единствен недостатък, че трудно се намират. Могат да бъдат евентуално заменени с пшенични трици, но има опасност от подуване на корема.
- Няма ограничения в количествата на разрешените храни в Ударната и Смесената фаза. Тук е мястото да се спомене едно важно правило „За да се отслабва, трябва да се яде”. Не се пропуска ядене. Задължителни са закуска, обяд вечеря, а ако се организирате да ядете през 4 часа, още по – добре.
Други препоръки:
- Въоръжете се с търпение. Режимът действа стъпаловидно – редуват се периоди на спад на теглото и задържане на теглото.
- Освен кантара, хубаво е да измервате и със сантиметърче топящите се телеса. Характерното за режима е, че сваля по-бързо мерки, отколкото килограми.
- Слушайте тялото си. При някой действа едно, при друг друго. Много често премахването на някои видове млечни продукти, ускорява свалянето. Последното за изключване е киселото мляко.
- Внимавайте със солта. Води до задържане на течности в организма и много забавя нещата.
- Внимавайте, какво си купувате. Често в магазинно приготвени кайми има много соя и сол. Аналогично за колбаси. Кренвиршите изключете, като източник на белтъчини
|
|
|
|
|
|
Дата: 12.05.2008
|
I pri men za sega udarniqt rejim deistva.
Dnes mi e 6tiq den ot kakto sym na nego i sym otslabnala 4 kg.,no az svalqm malko po bavno…sega ot utre mislq da zapochna raztovarvashtiqt i se nadqvam da ima novi po dobri rezultati….sled nqkolko dni shte dopylnq kak vyrvi moqta dieta.
|
|
|
|
|
|
Дата: 07.06.2007
От: София
|
Абе не знам - нещо много скептично се отнасям към това. Съмнявам се дали е приложимо при спортуващи. Имам една колежка, която наистина много отслабна с това - но без упражнения. Сега пак е качила... и пак е на диета. Нещо в механизма на сваляянето и задържането вероятно не е съвсем както трябва. Предпочитам “Зоната“.
|
|
|
|
|
|
Дата: 11.07.2004
От: Стара Загора
|
Личното ми мнение, че това мъка за организма.И който и да попитам си е връщал част или повечето от свалените килограми.
Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.12.2006
От: Варна
|
Това даже не е мъка, ами е някакъв белтъчен ад! Правила съм режима, не ми се говори за него...
Как няма да се върнат килограмите, като тялото ти просто се обезводнява докато си на тази диета. И не стига дет‘ се обезводнява, ами губи и мускулна маса в същото време. На края на цикъла на “чисти белтъчини“ си като смазан от влак.
Козуначе, зоната я прехвърлих и аз и наистина вдъхва доверие. Оказва се, че съм се хранила според нея месеци наред, без да знам 
|
|
|
|
|
|
Дата: 07.06.2007
|
Е, радвам се, че мислим в една посока! Ама някои хора, които стриктно спазват Дюкан (все му викам дюкян....) - и се опитвам да им обясня че капки течен парфин или глицерин към храната и никакви мазнини ... не е най-доброто решение. Пусто не слушат! А когато ми казаха - какви белтъчини, той говори за протеини, разбрах какъв е случая.
|
|
|
|
|
|
Дата: 26.12.2007
|
Маика ми е на тази диета и е много доволна отслабна много тя няма време за спорт но ако мое да се спортува и да си на НВД- доста по хубав ефект
|
|
|
|
|
|
Дата: 31.01.2004
От: Бургас, Варна зависи кои/коя пита
|
Този доктор да не излезе някой като доктор Ливайн с магнитните наколенки и космодиск .И да на кантара си по лек а в огледалото като стафида.
|
|
|
|
|
|
Дата: 21.02.2005
От: Varna
|
Как да отслабнем завинаги, режимът на д-р Пиер Дюкан,няма такива филми става въпрос за заглавието,а колкото до диетата при някои може и да деиства а при други не.
ВОЛЯ УМЕНИЕ И ТЪРПЕНИЕ
Los dioses crearon los hombres
Los hombres crearon los esteroides
Los esteroides crearon los dioses
Митко Димитров “Трябва де се яде и избира храната не по вкус а по съдържание“
|
|
|
|
|
|
Дата: 21.09.2006
|
Майка ми, леля ми и сестра ми свалиха много с тази диета и повече от половин година задържат резултата. Плюс неизброимо стадо колежки на сестра ми.
На сестра ми преди години пак и бях правил белтъчна диета и свали, и задържа около 2-3 години, после качи пак.
Хубавото на тази е, че има някакви прости правила за поддържане на ефекта СЛЕД диетата. Това е най-големия плюс за мен.
За съжаление не може да се съчетава с тренировки. И за работа е трудно. В острия период на смъкването говоря, поради орязаните въглехидрати.
Ако някой реши да сваля с нея ще трябва да спре или тренировките за една-две седмици, или диетата.
Според мен не е проблем.
Като цяло съм “за“ диетата, особено в случая с хора, които трудно се подлагат на ограничения и контрол в храненето.
Върши работа, при по-дебелите спадането е с 4 номера дрехи.
|
|
|
|
|
|
|
Chetri nomera ili Chetiri kilograma?!?!?!? az za sega vse oshte svalqm 4 sega sym na Raztovarvashtiqt rejim i se nadqvam kakto kazvat “da se pribera” i da otslabna v samtimetri,zashtoto do sega otslabnah samo v kilogrami…taka mi kazaha pone drugi opitali dietata inache shtqh da prodalja s udarniq rejim…ama vikam da probvam kakvo shte stane i s raztovarvashtiq…inache izdyrjah 6 dni na udaren i pri men nqmashe obezvodnqvane zashtoto poemah po 2 litra voda na den…i to zashtoto mi se pieshe mnogo obache qvno tva e pod vliqnie na beltychinite
Прикрепени изображения
Натиснете върху миниатюрата, за да видите целия размер на изображението
|
|
|
|
|
|
|
при по-дебелите спадането е с 4 номера дрехи
по-ясно няма как да го напиша.
|
|
|
|
|
|
Дата: 07.09.2007
От: BG
|
Depresiq, пиши на български, моля те-това е едно от изискванията в този форум. Иначе от тази диета, която е станала хипер популярна, между другото, моя позната свали супер много-около 20 кг.То имаше много за сваляне де, но сега май пак е започнала да качва.Освен това без упражнения или какъвто и да е спорт, при тази бърза загуба на тегло, просто се отпускаш и увисваш-грозно е, какво като тежиш по-малко?!! На улицата не се обръщат след килограмите ти, а след визията:)
Я, сега да се изкажа

|
|
|
|
|
|
|
Да,знам че се обръщат след теб а не след килограмите ти,но когато ти сам знаеш,че тежиш по-малко самочувствието е по-друго и ти сам се чувстваш по-добре,освен точа аз правя опражнения за стягане,а и аз искам да свяла още 5кг не 20,а до момента съм свалила само 4,за сажаление аз май съм от хората който така или иначе няма да оспеят с тая диета.... Отчайвам се,не се чувствам добре,потисната съм и незнам какво да права вече....много ми е гадно...чувствам се грозна и дебела...
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.12.2006
|
Здравей, ама и един ник си си измислила...недей така
Искам само да ти кажа, че килограмите не бива да определят дали ще си щастлива или не. Ако се вторачваш само в тях, ще изгубиш много по-ценни неща от живота, които биха могли да те накарат да се харесваш със или без тези заветни килограмчета. Режимът, на който си се подложила, допълнително те депресира, знам. Ако искаш го спри, малко по малко се захрани и с други неща и когато се почувстваш по-добре, може да помислиш за някаква алтернатива на тези стягащи упражнения, като фитнес програма примерно. Не е задължително да си на строга диета и да имаш хубаво тяло. Иска се малко повече движение и полезна храна. Аз самата също не успях да сваля кой знае колко с въпросния Протал, затова вече и не си помислям за него. Успокой се, наспи се, нахрани се с нещо, което обичаш и като размислиш какво искаш, пак пиши.
И аз, както Ива, ти казвам, че нито кантара, нито сантиметъра са обективни мерила на красотата.
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.07.2006
|
Днес в “Тази сутрин“ май за тази диета говореха. Имаше една жена, свалила около 20 кг и ги е запазила вече 1 година (не че след диетата се е върнала на предишното си хранене, ами просто продължава да следва някакви такива принципи и (засега) не дебелее обратно). Не слушах внимателно, но като цяло май стигнаха до извода, че било добре да се прави само временно, после да се нормализира храненето, после пак и т.н. - тоест да не е за постоянно, но пък и да се внимава.. и като цяло сложна работа, един вид да си обречеш живота на храната. Което за мене е зле като идея. А и самата диета, дори да доведе до трайно сваляне, е неприемлива от здравословна гледна точка, защото лишава организма от твърде много хранителни вещества, част от които силно необходими. Абе с една дума - не бих си го причинил на себе си, не бих го препоръчал на друг също.
А по другата част - независимо дали можеш да отслабнеш с нея или не, дали е здравословна или не, това е диета - а диетата не променя мисленето ти. Някои хора цял живот не се научават да се харесват, а правят десетки диети. Това как те възприемат другите в доста голяма степен зависи от това как сам се възприемаш - ако мислиш, че си “грозен и дебел“, има голяма вероятност и другите да го мислят. Ако се възприемаш като “егати пича“, твърде вероятно е и околните да те възприемат така. Впечатлението, което оставяш у другите е в основната си част повлияно от поведението ти (което пък ИЗЦЯЛО зависи от вътрешната ти нагласа, а не от външния ти вид). Така че първо започни да се чувстваш добре, после започни да се чувстваш прекрасно и нещата ще тръгнат сами. Иначе може да си сваляш килограми до безкрайност с нулев ефект.
“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.“ Pavel Tsatsouline
“It is not worth an intelligent man’s time to be in the majority. By definition, there are already enough people to do that.“ G. H. Hardy
|
|
|
|
|
|
Дата: 27.12.2007
От: Добрич,България
|
Егати,то било много трудно да си жена и да изглеждаш добре...виж ти,виж ти...
Сложна работа е това да си във форма.Оправдания има толкова много за обратното. Проблема не е нито в козуначетоо,нито в торитичката,нито в пастичката.Проблема ви е в краката,защото тези крака освен да тъпчат по магазините друго незнаят.Те с по-висока скорост от 6 км/ч не са се движили!!!
Запишете се на спорт,отдадете му се,целете се високо,постигнете резултати и веднъж завинаги ще се освободите от ограниченията в храната си.Нито ще ви се яде толкова сладко,нито ще примирате от глад.Просто вървите СРЕЩУ тялото си и се налага да се подлагате на мъчения.
После,кой налага тези стандарти в килограмите?Вие нормални ли сте?Аз съм 78 кг.На 78 кг мога да съм и МНОГО ДЕБЕЛ,мога да съм и в ПЕРФЕКТНА ФОРМА!!! Вие бъдете като афродита,пък нека сте 55кг. Има такива работи като активно тегло,пасивно тегло и т.н.
Няма женско списание без диети в него.ЗАЩО?!Защо са нужни хиляди “специалисти“ и невероятни и вълшебни методи,за да изглеждате добре.И то е невъзможно само с диета,но “да свалите килограми“.Аз за седмица мога да сваля 7 кг...ма ще са мускул..
Потокалче сутрин,ябълчица на обед...кафенце...глупости!!!
Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
Was just a freight train coming your way
“To secure peace is to prepare for war”
Моят Дневник
|
|
|
|
|
|
Дата: 07.09.2007
От: BG
|
Евала!:))
Я, сега да се изкажа

|
|
|
|
|
|
|
Не е много добре да се плюе по нещо, което непознаваш.
Потокалче сутрин,ябълчица на обед...
Ами точно тези неща ги няма в диетата.
Не слушах внимателно, но като цяло май стигнаха до извода, че било добре да се прави само временно, после да се нормализира храненето, после пак и т.н. - тоест да не е за постоянно, но пък и да се внимава..
Ами другия път слушай внимателно, защото това дето си го написал, д-рДюран него е казал.
Въпросната диета е много подходяща за улегнали хора, които не са тренирали, не тренират и няма да тренират.
И въпреки НЕтренирането, и те са хора, и те имат правото да изглеждат добре. Е, тази диета помага в случая.
Както и по-горе писах, тя не е подходяща за трениращи. И за активно работещи. Но за по-малко активни хора определено става.
Дори въпреки негативните мнения 
|
|
|
|
|
|
Дата: 17.07.2006
|
Не, нямах предвид доктора, а хората, които дискутираха диетата в “Тази сутрин“. Между другото споменаха също, че този Дюкан всъщност изобщо не е баш специалист в тази област, а е невролог, на което вероятно се дължали разни дупки в “теорията“ му. Което не мога да твърдя със сигурност, тъй като за тази диета не съм чел нищо повече от началния пост в тази тема. На мен лично обаче той ми стига, за да смятам, че диетата е кофти, дори за нетренирал и нямащ намерение да тренира човек.
“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.“ Pavel Tsatsouline
“It is not worth an intelligent man’s time to be in the majority. By definition, there are already enough people to do that.“ G. H. Hardy
|
|
|
|
|
|
Дата: 27.12.2007
От: Добрич,България
|
О,не,аз не плюя конкретната диета.Аз на Дженифър Лопес секретната диета за минус 5 кг на седмица плюя...
Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
Was just a freight train coming your way
“To secure peace is to prepare for war”
Моят Дневник
|
|
|
|
|
|
Дата: 13.02.2004
|
http://rapidshare.com/files/116216058/Kak_da_otslabnem_zavinagi.doc
Ето и самата книга - ако някой се интересува де. 
“Shut Up and Train” ————————————-
“I’m Not Here to Talk” ————————————-
|
|
|
|
|
|
Дата: 21.05.2008
|
mitaka101 - 15.05.2008, 22:50 Майка ми, леля ми и сестра ми свалиха много с тази диета и повече от половин година задържат резултата. Плюс неизброимо стадо колежки на сестра ми.
На сестра ми преди години пак и бях правил белтъчна диета и свали, и задържа около 2-3 години, после качи пак.
Хубавото на тази е, че има някакви прости правила за поддържане на ефекта СЛЕД диетата. Това е най-големия плюс за мен.
За съжаление не може да се съчетава с тренировки. И за работа е трудно. В острия период на смъкването говоря, поради орязаните въглехидрати.
Ако някой реши да сваля с нея ще трябва да спре или тренировките за една-две седмици, или диетата.
Според мен не е проблем.
Като цяло съм “за“ диетата, особено в случая с хора, които трудно се подлагат на ограничения и контрол в храненето.
Върши работа, при по-дебелите спадането е с 4 номера дрехи.
С кардио, може ли да се съчетава?
|
|
|
|
|
|
Дата: 31.01.2004
|
Не, не е препоръчително да се натоварвате въобще през първите 14 дни.
|
|
|
|
|
|
Дата: 19.02.2008
От: София, Ст. Загора
|
Аз си мисля, че тази диета , за който и да е трениращ от този форум не става. За мен липсата на тренировка води до крайно изнервяне...
No profit grows where’s no pleasure taken!!!
|
|
|
|
|
|
|
С кардио, може ли да се съчетава?
Аз съм го написал, че не е препоръчително, ама ако много ти се иска - давай. Но по-леко. И ако/когато ти стане трудно - спри или кардиото или диетата.
|
|
|
|
|
|
Дата: 08.11.2004
|
Трудно ще се издържи, предвид ниските въглехидати!
|
|
|
|
|
|
Дата: 20.04.2007
|
Наистина може да се отслабне много с тази диета. Думата “завинаги“ в заглавието означава наистина завинаги да спазваш този режим иначе по - голямата част от свалените килограми се връщат. Колкото за тренировки почни е невъзможно да се тренира, просто нямаш сили.
|
|
|
|
|
|
Дата: 15.07.2008
От: München
|
zdr na vsi4ki pi6a na latinica 6tot ne vidqh kirilizator a nqmam na pc-to si. zna4i tazi dieta samo za jeni li e ne razbrah??? blagodarq predvaritelno
|
|
|
|
|
|
Дата: 26.12.2007
|
stefo - 16.07.2008, 02:10 zdr na vsi4ki pi6a na latinica 6tot ne vidqh kirilizator a nqmam na pc-to si. zna4i tazi dieta samo za jeni li e ne razbrah??? blagodarq predvaritelno
Не става за хора които се занимават с физическо натоварване
|
|
|
|
|
|
Дата: 15.07.2008
От: München
|
видях кирилизатора искам да ви попитам кое е по добре за пиене L-carnitin или fatburner при сваляне на кг с тази диета????
|
|
|