Жени+ силови постижения

Дата: 06.11.2005
От: София
31.05.2008, 19:41

Пускам темата като продължение на дискусията от темата “колко вдигате“.
Обявих се в защита на жените в предната тема, тъй като в масовия случай никоя жена не се интересува от силовите си възможности. Жените ходят на фитнес да кльощавеят, а мъжете да качват, това е на пръв поглед. Но, съгласете се има и много нюанси!
Аз мога да кажа за себе си, че повишаването на силовите ми възможности е любимото ми занимание. Поставям си цели и тренирам за да ги постигна. Успоредно с това изграждам телосложение, което не бих казала че има второстепенно значение.  Да не казвам, че е много яко да достигнеш работните килограми на някой младеж, че даже и да го надминеш grin  grin  tongue wink И все пак това е просто сила и нищо повече! Една жена може да изглежда супер и като кляка с 20 кг. и като кляка с 100 кг.

Аз и фитнеса- в действие http://www.bb-team.org/forums/viewthread/27858/
Аз и фитнеса- размисли и страсти http://www.bb-team.org/articles/2664/

Дата: 27.12.2007
От: Добрич,България
31.05.2008, 19:58

Прости ме...не схванах идеята на темата? smile

Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
Was just a freight train coming your way

“To secure peace is to prepare for war”

Моят Дневник

Дата: 06.02.2004
От: Варна
31.05.2008, 20:02

Аз само ще се усмихна ..засега ,че темата е обширна много  wink
п.п.
а пък за това,че 15 годишен ъ-ъ-ъ.....младеж ( в другата тема) да дава оценки кой как тренира-аре нема нужда  wink

Дата: 17.07.2006
31.05.2008, 20:06

Добра е темата, ще е интересно да се види мнението на повечко хора по въпроса.

Жените ходят на фитнес да кльощавеят, а мъжете да качват, това е на пръв поглед.

Май напоследък налага тенденцията е и двата пола да целят кльощавеене, ама дано не съм прав или ако съм - да е кратковременно wink Иначе поне според мен в залата пол няма - и жените и мъжете са там за да тренират. Както много мъже се интересуват от визия и игнорират силовите постижения, така това е и нормално за много жени. Обратното също е вярно - има доста жени, които целят силов напредък и надминават много от мъжете. Аз лично уважавам и двете страни и не мисля, че едното е по-долу от другото - просто са различни цели. И двете са трудни за постигане и изискват много.
Само с изказвания от рода на “И все пак това е просто сила и нищо повече!“ не мога да се съглася, но може би е заради моя начин на виждане на нещата wink

“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.“ Pavel Tsatsouline
“It is not worth an intelligent man’s time to be in the majority. By definition, there are already enough people to do that.“ G. H. Hardy

31.05.2008, 20:06

Коментари, върху конкретни постижения, мнения дали жените трябва тренират с големи тежести и всичко, което се изказа в другата тема.... Щом диалога предизвика включването на различни мнения нека се обособят в отделна тема wink

31.05.2008, 20:15

Само с изказвания от рода на “И все пак това е просто сила и нищо повече!” не мога да се съглася, но може би е заради моя начин на виждане на нещата wink

И той е?

Дата: 06.02.2004
От: Варна
31.05.2008, 20:23
buhtata - 31.05.2008, 20:06

, мнения дали жените трябва тренират с големи тежести

Това какво трябва или не трябва решам само и единствено аз ! wink  Как реагирта околните на силовите ми постижения ,дали ги амбицирам,подтискам и т.н -това не е моя грижа wink
Ще следя темата де,  силно се надявам, че ще пишат разумни хора и няма да се изроди спора...както се получва винаги когато има намесени жена +сила LOL
Тук не е тийн проблем.ком!

Дата: 17.07.2006
31.05.2008, 20:28
buhtata - 31.05.2008, 20:15

Само с изказвания от рода на “И все пак това е просто сила и нищо повече!” не мога да се съглася, но може би е заради моя начин на виждане на нещата wink

И той е?

Еми за мен това как изглеждаш е .. как да го кажа, маловажно,третостепенно... Примерно, това да направя 40-и-еди-колкоси релефна ръка не би могло да ме мотивира да се занеса до залата, а живея на 2 минути от нея. Това като цяло е и по принцип в отношенията ми с хората - външния вид рядко ме вълнува. Важно е какво представляваш. В частния случай с тренировките - какво можеш да правиш. Пак казвам - това си е лично моя гледна точка за нещата, не задължвам никой с нея и уважавам изцяло другите възможни гледни точки.

“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.“ Pavel Tsatsouline
“It is not worth an intelligent man’s time to be in the majority. By definition, there are already enough people to do that.“ G. H. Hardy

31.05.2008, 20:35

Йо,паднаха ми изсухлените гащи,чакай да запаля цигарката,да подрънча с ланеца и да изпия една бира...Като съм на 15 какво?Кога съм ви казвал как да тренирате?Защо правиш прибързани заключения и какви са тия стереотипи?Ако ще казваш нещо-кажи го.Стига се усмихва,аз усмивки достатъчно съм виждал...

tigra - 31.05.2008, 20:23
buhtata - 31.05.2008, 20:06

, мнения дали жените трябва тренират с големи тежести

Това какво трябва или не трябва решам само и единствено аз ! wink
Тук не е тийн проблем.ком!

Ах,сакън!Да не пропуснеш да се защитиш?Току виж някой ти казал какво да правиш.Никой няма право да ти дава акъл,дерзай си!

Ще си повторя въпроса: Какъв е смисълът на темата?Резултати ли се пишат/обсъждат или идеята жени да тренират с тежести?Дали губят женствеността си,когато хванат щангата?Кой е измислил тази концепция?Аз кекави,пищащи женички не търпя...

Tigra,забрави предубежденията си и ни говори като на хора не като на мъже и момченца....

tigra - 31.05.2008, 20:02

Аз само ще се усмихна ..засега ,че темата е обширна много  wink
п.п.
а пък за това,че 15 годишен ъ-ъ-ъ.....младеж ( в другата тема) да дава оценки кой как тренира-аре нема нужда  wink

Я,поредната ъ-ъ-ъ....жена отстояваща позиция просто ей така,да се види ,че има право,аре нема нужда. wink

Моят Дневник

Дата: 07.09.2007
От: BG
31.05.2008, 20:49

Уф, малко на тийнейджърия изби май:)

Я, сега да се изкажа
smile

31.05.2008, 21:09

Тя започна!  LOL

Моят Дневник

Дата: 07.09.2007
От: BG
31.05.2008, 21:12

хахаххахахах - пак създадохме работа на модераторите:)

Я, сега да се изкажа
smile

Дата: 28.02.2007
31.05.2008, 21:20

buhtata, интересна тема, има какво да се каже. Според мен жените трябва да тренират, а килограмите, които използват в тренировкатра си са без значение. Целта на едно момиче, жена (на каквато и да е възраст) не съвпада с тази на младежите, мъжете. Мъжкия фитнес е “мъжкарски“ спорт, има едно къде скрито къде явно съперничество и надпревара, а някой тренират и заради физическата доминация. Това последното мисля, че жените определено не целят, а и не им трябва, те влизат в залата с обратни мотиви (в повечето случаи) - цел: сваляне, стягане на бедра и седалище и т.н. Мъжката грандоманщина я отписваме от женския фитнес (не говоря за състезателките). От тук нататък личното ми мнение е, че жените влизат в залата най-вече заради себе си и на второ място заради околните. Разбира се и мъж и жена влизат в залата понякога от сходни комплекси (дебел, слаб). Силовите постижения неизменно са свързани най-вече с килограмите, като средство, начин, способ за по-голяма хипертрофия или сила. Хипертрофията мисля, че много рядко е цел на жените, остава силата. От тук нататък, колкото по-силна иска да стане жената, толкова повече повишава работните си тежести. И в крайна сметка никой не може да държи сметка от другия колко вдига и защо не вдига повече. Всичко опира до личен избор. За финал ще цитирам “килограмите не трябва да са цел, а средство“ и да се използват по рационален начин с оглед целите на трениращия.

Дата: 29.03.2008
01.06.2008, 00:34

Темата е малко в стила на спора трябва ли аджеба като си напомпан и изглеждаш силен да си силен на практика. Въпрос на вкус и приоритети.

За мен тежкото трениране(по важност):
Доставя удоволствие, носи носи самочувствие.
Дава възможност  да прогресираш, да се предизвикваш и надскачаш себе си.
Прави тялото  здраво и функционално.
Развива силата, експлозивността и координацията.
Съчетано с добър режим на хранене носи и бонус – супер визия.

И вскичко в пакет. А с тренировка насочена само към визията получавате 1 от 5. Тук всеки си прави сметката.

Дата: 26.12.2007
01.06.2008, 10:33

Според мен тренировките с тежко са  по добри и при 2та  пола  поради простата  причина че стимулират тялото повече било  то за изгаряне на мазнини  или мусколна маса !!

ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!!