Бой

2 от 2
2

Дата: 15.07.2006
27.02.2008, 00:34

Най-здравия от приятелите ми никога не се е бил, без майтап (е изключвам годините като пишлеме...тогава всички се боричкат). Момчето е наистина здравеняк, но поради това никога не му се е налагало да се бие. Единствено шамари е бил… и до там, защото липсва съпротива. Е верно, че всеки си намира майстора, но пък зависи от размерите ти кога и дали изобщо ще си го намериш smile Така, че фитнеса определено е предимство :D

You know what I fucking hate? When you search for something on google and all you find are forum pages where someone else is looking for the same thing and the answer is some dumbass saying ‘just search google for it’

Дата: 22.11.2005
27.02.2008, 02:00

Ако попаднете на злонамерени хора мускулите, уменията ви и външният ви вид малко ще помогнат. При определени обстоятелства правила и справедливост не съществуват, така че нужна е голяма доза късмет. Това разбира се не важи за лапешки работи в училище или в махалата.

Дата: 28.07.2005
От: София
04.03.2008, 12:43

Силата е равна на масата по ускорението нали. Оттам остава само да можеж и да удряш като хората..

Shut the f… up and train.

Дата: 20.10.2007
06.04.2008, 18:23

Удряй първи в брадичката или носа,така че ако го нацелиш в брадичката да изгуби равновесие,през което време да го повалиш или ако го нацелиш в носа,така че да се счупи и да му се насълзят очите през което време пак да го повалиш,нататъка трябва просто да не спираш да риташ wink

Дата: 02.09.2004
06.04.2008, 18:41

Ех..тази тема не остарява...мине-не мине 1 седмица и се заговори за бой..стига бе пичове,тва говори за комплекси
П.П. съгласен съм с ТаСко

(__/) E V I L
(=’.’=) B U N N Y
(")_(") R A B B I T

Дата: 16.07.2006
07.04.2008, 02:54

Накратко ако ви се наложои да се справяте в такива ситуации - ако имате превъзходство в масата и силата гледайте да притиснете противника, да скъсите бързо дистанцията и да го сграбчите така че да използвате пълноценно масата и силата си - удари с лакти, глава и блъскане на противника в стена и други твърди предмети е основното, ако сте по леки и подвижни най - добрата тактика е да се удря противника в слабите точки - колена, слабини, нос, гърло (това е опасно) и др.
А най - добре е да не се забърквате в такива ситуации, почти винаги можеш да се измъкнеш с приказки в дори вече нажежена обстановка, а дори още по добре е да внимаваш да не се вкарваш в такава.

Дата: 14.09.2006
07.04.2008, 14:48

Значи аз за здрав удар правя следното:
Във вкъщи имам едни дъмбелечета по 4 кг. Когато реша да тренирам за удрар ги хващам и почвам да се боксирам с тях. Ефект определено има и мога да ви кажа, че за един силен удар се иска здрава ръка от предмишницата до рамото. Един приятел дето тренира бокс ми е казвал, че ако всяка сутрин удрям по една тупаница в гардероба (не с всичка сила) ще си развия хубаво кокалчетата на ръката. А едни здрави кокалести юмруци определено са голям плюс в боя. Избягвам да се бия, но има хора, които просто си го просят и както каза Астор се дръвчат на по безащитни.
Искам да попитам предимство ли е ръстът ако се биеш.

В НАЧАЛОТО Е ТРУДНО, НО УСПЕХА Е НЕИЗБЕЖЕН...

ТЕЖЕСТА ПРОМЕНЯ ЧОВЕКА КЪМ ДОБРО...

Дата: 29.03.2007
От: Troyan,BG
07.04.2008, 15:15
Alkorin - 07.04.2008, 02:54

А най - добре е да не се забърквате в такива ситуации, почти винаги можеш да се измъкнеш с приказки в дори вече нажежена обстановка, а дори още по добре е да внимаваш да не се вкарваш в такава.

Това ми се случи наскоро. Седяхме си в кафето с един приятел и няколко приятелки и някъв започна да хвърля празни кутий от цигари по нас и аз му казах да се спре, нали не искаме разправии все пак, а той тоя това чакаше… в крайна сметка се спря, но след като излязохме от кафето ни викна отдалече, личеше си че си търси проблеми и аз отидох да го видя какъв му е проблема и ония започна да ми се дърви и да ми се прави на голяма работа. Аз и приятеля ми бяхме готови да го смажем, но в крайна сметка с малко разправий се разбрахме, казах му че не искаме проблеми и т.н., пък и все пак с момичета бяхме… Знам, че постъпих по умния начин, но сега се замислям дали наистина трябва да се търпят такива нещастници. Щяхме да го смачкаме, колкото и луд да беше тоя, все пак приятеля ми тренираше кик-бокс известно време, а аз 4 години като малък тренирах карате smile
Та остава въпроса за разума и егото!?! Кое е по-добре, да си насинен, но с голямо его, или жив и здрав, смятащ те за нерешителен и мекошав…

Lift HEAVY. Life is too short to be small !

Дата: 14.09.2006
07.04.2008, 15:36

Има хора дето ако се измъкнеш с думи ще ти кажат:"Ти си зле не може да се биеш, женчо”.

В НАЧАЛОТО Е ТРУДНО, НО УСПЕХА Е НЕИЗБЕЖЕН...

ТЕЖЕСТА ПРОМЕНЯ ЧОВЕКА КЪМ ДОБРО...

07.04.2008, 17:26

No_WaY в случая аз бих му хвърлил един бой на оня, като имам предвид да не се забърквате в ситуации имам предвид да не си търсите боя, а не да търпите разни дришльовци да се гаврят с вас. Та по доброто е да не позволяваш на никой да се подиграва с теб, но не и нарочно да се перчиш да си търсиш боя.

Дата: 29.01.2008
От: Варна
07.04.2008, 18:12

Преди време бях чела за едно момиче оето имало не помня какъв колан по бойни изкуства-републиканска шампионка и т.н. бяха я нападнали и ...застреляли. Това беше преди години, но сега се сещам, за да ви кажа-НЕ РАЗЧИТАЙТЕ НА МУСКУЛИ И КГ. Сега времената са други и понятие като честен уличен бой-няма. Е, това разбира се си е чисто женско мнение wink

Дата: 01.08.2007
07.04.2008, 19:29

Слаб и висок съм, но въпреки това удрям здраво (особено с крака). Няма нищо по хубаво от един изненадващ кик в главата на противника. После (понеже дълго време тренирах муай-тай) следва клинч - колена и лакти както ми падне. Често тези удари водят до нокаут wink

Трябва ти здрав гръб, рамо, трижепс и крак, за да вкараш силен прав удар ...трябва да се вкара тежеста на тялото, а не толкова да се изпозлват мускулите.

Дата: 28.07.2005
07.04.2008, 22:33

Добре може ли да ритате в топките...С такива подли ритници може да страдате много повече. Това е все едно някой дето ти се е заяждал да ти извади нож примерно. Ако се сбиете няма да го биете повече, ако е извадил нож ? Не мисля.

Shut the f… up and train.

Дата: 23.10.2007
07.04.2008, 22:45

Не можах да прочета цялата тема, но ето какво ще кажа (сори ако се повтарям):

1.Най-важна е психиката, това дали си подготвен за боя, това дали можеш да реагираш достатъчно бързо на противника и т.н.
2.Вкарва се цялото тяло в удара. Не трябва да стоиш като дърво и да вкарваш само рамо и трицепс. Вкарай цялото тяло (или поне от кръста нагоре) и ударът става доста силен.

А ако положението е прекалено сложно, ето универсалната техника:

1.Изплюване в очите (да имаш време за удар)
2.Удар с пръстите във врата
3.Ритник в топките и остава на място.

Вариации колкото щеш, единственото ,което се изисква е психическа сила. НО КОГА НАЙ-СЕТНЕ ЩЕ ЗАБРАВИТЕ ТЕЗИ ПРИМИТИВНИ МЕТОДИ ЗА САМОРАЗПРАВА!!!???

Дата: 21.10.2007
08.04.2008, 02:08

Аз си имам една много хитра тактика ако става въпрос само за един отворко… Правя се че не искам проблем подавам му ръка и когато тои я хване стискам го така силно че и да иска-и да не иска си пада на земята и от там нататака можеш да го изриташ и кво ли още не.

П.С. Не се препоръчва за хора с слаб захват!!! smile

Дата: 04.07.2005
09.04.2008, 02:00

Ае стига с тоя бой бе, хора :D като ще се правите на страшни - вземете по една Берета и като я покажеш и хората изведнъж им излиза спешна работа. Така хем не се хабиш да се разправяш с някви недорасляци, хем не си малтретираш ръцете с бой, което после ще ти пречи да тренираш smile такава е моята философия.

Дата: 13.02.2004
09.04.2008, 10:32
®ion - 09.04.2008, 02:00

Ае стига с тоя бой бе, хора :D като ще се правите на страшни - вземете по една Берета и като я покажеш и хората изведнъж им излиза спешна работа. Така хем не се хабиш да се разправяш с някви недорасляци, хем не си малтретираш ръцете с бой, което после ще ти пречи да тренираш smile такава е моята философия.

Това с Беретата е опасно - като човек имащ разрешително за оръжие и съответно оръжие от 9 години мога да ти кажа само едно извадиш ли го трябва да стреляш, а стреляш ли винаги има последици! Винаги съм бил против употребата на оръжие и просто не виждам смисъл заради един или два шамара да се стига до стрелба.
До боя стигнахвме - ами “бой кантар няма” виждал съм 70-80 кг. момченца да пребиват “горили” от по 100-120 кг.

“Shut Up and Train”
-------------------------
“I’m Not Here to Talk”

Дата: 04.07.2005
10.04.2008, 00:53
head_hunter - 09.04.2008, 10:32
®ion - 09.04.2008, 02:00

Това с Беретата е опасно - като човек имащ разрешително за оръжие и съответно оръжие от 9 години мога да ти кажа само едно извадиш ли го трябва да стреляш, а стреляш ли винаги има последици! Винаги съм бил против употребата на оръжие и просто не виждам смисъл заради един или два шамара да се стига до стрелба.
До боя стигнахвме - ами “бой кантар няма” виждал съм 70-80 кг. момченца да пребиват “горили” от по 100-120 кг.

Аз държа един халосен в цевта и е достатъчен един “предупредителен”, за да разубедиш мнозинството от хора, че разнасяш макети със себе си. Иначе аз съм на обратното мнение - не е нужно да се стига дори до 1-2 шамара, като може да се прекрати ощ преди това smile върпос на гледна точка. За “кантара” е така, защото просто в една неочаквана ситуация темпераментът и психиката на човек играят главна роля в това, как ще се развият нещата. Изненадата е най-голямото преимущество smile

10.04.2008, 02:01

Абе има и такива случаи, но зависи от какво се състоят тия 100 - 120кг, не можеш току така да пребиеш някой трениращ редовно мъртва тяга и клякания - такива хора имат устойчивост на дъб и два - три удара няма да помогнат много.

10.04.2008, 11:28
Alkorin - 10.04.2008, 02:01

Абе има и такива случаи, но зависи от какво се състоят тия 100 - 120кг, не можеш току така да пребиеш някой трениращ редовно мъртва тяга и клякания - такива хора имат устойчивост на дъб и два - три удара няма да помогнат много.

Единствено имах в предвид, че “кубатурата няма значение” - може да си много здрав да правиш тяга, клекове и каквото искаш, но ако не божеш да се биеш и да носиш на бой какъв е смисъла - просто такъв човек се превръща в по-голяма боксова круша и единствената разлика е, че е по-удобен за бой - просто има къде да го удариш и не е бърз и подвижен. Да по-грамадния разполага с предимството на по-голямата сила, но ако си по-опитен и подвижен лесно се елиминира. Другия недостатък на по-едричките момчета /над 100 кг./е, че умората при тях настъпва значително по-бързо.

До автора на темата - вчера имах малко спречкване и се наложи да се влезе в пряк сблъсък та при тази ситуация се сетих къде влиза бицепса - придърпваш го рязко към себе си и удряш с глава или в носа или във веждата /при достатъчно силен удар се появява аркада/.

п.п. Най-важното е да не се стига до бой - независимо дали биеш или те бият травми винаги има - след вчерашния инцидент съм със спукани костици на дясната ръка. Така че умната ако може да се избегне такава ситуация избегнете я независимо кой какво ще каже след това. И последно боя не е средство за разрешаване на проблем.

“Shut Up and Train”
“I’m Not Here to Talk”

10.04.2008, 15:37
head_hunter - 10.04.2008, 11:28

Единствено имах в предвид, че “кубатурата няма значение” - може да си много здрав да правиш тяга, клекове и каквото искаш, но ако не божеш да се биеш и да носиш на бой какъв е смисъла - просто такъв човек се превръща в по-голяма боксова круша и единствената разлика е, че е по-удобен за бой - просто има къде да го удариш и не е бърз и подвижен. Да по-грамадния разполага с предимството на по-голямата сила, но ако си по-опитен и подвижен лесно се елиминира. Другия недостатък на по-едричките момчета /над 100 кг./е, че умората при тях настъпва значително по-бързо.

“Кубатурата” има огромно значение - ако той е по - силен и по - голям от теб нямаш особени шансове в пряк сблъсък освен ако не използваш някакви помощни средства. Първо колко мислиш че можеш да си по бърз от него? 2х?, 3х? хайде сега не може да имаш толкова бързи рефлекси освен ако не си професионален боксьор или нещо подобно т.е. да си тренирал с години за максимална взривност и бързина на реакциите, в обикновенна ситуация можеш да си само малко по бърз от него т.е. най - много да се изплъзнеш при първия удар и то ако наистива той е бавен, защото това че някой е голям не значи че е бавен това не зависи от големината а от нервната система ако той е с развита централна нервна система а ти не ще бъде по - бърз от теб независимо че си по - лек. Има нещо такова за умората но пак това зависи много повече от развитието на дихателната и сърдечносъдовата система отколкото от големината. Имам чуството че описваш бой с някакъв наднормен дебелак smile, а не с атлет с тегло от по над 100кг.

10.04.2008, 17:42

Тренирал съм кикбокс в продължение на 6-7 години като последните 4 /до 2002 г./ съм се явявал на всички състезания /нямам особенни успехи/ само до европейско не съм стигал. Казвам това за 100 + кг. момчетата защото имам преки наблюдения спец. за кикбокса просто след едно известно време въздух не могат да си вземат. На тренировъчен спаринг съм се качвал на ринга и с по тежки от мен - нещата са на кантар /може да биеш може и да паднеш/ - това е при тренирани момчета. Сега не означава, че щом вдига 150 от лежанка непременно може да се бие като профи. Това е от моя гледна точка може би е изкривена, но според мен е така. Рядко при уличен бой ме е интересувало колко е здрав или колко тежи. Били са ме и съм бил, но всичко е относително.

Най-важното е да се избегнат подобни случки.

“Shut Up and Train”
“I’m Not Here to Talk”

Дата: 22.03.2006
05.06.2008, 08:48

Aбе не си ли е да се направиш, че ще му удариш 1 тупаница и той докато си пази главата да му теглиш 1 шут в топките не си е бой :D
Аз съм такъв, че винаги гледам при случай да удрям в слабите места така поне знам, че и 200кг да е пак ще го заболи smile Не че ми се е налагало много, но е хубао да знаеш какво правиш smile Последния ми “бой” всъщност беше скоро, опердаших 1 наркоманче което искаше да ме джоби с приятелчето си и като ми удари 1 шамарче да ме сплаши вече лежеше нокаут на земята smile Абе общо взето не удряите със сила а със злоба smile

Дата: 21.11.2007
05.06.2008, 12:12

За мен са най-важни техниката и бързината… имаш ли тези две качества вече можеш да развиваш мускулите които ти дават повече мощ. Ако ще да си 120 кила само мускули… като нямаш нужните познания и достатъчно психика и още много други неща някакво боксиорче 60 кила може да те направи мармалат.
Според мен в един бой побеждава този който има повече от тези качества: сила,бързина,гъвкавост,ловкост,техника и най-вече психика. Мисля че тези неща се допълват взаимно и понякога дори и да ги имаш всичките не можеш да се биеш защото не ти идва отвътре.
Не обичам да решавам проблемите си с бой, но понякога ми се е налагало. Не са ме били до сега и се надявам да не го правят за в бъдеще но мога да кажа че когато си ПО-ЗДРАВ физически вървиш по спокойно по улиците.
Това е моето мнение по въпроса.

Дата: 04.09.2005
От: Луковит
05.06.2008, 14:47
head_hunter - 10.04.2008, 17:42

Това е от моя гледна точка може би е изкривена, но според мен е така.

Не е изкривена. На Петко К, ДЗВЕР и твоите постове единствено носят смисъл. Да даваш принципи за ситуации, които винаги са уникални и не се повтарят е безсмислено. Иначе тежки щанги и яко бой му е майката. Най-добре боя да е на някой тепих/ринг, че иначе няма да има възможност да е много.

Докато човек не се предаде той е по-силен от съдбата си
(Е.М.Ремарк)

Дата: 01.07.2006
От: Благоевград
07.06.2008, 23:21

Според мен мъртвата тяга и кляканията помагат страшно много,защото като съдя по себе си усещам огромен прилив на сила по цялото тяло,най-вече краката и гърба. Чувствам се много по-здрав,устойчив,силен. Но може би за боя най-голямо значение има психиката

DEADLIFT

2 от 2
2