|
16.ХII.2007
Тренировката:
*10 мин. цялостна загрявка
Рамене:
1. Раменни преси с дъмбели: 1загряваща серия - 12повт. с 10кг дъмбел + 4 работни серии - 8х26кг, 8х26, 6х31кг, 7х26кг (щеше да е чудесно ако имаше дъмбели от 28кг в залата, но няма...)
2. Разтваряне в страни с дъмбели: 4 серии - 8х12кг, 8х16, 8х16, 6х16
3. Последователно изнасяне на дъмбели пред тялото за предно рамо: 3 серии - 10х12кг, 8х13,5кг; 7х13,5кг
Крака:
1. Лег преса - 2 загряващи серии с 30кг + 4 работни: 15х60кг, 12х80кг, 12х80кг, 10х80кг
2. Лег екстензии - 3 серии - 12х20кг, 15х15кг, 15х15кг
3. Бедрено сгъване - 3 серии - 15х30кг, 15х35кг, 12х35кг
Корем:
1. Коремни преси от наклон с тежест - 30 повторения (загряваща) без тежест + 3 работни серии х 20повторения с 10кг диск на гърдите
2. Коремни преси с усукване (легнал на лежанка, с вдигнати крака върху лоста, така че ъгълът в коляното да е 90градуса) - 3х20
3. Повдигане на краката от вис - 3х15
*Няма как да не направи впечатление, че тренировката ми за крака е леко казано мижава, в сравнение с останалото дотук. За това обаче си има основателна причина. Имам малко неприятни проблеми с колената, които не се проявяват през по-голямата част от годината, но през зимата напомнят за себе си. По принцип не ми пречат и тренировката ми за крака изглежда по съвсем друг начин, но понякога (като през последните 3-4 дни) са доста силни, чак ми пречи да се качвам и слизам по стълби. Бързам да уточня, че този проблем го имам още откакто бях ученик и НЕ Е причинен от фитнеса. Всъщност, ходих няколко пъти на различни лекари - ортопеди, ревматолози, но никой не успя да установи нищо. Дори си правих изследвания за артрит и ревматизъм (забележете, на 17 години ), които за щастие се оказаха отрицателни. В крайна сметка, не е е болка за умиралка - само дето има дни, като вчера, когато просто не мога да направя качествена тренировка за крака и предпочитам да не се товаря излишно, да не стане голяма бела.
По програма трябваше да правя:
1. Клек
2. Напади
3. Лег преса
4. Екстензии
5. Бедрено сгъване
6. Калф машина
Но още при загряващата серия на клека (само с лост), дясното коляно, което ме боли повече, даде отпор и организма несъзнателно започна да прехвърля натоварването върху левия крак. Прецених че няма смисъл да се мъча. Всъщност, аз се бях подготвил психически за такъв развой на събитията, защото още преди тренировката имаше болки. Интересното е, че днес се чувствам значително по-добре 
Хранене и суплементи:
1. След ставане от сън - 5гр глутамин + 2гр ГАБА + 20 гр декстроза , 4 аминокиселини.
2. Хранене I: ~150гр овесени ядки с ~200гр прясно мляко, стафиди. Една капсула Нау Адам.
3. Хранене II: ~180гр бяло пилешко месо с ~250гр бял ориз (варено състояние) Една капсула НАУ Адам.
4. Хранене III: ~180гр бяло пилешко месо с ~250гр бял ориз (варено състояние).
5. Час и половина след това и половин час преди тренировка - Едно пакетче Пъмп.
<<<ТРЕНИРОВКА>>>
6. Веднага след тренировката: 5гр глутамин +20 гр декстроза, 4 аминокиселини
7. Около 40 минути след това Хранене IV : Шейк с извара и мляко (~250гр. извара + 200мл прясно мляко - всичко в блендера)
8. ~180гр бяло пилешко месо с ~100гр леща (измерена в сурово състояние!). Две препечени филийки ръжен хляб. Капсула НАУ АДАМ.
9. Преди сън: 5гр глутамин и 1,5гр GABA. 4 аминокиселини.
Водата - около 4,5-5 литра.
Cheat on your girlfriends, not on your workouts!“
АЗ
|