Изчистване

2 от 2
2

Дата: 26.12.2007
08.06.2008, 16:07

Според мен това е остаряло схващане за кардиото че трябва да е  30 мин

ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!!

Дата: 30.05.2008
08.06.2008, 16:49

остаряло не значи погрешно wink

Поздрави, та по-здрави... А кога по-умни?  На 70!?

Дата: 21.08.2006
08.06.2008, 16:54
Wrestling_pro - 08.06.2008, 16:07

След тренировка 30 е достатъчно. Сутрин след сън гледам да спазвам интервала 60-90 минути въпреки че никога не съм стигал до 90 минути, поради недостиг на време.

gorichka.bg

Дата: 17.07.2006
08.06.2008, 18:07
Иван Станков - 08.06.2008, 16:54
Wrestling_pro - 08.06.2008, 16:07

След тренировка 30 е достатъчно. Сутрин след сън гледам да спазвам интервала 60-90 минути въпреки че никога не съм стигал до 90 минути, поради недостиг на време.

Между 60 и 90 минути можеш да тичаш ако се готвиш за маратон (тогава ще ти трябва дори повече всъщност). Ако нямаш такива амбиции реално си губиш времето. Чудно ми е - подтичваш 60 минути или въртиш педали? Ако е второто - ще споделиш ли с каква средна скорост го правиш това изпълнение? Силно ме съмнява да е с каквато трябва wink Дори да правиш монотонно кардио, пак трябва малко от малко поне да си даваш зор, не става да гледаш сутрешния блок и да си пиеш кафето повъртявайки някакви педали.
С кардиото е същото както при тренировките с тежести - някои хора си мислят, че като отидат в залата и седят (почти буквално “седят“) час и половина - два правят повече от някои, които за 30 минути тренират яко. Напредва се с ИНТЕНЗИВНОСТ, а не с ОБЕМ на тренировката.
edit: Ако греша и единственото, което те спира да направиш 90 минутно навиване на педали със средна скорост 35-40 км/ч (доколкото си спомням от единственото си качване на вело това е що-годе прилична скорост) на умерена трудност е времето приеми възхищението ми, както и извиненията за горенаписаното.

“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.“ Pavel Tsatsouline
“It is not worth an intelligent man’s time to be in the majority. By definition, there are already enough people to do that.“ G. H. Hardy

Дата: 16.05.2006
От: Пловдив
08.06.2008, 19:14

Добре, не мога да разбера за какво натоварване, обороти и тн говори, като най-важното е пулса, при всеки се покачва различно. Аз като въртя с около 31-32км/ч ми е достатъчно, за да държа над 130 и под 150 пулса, което си ми е и таргета така или иначе..
Аз винаги гледам нещо.

08.06.2008, 21:03
Flask - 08.06.2008, 19:14

Добре, не мога да разбера за какво натоварване, обороти и тн говори, като най-важното е пулса, при всеки се покачва различно. Аз като въртя с около 31-32км/ч ми е достатъчно, за да държа над 130 и под 150 пулса, което си ми е и таргета така или иначе..
Аз винаги гледам нещо.

Пулса не е най-важното. Ти въртиш, поддържаш този пулс, гориш каквото гориш, слизаш от колелото, евентуално гориш още 20-25 минути и това е. Край. Каквото изгорил - изгорил, за повече трябва още въртене. Докато по-интензивната тренировка (тежки щанги, интервално кардио и т.н.) ще гори много след като пулса ти е отново в нормалните граници, дори след като вече си забравил за сутрешното тичане. И в крайна сметка ще си бил с висок пулс много по-малко време (физически е невъзможно интервалното и монотонното кардио да са с еднаква продължителност), а ще си постигнал повече като разход. Отделно вече е и колко по-малко мускул ще е “зян“, защото спринта примерно има много от характеристиките на работа с щанги, тоест не е като да “гори мускули“. Пак казвам - не отричам 30 минути въртене на педали като начин, просто съм против изказвания, категорично казващи че това е единствения начин. Та то дори не е най-ефективно, камо ли единствено.

“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.“ Pavel Tsatsouline
“It is not worth an intelligent man’s time to be in the majority. By definition, there are already enough people to do that.“ G. H. Hardy

Дата: 21.08.2006
08.06.2008, 22:24

G33K, благодаря ти за разясненията. Моята кардио тренировка протича сравнително интензивно. Пулсът ми понякога е надвишавал 160, а ако карам така, че да не надвишава 150 например не мога да усетя натоварването. Спирам за буквално 4-5 секунди, за да си наместя четирибуквието на неудобната седалка. Карам бързо на степен 7 (от 10). За съжаление моят Кетлер не засича с колко km/h карам.

gorichka.bg

09.06.2008, 00:15

G33K, говорим за 35-40 минути кардио, не за HIIT. Да не говорим, че тази теория за горенето в продължение на целия ден след HIIT още никой не я е доказал. Другото тъпо е, че доста трудно уредите, които измерват пулса отчитат необходимата за теб разлика в пулса за интервал от 30 секунди. Казано по-просто, показва ти, че ти е 160 пулса, ти гониш 180 и се напъваш за още, а то всъщност пулсът ти е 183, в резултат на което ти причернява и ти се доповръща да кажем, защото със свръх натоварването си го качил още. Сега кажи и че при HIIT не е важен пулът smile

Дата: 27.12.2007
От: Добрич,България
09.06.2008, 00:31

Пулс?Минути?Интензивност?А къде остана простата концепция за движение?Когато нещата се усложнят прекалено нещо определено не е наред.Това е моята философия. smile

Ето тук,в този форум давам думата си,че през живота си няма да меря пулс,докато тренирам с цел да го правя “правилно“!

Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
Was just a freight train coming your way

“To secure peace is to prepare for war”

Моят Дневник

09.06.2008, 00:33

Ми жив и здрав, то не случайно се казва кардио тренировка, а не бягане или скачане. Модерните хора са измислили машини дето го мерат докато въртиш педалите smile

09.06.2008, 16:09
Flask - 09.06.2008, 00:33

Ми жив и здрав, то не случайно се казва кардио тренировка, а не бягане или скачане. Модерните хора са измислили машини дето го мерат докато въртиш педалите smile

Точно с велото е  кардио  уреда за наи- начинаещи и с наи - ниско натоварване  тук говорим за оптимални резултати все едно да ми говориш че с  5 килограмова гира ще праиш тежка  тренировка  . Тичането и скачането на въже са истината  другото е слаба  ракия !!

ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!!

Дата: 25.11.2007
09.06.2008, 18:32

неска в едно списание от залата четох една програма за изчистване може ли да я коментирате
значи тя е следната
Закуска-Плод по избор(киви,банан,портокал и т.н)
след 3 часа:Сурови ядки
Обяд:Омлет 3 белтъка и 1 жълтък
след 2-3 часа:Салата със зехтин
Вечеря:Пилешка пържола със салата маи беше пак

Мисля че това беше програмата дано да не пропускам нещо

09.06.2008, 18:44
Beckhamchy - 09.06.2008, 18:32

неска в едно списание от залата четох една програма за изчистване може ли да я коментирате
значи тя е следната

Или ти пропускаш нещо (съмнявам се) или мъдрия човек, съставил “програмата“ е пропуснал нещо ( 99% съм сигурен wink ). За какъв човек е предвидена - ръст,кила,години,стаж,тренировки на седмица? Никаква информация. Универсална не може да е. Отделно:
Каква е идеята да караш цяла нощ без храна, да станеш, един банан (примерно), още 3 часа глад, ядки (минимално съдържание на протеин), още глад и най-накрая - има-няма 15 грама протеин (при това от белтъци, ако не си 50на килограмова девойка не виждам как ще живееш толкова време на 3 белтъка и 1 жълтък). После още глад, салата (отново никакъв протеин), още глад и накрая (finally) месо. Пълно безумие е това. Да не е случайно някое от женските списания,че в тях май се рекламираха разни такива извращения.

09.06.2008, 18:48
G33K - 09.06.2008, 18:44
Beckhamchy - 09.06.2008, 18:32

значи тя е следната

Или ти пропускаш нещо (съмнявам се) или мъдрия човек, съставил “програмата“ е пропуснал нещо ( 99% съм сигурен wink ). За какъв човек е предвидена - ръст,кила,години,стаж,тренировки на седмица? Никаква информация. Универсална не може да е. Отделно:
Каква е идеята да караш цяла нощ без храна, да станеш, един банан (примерно), още 3 часа глад, ядки (минимално съдържание на протеин), още глад и най-накрая - има-няма 15 грама протеин (при това от белтъци, ако не си 50на килограмова девойка не виждам как ще живееш толкова време на 3 белтъка и 1 жълтък). После още глад, салата (отново никакъв протеин), още глад и накрая (finally) месо. Пълно безумие е това. Да не е случайно някое от женските списания,че в тях май се рекламираха разни такива извращения.

ем не е женско списание е ти пък и ти мисля че тва беше цялата програма.ако можеш по някакъв начин да ми я допълнеш значи висок съм 175-177 някаде към 77 кг на 15 години все още ходя 3 пъти в седмицата на зала

09.06.2008, 19:31

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/
Има хубава тема по въпроса с НВД. С минимални усилия можеш да си съставиш меню според вкуса си и дневния си режим. Тази схема, която си гледал в списанието може да мине за “рамка“ - просто трябва да сложиш храна за закуска и обяд, както и нещо за следобедната закуска. Какво точно си е въпрос на вкус, аз залагам на месо и яйца.

Дата: 19.03.2007
От: BN/Варна
09.06.2008, 19:46

Понеже гледам, че темата се изродила в “HIIT vs. Steady State” се подсещам за една страхотна поредица постове, излязла наскоро по темата. На желаещите да четат ето първия пост от поредицата.
И двата типа тренировки действат, когато се правят както трябва и без клинчене. Оптимални резултати се постигат с комбинирането им, както вече беше споменато.

My hands may be rough, but I look better than you do naked!
Remember, if you get away from what you fear, you get weaker. But when you move toward what you fear, you get stronger.
дневник

10.06.2008, 12:45
Wrestling_pro - 09.06.2008, 16:09

Точно с велото е  кардио  уреда за наи- начинаещи и с наи - ниско натоварване  тук говорим за оптимални резултати все едно да ми говориш че с  5 килограмова гира ще праиш тежка  тренировка  . Тичането и скачането на въже са истината  другото е слаба  ракия !!

Защо не кометираш неща, които разбираш?

10.06.2008, 17:40
Flask - 10.06.2008, 12:45
Wrestling_pro - 09.06.2008, 16:09

Защо не кометираш неща, които разбираш?

Казах го малко по не като хората  това дето имах предвид  тука  имаше едно в саита тема за  кардио уредите ..

ХРАНАТА ПРАИ БОРБАТА!!!

11.06.2008, 23:09

какво ще кажете за този режим:
Закуска:Мюсли заляти с Мляко вкл (овесени ядки,пшенички ядки,белен сусам,белен слънчоглед,стафиди)
след 1-2 часа:Плод(киви,банан,портокал и тн)
след 2-3 часа:Ядки
След 2 часа:Пържола
след 2-3 часа:Салата с зехтин
Вечеря:Пилешка пържола и салата с краставици
и може и след 2-3 часа след вечеря пак някакав плод
Какво мислите за тая програма?

Дата: 07.09.2007
От: BG
12.06.2008, 07:23

Като се замисля, моят дневен хранителен режим, без да спазвам твърдо някакъв определен, е почти същият....плюс 2-3 кафенца, повечко салатки и яйцата - варени:)

Я, сега да се изкажа
smile

2 от 2
2