Прочистване на организма

Дата: 26.03.2007
08.11.2007, 20:08

Здравейте, интересува ме как мога в домашни условия за ден-два да си прочистя огранизма от разни боклуци(най-общо казано),от токсини и т.н.? Някъде бях чела че може в рамките на един ден да се ядат само плодове и да се пият чайове. Но това достатъчно ли е? Някой от вас пробвал ли е да прави нещо подобно? Аз се нуждая от това, тъй като напоследък коремът ми е подут и храносмилането ми е лошо. А и съм качила няколко кг и смятам прочистването да е като начало на по-лек и правилен режим на хранене с цел отслабване. Та кажете ако знаете нещо за прочистването на организма smile

Дата: 19.03.2007
От: BN/Варна
08.11.2007, 22:30

Само информативно, привържениците на споменатата от теб теория казват, че подобно прочистване (само плодове и чайове) е добре да се прави по един ден на месец или 3 дни на 3 месеца (има и други схеми). След това следва захранване, което трябва да е толкова дълго, колкото периода на лек режим.
Моето мнение, не ти трябва такова нещо. Подутият корем е следствие на лошо хранисмилане. То се поражда от неправилен хранителен режим. Как се храниш като състав и количество?
Изключи от менюто си всички преработени храни, всякаква захар. Заложи на натурални храни, за чийто състав си сигурна. Хубаво е храната ти да е богата на фибри. Тялото ти и така ще се изчисти от “разни боклуци”.

My hands may be rough, but I look better than you do naked!
Remember, if you get away from what you fear, you get weaker. But when you move toward what you fear, you get stronger.
дневник

Дата: 17.04.2005
От: Пловдив
08.11.2007, 23:27

Хапвай по някоя ябълка,чат пат между храненията или когато ти предстои такова,щото като изядеш една ябълка и след 30 минути чувстваш адски глад,щото ти остъргва корема.Аз сега смятам да пия Еспумизан или мезим форте,че и при мен се наблюдава тоя ефект на подутия корем и адски газове.Към колежката преди мен,ям качествено,но може би количествата...Какви трябва да са според теб?Сега съм в период за маса и трябват калории,които чисто математически не виждам как мога да набавя,ако тръгна да намалям количествата на ядене.Ям през 2 часа.

[quote author="так"]
Колкото до висенето на лост, клон или каквото и да било ще кажа, че и оная ми работа виси от години, но не се е издължила и с милиметър.

Дата: 19.03.2007
От: BN/Варна
08.11.2007, 23:40

Финдо, аз по-скоро визирах недояждането, към което са склонни повечето жени. Затова и питах като количество и качество как яде.
За това,което питаш...мога само от личен опит да кажа, че има храни, които просто не ми понасят. Примерно голямо количество мляко ми докарва подобни на твоите оплаквания. На твое място бих потърсила неща в менюто си, които дразнят стомаха. Стандартни такива са млякото, пшеницата (и още няколко житни култури без овеса), орехите и фъстъците от ядките. На принципа на изключването може да видиш как понасяш опредлена храна. Другото е от смесване на протеин и въглехидрат на често. Това забавя усвояването им и като се храниш на 2 часа така, сещаш се, че стомахът ти не е много доволен. Лично предпочитам да редувам едно белтъчно с едно въглехидратно хранене. А най-мирно ми е на храносмилането, когато основната част от калориите си докарвам от мазнини. Тогава нямам проблем да достигна и силно положителен баланс, без да ми става “тежко” и подуто. Знам, че много хора биха тръгнали да ме оборват, но това са лични впечатления.

My hands may be rough, but I look better than you do naked!
Remember, if you get away from what you fear, you get weaker. But when you move toward what you fear, you get stronger.
дневник

Дата: 17.04.2005
От: Пловдив
09.11.2007, 00:08

Да,това за млякото го знам и ми става така от него,но дори и да не съм пил пак ми е надут корема.Интересното е,че не е всеки ден,ако да кажем неска ми е надут,2 няма да бъде и така.Ядки не ям особено много.Почти съм сигурен,че е от смесването на протеин и въглехидрати.Ако взема да прая по твоя начин,ще оставя организма на белтъчен глад така да се каже.Щот ако ям 1во хранене,докат са освои пък 2ро е само въглехидрати и то 2-3 часа и чак 3то протеин,става голям интервал.Промяната,която ще предприема е,да увелича интервалите между храненията.

[quote author="так"]
Колкото до висенето на лост, клон или каквото и да било ще кажа, че и оная ми работа виси от години, но не се е издължила и с милиметър.

Дата: 16.04.2006
От: Стара Загора
15.01.2008, 01:37

Аз съм за “изчистването”, но ако е на 3 месеца....а не всеки…

Лег - тяга - клек
Светата троица !

Дата: 14.06.2008
15.06.2008, 13:08

Има добавки за изчистване и не трябва да се гладува, само трябва да се пие много вода-2-3 литра

Дата: 06.06.2007
От: Там, където ентусиазмът среща желязото
15.06.2008, 22:19

Приоритети при пречистващия хранителен режим са пречистване на бъбреците и черните дробове. Две много комплексни теми. Съветите на Tralfamadorian за изключване на всички преработени храни и захар са добро начало. Следващото, което можеш да направиш, е правилно стартиране на храносмилателната система след събуждане и правилното й изгасяване така да се каже : ). Хранене няколко часа преди спане е противно на пречистващия режим. След ставане започваш с напитка (хладка вода, чай, лимонена вода (но без мед)), след което ябълка или друг добър антиоксидант - това с цел да ускориш спящата храносмилателна система. Най-малко 15-30 минути след ябълката поставяй основната закуска.

Ако искаш баш пречистване на организма, ще трябва да се ориентираш към диета от зеленчуци и плодове за няколко дни + специални програми за почистване на бъбреците и дробовете.
http://www.curezone.com/cleanse/liver/huldas_recipe.asp
http://www.curezone.com/cleanse/kidney/default.asp

Това всъщност са пречиставнията, за които питаш - изчистване за няколко дни от токсини. Само с изключване на храни и чайове няма да стане.

Дата: 08.07.2007
От: София
15.06.2008, 23:01

ДЕТОКСИКАЦИЯ СЪС СОКОВЕ
Сутрин на гладно се изпиват 10-15г английска сол с 50-70г вода. Половин час по-късно започва пиенето на сок от 2-3лимона, 4-6 грейпфрута и до 2л сок от портокали, разреден с 1,5л мин. вода. Друга храна не се приема, привечер при глад се разрешава малко плод 1-2 ябълки,1 портокал… Процедурата се повтаря 3 поредни дни, на 4. ден - захранване най-добре е да се прави на пълнолуние. Вместо сок от цитрусови плодове може да се използва ябълков сок - 1,5-2л.
Предполагам че за това питаш?
Това ми е от доктора (Специалист вътрешни болести,фитотерапевт,хомеопат) при мене имаше ефект и нямах проблеми.

Дата: 06.06.2007
От: Там, където ентусиазмът среща желязото
16.06.2008, 00:02

Ябълковия сок не е добър вариант, защото съдържа много захар и се унищожават иначе полезните фибри на целия плод. С цитрусовите плодове трябва да се внимава, защото алергии и непоносимости към тях не са нещо неизвестно.