стрии
|
|
14.06.2008, 16:22
Имам въпрос не точно за стриите, а за спуканите кръвоносни съдове под кожата - не знам какви са и от какво се образуват, но имам такива места под гърдите, на кръста и единия бицепс. Та въпросът ми е какви мерки да взема за да не се появяват нови и може ли да се направи нещо за премахване на сегашните? |
|
|
14.06.2008, 17:49
И аз имах, едно такова на гърдите, изчезна, после се появи на бедрото ама и то изчезна “Risk! Risk anything! Care no more for the opinions of others, for those voices. Do the hardest thing on earth for you. Act for yourself. Face the truth”.—
|
|
|
15.06.2008, 18:13
Ще си позволя да подкрепя “Финдо"… няма лек за тях. Няма кремове, няма лекарства. Всеки от нас има някакви стрии. Примири се… гадни са, но за сметка на това не се махат…
Тренирай мускулите си с помощта на мисълта. Една красива и балансирана физика е тясно свързана с психика в равновесие и мисъл, която е в състояние да създава победители. Позитивнот мислене създава герои, а негативното - победени. Сам реши от кои искаш да си! |
|
17.06.2008, 20:31
Здравейте. Имам няколко въпроса относно стриите:
|
|
|
|
17.06.2008, 21:13
От гледна точка на физиологията на кожата стрии и нацепване е еднои също - разкъсване на колагенови влакна. Изглеждат по различен начин, защото и кожата по различните места на тялото е с различни анатомични характеристики като дебелина, микроструктура, кръвоснабденост и така нататък. Освен това не е идентична до сантиметър дори по двете ръце, затова на едната може да се получат стрии, а на другата - не. По принцип се получават при бързо нарастване на мускулна маса и на обем по принцип или при рязко отслабване, но може да е признак и на авитаминоза на витамин С, който участва в омрежването на колагена. Относно различните мазила - достатъчно сме изписали всички във форума. Я, сега да се изкажа
|
|
|
17.06.2008, 21:13
А, да....и не съм виждала някой трениращ от познатите ми, който да не е получил стрии точно по мишниците:) Я, сега да се изкажа
|
|
20.06.2008, 08:45
добре де,всички казват ..."няма лек”...ами тея мазила за бременните...или там е поразлично?аз лично сега се мажа с свинска мас смесена с нурофен(не съм сигурен как точно се казва така че мое да съм истърсил няква глупост)...ефекта-не ми излизат нови но старите са станали още по дълбоки някак си...някои от вас казаха-перефразирам “стриите на са важни,важно е само да сме яки” е да ама нали именно идеята на фитнеса е да сме красиви,а стриите определено не са...трябва да се полагат грижи за кожата!!!също така мога да ви кажа и че стрии се получават и от пренатоварване например:когато правим бицепс като сложиме мн кила на скота напрежението малко или много удря и кожата(разтяга я) няма как да се избегне тва;) to be a machine |
|
|
|
20.06.2008, 21:30
Това за свинската мас.....какво да ти кажа - една приятелка докато беше бременна, по нейни думи, 9 месеца се мазала, 9 месеца мирисала на тиган… и стрии пак се появили:) Я, сега да се изкажа
|
|
15.07.2008, 11:04
А някой може ли от собствен опит да препоръча крем, който да изсветлява временно стриите? Доколкото знам има такива продукти, които временно “заличават” стриите. Благодаря предварително |
|
|
|
15.07.2008, 17:13
Не знам - реклама става,но много хора са доволни от “Нивеа”, също масло за стрии на Икаров. Я, сега да се изкажа
|
|
15.07.2008, 18:57
Ми то това е целта.Да натовариш мускула както трябва,да се изпомпи максимално кръв.
[quote author="так"]
|
|
|
|
15.07.2008, 19:02
Стават едни такива...седефенки и симпатични:)Аз лично не ги намирам за грозни при трениращите...при една една бременна или раждала жена вече не знам:) Я, сега да се изкажа
|
|
|
16.07.2008, 16:22
А какво ще кажете за ампулите против стрии Phytolastil Lierac ?
Не казвайте ,че сте сериозно трениращ , докажете го ! |
|
|
16.07.2008, 16:34
Какво да ти кажа.....с тия мигащи и светкащи работи “buy now”...работата е ясна;) Я, сега да се изкажа
|
|
17.07.2008, 03:55
Аз полуих стрии по перките,но след време избледняха,даже не съм ги мазал с нищо и сега почти не се виждат. |
|