стрии

Дата: 04.05.2008
От: София
14.06.2008, 16:22

Имам въпрос не точно за стриите, а за спуканите кръвоносни съдове под кожата - не знам какви са и от какво се образуват, но имам такива места под гърдите, на кръста и единия бицепс. Та въпросът ми е какви мерки да взема за да не се появяват нови и може ли да се направи нещо за премахване на сегашните?

Дата: 29.12.2007
14.06.2008, 17:49

И аз имах, едно такова на гърдите, изчезна, после се появи на бедрото ама и то изчезна smile

“Risk! Risk anything! Care no more for the opinions of others, for those voices. Do the hardest thing on earth for you. Act for yourself. Face the truth”.—
Katherine Mansfield

Дата: 08.05.2007
От: България
15.06.2008, 18:13
pitonia - 25.02.2008, 23:13

здравеите:)начи както се досещате имам проблем със стриите.......на 16 съм,тренирам от около година,доста пораснах но ми се появиха тия гадориии.......а според мене не е нормално да ги имам на моита възраст......моля ако някои знае некав лек против стрии да ме светне:)

Ще си позволя да подкрепя “Финдо"… няма лек за тях. Няма кремове, няма лекарства. Всеки от нас има някакви стрии. Примири се… гадни са, но за сметка на това не се махат…
Малко хумор. Не смятам да влизам в детайли… има доста теми, в който и аз съм писал… погледни…

Тренирай мускулите си с помощта на мисълта. Една красива и балансирана физика е тясно свързана с психика в равновесие и мисъл, която е в състояние да създава победители. Позитивнот мислене създава герои, а негативното - победени. Сам реши от кои искаш да си!

Дата: 07.11.2006
17.06.2008, 20:31

Здравейте. Имам няколко въпроса относно стриите:
1.Каква е разликата между стрии и нацепване(ако има такава), защото аз виждам такава.
Пример: Около бедрата и около мишниците стрии са доста различни.
2.Някой може ли да ми обясни как получих стрии(нацепване) като нито съм отслабвал, нито надебелявал (най-много 3-4кг и то за няколко месеца). Това не мога да си го обясня и не ми дава мира. Разбирам да съм станал 100кг ама аз съм едва 70.
3.От какво или от какви упражнения може да съм се нацепил около мишниците и по бицепса?
4. Защо ми се образуваха стрии/нацепване , но само на дясната ръка повече , а на лявата почти нямам?
5.Както виждам лек за стриите няма , но има ли нещо , с което може да се мажеш ,за да предотвратиш появата на нови?
Мерси много на тези , които ми помогнат.

Дата: 07.09.2007
От: BG
17.06.2008, 21:13

От гледна точка на физиологията на кожата стрии и нацепване е еднои също - разкъсване на колагенови влакна. Изглеждат по различен начин, защото и кожата по различните места на тялото е с различни анатомични характеристики като дебелина, микроструктура, кръвоснабденост и така нататък. Освен това не е идентична до сантиметър дори по двете ръце, затова на едната може да се получат стрии, а на другата - не. По принцип се получават при бързо нарастване на мускулна маса и на обем по принцип или при рязко отслабване, но може да е признак и на авитаминоза на витамин С, който участва в омрежването на колагена. Относно различните мазила - достатъчно сме изписали всички във форума.

Я, сега да се изкажа
smile

17.06.2008, 21:13

А, да....и не съм виждала някой трениращ от познатите ми, който да не е получил стрии точно по мишниците:)

Я, сега да се изкажа
smile

Дата: 13.02.2007
От: София
20.06.2008, 08:45

добре де,всички казват ..."няма лек”...ами тея мазила за бременните...или там е поразлично?аз лично сега се мажа с свинска мас смесена с нурофен(не съм сигурен как точно се казва така че мое да съм истърсил няква глупост)...ефекта-не ми излизат нови но старите са станали още по дълбоки някак си...някои от вас казаха-перефразирам “стриите на са важни,важно е само да сме яки” е да ама нали именно идеята на фитнеса е да сме красиви,а стриите определено не са...трябва да се полагат грижи за кожата!!!също така мога да ви кажа и че стрии се получават и от пренатоварване например:когато правим бицепс като сложиме мн кила на скота напрежението малко или много удря и кожата(разтяга я) няма как да се избегне тва;)

to be a machine

20.06.2008, 21:30

Това за свинската мас.....какво да ти кажа - една приятелка докато беше бременна, по нейни думи, 9 месеца се мазала, 9 месеца мирисала на тиган… и стрии пак се появили:)

Я, сега да се изкажа
smile

Дата: 04.07.2006
15.07.2008, 11:04

А някой може ли от собствен опит да препоръча крем, който да изсветлява временно стриите? Доколкото знам има такива продукти, които временно “заличават” стриите.

Благодаря предварително

15.07.2008, 17:13

Не знам - реклама става,но много хора са доволни от “Нивеа”, също масло за стрии на Икаров.

Я, сега да се изкажа
smile

Дата: 17.04.2005
От: Пловдив
15.07.2008, 18:57
pitonia - 20.06.2008, 08:45

добре де,всички казват ..."няма лек”...ами тея мазила за бременните...или там е поразлично?аз лично сега се мажа с свинска мас смесена с нурофен(не съм сигурен как точно се казва така че мое да съм истърсил няква глупост)...ефекта-не ми излизат нови но старите са станали още по дълбоки някак си...някои от вас казаха-перефразирам “стриите на са важни,важно е само да сме яки” е да ама нали именно идеята на фитнеса е да сме красиви,а стриите определено не са...трябва да се полагат грижи за кожата!!!също така мога да ви кажа и че стрии се получават и от пренатоварване например:когато правим бицепс като сложиме мн кила на скота напрежението малко или много удря и кожата(разтяга я) няма как да се избегне тва;)

Ми то това е целта.Да натовариш мускула както трябва,да се изпомпи максимално кръв.
Всъщност има оправия от стриите обаче трябват много пари за лазери и пластични операции.
Аз лично съм пробвал Контрактубекс,имаше ефект,но той беше минимален.Просто не изпадайте в паника,с времето без мазила стриите ще започнат да избеляват,лошото е,че колкото и да са бели,местата отново си личат.

[quote author="так"]
Колкото до висенето на лост, клон или каквото и да било ще кажа, че и оная ми работа виси от години, но не се е издължила и с милиметър.

15.07.2008, 19:02

Стават едни такива...седефенки и симпатични:)Аз лично не ги намирам за грозни при трениращите...при една една бременна или раждала жена вече не знам:)

Я, сега да се изкажа
smile

Дата: 21.04.2006
16.07.2008, 16:22

А какво ще кажете за ампулите против стрии Phytolastil Lierac ?
http://www.lierac.net/stretch_ampoule.htm

Не казвайте ,че сте сериозно трениращ , докажете го !

16.07.2008, 16:34

Какво да ти кажа.....с тия мигащи и светкащи работи “buy now”...работата е ясна;)

Я, сега да се изкажа
smile

Дата: 17.07.2008
17.07.2008, 03:55

Аз полуих стрии по перките,но след време избледняха,даже не съм ги мазал с нищо и сега почти не се виждат.