САНДВИЧИ

Дата: 20.08.2007
От: Orange County :P
09.02.2008, 12:11

Предлагам Ви тук да публикуваме всички апетитни и здравословни сандвичи, които предпочитаме по време на диета и изобщо.
Аз Ви предлагам мои идеи за зеленчукови сандвичи(без хляб, със месо), които да коментирате и допълвате smile

Обезмаслена извара, объркана с лют(чили) сос се завива в пилешко или свинско филе/шунка; цялото това руло се завива в китайско зеле

С тънък омлет от едно яйце се увива кренвирш(или друг предпочитан колбас)/сварен морков/любима салата и сос - горчица, кетчуп, чили, майонеза, чеснов и др.

+Така приготвеният омлет може да се използва като питка за много различни сандвичи

Твърдо сварено и наситнено яйце се смесва с маслинова паста и с получената плънка се пълни сурова чушка

Слайс топено сирене чедър/ементалер/тост и т.н. се слага в парче шунка със същата форма и размер и двете се навиват на руло с плънка от гъста лютеница/руска салата/кисела краставичка или каквото намерите в хладилника wink

Слайс топено сирене чедър/ементалер/тост и т.н. се увива около рачешко рулце с маслинова паста или друг сос за спойка; Готовото руло може да се завие във салата Айсберг/марула/китайско зеле

Засега се сетих за тези - публикувайте и Вие своите авторски рецепти smile)))

“Един маниак на тема хранителни режими обикновено е подложен на пристъпи на лакомия.”
http://www.rosieknowsbest.blogspot.com

Дата: 28.02.2007
От: София
09.02.2008, 15:18

Звучат апетитно! Ето и един сандвич от мен, подобен на студентския, но подобрен модел:
2 дебели пилешки пържоли (вместо филийките хляб) и посредата трета - още по-дебела smile

What do sick Bodybuilder’s do on the loo? Drop Sets.  LOL
Фитнес галерията на Стоянчо
малко за мен

Дата: 21.03.2007
От: ВАРНА, България
09.02.2008, 15:30
Стоянчо - 09.02.2008, 15:18

Звучат апетитно! Ето и един сандвич от мен, подобен на студентския, но подобрен модел:
2 дебели пилешки пържоли (вместо филийките хляб) и посредата трета - още по-дебела smile

Тоя сандвич е най-добрия! grin grin grin

Към автора mаroon - приятелю, не можа ли да използваш български думи вместо “слайс” ??? Веднага се сещам за две: резен и парче. Нека да уважаваме родния си език!

А ето какъв сандвич ям аз напоследък:
Две тънки филии черен хляб “Фибрия”, намазани с маргарин, между тях един “слайс” пилешко бяло месо (около 75гр, предварително опечено), а върху него един зелев лист. В период на качване е идеален вариант за бързо хранене.

Cheat on your girlfriends, not on your workouts!

АЗ

Дата: 20.08.2007
От: Orange County :P
09.02.2008, 15:40

“Към автора mаroon - приятелКО, не можа ли да използваш български думи вместо “слайс” ??? Веднага се сещам за две: резен и парче. Нека да уважаваме родния си език!”
Не съм сигурна как точно се казват тънките плочки топено сирене и за тва се сетих smile wink

“Един маниак на тема хранителни режими обикновено е подложен на пристъпи на лакомия.”
http://www.rosieknowsbest.blogspot.com

Дата: 13.09.2007
От: Стара Загора
09.02.2008, 15:46
Владимир8507 - 09.02.2008, 15:30

Две тънки филии черен хляб “Фибрия”, намазани с маргарин, между тях един “слайс” пилешко бяло месо (около 75гр, предварително опечено), а върху него един зелев лист. В период на качване е идеален вариант за бързо хранене.

по-добре замени маргарина с краве масло

09.02.2008, 15:59
swim_fan - 09.02.2008, 15:46

Нали уж маргарина няма холестерол като растителна мазнина...то и маслото съм чел че в нормални (малки) количества е полезно…

малко за мен

Дата: 13.09.2007
От: Стара Загора
09.02.2008, 16:13

погледни съдържанието на един маргарин и ще разбереш за какво говоря: сол, емулгатори, киселини, хидрогенезирани мазнини...абсолютен шит...тва с холестерола са някакви митове, ям си краве масълце

09.02.2008, 16:27
maroon - 09.02.2008, 15:40

“Към автора mаroon - приятелКО, не можа ли да използваш български думи вместо “слайс” ??? Веднага се сещам за две: резен и парче. Нека да уважаваме родния си език!”
Не съм сигурна как точно се казват тънките плочки топено сирене и за тва се сетих smile wink

Извинявай за грешката, надявам се не си се обидила smile
Това на аватара ти ли си?

АЗ

Дата: 08.07.2007
09.02.2008, 18:41
swim_fan - 09.02.2008, 15:46

а най-добре с фъстъчено масло !

Дата: 06.11.2007
09.02.2008, 19:46
Владимир8507 - 09.02.2008, 16:27
maroon - 09.02.2008, 15:40

Извинявай за грешката, надявам се не си се обидила smile
Това на аватара ти ли си?

Това е Хилари Дъф. LOL

Сандвич с риба тон: една консерва риба тон в собствен сос за сандвичи и салати(или поне да е на малки парчета) се слага в купичка(изцедете я от водата), прибавя се лъжица обезмаслена майонеза(за съжаление трудно се намира в бг) и се нарязва зелен лук(може и зрял, но със зелен е по-вкусно) и магданоз.Всичко това се разбърква много добре.Препичат се няколко филийки пълнозърнест хляб и се мажат с обезмаслено топено сирене(такова въобще незнам дали има в бг и за това си го правя с обикновено топено сирене).Филийката със обезмаслено сирене се маже със сместа от рибата тон и да ви е вкусно.На мен много ми харесва и дано и на вас хареса.Рецептата е от списание и е американска.

“Тренировката без приема на ПРАВИЛНА храна е като орането на поле без в него да се сее - от това няма да израсне нищо” - Арнолд Шварценегер
Дневника ми.

09.02.2008, 20:31
swim_fan - 09.02.2008, 16:13

погледни съдържанието на един маргарин и ще разбереш за какво говоря: сол, емулгатори, киселини, хидрогенезирани мазнини...абсолютен шит...тва с холестерола са някакви митове, ям си краве масълце

Не ме разбирай погрешно, знам, че маргарините са химия, просто оправдавам Владковото маргаринче. Иначе знам, че маргарините са химикали и честн9о казано никога не съм ги ял.

малко за мен

Дата: 11.07.2005
От: Перник
09.02.2008, 22:00

Омлет от 2 яйца със шарена сол , 1 парче пилешко( приготвено по васш вкус) . Вземате парчето слагате го вътре в омлета добавяте по желание нещо ( резенче краставичка , доматка , марулка , зеле , морковче и тнт) завивате го като дюнер и слагате едно найлонче отдолу за да не падат вкусотийте . Вадите го и го ядете където ви е кеф .

Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.
SQUAT - Because somewhere out there a GIRL is warming up with your MAX !!!

Just keep walkin’ ! ‘n’ remember Metallica ruleS the world!

Дата: 29.03.2007
От: Troyan,BG
09.02.2008, 22:51
GH0$T - 09.02.2008, 22:00

Омлет от 2 яйца със шарена сол , 1 парче пилешко( приготвено по васш вкус) . Вземате парчето слагате го вътре в омлета добавяте по желание нещо ( резенче краставичка , доматка , марулка , зеле , морковче и тнт) завивате го като дюнер и слагате едно найлонче отдолу за да не падат вкусотийте . Вадите го и го ядете където ви е кеф .

Оооо тази рецепта ме изкърти cool grin
Колко изобретателен може да бъде мозъкът на един културист tongue wink
Определено ще я пробвам, само че ще добавя малко кашкавал за здравината на омлета и цели овесени ядки за въглехидратчета.

БРАВО GHO$T !

Lift HEAVY. Life is too short to be small !

Дата: 11.07.2005
От: Перник
10.02.2008, 00:44

Става ли въпрос за това как да си направя поредното ядене поне малко по вкусно съм на добро ниво :D .
Ако настъргаш кашкавала в самите яйца преди да ги разбъркаш и го печеш на слаб огън омлета придобива по добра “гъвкавост “ . Мисля да го пробвам с малко ориз вътре за преди тренировка че вече съм 1 смяна :( .

Давайте още такива рецептички че веднага им се намира приложение smile .

Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.
SQUAT - Because somewhere out there a GIRL is warming up with your MAX !!!

Just keep walkin’ ! ‘n’ remember Metallica ruleS the world!

Дата: 30.05.2007
10.02.2008, 01:29

Аз за съжаление много ям маргарин,ама какво да се прави..... Иначе са пълна химия - вредни са за сърцето и от не един човек съм чувал че се правят от остаъци от петрола който се добива.

Ако живота беше лесен, то нямаше да започва с плач.
Количеството интелект на планетата е константа, а населението расте.

Дата: 29.03.2007
От: Troyan,BG
13.02.2008, 20:33

Един сандвич, който днес си носих в училище:
Мажете 2 филии с извара(върху едната-основната слагате повечко) и върху тази основната лепкате половинки маслини и ръсите с шарена сол, после захлупвате с другата филия и садвича е готов raspberry

П.С. Садвича си беше вкусен, но един съученик като разбра какво има в това, реагира много странно… някак с погнуса…
Уфф имам чувството, че съм като някъв аутсайдер с това моето хранене oh oh

Lift HEAVY. Life is too short to be small !

Дата: 11.01.2008
13.02.2008, 23:04

по принцип в движение хапвам корни с ядки. сега въвеждам протеинови барове smile

рецепта за сандвич: дебели филийки (50-60г) уебец и между тях филе елена 50-тина грама. Продава се една яка паста в тубичка с топено сирене и горчица smile

рецепта за омлет (или на очи): яйца (белтъци и желтъци по желание), сварени предварително картофи на малки кубчета, лук, може и парчета филе (свинско, телешко, пилешко). Може и чушка да се добави. Вариант е яйца с пресен лук и зелена салата или зеленилки други. Страшно си върви.

15.02.2008, 01:51

Сандвичите не присъстват често в менюто ми, но трябва да призная, че са особено удобни, когато човек е на път. Ето какво ядох вчера във влака, на път за Варна:

За един сандвич:

1. Две филии черен хляб
2. 1/3 пилешка гърда (предварително опечена) - към 50гр.
3. Един резен сирене Честър (от ония, дето ги продават по 8 в пакетче, всяко в отделно найлонче)
4. Марулев лист
5. Маргарин

Начина на приготвяне няма да го обаснявам, предполагам ясен е на всеки smile

Докато пътувах изядох 7 такива сандвичи и трябва да ви кажа, че никак не съжалявам smile Определено е по-удобно за влака, отколкото традиционната пластмасова кутия с пиле с ориз grin grin grin

АЗ

Дата: 11.01.2008
18.02.2008, 14:53

Още една рецептичка за сандвич: 2 филийки хляб (питка) по желание намазани с хайвер, между тях селско филе (шунка, телешко филе...), зелена салата (или други зеленчуци).

Дата: 27.10.2007
23.06.2008, 10:52

ето и един от мен :

2 филий черен хляб ( аз си правя домашен в машина за хляб и ви казвам тва е невероятно!!-слагам и малко ядки)
намазвам ги с маслинова паста ,повечко !
след това лист маруля ,домат ,босилек и 1/2 консерва риба тон или пушена сиомга smile

(п.с. а ако се “гарнира” с чай туингс -->портокал и канела..... става супер!)
wink

“По пътя на успеха...”

“Всеки ден човек трябва да прави поне две неща които мрази.Просто за упражнение… wink