възпалени сухожилия в лакътя
|
22.06.2008, 17:10
Това е причината вече повече от три месеца да не тренирам.Изядох на света инжекциите,включително три локално - в лакъта(депомедрол и ледокаин).Започнах да тренирам от няколко дена с много леко но правя упражнението бавно 3сек надулу и три нагоре .По този начин получавам напомпване с малка тежест.Дали това е правилно като се има предвид положението ми.При дърпащи упражнения - като бицепс и гръб още усещам дискомфорт в областа на лакъта.Дали да не ги правя на първо време?Дайте ми съвет,помогнете! |
|
|
|
22.06.2008, 17:24
Дали е правилно да треираш - консултирай се с специалист(доктор) ..... |
|
|
22.06.2008, 17:47
Определено упражнения от които те боли не бива да правиш, а работата с малка тежест е правилна за случая.
Поздрави и бързо възстановяване! |
|
|
22.06.2008, 17:55
Трябва много прецизно , бавно и ВНИМАТЕЛНО изпълнение на упражненията. При най-малката болка спри серията и почини , заболи ли пак след 10 мин. по-добре спри да тренираш за известен период ( при всеки е иднивидуално ) За Анаболния и Катаболния процес D3BEP е прав. Но само да ти кажа,че анаболният ще върви мн мн мн по-бавно и ще забави вастановяването. Подържай форма с леки упражнения , които може и във вас да праиш. По-здрави ! It’s Like Throwing a Match in a Petrol Tank ! |
|
|
23.06.2008, 09:24
Това прилича на тендовагинит - възпаление на обвивката на сухожилието - в лакътя и китката е много разпространено.Получава се от пренатоварване от едно и също движение - постоянен дразнител... и относно тренировките....в случая клин клин НЕ избива!!! Я, сега да се изкажа |
|
|
23.06.2008, 14:04
Поставиха вм такава диагноза преди около 5-6г. в следствие на работата която имах тогава. Напуснах и , но усещах дискомфорт още много дълго време. Почти 3г. се стараех да не претоварвам ръката с тежести(имам в предвид чанти), но при влошаването на времето също усещах болки(при мен заболяването е в лакътя) Едва преди няколко месеца започнах да посещавам фитнеса, но не натоварвам ръката с големи тежести. Не съм сигурна,но мисля,че последиците са за цял живот. Така,че в никакъв случай не тренирай с големи тежести, защото инжекциите не само,че не са решение на проблема, ами са нож с две остриета-зная го от личен опит. Пожелавам ти успех и по-бързо отшумяване на болката |
|
|
23.06.2008, 14:40
Тендовагинитът е малкко по - друго заболяване Тендовагенитът се прави от движение, но не е задължително да е силно. Схващате логиката... Претоварване на ставата от много, не задължително тежко движение. Тежестта в случая ще навреди, но рядко го предизвиква. Мой приятел има нещо подобно, момчето е автобояджия и по цял ден търка коли или натиска с пръсти спусъците на бояджийски пистолети. Във фитнеса се проявява но не е там причината. А при човека горе вероятно си е разтегнато сухожилие, не тендовагинит. Макар и на едно и също място на ръката, според мен в спорта двете няма как да се сбъркат - много са различни. За разлика от тендовагинитът, който латентно може да си кара с години и да боли от време на време и понякога да засилва страшно напорите, разтегнатото сухожилие е моментна травма. Паднеш, отметнеш си ръката... Не се образува тендовагенит... Посинява мястото, оттича, остра, режеща болка при движение. Той да разкаже повече, но според мен двете травми не могат да се сбъркат. Разтегнато сухожилие става при контузия, видима причина, на момента, докато бактерия като при тендовагенит се развива постепенно и по други пътища и често случаят при който е усетена травмата там няма нищо общо с образуването й, просто най - накрая подуването е засегнало и нерв. |
|
23.06.2008, 16:21
Травмата ми не е от навехване или усукване на лакъта,появи се през януари мисля че след като включих някой допълнителни упражнения за предмишницата.Отначало тренирах с болката,но към края на февруари стана вече нетърпима и спрях.Не можех да се набирам на лоста дори.Коста от вътрешната страна на лакъта ме болеше все едно съм я натъртил,но не е имало такова нещо.От външната страна болката беше по дължината на мускулните влакна.Нямах сила да стисна с дясната ръка. |
|
|
|
23.06.2008, 16:31
Тази болка прилича твърде много на притиснат нерв и може наистина да е от ставата. Не знам как са го заключили това разтягане, то има пареща или режеща точно локализирана болка. Тази повече прилича на притиснат нерв от вътрешно възпаление... Именно тя е “в костта“ и “по дължина на мускула“ - оттам минава нервът. Нищо общо със разтягане... В тоя случай и леките тренировки не са добре. Най - хубуу 1-2 месеца пълна почивка бате.... |
|
|
23.06.2008, 19:24
Дано не съм прав, но това май си остава травма за цял живот.Винаги ще я усещаш при натоварване , няма пълна оправия. |
|
|
23.06.2008, 19:28
Дзвер, извинявай, ама тендовагинитът си е възпаление точно на обвивката на сухожилието - от латински е. И мисля, че съм бая наясно с анатомията и физиологията Я, сега да се изкажа |
|
|
23.06.2008, 21:20
Права си, грешката е моя Основната идея обаче е че тендовагинитът не е предивикан от остра травма, а сухожилното разтягане е. |
|
|
23.06.2008, 21:42
Мисля, че и чисто практически съм права:)Освен това и сърцето има пряка граница с белите дробове, ама пневмония и инфаркт не е едно и също, даже не са и близки, па макар и по съседство:)Не съм казала нищо и за остра травма - класически тендовагинитът се причинява от слабо по интензивност, но твърде често и постоянно повтарящо се движение в едно и също направление.Не съм казвала нищо за сухожилно разтягане - тук става въпрос за често повтарящо се във времето движение с малка амплитуда, което по-скоро е завъртане или усукване по своята същност, дори и праволинейно на някакви сантиметри (при мен микровинтът на микроскопа ми разказа играта на десния палец):), а разтягане може и да има, но да е някакво микроразтягане, което няма връзка с остра травма. Я, сега да се изкажа |
|
23.06.2008, 22:10
Добре де ,аз в крайна сметка какво да правя?Имало някакъв професор в Плевен -да вървя там ли?Операцията ли е единствения начин да продължа да тренирам? |
|
|
|
23.06.2008, 22:23
Не всичко се върти около твоето изказване обаче Ива Останал съм с впечатлението че тендовагинитът засяга ставите.. .Защо - и аз не знам при условие че не се иска да си експерт за да знаеш, че tendon е сухожилие на английски - моя грешка, признавам си. Поздрави!!!
|
|
|
23.06.2008, 23:16
В тоя живот има 2 сигурни неща - че вселената е безкрайна и че никой няма шанс в спор с ДЗВЕР, като за първото не съм сигурен. (__/) E V I L |
|
|
24.06.2008, 07:19
Не беше ли второто че човешката глупост е безкрайна, а Айнщайне Поздрави! |
|
|
24.06.2008, 11:06
Леле, мале, какво стана тука.....въобще не съм спорила, нито съм грандоман или нещо подобно - просто направих корекция на очевидна грешка, за да не отиде момчето на лекар и да изтърси някоя глупост, която е чул във форума....оттам нататък, който има амбициите да е прав във всеки спор, моля, нямам нищо против! Аз съм обективна и много далеч от такава мисъл. Я, сега да се изкажа |
|
|
24.06.2008, 12:15
Това си е чист тендинит... имам го и на двата лакътя и се получи преди около 13 години от неправилно трениране на трицепса без загрявка. Това е проблем за цял живот, от който бягане няма. Мн внимавай как тренираш и загрявай мн добре! При студно време напомня за себе си и ако го усложниш може със седмици да не можеш да си разтегнеш ръката... а за спокоен сън да не говорим. Аз лично освен загряването ползвам и налакътници и ми помагат и то много... има много по магазините но за мен най добрите са тези на снимката по-долу! Сила БГ |
|
|
24.06.2008, 14:48
Странно..... но хора който нямат мед. образование в повечето пъти дават по-точни диагнози и качествено лечение , а личния лекар в повечето случай изтърсва нещо от рода “нищо ти няма , ей ти малко антибиотик са опраиш....“ Като разглеждам форумите това взе прекалено да ми се набива вече |
|
|
24.06.2008, 18:00
А на мен ми се набива и в професията ми:) Я, сега да се изкажа |
|
27.06.2008, 21:22
Записах си час за доцент ли е или професор Аспарухов от Плевен - ортопед. |
|
|
|
27.06.2008, 21:36
Ти професионалисти ли си? Резултати ли гониш? Защото ако не е така, не виждам защо се тормозиш. Забрави малко фитнеса, овен крака примерно. Отиди на море, помага за възстановявание от контузии. Прави кинезитерапия примерно. Няма смисъл да се натоварваш ако не си възстановен достатъчно. Иначе е добре, че търсиш лекарска помощ. Дори ако проблема го оценяш като много сериозен, търси повече мнение... здравето ти не търпи отлагане. - “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...“ |
|
31.08.2008, 16:16
silabg.com |
|