Колко литра вода
|
|
27.06.2008, 12:35
Колоко литра вода но ден трябва да се изпива при диета за покачване на мусколна маса. |
|
|
27.06.2008, 12:56
Принципно в летните жеги лекари са ме съветвали да не падам под 2 литра. Зависи и какви добавки взимаш. What do sick Bodybuilder’s do on the loo? Drop Sets. |
|
27.06.2008, 14:32
Зависи и колко се потиш. Два литра ги изпивам в рамките на час след тренировка примерно. Като цяло, ако не правиш някакви извращения (по 10 и нагоре литра примерно) няма как да стане нещо лошо от вода. За мен 5-6 литра дневно е идеално. “Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.” Pavel Tsatsouline |
|
|
|
27.06.2008, 14:39
5-6 литра също е доста… натоварваш бъбреците…
The greater danger for most of us is not that our aim is too high and we miss it, but that it is too low and we reach it. |
|
|
27.06.2008, 15:53
Добре значи ще гледам да не падам под два литра. |
|
|
27.06.2008, 17:05
Ако ядеш високо белтъчна вода, спортуваш-потиш се и е лято не трябва да падаш под 3 литра! Ако не пиеш достатъчно вода докато взимаш добавки и ядеш високобелтъчна храна можеш да си повредиш бъбреците. Зависи колко кг си също… |
|
|
27.06.2008, 17:10
Какви са тези мерки.. сядаш на масата вадиш чашата и започваш да пишеш в дневник, 12.01 - 250мл мовда, 12.05 още 250мл вода..Пийте когато ви се пие и толкова. Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
27.06.2008, 17:15
Някой добавки, че дори само протеина, изискват прием на 2литра и отгоре вода, защото дори само протеина “товари” бъбреците. What do sick Bodybuilder’s do on the loo? Drop Sets. |
|
|
30.06.2008, 20:33
Напред! Нека всички утолим жаждата. За край един съвет. Хората ходят в зоологическата градина да гледат слонове и тигри, а не мишки или катерици. Трябва да спечелите битката за размери: бъдете тигър, а не катерица. Само тогава ще ви забележат - и на сцената, и в живота. |
|
|
30.06.2008, 20:53
Според мене, гледай под 4 да не падаш, пък к’во остава под 2. Train Insane... |
|
|
30.06.2008, 23:21
но внимавайте, че и удавянето не си е работа… На всички хора им идват на ум глупави мисли, но умните хора не се издават. |
|
|
01.07.2008, 19:54
Започваш ли да усешдаш жажда,това означава че процеса на дехидратация вече е започнал,което не е желателно!!!Количеството вода според мен зависи от много фактора като температура на околната среда,с какво се храниш(ако ядеш супи,салати от краставици,домати и други воднисти зеленчуци,плодове като диня,компоти,сокове чай и т.н.,това си е вода).какви добавки вземаш,вида тренировка(аеробна или анаеробно/алактатна),дали правиш други процедури като сауна,парна баня и т.н.Особено внимавай след продължителни и тежки тренировки ако ти се пада да правиш сауна,защото в сауната или парната баня организма се обезводнява много бързо,можеш и да припаднеш.Задължително влизай в сауната с ботилка вода и пий на 1 или 2 мин по 1 глътка,не чакай да ожаднееш.Затова е относително количеството което те съветват.От друга страна не е никак добре да прекаляваш с приема на течности,за да не претовариш бъбреците.Поне два пъти в годината пии билкови таблетки или си прави чай от билки за профилактика на бъбреците в продължение на 2месеца.
Защо ми е сила да сътворя море от илюзии,когато имам сила да създам капка реалност . |
|
01.07.2008, 20:58
Доколкото знам относителното количество е 30 милилитра на кг тегло. Това прави 2 литра и 400 милилитра за човек 80 кг. При вземането на добавки обаче нещата малко се променят, но не драстично. |
|
|
|
02.07.2008, 10:24
В един много известен чужд сайт, незнам дали е добре да го споменавам тук, за това няма, има калкулатор, който пресмята колко вода трябва дневно да пиете, според това колко тежите.
Yeah, it’s leg day. So what did you expect, a walk in the park? |
|
|
02.07.2008, 11:25
Не ходя на сауна или на нещо друго,тренирам по режим за покачване на мм.Не вземам добавки. |
|
02.07.2008, 15:38
Точно за това количество и аз говоря |
|
|
|
02.07.2008, 16:45
Аз си правя 1,5 литра плодов чай сутринта от торбичка слагам го в хладилника в шишета и освен нормалната вода пия и чай който без да се насилвам по обяд е свършил |
|
|
03.07.2008, 08:41
Аз пия вода минимум 3 литра на ден , а от тук натам като съм жаден си пия още , приемам си вода и с примерно млякото към овесените ядки и така ... просто не лива да се пада под 3 литра като се взимат добавки и се консумират много белтъчини . |
|
|
15.07.2008, 17:18
Всеки ден пия по 6литра вода на ден-при увеличения прием на белтъчини, мисля че това е много важно, а и знам, че съм постоянно хидратиран. Има един прост начин да разбереш, дали приемаш достатъчно течности-урината трябва да е като вода, в противен случай вече си обезводнен. Невъзможно е силна дума, използвана от слаби хора. Невъзможно е само в ума ти!
|
|
|
15.07.2008, 18:59
Е,не съм много съгласна,че цветът на урината трябва да е като на водата - нормалният цвят на урината е бледожълт от медицинска гледна точка:) Я, сега да се изкажа
|
|
15.07.2008, 22:02
Учителят ни по биология ни посъветва по 50мл на 1 кг от теглото ни и мисля че е разумно. |
|
|
|
15.07.2008, 23:01
баси .... сигурно съм някакъв мутант .... под 5-6 литра само вода, не падам. и то не се напъвам да се наливам .... само по време на тренировката изпивам по 1-1,5 литра изобщо не ги чувам нещата |