За пречистване на корем
|
|
01.02.2007, 18:24
Незнам дали ще ви хареса на вкус, ама пречиства корема спор няма.
Оставате 1 кг. ориз във вода за 5 дни да се кисне, и на 6-тия ден си го разпределяте на порции и ядете.
Знам, че даже не е рецепта това, но исках да го споделя с Вас. Man of honour ! |
|
01.07.2008, 15:58
това за тремахване ба корем4ето или на някои с проглеми |
|
|
|
03.07.2008, 17:07
може би иска да каже пречистване на стомаха и червата,а не на подкожните мазнини в коремна област Защо ми е сила да сътворя море от илюзии,когато имам сила да създам капка реалност . |
|
|
14.07.2008, 13:58
Пречистването на корема и червата ми е доста наболяла тема. Доста често страдам от подуване на корема и трябва да гладувам и ям афифни храни , за да се нормализира. Общо взето постоянен контрол иначе ставам като тиа от рекламите на активия. Това с ориза е чудесна идея, само да попитам , разхлабващо действа ли? Като става дума за прочистване , какво ви е мнението сутрин преди закуска непосредствено след ставане 250-350 мл. много топла чаша с вода , чел съм , че разкарва всякакви налепи и гадости по стените на корема и т.н...... |
|
|
14.07.2008, 15:17
Ами, и аз съм чела за това, а сестра ми го прилагаше, но не твърди да е усещала кой знае какъв ефект. Има логика обаче да е така това с пречистването, когато се прилага по-продължително време. По-добре да е с хладка вода, защото някъде пишат за гореща, което вече ми с струва hard core:) Другият ефект е на подтискане на апетита, но мен лично това не ме устройва, защото предпочитам закуската ми да е стабилна....всъщност най-стабилното хранене за деня. Я, сега да се изкажа
|
|
19.07.2008, 13:35
Аналогия на тази рецепта с ориз за пречистване на червата е индийската рецепта кичади с дългозърнест бял или кяфяв басмати ориз, която е вероятно най-леката и удачна алтернатива на стандартния бял ориз. Оставете басмати ориза да се накисне за по-дълго, добавете подправки (те са от ключово значение!) с малко зехтин и зеленчуци в тавичка, почакайте малко подправките да пуснат миризма и вкус и зеленчуците да се загреят и добавете ориза с водата. Мерише великолепно като сте добавили чубрица, кориандър, кардамон и други. Аз го правя с броколи, моркови, лук и чесън и се превръща в перфектна комбинация. Ако мислите, че си заслужава бих пуснал отделна тема за рецептата с подробно обяснение. |
|