Комбинация между солариум и плаж?
|
02.07.2008, 15:36
Здравейте вече имам приличен тен и въпросът ми е ще навреди ли ако ходя през седмицата 1 път на солариум и събота и неделя на плаж?защото една позната ми каза че съм щял да стана на петна ако ги кобинирам и някви такива!Някой знае ли как стоят нещата? |
|
|
|
02.07.2008, 18:44
Какъв е смисъла да ходиш на солариум след като имаш тен и ходиш на плаж. Това е ненужно. Дали ще навреди, незнам но може би изпитваш нужда да ходиш след като си ходиш на плаж и имаш тен |
|
|
03.07.2008, 01:42
Точен отговор може да ти даде само дерматолог запознат с техномолгията на солариума. Но според мен това ще навреди. Аз не бих го правел, даже и да изключим факта че струва пари… “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”
“Tвойте мускули,
|
|
|
03.07.2008, 08:22
Според мен няма да станеш на петна, но за кожата не е добре прекомерно излагане на слънце / солариум. Ти ще си прецениш кога и дали да ходиш на солариум преди плажа, само знай, че 20 мин. соларна баня се равняват на около 1 ден престой на плажа. След плаж или солариум ползвай крем за след плаж. Аз ходя в момента на солариум и плаж, като между двете има около 5 дни разлика. Ползвай качествена соларна козметика и крем против слънце с подходящ SPF ( за UV-A и UV-B защита - първият вид радиация причинява преждевременно стареене на кожата, втория тип т.нар. “изгаряне” ). От миналата година ЕС е въвел нови изисквания за етикетиране на опаковките със слънцезащитни кремове с цел невъвеждане в заблуда на потребителя. Ако си под 18 г. СЗО и ЕС препоръчват да не посещаваш солариум пак с цел превенция.
И накрая, ако разбира се имаш някакви съмнения, потърси мнението на дерматолог, защото никой от нас тук не е такъв и съветите му са базирани на личен опит и четене в нета / говоря за себе си / . На мен лично дерматолог ми е предписвал солариум, но всеки случай е различен. Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited to all we now know and understand, while imagination embraces the entire world, and all there ever will be to know and understand. |
|
03.07.2008, 11:04
ами ще пробвам да видим:)но немисля че ще е прекалено аз си ходя пролетта на солариум за да натрупам малко тенче преди плажовете и ся вече ходя само веднъж за да подаржам тена защото много бързо избелявам!ще пробвам 1 път солариум 1 път плаж на седмица че за толкова има време !пък ако усетя че не добре ще спра с солариума! |
|
|
|
03.07.2008, 13:28
Солариумът може да се използва за добиване на предварителен тен, после вече няма смисъл, според мен, да се редуват. Я, сега да се изкажа
|
|
|
03.07.2008, 13:41
По мое скромно мнение солариумът е абсолютно излишен. What do sick Bodybuilder’s do on the loo? Drop Sets. |
|
|
03.07.2008, 13:52
Аз по принцип съм доста против него, ама нали съм си с една боя по рождение и бързо хващам тен, който си е целогодишен, лесно ми е да го кажа:) Я, сега да се изкажа
|
|
|
03.07.2008, 18:21
Много е… различен солариумният тен.
Поздрави! |
|
04.07.2008, 00:07
Аз лично предпочитам слънцето...Тена от солариума си личи,че е изкуствен.Все пак има един безпорен + и той е,че при солариума се изпичаш равномерно. [quote author="так"]
|
|