Табата-най-добрия метод за горене на мазнини или поредната глупост?

Дата: 24.05.2008
11.07.2008, 20:17

как мислите в някои форуми се споменава как табата гори много пожецхе мазнини и много по малко мукули от кардиото?:Д

Дата: 17.07.2006
11.07.2008, 22:21
ilko - 11.07.2008, 20:17

как мислите в някои форуми се споменава как табата гори много пожецхе мазнини и много по малко мукули от кардиото?:Д

Какво означава терминът “кардиото“ в твоите представи? Ако за теб “кардио“ = 40 минути крос, да - всякаква вариация на интервали (дори и не конкретно по метода на Табата) са многократно по-ефективни.
Методът на Табата Е интервално кардио. Въпросът ти в този си вид звучи почти така : “вярно ли е, че клекът е по-ефективен от работата с тежести“, ако ме разбираш.
И между другото, при сегашните 35+ градусови температури изобщо не бих ти препоръчал да се захващаш с това. Ако нямаш 2-3 години стаж в кардио тренировки от разнообразен вид и трудност - също.

“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.“ Pavel Tsatsouline
“It is not worth an intelligent man’s time to be in the majority. By definition, there are already enough people to do that.“ G. H. Hardy

Дата: 17.05.2006
От: Варна
12.07.2008, 10:56

Хич не знам за горенето на калории и мазнини.Ама съм правил табати.Това как стресира нервната система и изобщо цялото тяло.Ако го правиш 2пъти в седмицата съм сигурен че ще има някакъв ефект.

Дата: 17.07.2006
12.07.2008, 11:27

2 пъти в седмицата е прекалено много, аз бих заложил на веднъж на 2 седмици, или както го правя аз - на неопределени интервали от време, като ми дойде голямото вдъхновение. Но 2 пъти на седмица ще направи изпълнението неефективно - все пак трябва да се гони и приличен резултат (резултат = брой повторения в най-късата серия), не само формално оцеляване за 4 минути.

“Whole eggs are good for two reasons. First, they’re excellent for helping you build muscle and strength. Second, they keep chickens from being born.“ Pavel Tsatsouline
“It is not worth an intelligent man’s time to be in the majority. By definition, there are already enough people to do that.“ G. H. Hardy

Дата: 30.01.2004
От: София
13.07.2008, 10:36

Като си говорим за табата, какво ще кажете за това изпитание? Защо и като цяло се смята, че техниката не е приложима за кардио (поне от темите, които четох наскоро по различни форуми)?

Дата: 16.07.2006
13.07.2008, 13:01

Идеята не ми харесва особенно, скачането на въже и без това си е достатъчно интензивно не си струва да се опитва да се прави още - по интензивно при положение че не може да се изпълни кой знае какъв обем с него. По - добре ми се струва скачането с нормално темпо, но по - продължително 15-20мин, отколкото бързото скачане за 5мин. Освен това момчето на клипчето май ще е по - добре да се съсредочи върху качването на маса smile