|
Здравейте на всички.Това ми е първото мнение във форумът.Прочетох темата- супер е.Сайта е супер и форумът също
Относно приемането на добавки и суплименти искам да споделя моя опит.2 години тренирах без да взимам нищо ама нищо.Миналата пролет реших да пробвам с креатин в комбинация с глутамин.Взех си 500 грама креатин на Bio Tech и 100 глутамин (български).Започнах със зареждаща доза 5 дни по 20 гр. креатин и по 5 гр глутамин на ден.Креатин- 5 сутрин, 5 преди трен. , 5 след трен. и 5 преди лягане, а глутамина 5 след трен.След като минах зареждащия период продължих с 10 гр. креатин в тренировъчен ден (5 преди и 5 след трен.) и 5 глутамин след трен, а в не тренировъчен само 5 гр. креатин преди лягане.Тренирах тогава, а и още тренирам, 4 пъти седмично.Така продължих 1 месец и спрях да приемам каквото и да било.Глутаминът го бях свършил, а от креатина ми остана почти полвината.След този месец тренирах месец и полвина без да взимам нищо- един вид чисто и започнах пак, за да си доизпия креатина.Този път без зареждаща доза и без глутамин само по 5 гр. преди и 5 гр. след трен. в тренировъчен ден плюс обаче 30 гр. Сурватачен протеин сутрин и 30 гр. след трен. в тренировъчен ден и само 30 гр. сутрин в нетренировъчен.Така продължих още около месец докато ми свършиха протеина и креатина.За този целия период от 3-4 месеца резултатът беше много добър,качих 8 кг. и се чуствах идеално, качих и сила абе с две думи останах много доволен.Правя само една оговорка, че постоянно се стремя да спазвам хранителен режи и да избягвам висококалорични храни.На всички, които мислят да вземат каквото и да било да обърнат внимание и на това, че 2 години съм тренирал без да взимам каквото и да било.Това последното не го казах, за да се пъча или нещо от сорта а защото много често виждам вече хлапета в залата, които питат - “Аз какво да взимам за маса”, а инъче имат 2 влизания във фитнеса зад гърба си. Според мен най-важното е човек да си изгради един хубав режим на хранене и трениране, двигателни навици и култура, да се усъвършенства в упражненията и тогава да пребегне към добавките.Именно тогава ефектът от тях е такъв какъвто трябва да бъде
|