Увеличаване на масата, а после?
|
24.07.2008, 14:25
Привет на всички. Нека първо кажа, че съм 183 висок и до скоро тежах 63 кг. Преди също съм тренирал епизодично, но тази година между март и май взех насериозно тренировките и за около 2 м. успях да кача 7 кг. като съм вземал само креатин и то не през цялото време. Тренирах така http://www.bb-team.org/workout/1290/ и то без крака. Искам да кажа на всички, които се занимават с фитнес, че наред с храненето и упражненията изключително важна е ПОЧИВКАТА (защото като чета форума оставам с впечатлението, че много хора не обръщат внимание на това). Ако си напреднал нещата са по-различни (там мускулите трябва да се лъжат повече ), считам че за начинаещи като мен и повечето, които питат във този форум първоначалният ефект се постига с по-умерено темпо. Нямам някаква стриктна диета и имам съвсем малко мазно в областта на корема, но тъй като бях много слаб не ми личи. |
|
|
|
24.07.2008, 14:42
Еми са летото може да плуваш повече,или лостове да не е задължително фитнес като се има в предвид че малко трудно без програма за хранене ще качиш килограми. Но все пак може и на фитнес да си ходиш по добре нещо от нищо се няква сила ще качиш и маса. Никой не се е родил здрав :D |
|
|
25.07.2008, 07:29
Не виждам проблем да сваляш/качваш през който и да е сезон, а релеф се прави с хранителен режим и кардио, а не програма с повече повторения.Ако искаш още 6-7кг започвай още сега хранителен режим и си тренирай предимно на базови упражнения. Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
25.07.2008, 10:18
И защо броя повторения не са важни RedWalker? Базовите упражнения не се ли изпълняват и те с определн брой повторения! В ПОВТОРЕНИЯТА Е РАЗКОВНИЧЕТО! Казвам го от опит! **ПЕРСОНАЛЕН ТРЕНЬОР ПО СИСТЕМАТА** http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки |
|
|
25.07.2008, 10:35
В случея човек не е написал нищо за хранителен режим и кардио, а само за промяна на броя повторения към по-висок?Дали само това е достатъчно за топене на мазнини? Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
25.07.2008, 11:46
Не, затова се казва всичко е комплексно! Но броят повторения предразполага към всичко останало - дета, кардио, количество активизирани двигателни единици и т.н.! **ПЕРСОНАЛЕН ТРЕНЬОР ПО СИСТЕМАТА** http://www.belchohristov.com - Личен интернет блог за хранене и фитнес тренировки |
|
|
25.07.2008, 11:52
Определено не съм сигурен, че броят на повторенията е основополагащ, може ли да обясниш по-подробно? |
|
|
25.07.2008, 12:06
Да и аз бих бил благодарен за малко по-подробно обяснение по този така спорен въпрос Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
25.07.2008, 13:55
Момчета, когато питах за упражнения за релеф имах предвид следното: по-добре ли е за самия организъм да се смени тренировъчния план- от покачване на ММ към такъв за релеф или щом искам да качвам ММ трябва да си следвам само програми за ММ? Идеята ми е дали с такава промяна няма да се стресират по-добре мускулите и след няколко месеца (ако премем че тренирам релеф) отново започна по програма за ММ ефектът няма да е по-добър от този, при който си тренирам само с програми за покачване на ММ? |
|
|
|
25.07.2008, 14:29
Няма смисъл да променяш каквото и да било защото просто нямаш нужната маса за да чистиш мазнини. Ако сега започнеш да тренираш с цел чистене за нула време ще станеш отново тапициран скелет. Качвай още маса. Броя на повторенията за мен играе много нищожна роля. По - скоро интензивността е по - важна. Лично мнение No profit grows where’s no pleasure taken!!! |
|
25.07.2008, 15:29
Е закакво да я сменяш с програма за релеф,ако изобщо има такава или може да се нерече такава,щот релефа го прави храната,а не програмата [quote author=“так“] |
|
|
30.07.2008, 09:24
Ами моя случай е идентичен с твоя. На 21 съм 182 / 72 кила. Започнах февруари 2008 и тежах 65кг. Минах 2-те програми за начинаещи в сайта. Понеже съм начинаещ резултатите са ясни и отчетливи. Не съм прекъсвал да тренирам. Ходя си редовно на фитнес. Сега тренирам по тази програма и съм доволен понеделник гръб сряда гърди бицепс петък корем правя почивните дни вкъщи ако някои има забележки ще се радвам да сподели |
|
|
|
04.08.2008, 13:41
Добре е и за крака да започнеш да правиш упражнения.А за релефа съм абсолютно съгласен с Финдо |