МОже ли някой да обясни на една непросветена в тази област!

Дата: 03.02.2005
03.02.2005, 22:23

Не съм сигурна,че това е правилният site,на който да си задам въпроса,обаче наистина не знам къде другаде!От 2 седмици ходя на комбинирана гимнастика и наистина искам да сваля кг-и-обаче на знам  КАК Е ПРАВИЛНОТО ДА СЕ ХРАНЯ-по-често по по-малко или по-рядко по по-малко на ден!Там на гимнастиката си има вси4ко и степ и гирички и коремни преси-цялото тяло натоварвам,обаче ако ходя 3 седмично там и се храня известно време само с плодове,зеленчуци,мулси,много мле4ни продукти и пълнозърнест хляб дали ще се залъгвам само ,че е редно така?

Дата: 05.07.2004
От: Бургас
03.02.2005, 22:27

Като цяло за организма си е по - добре да се храниш по - често и по по - малко. 4 до 6 приема на ден.

Дата: 02.11.2004
От: София
04.02.2005, 12:31

Здравей!
Количеството на храната, трябва да е съобразено с целите ти. Ако целта е изгаряне на мазнини, то калорийният баланс трябва да е отрицателен. Добре е менюто да не съдържа хляб и сладки неща. Протеинът трябва да е достатъчен като количество, за да се запази мускулната маса и нормалната функция на жизнените процеси. Трябва да се приемат достатъчно мазнини, за да може организма да започне да гори собствените. Не трябва да минават повече от 4 часа без хранене. На колкото повече хранения се раздели дневния порцион, толкова по-добре. Прочети за хранителните режими за понижаване на тегло. Изготви си примерно меню и го постни за коментар, заедно с повечко лични данни.
Относно сегашното ти хранене, звучи добре с изключение на хляба.
А дали това е правилното място за твоите въпроси.... след няколко дни вече няма да си задаваш този въпрос.
Поздрави! smile

Do something for yourself

Дата: 08.11.2004
От: Варна
09.02.2005, 01:33

Към мнението на Марто, добавям да махнех мюслите и да ги замениш с овесени ядки, по възможност фини и не допълнително овкусени! Демек в чист вид!
Простите захари само след тренировки употребявай. И тези от овеса, които сутринта ще взимаш. През другото време само белтъчини с зеленчици и мазнините, които си съдържат! И чак мнного млечни продукти, недей  :wink:  Умерено, да не казвам под контрол