|
Това което аз си мисля е следното: Да намалиш въглехидратите и мазнините... например като ти се яде хапвай някакви зеленчукови салатки.. Също доста ефективно е да пиеш вода.. тя намалява острият глад.
Метаболизмът - неговото ускоряване или намаляване става за доста дълаг период.. например при мен за да го ускоря значително ми отне около 1-2 месеца. Проблемът е комплексен: 1-во си придобил навик да се храниш редовно и почети “инстинктивно“ се храниш.. това е навик от който трудно можеш да се отучиш (пак хапвай същото количество..но не и същото качество като храна.. т.е. спести си въглехидратие и мазнините..както ти писах по-горе). 2-ро метаболизмът ти е ускорен и организмът ти е свикнал на определено количество храна.. най-погрешно ще е да спреш с храната.. тъй като организмът ще изпадне в стресова ситуация.. и следващият път когато хапнеш нещо.. организмът ти ще започене да се запасява (ще дебелееш - нещо което съм убеден, че нежелаеш 
Моето решение е изключително просто и аз го прилагам от 15 години ) и не включва (сериозна) промяна на хранителният режим... Обичам футбола (предимно аеробно натоварване)... и когато не съм в зала.. обичам да “горя“ излишните калории на футболния терен...
|