Нискокалорични рецепти (период на релеф)

1 от 3
1

Дата: 31.01.2004
От: София
07.06.2004, 06:33

Темата е ясна, нека всеки пише за рецепти, които знае и е опитвал. По възможност да добавя и съдържанието на веществата ако ги знае.

07.06.2004, 06:37

Ето Ви две от мен, които постнах в предишни мнения (ще ги копирам директно).

===============================================

300-500 гр кисело мляко (2%, 3 гр протеин на 100 гр)
300-500 гр извара (кашкавалена, 17 гр протеин на 100 гр)
2 краставици
копър и други боклуци (ако Ви харесват )

Правите си една проста снежанка (или сух таратор, както го наричат други).

Точно 100 гр протеин има ако сложите 500 гр мляко и 500 гр извара, а и е вкусно (не знам де, мен ме кефи много). А и струва не повече от 2 лв за 100 гр протеин - не е зле, а?

===============================================

Варите 5-10 яйца или там колкото ядете (да са твърдо сварени). Режете ги на половинки и махате жълтъците (които са във формата на топчета) и на тяхно място намазвате с извара. Отгоре ръсвате чубрица примерно като към това нарязвате една “хард” салатка. Смятах го някъде близо 40 грама протеин има при положение, че съм взел 5 белтъка.

Въобше гледам да намирам приложения на изварата, щото за 2 лв/170 гр. протеин решава проблемите на много хора.

Дата: 06.02.2004
От: Варна
07.06.2004, 14:11

Извара 100грама ,1-2 супени лъжици обезмаслено кисело мляко ,плод(банан,ягоди,киви каквото обичате ) ,става да се овкуси и със” Step"-че.Супер вкусен десерт .

Сърца(за предпочитане свински ) около 200грама ,нарязвате ги на парченца,слагате малко лук и в тефлонов тиган се задушават с малко вода.После може да си сложите магданоз,копър или каквото обичате.

Гювечета : Е тук ,може да си развихрите фантзията на макс-слагате -месце полешко,гъби,домати,лук,сиренце може малко ,чушка ,отгоре се чуква едно цяло яйце ,пече се и става безумно вкусно !
=========================
Обещавам да напипиша още много рецепти,само ще ми е нужно малко време !Общо взето импровизирам здраво,но резултата е добър накрая smileИ на вкус !

Дата: 05.04.2004
От: град Първомай
07.06.2004, 14:34

Един приятел ми каза следната рецепта за изгаряне на мазнините. Този приятел ми каза, че рецептата била правена от професионалист.
-> 150-200гр. ориз
-> 4 белтъка
-> 1 жълтък
-> половин кофичка обезмаслено кисело млеко
-> 1 степ
Оризът не се вари, а се мели с някаква мелачка примерно кафемелачка, трябва да стане на прах. Всичките тези съставки се разбъркват и става “смес”, която се разделя на порции и се яде през целия ден.
Аз така и още не съм я пробвал wink но утре ще я изпробвам.

Keep It Real !!!
No PAIN, No GAIN !!!

08.06.2004, 01:48

Абе тия рецепти хубави, ама сигурни ли сте, че килограмите ще вървят надолу? Защото с тия гюведжета ... малее smile.

08.06.2004, 02:05

Е-е-е-,ама ти няма да блъскаш в несвяст smile
Слагаш примерно 150гр.пилешко филенце,половин доматче,резенче чушка-все неща,които да овкусят “чудото” -по мъничко smile още 1 яйце и 20на грама сиренце няма да ти превърнат в реклама на “Мишлен “ ,нали така ?:)

Дата: 23.03.2004
08.06.2004, 03:25

tva suhiq tarator na saxomatic super oferta mi se struva shte probvam:)
i se chudq ima edni obezmasleni mleka s po golqm % protein zdravec i purshevica dali ne po dobre s tqh?

От: Враца
09.06.2004, 21:28

Диета за релеф

Закуска(7:30ч.)

10 яйчни белтъка с 1 жълтък

85г. пуешко филе

57г. овесени ядки

2 чаени лъжички фъстъчено масло

мултивитамини и минирали

Втора закуска(10:30ч.)

протеинов шейк

(170г. морска риба)

Обяд(12:30ч.)

170г. пилешки гърди

30г. кафяв ориз

парени зеленчуци(спанак,моркови,зеле)

Преди тренировка(15:30ч.)

протеинов шейк

След тренировка и вечеря(18,19ч.)

Веднага след тренировка:

суроватъчен протеин с плодов сок

Около час по-късно:

170г. варено телешко месо

парени зеленчуци(спанак,моркови,зеле)

Нощна закуска(21ч.)

протеинов шейк

2 лъжици фъстъчено масло

Тренировките са в 16:30 часа.Ако тренирате по друго време нагласете програмата по вашия дневен режим.

НЕ е важно колко вдигаш, важно е как изглеждаш!

Дата: 13.02.2004
От: Студентски град
10.06.2004, 01:48

Първо тея 57 гр овесени ядки как ги измисли?? LOL И второ какво съдържа фъстъченото масло и няма ли много въглехидрати, за да го ям вечер и то в период на релеф? :shock:  :shock:

Knowledge is the POWER!!! Keep educating yourself!

От: Панагюрище / Студентски Град
10.06.2004, 02:14

DK, доколкото ми е известнo, фъстъченото масло съдържа доста ЕМК, което според някои източници е добър избор преди лягане. Не съм го пробвал, така че не мога да говоря от личен опит.

“Шампионът не се ражда, той се създава!”
Помислете върху това

Дата: 19.02.2004
От: Бургас
10.06.2004, 19:41

Eto nqkolko recepti . Purvo da otbeleja az gotvq s Tefal . Ne im pravq reklama ama nishto ne lepne i ne slagam nikfa maznina pochti smile Edna salfetka , 2-3 kapki maslo na neq i minavate tigana s neq smile
Iskam specialno da otbeleja che nekoi recepti sa vidqni ot fitness spisaniq , drugi izmisleni ot men , treti s pomosht ot strana na maika podobreni ! I da dobavq ne praq reklama na produkti i t.n kazvam kakvi firmi izpolzvam az.... moe expirimentirate obache ne garantiram sushtiq uspeh . btw v kanala sum s nick sLaD tui chi mojete mi blagodarite i tam smile I da slagate komentari otnosno receptite mi shtot nema postna nishto poveche smile
p.s receptite sa visoko proteinovi , malko vaglehidrati i pochti nikfi maznini ..... taka che ako iskate dobavete nqkakvi vaglehidrati za da stanat za masa ... proqvete malko inteligentnost .

1 . Surovatachni Palachinki - > Koito gi e opital gi haresva ! I priqtelki i priqteli.... ludi sa po tqh .
Produkti :
- 50 g Whey pro 85 na nutrim ( az gi praq nai dobre s vaniliq ili shokoladov aromat ama kakto iskate ako e vaniliq moje da dobavite i edna vaniliika- prahche esenciq za aromat oshte po qko shte e )
- 2 beltuka ( surovi )
- 1 chaena lujichka soda bikarbonat ( vnimanie ne prekalqvaite s sodata )
- okolo 120 g kiselo mlqko 0.1% ( zdravec e firmata mislq ... znachi po obem da e kolkoto proteina )
Vsichkite sastavki burkate v kupa s vilica i lujica do poluchavane na pulna humogenna smes bez topcheta i s dobre raztvoren protein .
Poluchenata smes se sipva v teflonov tigan kato za purvata palachinka go namazvate mnogo leko s maznina i po jelanie i za sledvashtite no nqma da zalepne . Poluchenata smes e za okolo 5-8 palachinki nqkade v zavisimost ot debelinata koqto iskate da gi poluchite . Edin savet ne gi pravete mn debeli shi sa kusat shi olepite sichko ....
Sudurjanie na protein obshto : 60g , vaglehidrati 6-7 g , maznini po malko ot 2-3 g
Garniraite s kakvoto iskate : izvara , sladka i t.n samo vnimavaite s sladkata smile Stava i se pulnqt s meso i kfot iskate tam expirimentiraite smile

2 . Proteinovi kekscheta s oveseni qdki .
Sastavki : 100 g Finni oveseni qdki ( ima oveseni qdki det pishe finno smleni oveseni qdki ) , 6-8 beltuka ( ako sa po malko stavat po hrupkavi ako sa 8 sa po puhkavi ) , 1 chaena lujica kanela , i 20-50 g stafidi ( kolkot poveche tolkoz po vkusno e ) a i da ne propusna techen podsladitel .
Razburkvate sastavkite s vilica i lujica gi biete i otdelqte na formichki na kurabiiki i postavqte v tava namazana leko s zehtin v ZAGRQTA furnata i pechete 8-12 min do hvashtane na kurichka otgore i dolu ( kolkoto da se vtudri beltuka )
Izvadete ot furnata i ostavete da izstinat 5-10 min sled koeto moje po jelanie da majete s marmaladi , sladka ili dori s gusto razbit protein s prqsno mlqko stava adski vkusno s na Nutrim pro 90 s malko mlqko da stane kato krem.....
Sudurjanie : okolo 30 g protein i 80-100 g vaglehidrati i okolo 5 g maznini

3. Omlet s pileshko meso : Adski burzo se prigotvq
6-7 Beltuka , 150 g pileshko meso narqzano na sitni kubcheta ( ako iskate si go zemete surovo i go svarete ili moje i gotovo nqkakvo pecheno ot tova det e v nailonovi paketchete samo za pritoplqne ) i postavqte beltucite v teflonov tigan tefal zagrqt i burkate s durvena lujica ( chi shi nederete tigana i maika vi shi vi otrepe ) kogato beltucite zapochnat da stavat beli t.e se sgustqvat po dunoto dobavqte mesoto , malko sol i malko cherven piper ( ili ima i podpravki za qica ) oshte po vkusno staa po jelanie moje da dobavite i vareni kartofi narqzani na kubcheta ako kachvate za masa smile kartofite se dobavqt pochti predi da sa gotovi qicata 2-3 min predi da sa gotovi smile

4. Vareni beltuci v guveche : zemete nekfo po golqmo guveche raspberry ili moe i v 2 da slojite sastavkite pak to zavisi ot kolichestvoto de
5-6 beltuka , 1 domat , 1 chushka , 1 kisela krastavichka , malko domateno pure , 100 g pileshko meso i 20-30 g izvara neq nai gore q slagate , beltucite slagate nai dolu mesoto otgore i domatite chushkata krastavicata nad nego i vurhu tqh izvarata . Peche se okolo 7-10 min v nagrqta furna . Fashtate vilica buchite ko e tvurd beltuka i ne sa lushka nachi e gotovo . Precenete si smile

Oh imam oshte mn dieti ... kat pochnesh ot proteinovi torti smile
svurshish na proteinov sladoled smile...... cih sladoleda ima sadurjanie 50 g protein 10 g vaglehidrati i 2-3 g maznini . Moje i da postna mnogo dieti oshte ako se postaraete dobre s komentarite i chetkite smile))

Дата: 19.02.2004
От: Бургас
10.06.2004, 19:43

p.s sorry che sa na latineca a ne na kirilica no purvo nqmam kirilizator vtoro i da sloja me murzi da pisha na kirilica . Ako iska nekoi ot shefovete moe go redaktira posta mi che da e na kirilica ama pak da se vijda che e ot men smile) Da ne zeme mi otkradne receptite si gi sloji pod svoito ime chi poveche recepta ot men nema vidite !!!

iii priqten apetit smile

12.06.2004, 00:43

ako moje nqkoi kompetenten da mi kaje prochetoh che v izvarata se sudurja laktoza(mlechna zahar) tova moje li da prechi za obrazuvaneto na dobar relef ?

Дата: 22.04.2004
От: Sf
24.06.2004, 16:49

Това не е баш рецепта.
Като малък ми пълнеха зелена чушка със сирене и беше невероятно вкусно.
Сега направих пълнене чушка с извара, резликата е минимална, и става ужасно бързо щото не се готви, а се яде като сладолед във фунийка.

Също става и бъркани белтъци от яйца с парченца от зелена чушка и яко извара, може даже и пилешко филе да му се сложи, ама ще е по-скъпо. И подправки разбира се.

Въглехидратите са пренебрежимо малко, мазнини няма и зверски дози проетин.

Аз в момента ги ям тия работи, хем че за маса работя, но след 18 часа нали не трябва да се приемат въглехидрати

Дата: 23.06.2004
26.06.2004, 00:02

е хубаво де ама по колко чушки да яде на ден човек ? И ако не са с извара а със сирене лошо ли ше е ?

Дата: 21.02.2004
26.06.2004, 04:30

[quote author="amdor"]е хубаво де ама по колко чушки да яде на ден човек ? И ако не са с извара а със сирене лошо ли ше е ?

Чушките не мисля, че ще са проблем!
Сиренето няма да е лошо, но е доста по-калорично!

26.06.2004, 06:32

ясно ще го имам в предвид smile май трябва да я пробвам тази извара smile

Дата: 22.04.2004
От: Sf
29.06.2004, 15:30

Забравих да кажа и домати да сложите - става страхотен миш-маш, и чубрица може да се сложи. Аз лично слагам 8 белтъка и 1 желтък - 1,20лв, 300 гр извара - 0,39лв, 2 или 3 зелени чушки, 1 домат. Получават се около 80-90 гр протеин за няма и 2 лв. Консумирам ги на два пъти през 3 часа след 18,00 часа.

Дата: 05.03.2004
От: Монтана
05.07.2004, 22:58

Ето една рецепта, която съм я взел от сайт за ниско въглехидратни рецепти (само че е на английски, но предполагам че имате речници на компютрите си):

[code:1]Pizza
"Meat Crust" for Pizza
Posted by Greg D at the Atkins Lowcarb List
--------------------------------------------------------------------------------

Ingredients
1/2 lb ground beef
1/2 lb sausage (hot or italian)
Garlic powder to taste
Onion powder to taste
(You can use Italian seasoning or any other seasonings you wish)
1 large egg
1/4 cup soy protein powder (to help hold it together)

Preparing
Mix all together and press out thin in a greased metal pan (I use a 9X13 cake pan) Bake at 350 for appx. 25-30 minutes (till done), pouring off the excess grease that accumulates as it cooks. Then take out and spread a thin layer of tomato sauce (watch the labels for carbs here) and whatever toppings you like and put back in for another 10 - 15 minutes. The thing about this crust is that it tastes just as good warmed up the next day as it did when made the first day. Enjoy.
[/code:1]

Това е за блата на пицата. Можете да си слагате каквото искате отгоре (е… все пак трябва да внимавате ако искате рецептата да остане ниско въглеидратна). Ето ви рецепта за пица с пиле (много е яка):

[code:1]Pizza
Chicken Fajita Pizza

--------------------------------------------------------------------------------

Ingredients
1 tb olive oil or oil
2 whole chicken breasts, skinned,
boned, cut into -2x1/2-inch strips
1 1/2 ts chili powder
3/4 ts salt
1/2 ts garlic powder
1 c thinly sliced onions 11 g
1 c green or red bell pepper strips 6 g
1 recipe Meat Crust
1 recipe Pizza Sauce 2g
8 oz Monterey Jack cheese, shredded

Preparing
Heat oil in large skillet over medium-high heat until hot. Add chicken; cook and stir 5 minutes or until lightly browned. Stir in chili powder, salt and garlic powder. Add onions and bell pepper; cook and stir an additional 1 minute or until vegetables are crisp-tender. Heat oven to 425 degrees. Spoon chicken mixture over meat crust. Spoon pizza sauce over chicken; sprinkle with cheese. Bake 14 to 18 minutes.

А за самия сос (който е даден по-горе):

[code:1]Lowcarb Pizza
Pizza Sauce

Ingredients
1/4 cup Lowcarb ketchup 2g
1/4 cup water
1 ts oil
dried basil, tarragon, rosemary, thyme
Salt and pepper
few sweetener
guar gum to thicken the sauce

Preparing
Mix all ingredients except the guar gum and cook for about 3 minutes. Add guar gum.

Дано ви е харесала!

Не ми говори, че ядеш,
щом не растеш !!!

14.07.2004, 01:22

Ами начи луканката до колкото знам е 0% въглехидрати, следователно човек като е на НВД може да си омете на ден по 5 луканки с няколко домата примерно! Поправете ме ако бъркам .

Дата: 03.04.2004
14.07.2004, 01:31

Примерно не е проблем, но с тези 5 луканки няма да си набавиш протеина. В луканката надали има повече от 10-15% (15 преко сили smile) протеини…
Другото са мазнини. Съответно трябва да изядеш 1.5кг луканка.
Успех smile

14.07.2004, 01:41

Хехе прав си smile протеина, ще го взимам от тоз готовия на прах :D

14.07.2004, 23:02

Не мога да разбера нещо. Защо всички които са на НВД набиват яко ориз, при положение че той съдържа 75,4 въглехидрати !?  :shock:

14.07.2004, 23:04

Нвд не значи без,Нвд значи с малко въглехидрати.Без въгл. по скоро му викат кетонна диета.

14.07.2004, 23:06

e 75,4 за ориза малко въглехидрати ли са !?

14.07.2004, 23:24

малко са:).На ден могат при Нвд да ти излизат дори по 350 грама и пак са малко(зависи от теглото,фазата на диетата,енергоразхода и колко искаш да чистиш).Така че някои “фенове” могат да лапат по половин кило ориз ако протеина им идва от чисти източници.
Това всичко си е Нвд

15.07.2004, 04:43

Добре де, тогава на един обикновен човек, който не тренира и не се храни разделно, въглехидратите при него имате ли представа горе-долу каква цифра ще са ? Аз съм останал с впечатление че при НВД въглехидратите в храната която консумирам трябва да са по-малко от 10 да не кажа съвсем на 0 :oops: Имам едни прятел които 26 дни правеше някаква месно-зеленчукова диета, като въглехидратите ги свеждаше до 0. След тази диета беше свалил между 10 и 15 кг. После почива около два месеца от диетата и я почна пак. Имайте в предвид, че по време на диетата не е тренирал (той принципно не тренира нищо) пък да не говорим да е взимал някакви FAT BURNER-и и други подобни. Демек всичко това се е получило само и единствено от храната която е консумирал ! И аз от него съм останал с впечатление, че от храната която ям, въглехидратите в нея трябва да са на 0 :oops:  :oops:  :oops: Много ви моля кажете си мнението по въпроса, че вече съвсем се обърках :(

Дата: 03.04.2004
15.07.2004, 04:48

Amdor, всичко в относително. Ако издържиш без странични ефекти smile на толкова ниски въглехидрати е почти сигурно, че ще имаш голям успех. Но, ако си ектоморф или просто качваш трудно мазнини, няма никакъв смисал да се подлагаш на такава диета. Диетата се нагажда според човека а не ти по нея smile

15.07.2004, 12:21

0 :shock: !?Или приятелити те е взел за балък или някои които му е дал тази диета е взел него за балък!!!0 Въглехидрати 0 не можеш да ги направиш и с магическа пръчка.В един домат има 9 грама въглехидрат в една от малките краставички поне 1 грам.!
Такава диета както вчера докат гледах предаването на оняя ептен объркан колумбиец-Недик Недев,ще оглупееш съвсем защото въглехидрата е важен за страшно процеси които трябва да протичат в организмът.Пък да не говорим че да свалиш над 10-15 кг бързо се губи много мускул.
п/п Гоча сега ти схващам последните постове..................дължат се на това че си изключил въглехидрата от менюто :mrgreen:

Дата: 01.02.2004
От: Монтана/София
15.07.2004, 15:28

Малко не по темата ще се включа но да кажа какво аз съм чел. Значи за ниско въглехидратна диета се смята когата консумацията ти е под 200гр. въглехидрати, така че lesno_nema дай някъв линк от каде си прочел за 350гр. Иначе на високо въглехидратните дни може въглехидратите и да са много повече.
А това за 0 грама въглехидрати, тоя твоя приател явно е ял само месо защото във всички други продукти се съдържат въглехидрати дори и малко, сигурно нещо се е объркал като ти е казал че те трябва да са нула, аз поне досега несъм виждал диета в която се изключват напълно зеленчуците (може и да има де ама несъм виждал смислена такава :D ).
Наскоро попаднах на една статия дето се казваше ,че за нормалното функциониране на мозъка се изискват около 200гр въглехидрати, та на това се дължи раздразнението и тва че нищо ви се неправи докато не се адаптирате към НВД-то.
Надявам се да съм бил полезен, и без лоши чувства.

15.07.2004, 16:07

Аз съм правила такава диета ,в която въгледратите се изключват!Ефекта е поразителен ,но изперкваш тотално !Не говоря за НВД,а за кето диета!След 7-8 дни буквално зомбясваш!Енергия =0,едни забавени реакции,една апатия -отвратително е !!Когато ти се налага едновременно с диетата да правиш и тежки тренировки става мазано...Мозъка ти е блокирал,това сериозно,хубаво да има някой покрай теб ,защото гладния мозък е болен и реагира странно във всякакви ситуации.Трябва да имаш нечовешка воля,за да я спазваш такава диета:)

1 от 3
1