Нискокалорични рецепти (период на релеф)

Прескочи до:

15.07.04
12:58

Фенове и фенки, за да не мислите че ви базикам нещо или че моят приятел ме е правил на идиот, ще ви постна абсолютно всичко за тази диета, което намерих в едно списание и ако не се лъжа го имаше и в сайт.

——————————————

Тази диета се състои от пълно изключване на въглехидратите във вашата храна - изхранване, което помага на организма да се изчисти от натрупаните мазнини. Най-важното при този начин на хранене е, че (след 4-5 дни) няма да сте гладни, постоянно, 24 часа в денонощието! Не трябва да се храните само три пъти на ден, а да си хапвате, когато ви се иска и колкото ви се яде. Храната не трябва да се мери, нито да се приготвя отделно и специално за вас. Не трябва да пиете таблетки и чайове против повишен апетит. Не трябва да правите специални упражнения и да ходите на акупунктура.

Ако имате възможност, започнете диетата в ден на пълнолуние или новолуние, като преди това е полезно да направите два разтоварващи дни само на чай с мед и лимон. Ако не издържате, добавете един вид плод - най-добре ябълки.

Добре е да ходите много пеша или да правите най-прости физически упражнения, особено след първите 26 дни.

Противно на всички очаквания от хора, отричащи месото, диетата освобождава от главоболието, умората, проблемите с кръвното налягане и тежестта в сърдечната област.

УСПЕХЪТ Е СИГУРЕН, но ето ви и един съвет, който ще ви помогне. КОГАТО ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЛАГАТЕ НОВИТЕ НАЧИНИ НА ХРАНЕНЕ, ПРЕСТАНЕТЕ ДА МИСЛИТЕ, ЧЕ СТЕ ПЪЛНИ И ТРЯБВА ДА ОТСЛАБВАТЕ. ПРОСТО СЕ ХРАНЕТЕ ЗА УДОВОЛСТВИЕ И ЖИВЕЙТЕ ЖИВОТА СИ СПОКОЙНО!

Действие:

С пълното изключване на въглехидратите, организмът започва да топи мазнините. Първите шест дена губите 3-5 кг, а всеки следващ ден около 400 г до 1 кг. За 24 дена, колкото е задължителната продължителност на диетата, можете да загубите между 10 и 20 кг. При всеки човек действието е различно.

Внимание!!!

Ако само един ден изядете едно малко парче хляб, чаша мляко или каквато и да е дреболия, съдържаща въглехидрати, ще стопирате топенето на мазнините. Искате или не, се налага да започнете диетата отново.

Разрешени храни:

Всички видове месо - говеждо, телешко, пилешко, свинско, агнешко, гъска, патица, всички видове дреболии, дивеч. Всички начини за приготвяне на храната са разрешени, без да панирате.

Може да се ядат пръжки (без хляб), сушено месо, колбаси (без кренвирши или такива, съдържащи соя), всички видове риба, рибни консерви, цялото разнообразие на салатите, пресни или печени чушки, домати, краставица, прясна или кисела зелка, цвекло, салата от морски дарове, салата от кромид лук, репички и спанак - каквото ви хрумне и пазарът позволява в сезона.

Салатите могат да се подправят със сол, оцет, олио и пипер, без сосове.

Може да се яде лютеница без захар.

Яйца е разрешено да си хапвате, приготвени по всички начини и с всички видове зеленчуци.

Можете да пиете минерална вода, кафе и всички видове чай без захар.

Половин литър вино се разрешава след шестия ден.

Забранени храни!!!

Хляб, картофи, брашно, ориз, боб, грах, галета, панирано месо, соя, соеви кубчета, тестени произведения, ядки, кренвирши. Да няма запръжки в нито едно ядене. Забранени са за консумация всички видове млечни произведения - мляко, масло, сметана, айрян, кремове, маргарин, сладкиши, захар, шоколад и различни царевични пръчици, сладолед, солети. забравете за сирене, кашкавал - обикновени и специални. Никакви плодове!

Важно!!!

Можете да направите диетата два пъти по 26 дни, след което е желателно да си дадете почивка от 2 месеца, в които е правилно да се храните разделно.

Да се пият витамини - С, Е, калций, магнезий, или мултивитамини.

Когато постигнете желаното тегло и престанете да се придържате към диетата, ви трябват две години при безразборно хранене, за да започне пак повишаване на теглото ви.

Диетата приключи

Хапвайте си колкото ви се иска,

но... бройте точките!

Месото вече ви омръзна до втръсване, нали? Искате да се разнообразите. Дайте си два-три месеца почивка и се хранете разделно. А когато и те отминат, eто ви още един начин за хранене на спортисти, за запазване на теглото и за хора с наднормено тегло, който ще ви помогне да задържите теглото си, да отслабнете с някое друго кило или пък да напълнеете.

За да поддържате теглото си, трябва да консумирате храна, отговаряща на 50 точки за 24 часа.
За отслабване са ви нужни между 24 и 4 точки.
Ако сте сред хората, които искат да увеличат теглото си - пребройте си храна за 60 точки. Как ще комбинирате храните зависи от вашия вкус и желание!

СУПИ ТОЧКИ

Пилешки бульон -1 чаша 0
Говежда супа - 1 чаша 0
Доматена супа -1 чаша 17
Зелева супа - 1 чаша 15
Грахова супа - 1 чаша 20
Гулаш - 1 чаша 12
Гъбена чорба - 1 чаша 15
Зеленчукова супа - 1 чаша 15
Картофена супа - 1 чаша 12

МЕСА И ДРЕБОЛИИ

Мозък с масло - 200 г 4
Мозък пържен - 200 г 8
Телешки дроб - 100 г 0
Свински дроб - 100 г 0
Пиле варено, печено - 100 г 0
Пиле пържено - 250 г 0
Телешко печено - 100 г 0
Телешко паприкаш - 1 порц. 0
Телешко рагу със зеле - 1 порц. 15
Шницел телешки - 1 порц. 0
Говеждо гулаш - 1 порц. 0
Говеждо рагу със зеле - 1 порц. 15
Говеждо филе - 100 г 0
Свинско печено - 100 г 0
Свински котлет - 100 г 3
Виенска свинска пържола - 1 порц. 12
Шунка - 100 г 1
Луканка, сарфалад - 100 г 2
Кренвирши - 1/2 кг 0

ХЛЯБ

Брашно - 1/4 кг 84
Брашно - 1-2 суп. лъжици 4
Бял хляб - 1/4 кг 226
Черен хляб - 1/4 кг 236

МЛЕКА И СИРЕНА ТОЧКИ

Прясно мляко - 1/2 л. 1
Сметана - 1 суп. лъжица 1
Кисело мляко - 250 г 1
Кашкавал - 100 г 1
Рокфор - 100 г 3
Сметаново сирене - 100 г 3

ДИВЕЧ И ДРЕБОЛИИ

Печен дивеч - 500 г 0
Бъбреци печени - 100 г 1
Говежди дроб, печен - 100 г 1
Салам - 100 г 1
Сланина - 100 г 1

РИБА

Риба варена, печена - 100 г 0
Риба пържена - 100 г 12

ЗЕЛЕНЧУЦИ

Малка краставица - 1 бр. 6
Морков - 1 бр. 4
Зелева салата - 100 г 5
Чушка - 1 бр. 4
Кромид лук - 1 бр. 3
Домат суров - 1 бр. 6
Домати варени - 1 кг 0
Доматен сок - 1 чаша 0
Пюре с мляко - 250 г 30
Картоф печен - голям 30
Грах - 100 г 21
Зрял боб - 100 г 20
Зелен боб - 100 г 20

ЯЙЦА

Варени, пържени - 2 бр. 1
Яйца с шунка и масло - 2 бр. 1

СЛАДКИШИ ТОЧКИ

Захар кристал - 1 с.л. 14
Сироп, мармалад - 1 с.л. 11
Конфитюр - 1 с.л. 17
Мед - 1 с.л. 17
Сладолед - 1 порция 15
Крем - карамел - 1 порция 28
Торта с крем - 1 парче 65
Кафе или чай без захар 0
Бучка захар - 1 брой 7
Млечен шоколад - 100 г 54
Палачинки - 1 брой 3
Чаена бисквита - 1 брой 12

ЯДКИ И ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ

Макарони, юфка, фиде - 1/4 кг 37
Ориз, варен - 1/4 кг 42
Орехи - 1/4 кг 27
Кестени - 100 г 74
Лешници - 100 г 70
Сушени сливи - 4 бр. 19
Стафиди - 1/4 кг 28

ПЛОДОВЕ

Средна ябълка - 1 брой 10
Кайсии - 2 броя 5
Круша средна - 1 брой 35
Мандарина - 1 брой 10
Портокал - 1 брой 17
Праскова - 1 брой 10
Слива - 1 брой 7
Ябълков сок - 1 чаша 28
Ягоди - 250 г 20
Малини - 250 г 17
Диня - 1 резен 22
Грозде - 250 г 18
Пъпеш - 250 г 20
Лимон - 1 брой 6

КОНСЕРВИРАНИ ПЛОДОВЕ

Круши с 2 лъжици сироп 21
Черешов компот - 1/4 л 25
Гроздов сок - 1 чаша 20
Лимонов сок - 1 лъжица 2

НАПИТКИ

Сода - 1 чаша 0
Вино - 1/4 л 1
Сладки вина - 1/4 л 10
Коняк - 60 мл. 1
Ракия - 100 мл. 20
Ликьор - 60 мл. 2
Бира - 1/4 л. 100
Уиски - 100 г

—————————————-

Отново ще ви помоля за вашето експертно мнение по въпроса  :)
И едно малко уточнение за lesno_nema. В един домат се съдържат 3,7 въглехидрати, а в една нормална краставица те са 2,3 :)

15.07.04
13:38

като идея е добро ама май е писано за идиоти
Първо се забранява да ядеш въглехидрати защото би означавало провал за диетата а после ви съветват да се тъпчете колкото искате с зеленчуци.Те освен въглихидрати и водо друго нямат  :?

15.07.04
13:42

Това не е диета за хора,които се занимават с бодибилдинг!Това е по-скоро предназначено за хора,които имат огромен проблем с теглото и не се движат много -много!Тук неискаме да отслабваме -а да орелефяваме !
Може и да работи,ако си 120 кила цял и живот си лежал и си тъпкал на корем -тогава всяка една промяна в режима ти ще помогне да свалиш .Това точно е писано за фанатични кръгли лелки !

15.07.04
14:37

Откъде я взе тази диета. На мен ми изглежда крайно съмнителна. Като се изключи голямото противоречие, за което вече спомена волтмашин, имам следните други /много сериозни/ забележки.
1/ това че диетата трябва да започне в пълнолуние ми говори, че е писана от някой с екстрасенсни наклонности, а не е научнообоснована.
2/ за няма един месец 10-20 кг са прекалено много /за нормален човек/, вече се е писало какви са последствията от подобна диета - с много голяма вероятност свръхкомпенсиране на загубеното тегло.
3/ това че след диетата 2 години няма да има проблеми с теглото си е чиста глупост - ако поемаш повече калории отколкото изразходваш какво друго може да стане с излишъка освен да си го натрупаш по тялото?

LE

15.07.04
14:49

Професоре Амдор аиде ти да не учиш мене а :wink: !В 100грама домат има 3,7 гр. въглехидрат..........а един стандартен домат във сезона тежи над 200грама!Положението е абсолютно същото и с краставицата..........а и аз казах малка краставица!Имаи предвид че много се засягам на лична основа(сигурно са комплекси) така че ако ще ме критикуваш помисли какво ще кажеш да не излезеш ти кауна накрая :wink: !
Това не е диета за културисти и не влиза в Нвд понятието което се използва главно от спортисти.............това е една “бабешка” диета с изключителна загуба на мускул,вреда въргу организмът........а и маи загуба на мозък заради тоталното изключване на въглехидрати.
То дори не знаят какво пишат щото ето ти 4 домата на ден и 35 въглехидрата само от тях.Но комент.
Ако ще питаш слушаи отговорите а не се прави на умник :twisted: 
За Деио да кажа че 350 грама въглехидрат се изчислява на базата колко въглехидрат е приемал спортиста в период за маса......и се орязват 50%.Тоест е приемал 700грама,това е според теглото и активността.Аз в момента съм на 220 и няма да бързам да ги намалявам

15.07.04
15:24

Първо за всички които дадоха мнение по въпроса, тази диета я постнах за да имате по обща престава за това което правеше и ми обясняваше един приятел. Не съм казал че съм съгласен с това което пишат, ами просто че взех да се бъркам, щото както сами установихте говорят за въглехидрати на 0, а пък хич не е така.
Второ lesno-nema пич не се засягай, тук сме за да си помагаме, не съм искал да те засегна, но ако съм го направил sorry :wink:

LE

15.07.04
15:31

Няма нищо просто съм си такъв :mrgreen:

15.07.04
16:08

Още нещо пак по отношение на диетата която постнах по-горе.
То и аз се изказах за някои неща малко неподготвен ма карай. Сега се поразрових малко и попаднах ан следното. Та тази диета е измислена от доктор Аткинсън който е диетолог и е живял преди около 100 години в USA. НА българска почва, диетата е минала тестване през:
1-во - НСА (Национална Спортна Академия)
2-ро - Медицинска Академия
3-то - Тествали са я всички служители на телевизия bTV
Резултатите при всички практикували диетата са тези които ви казах малко по-горе, а именно за 24 дни между 10 и 20 кг.
И пак за lesno-nema пич, са искам конкретно твойто мнение...та начи според един доктор и професор от Медицинска Академия, за доматите не е абсолютно сигурно, че съдържат въглехидрати. На това мнение са и световни експерти и в момента се правят иследвания над това.

LE

15.07.04
16:13

хехе е де да знам бе може и да нямат :shock: 
като си направя лаборатория ще пробвам некои опит и ще ти кажа дали имат:).Пък то сега върху толкова неща се правят изследвания и има подобни изказвания че 98% от всички неща които знаем за света могат да се променят всеки миг.
Пък за тази диета,това не е ли тази Зоната или как беше.............ако е тя виж някъде имаше пост Храненето в Зоната и там бяха разискани много работи.

15.07.04
16:37

Мани, че ми писна и на мен вече, тоя казал, оня казал, трети, пети...Недик пък ако го гледа някой сигурно и той ше ме обеждава кое е правилно и кое не ама според тва дет Недик го е изръсил, а не според собствен опит. За тва всеки трябва да тества. Kaкто Недик хехе  :D беше казал “Това е строго индивидуален спорт”. При едни става това което при други не, по начин при който при едните има ефект, а при другите няма. Ако има резултат който ни устройва значи екстра, ако ли не sorry майкъл ама пробвай друго. Чакай че имам чуството че и аз ше почна кат Недик вече  :lol:

21.07.04
23:50

Ай се върнем малко по темата
    Палачинки “Ала Voltmachinе”
Съставки : 2 чаши протеин на прах (моя е с вкус на ванилия)
3 чаши прясно мляко
3 яйца(ако искате може и 4-5 белтъка само)
Захар(или с каквото си подслаждате такъв тип ястие) 1 с.л.
Сол(или варианта с сода) 0.5 с.л.
1/2 ябълка
Яйцата ги разбърквам със захарта и солта.После прибавям една чаша мляко след което изсипвам брашното и тогава идва голямото разбивани докато стане гладка смес без бучки.Тогава се прибавя настърганата предварително ябълка.После се разрежда сместа с останалото мляко и е готова за тиганя :wink:
ПС:Имате ли някаква техника при обръщането на палачинките че аз като ги обръщам после трябва си ги събирам от пода.

FI

22.07.04
21:08

Волтмашин с брашно или протеин.Я подоуточни.

23.07.04
17:08

ми пич то си пише по горе 2 чаши протеин как ще правя с брашно в период на релеф :) Между другото правете ги с тестван протеин че един път се опитах ги направя с един дет ставаше на утайка и резултатът беше плачевен...

24.07.04
11:04

hi BB-maniaci.Az sam nov vav tozi sait v4era se registrirah sq 6e vi kaja adskata dieta.
sutrin

-9:30 150 gr. oveseni qdki sas 4 beltyka

na obqd

-12:00 150 gr.pile6ko mesa (pil.parjoli) i 200 gr. oris

sledobqd

-15:00 150 gr. pil.meso i 200 gr. pe4eni kartofi
i ve4e poslednoto qdene e v 21:00 edna golqma salata ot domati i krastavici i 150 gr. pil meso tva e ot men probvai te ima golqm efekt :D :D

FI

26.07.04
11:11

Нека да се върнем към темата.
Вчера продвах картофени кюфтета с извара.Получи се супер вкусно нещо.А сега да преминем на рецептата:
ПРОДУКТИ:500гр картофи;500гр извара;1 глава кромид лук;2 яйца;1/2 връзка магданоз;малко брашно.
КОМЕНТАР:При мен се получиха 22 кюфтета,ама то зависи и от големината им.Тази рецепта е средно за три порции,ама и зависи от билдъра!
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:Вземате картофите,измивате ги и ги сварявате.Добре е да са малко преварени.След това ги минавете през преса или като мене с вилицата.Добавяте изварата;ситно нарязания лук;добре разбитите яица и ситно нарязания магданоз.Правите кюфтетата с тази смес; отупвате ги в малко брашно и пържите в тиган,ако е възможно без мазнина ,защото колкото и да сложите всичко ще попият.След това са готови за консумация.
ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ:Получава се така белтък:въглехидрат 1:1,или по-точно казано 100гр белтък и 100гр въглехидрати.Мазнините зависят от вас, в зависимост от това в колко мазнина сте ги пържили.
Да ви е вкусно!!!
ПС:Ако искате да увеличите белтъка можете да ги полеете с подлучено кисело мляко,а и така е по-вусно.Става върхът!

01.08.04
02:17

[quote author=“Sax-o-matic”]
300-500 гр кисело мляко (2%, 3 гр протеин на 100 гр)
300-500 гр извара (кашкавалена, 17 гр протеин на 100 гр)
2 краставици
копър и други боклуци (ако Ви харесват )

po.500gr.na.hranene.ot.tazi.snejanka.mnogo.li.idvat.?.i.gore.dolu.za.kolko.4asa.se.usvoqvat?

01.08.04
14:29

предполагам че ни си много тежкотоварен та гледаш на ядене да вкарваш около 30гр протеин за да може да се усвои цялото количество

04.09.04
13:44

Vijte kakvo probvah i si kajete mnenieto.. mnogo e qko na vkus ;)

250-300g kiselo mlqko danon 2.5%
2 cherveni chushki
5 qica beltak - vareni
100g sirene - max samo za vkus
100g pileshka shunka

rejete na sitno i meshate mnogo qko stava..

RE

25.09.04
14:34

чушката варена ли да е  :?:  :wink:

25.09.04
23:25

:) towa e bezmisleno.. naistina. LOL

RE

26.09.04
14:53

таман изядох една такава салатка и е направо супер трябва да я пробвате  :D не турих 4у6ка ама и без нея си я бижа

09.10.04
02:50

От утре започвам диета която се сьцтои от всиакакви храни които не садаржат Вьглехидрати. Тоест по 0 на ден, тоба е диета която те изчиства от мазнините до край. Но триабва да се има предвит, че е адски трудна и изисква невероятна воля. Ще пиша с;ед като сварша диетата и ште си кача снимки преди диетата и след нея, за да може всички да се убедят в истината на тази диета. Аз сега сам в САЩ и тук са луди на тема малко ваглехидрати. До скоро бях на ВИСОКО ваглехидратна диета и като кажа на някои ТЬП американец че сам на такава диета те ми казват “Ти си луд ваглехидратите са вредни те причиниават това и това недей да ги ядеш ще ти стане нещо”. Което е такава простотия, но какти и да е ще ви пиша после а засега чао.  :D

09.10.04
10:28

батка, иска мъничко воля и повечко пари кето-диетката :) [0 carbs]

09.10.04
13:10

Абе тия не са хора бе :)
Може ли да са като стадо овце. Преди муаха пици като полудели, сега айдеее кето, аткинс, въглехидратите били вредни пък чак!
Деба и тъпия аз американски народ  :lol:

11.10.04
13:58

Искам само да ви кажа, че има голямо значение дали изварата е кашкавалена или сиренова(обезмаслена). Наистина кашкавалената е вкусна, но съдържа 35% мазнини, така че май с нея нищо нема да стане :P Сиреновата(обезмаслената) е гадна за консумация, като тебешир е, но е тази която ни върши работа. В таблицата с хранителните стойности на продуктите е дадена само обезмаслената.
Мисля, че е важно, затова ви го казвам :!:

13.10.04
11:50

[quote author=“Gretel”]Искам само да ви кажа, че има голямо значение дали изварата е кашкавалена или сиренова(обезмаслена). Наистина кашкавалената е вкусна, но съдържа 35% мазнини, така че май с нея нищо нема да стане :P Сиреновата(обезмаслената) е гадна за консумация, като тебешир е, но е тази която ни върши работа. В таблицата с хранителните стойности на продуктите е дадена само обезмаслената.
Мисля, че е важно, затова ви го казвам :!:

Изварата на Делталакт и Маджаров няма нищо общо с тази, която се продава насипно по пазарите. Обезмаслена е и е като сирене крема.

VI

15.10.04
18:54

сега да ви кажа НВД е хубо нещо, ама тряя са яде яко здравословни мазнини и това доста я ускъпява доста. колкото за идеалната диета за релеф - пове4ето хора пражя така 3 дни карат на ниски въглехидрати а на 4 зарейдат със средно и дълго верижни такива! аз пражя така 5 дни ниски въглехидрати (само първите 2 яденета са с въглехидрати) и 2 дни зареждам с по 5 яденета яко с дълговерижни въглехидрати и да ви кажа наи добре изглежда6 2 ден след като си заредил. колкото за диети които са с цел загуба на килограми( и мускули в това 4исло) няма ни6то по добро от ле4ебния глад! м/у 2 и 3 седмици мин. вода (3-6 литра на ден) вър6ат 4удеса гарантирани м/у 10-25 кг.

13.11.04
16:29

една рецепта и от мен,която е за хората които обичат карфиол и мисля че е здравословна
значи нарязвате на ситно измитият карфиол и го слагате в загрят тефлонов тиган като може да сложите малко зехтин,но може и без въпрос на вкус, и така около 10 мин и посе добавяте 4 яйца но само един жълтък,който иска може и повече яйца да сложи и така бъркате докато станат яйцата.Една много бърза и вкусна рецепта.
Аз като ми се прияде сладко си хапвам 2-3 сушени смукини и това е.

EM

12.06.05
15:26

Еии гледам сички пишете рецепти но никаде никои нищо не казва какво да се пие защото някои лично направени шеикове могат да заместят и паржола  :wink:  поне аз така си мисля де ... та ся ше ви кажа ена напитка(шеик) които на вкус е ПРЕКРАСЕН и е прекрасен и за ВВД . Супер просто и лесно се прави и не ти коства кои знаи колко пари.Начи ету как се прави : Земаш си 1 бананче земаш си 1 фанта(кфато и да е) сипваш 400 грама(по избор де поне аз с толкова го прая) в пасатора или миксера кфото имаш натискаш копчето броисх до 20 и си готов.Просто Лесно Вкусно и Полезно.Кфо поече искаш ??  :lol:  ако нешо не ви хареса пишете ...

Приемам сякфи обиди,поправки,възражения абе абсолутно сичко  :wink:

27.09.05
14:01

Ето ви нещо и от мен!
Взимате белтъка на 4 яйца и 1 цяло яйце, разбирате ги добре и добавяте прясно мляко и оризово брашно.Става като палачинки.Използвайте тефлонов тиган може и без мазнина.А за пълнеж на палачинките може с мед и бадеми примерно

31.01.06
18:33

Нарязвате каквито зеленчуци се сетите в тенджера с вода (ако сте на НВД и си набавяте въглехидратите от дугаде може и картофи да не слагате), пилешка пържола ( може и 2),малко зехтин, подправки и варите докато всичко е добре готово. По желание може да се застрои с белтъци и мляко

14.02.06
11:10

една рецепта с извара:
В 150 гр. извара добавяте 2 супени лъжици кисело мляко и по желание супена лъжица майонеза (за по-пикантен вкус може и горчица), Разбърквате хубаво докато изчезнат бучиците. След това добавяте един ситно накълцан домат или кисела краставичка или настърган морков. Разбърквате пак до хомогенна смес. След това отгоре настъргвате кашкавал и поръсвате със шарена сол и ситно накълцан магданоз. Ако не държите на красиво оформление можете пак да разбъркате ;) За по-мек вкус можете да добавите и малко зехтин.
Не съм изчислявал но се съдържат 30-40гр. белтък, мазнините около 10гр, въглехидрати не знам, но няма да са много. Добър апетит ;)

16.02.06
20:31

[quote author=“martinnest”]Фенове и фенки, за да не мислите че ви базикам нещо или че моят приятел ме е правил на идиот, ще ви постна абсолютно всичко за тази диета, което намерих в едно списание и ако не се лъжа го имаше и в сайт.

——————————————

Забранени храни!!!

Хляб, картофи, брашно, ориз, боб, грах, галета, панирано месо, соя, соеви кубчета, тестени произведения, ядки, кренвирши. Да няма запръжки в нито едно ядене. Забранени са за консумация всички видове млечни произведения - мляко, масло, сметана, айрян, кремове, маргарин, сладкиши, захар, шоколад и различни царевични пръчици, сладолед, солети. забравете за сирене, кашкавал - обикновени и специални. Никакви плодове!

)

Извинявай ама само 3 % от млякото са въглехидрати!Тва е нищожно малко количество.Така че тая сдиета айде моля ти се!

http://www.zdravoslovno.com/Content_Carbo-hydrates.html Ей тук може да проверите!

PS Вече 6-ден спазвам нещо подобно.Не ям никакви въглехидрати(почти) и не съм отслабнал и с един килограм!Ям риба, ябълки, кисело мляко и салати(зеле моркови броколи брюкселско зеле, чушки)

07.03.06
14:28

Ееее хора,искам да споделя с вас една витаминозна закуска:
1.взимате 1-лимон,един портокал и една ябълка(обелете портокала)
2.слагате ги в кухненския робот и ги накълцвате, (може да сложите и мед по желание!)и се яде !

Приятно хапване!

FO

15.04.06
16:03

[quote author=“SteeL”]hi BB-maniaci.Az sam nov vav tozi sait v4era se registrirah sq 6e vi kaja adskata dieta.
sutrin

-9:30 150 gr. oveseni qdki sas 4 beltyka

na obqd

-12:00 150 gr.pile6ko mesa (pil.parjoli) i 200 gr. oris

sledobqd

-15:00 150 gr. pil.meso i 200 gr. pe4eni kartofi
i ve4e poslednoto qdene e v 21:00 edna golqma salata ot domati i krastavici i 150 gr. pil meso tva e ot men probvai te ima golqm efekt :D :D

Искам да питам SteeL, а и не само него - не е ли множко да ям 3 пъти на ден по 150 гр пилешко и не съм сигурен, ама какво правят тия 200 гр печени картофи във тази диета.... И сащо така - не може ли на обяд или след тренировка вместо пилешко да хапвам един таратор!??!?

16.04.06
21:47

Днес си измислих сам един “бъркоч” и много ми хареса.
100гр извара
2 с.л. кисело мляко
20 гр сирене
2 цели яйца
50 гр краставица
Сиренеето се настъргва, смесва се с к. мляко,изварата и жълтъците - пасира се, след което се нарязват на ситно краставицата и белтъците.
Аз лично го изстудих малко :wink:
Калории - 366
Белтъчини - 40
Въглехидрати - 7
Мазнини - 20
Перфектно за НВД :)

——-
п.с. сметките са правени с Cooking Book и не знам за калориите и мазнините, но въглехидратите и белтъчините са с абсолютна точност ;)

MR

23.06.06
15:49

Ето аз какво ям за следобедна закуска, кажете дали става, но определено е страшно вкусно :

1 кисело мляко
15-20 грама протеин на прах(без carbs)
5-6 ягоди
и малко овесени ядки

Всичко се пасира с миксер и е много вкусно!

07.03.07
14:36

Искам да споделя с Вас рецепта за един сос, който на мен лично много ми допада, подходящ е за нисковъглехидратен хранителен режим.
1 кофичка кисело мляко/аз използвам нискомаслено 0,1%/
1 глава чесън, може няколко стръка зелен
5 твърдо сварени яйца
1 кисела краставица
подправки - магданоз, целина, копър
1 чаена л. горчица
Всичко това се разбива с пасатор или блендер и става чудно!
Подходящ е за зелена салата, пилешко и задушени зеленчуци. :lol:
Не съм смятала калориите и процентите!
Добър апетит :wink:

FI

07.03.07
22:45

[quote author=“winni”]Искам да споделя с Вас рецепта за един сос, който на мен лично много ми допада, подходящ е за нисковъглехидратен хранителен режим.
1 кофичка кисело мляко/аз използвам нискомаслено 0,1%/
1 глава чесън, може няколко стръка зелен
5 твърдо сварени яйца
1 кисела краставица
подправки - магданоз, целина, копър
1 чаена л. горчица
Всичко това се разбива с пасатор или блендер и става чудно!
Подходящ е за зелена салата, пилешко и задушени зеленчуци. :lol:
Не съм смятала калориите и процентите!
Добър апетит :wink:

Звучи добре. Ще се пробва. :wink:

08.03.07
16:15

майка ми прави подобен сос, много е добър. Само че след това не илизам, че тоя чесън...  :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1