Жените трябва да тенира като мъжете!

Прескочи до:

18.05.05
17:38

Петко , пак сьм аз ,мисля ,ч е няма смисьл да спорим , просто бих предложил на дамите  , които следят нашата дискусия да пробват и двата варианта , твоя с по големите тежести и моя с по малките тежести ,те сами ще преценят ефекта .И накрая като завьршек искам да кажа ,че в моя Дамски Фитнес многото повторения с по малка тежест наистина вьршат работа.Желая ти успех , както на теб , така и на всички дами , които са решили чрез Фитнеса да изглеждат по красиви и елегантни...

18.05.05
20:58

Съгласна съм,че е най-добре е всяка дама както се изразихте да прецени сам своята програма... да повечете повторения спомагат за стимулиране на метаболизма... същото действие има и кардио тренировката... подобрява кръвообрщението и ред други неща,на които не искам да обръщам внимание в момента.... това което искам дакажа е че ... въобще не е вярно твърдениео са многото и малкото тежести
това си е пълна просотиия извинявайтвемного...дайте цял ден да си мяткам една гиричка от 1 кг и да се надявам да отслабна... малки тежести е да бицепс не мога да правя с 15 кг но защо не с 6 до изтощение.. след това усещаш промяната... може би различията идват от това че просто жените не са свикнали а и не се очаква от тях да дигат тежести... по- големи но според мен.. тежестите за опредлена серия и упражнение се определят от силата и издръжливостта било то на жената или мъжа... и в случая се наместват отново хормоните които просто пречат на една нормална жена да развие както силата така и мускулите на един мъж със същите данни без двойно по големи усилия както в храненето така и тренировки ..и със сигурност химия....
така че... повторения да но не на минимални тежести..аз на отивам на фитенс за да мяткам на ляво и на дяско дъмбелченца.. отивам да тренирам... :wink:

18.05.05
21:47

Така е.. и аз се присъединявам (за пореден път).. тренира се с максимума (или както обощихме съвсем образно.. “тренира се като при мъжете”).
Когато се цели сваляне на % мазнини, то съвсем логично е дамите да се стремят след силовата си тренировка да включат 40-50 мин. вело или друга активна аеробна дейност и да не щадят сили (а не по презумкцията, че са жени.. и не трябва да се мъчат като мъжете)..
За това си говорим тук.. а тези които не са прочели внимателно предишните постове, нека да се върнат в началото и внимателно да прочетат за какво сме си говорили, а не да си повтаряме едно и също нещо...

18.05.05
22:10

[quote author=“perlsite”].......след силовата си тренировка да включат 40-50 мин. вело или друга активна аеробна дейност и да не щадят сили ....

ехееее тва няма ли да им е малко много на тия дами ?

18.05.05
22:30

Въобще няма да им е много. Едно средностатистическо момиче ако тренира 2-3 пъти в седмицата за два месеца спокойно може да свикне на въпросното натоварване. Аз мисля че пътеката е по ефективна и затова препоръчвам да се тича след тренировка по 30 мин. (говоря за жени които искат да свалят мазнини). Човек много бързо свиква да тича 30 мин с 7км/ч да речем. Говоря за общия случай.
:arrow: И аз моля потребителите които пишат в тази тема да я четат от самото начало, а не да пишат общи неща ;)

19.05.05
09:19

ОК, чета, чела съм и пак ще чета, ако за мен се отнася. А ако съм повторила нещо, се извиниявам...
Относно мнoгoто повторения - присъединявам се, но не с минимални или пък твърде малки тежести, а с близки до максималните. Само дето това”до отказ” било за каквото и да е, малко ме притеснява. Не съм му фен напоследък. Даже съм правила до отказ +5 повече и честно казано не виждам ефект поне при мен. Имам предвид, че с внимателно съобразени серии и повторения постигам същия ефект. Пък при други може да е различно-незнам.
А относно 30мин. кардио - въобще не са много, имайки предвид минималните 20мин. При 40-50min. си зависи от човека, но може и да дойдат малко много, ако останалата част от тренировката е тежка...си мисля аз. А пък мазнините (както и всичко останало) се топят не само с повторения и кардио, но и с много постоянство, щото това често се забравя според мен...
Лек ден на всички  :P

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1