Готвене на пилешко филе(гърди)

 
Dips
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 27 яну 2006
  • 94 мнения
  • От София

Имам 1 доста тъп въпрос,но досега не съм си правил и искам да ви попитам вие как го ядете или някоя рецепта на какво го печете. :?
Мерси предварително.

6 март 2006 19:59
Voltmachine
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 5 фев 2004
  • 502 мнения
  • От София

Най-полезно е варено. Аз си го пържа, че ми е най-лесно.

6 март 2006 20:27
#1
ASTOR
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 11 март 2004
  • 8795 мнения
  • От Район - Ботевград

Вареното е най добре наистина, но става и на Тефал-че без мазнинка , със зеленчуци да си забъркаш нещо

6 март 2006 21:25
#2
mIvanov
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 6 авг 2005
  • 78 мнения

Аз тъй като нямам много време да готвя секи ден си го правя примерно от понеделник до сряда... нарязвам го слагам, му подправки изстискан лимон и малко соев сос.. оставям го 20-30 мин да престой и го фъргам на скарата Определено варено е по-добро но така пъм на мен ми е по-вкусно 

П.П
да питам какво ви е мнението за тия вакумираните пържоли дето ги продават по магазините, защото в училище ям само такива и кисело мляко но реално погледнато магазинчето до даскалото не предлага по добро нещо от това за ядене

6 март 2006 22:33
#3
Dips
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 27 яну 2006
  • 94 мнения
  • От София

А може ли да си правя пилешкото на скара да си го пека без нищо само месо?

7 март 2006 21:11
#4
emzo
Верен BB-Team-ър

[quote author=“SNC”]А може ли да си правя пилешкото на скара да си го пека без нищо само месо?

Можеш, аз от време на време  така го ям, иначе варено.

7 март 2006 22:33
#5
ASTOR
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 11 март 2004
  • 8795 мнения
  • От Район - Ботевград

[quote author=“SNC”]А може ли да си правя пилешкото на скара да си го пека без нищо само месо?

Много ясно, това е добър вариант

7 март 2006 23:26
#6
Neo
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 22 фев 2005
  • 568 мнения
  • От Варна

Аз ги правя на Тефалче, нарязвам ги на кубчета и без мазнина. За около 10 минутки стават до златисто кафяво. Без мазнина, без подправки, става крехко и достатъчно вкусно.  :lol:

8 март 2006 08:32
#7
Pablo
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 10 фев 2006
  • 95 мнения

Аз лично махам всички кожи и т.н..Първо варя филето(заради птичия грип) и след тва го запичам в печката без никави мазнини.Отделно си сварявам да кажем грах за гарнитура и ето ти една добра рецепта.

8 март 2006 09:05
#8
M16
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 22 яну 2006
  • 686 мнения

Печено, варено, панирано с патафри, като ти омръзне сменяш и така :wink:  кръговрат...

8 март 2006 10:18
#9
d1sc0_c1t1z3n
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 14 ное 2004
  • 163 мнения
  • От Варна

Пробвайте това: в загрят тиган с малко олио запържвате пилешкото (гърди или пържола, просто да е на кубченца) и когато почти стане готово добавяте топено сирене (много яко става с ония които ги продават на тънки филийки) и бъркате докато сиренето се разтопи. става чудничко, особено ако го поръсите с да кажем магданоз или босилек.

20 март 2006 18:39
#10
GrimReaper
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 5 март 2006
  • 72 мнения

на мене най-много ми харесва като е панирано

23 март 2006 23:08
#11
NesTea
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 29 фев 2004
  • 193 мнения

Аве както и да ги ядеш пилешките гърди все са полезни.Дори и пържени да са няма да ти навреди кой знае колко.Всички май са се вманиачили на тема мазнини 

24 март 2006 19:29
#12
valentinik46
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 20 фев 2005
  • 697 мнения
  • От Barcelona

а ето и една рецепта и от мене,не знам дали Ще ви допадне но я пускам нарязвате пилеШките гърди и ги оставяте да престоят 2или 3 4аса преди пе4ене пресен лимонен сок и ситно смлян 4есън обърквате ги добре оставяте ги да престоят и на скарата или тигана

25 март 2006 10:23
#13
d1sc0_c1t1z3n
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 14 ное 2004
  • 163 мнения
  • От Варна

в соев сос ако ги киснеш също става добре

25 март 2006 11:42
#14
M_U_T_O
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 7 сеп 2005
  • 84 мнения
  • От Blagoevgrad

Аз ако реша да си ги мариновам ги слагам в една дълбока купа, слагам полвин чашка бира ,малко соев сос, има една подправка за пиле..наподобява малко шаренката сол  и ги оставям в хладилника да престоят

2 апр 2006 10:21
#15
M16
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 22 яну 2006
  • 686 мнения

Марината с бяло вино е най-добре! :wink:  Месото (пилешкото) става много крехко...

2 апр 2006 10:30
#16
rage_go
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 2 дек 2005
  • 100 мнения

Пилешкото филе си го правя по 3 начина, като предварително изрязвам, всичко излишно. Старая се да остане изцяло чисто.
1. В Йенско стъкло нарязано на малки паржолки направо с ориз и нарязани на малки кубчета моркови. (Морковите придават много добър вкус).
2. Пак в Йенско стъкло, само че този път с картофи. Добавям малко зехтин и пак моркови задължително.
3. Оформям ги на паржоли, овкусявам ги с 2-3 вида подправки и ги пека на скара с тефлоново покритие (Като тези по закусвалните, на които правят джобовете) и така стават много вкусни без капчица мазнина.  :wink:

2 апр 2006 11:05
#17
Anonym0us
Верен BB-Team-ър

Виждам че темата е доста стара но току що изпробвах доста апетитна рецепта.

Пилешкото филе се нарязва на тънки пържолки
Осолява се и се слага черен пипер и кимион.

В отделна паничка се разбиват 1-2 яйца с магданоз, сол, черен пипер и чубрица.
Добавя се една лъжица зехтин.

В тази паничка топваме пиленцето и го поставяме на тигана.
Получват се обвити в магданоз и яйце хрупкави филенца, въпреки че не са дълбоко изпържени, а само “погалени” в мазнина.

Аз половин килограм така си го правая и си го слагам по кутиите за няколко хранения.

Бон апети

24 сеп 2013 20:31
#18