Готвене на пилешко филе(гърди)

   
Фитнес ентусиаст
Dips
  • Тук е от 27 яну 2006
  • 94 мнения
  • От София

Имам 1 доста тъп въпрос,но досега не съм си правил и искам да ви попитам вие как го ядете или някоя рецепта на какво го печете. :?
Мерси предварително.

6 март 2006 21:59
Фитнес ентусиаст
Voltmachine
  • Тук е от 5 фев 2004
  • 502 мнения
  • От София

Най-полезно е варено. Аз си го пържа, че ми е най-лесно.

С постоянство се постига всичко.

6 март 2006 22:27
Няма гласове
#1
Фитнес ентусиаст
ASTOR
  • Тук е от 12 март 2004
  • 8795 мнения
  • От Район - Ботевград

Вареното е най добре наистина, но става и на Тефал-че без мазнинка , със зеленчуци да си забъркаш нещо

6 март 2006 23:25
Няма гласове
#2
Фитнес ентусиаст
mIvanov
  • Тук е от 6 авг 2005
  • 78 мнения

Аз тъй като нямам много време да готвя секи ден си го правя примерно от понеделник до сряда... нарязвам го слагам, му подправки изстискан лимон и малко соев сос.. оставям го 20-30 мин да престой и го фъргам на скарата Определено варено е по-добро но така пъм на мен ми е по-вкусно 

П.П
да питам какво ви е мнението за тия вакумираните пържоли дето ги продават по магазините, защото в училище ям само такива и кисело мляко но реално погледнато магазинчето до даскалото не предлага по добро нещо от това за ядене

7 март 2006 00:33
Няма гласове
#3
Фитнес ентусиаст
Dips
  • Тук е от 27 яну 2006
  • 94 мнения
  • От София

А може ли да си правя пилешкото на скара да си го пека без нищо само месо?

7 март 2006 23:11
Няма гласове
#4
Верен BB-Team-ър
emzo  

[quote author=“SNC”]А може ли да си правя пилешкото на скара да си го пека без нищо само месо?

Можеш, аз от време на време  така го ям, иначе варено.

8 март 2006 00:33
Няма гласове
#5
Фитнес ентусиаст
ASTOR
  • Тук е от 12 март 2004
  • 8795 мнения
  • От Район - Ботевград

[quote author=“SNC”]А може ли да си правя пилешкото на скара да си го пека без нищо само месо?

Много ясно, това е добър вариант

8 март 2006 01:26
Няма гласове
#6
Фитнес ентусиаст
Neo
  • Тук е от 22 фев 2005
  • 568 мнения
  • От Варна

Аз ги правя на Тефалче, нарязвам ги на кубчета и без мазнина. За около 10 минутки стават до златисто кафяво. Без мазнина, без подправки, става крехко и достатъчно вкусно.  :lol:

8 март 2006 10:32
Няма гласове
#7
Фитнес ентусиаст
Pablo
  • Тук е от 10 фев 2006
  • 95 мнения

Аз лично махам всички кожи и т.н..Първо варя филето(заради птичия грип) и след тва го запичам в печката без никави мазнини.Отделно си сварявам да кажем грах за гарнитура и ето ти една добра рецепта.

8 март 2006 11:05
Няма гласове
#8
Фитнес ентусиаст
M16
  • Тук е от 22 яну 2006
  • 686 мнения

Печено, варено, панирано с патафри, като ти омръзне сменяш и така :wink:  кръговрат...

8 март 2006 12:18
Няма гласове
#9
Фитнес ентусиаст
d1sc0_c1t1z3n
  • Тук е от 15 ное 2004
  • 163 мнения
  • От Варна

Пробвайте това: в загрят тиган с малко олио запържвате пилешкото (гърди или пържола, просто да е на кубченца) и когато почти стане готово добавяте топено сирене (много яко става с ония които ги продават на тънки филийки) и бъркате докато сиренето се разтопи. става чудничко, особено ако го поръсите с да кажем магданоз или босилек.

For mine is a generation that circles the globe
in search of something we haven’t tried before
just keep your mind open and
suck in the experience
and if it hurts
you know what… it’s probably worth it

20 март 2006 20:39
Няма гласове
#10
Фитнес ентусиаст
GrimReaper
  • Тук е от 5 март 2006
  • 72 мнения

на мене най-много ми харесва като е панирано

24 март 2006 01:08
Няма гласове
#11
Фитнес ентусиаст
NesTea
  • Тук е от 29 фев 2004
  • 193 мнения

Аве както и да ги ядеш пилешките гърди все са полезни.Дори и пържени да са няма да ти навреди кой знае колко.Всички май са се вманиачили на тема мазнини 

24 март 2006 21:29
Няма гласове
#12
Фитнес ентусиаст
valentinik46
  • Тук е от 21 фев 2005
  • 697 мнения
  • От Barcelona

а ето и една рецепта и от мене,не знам дали Ще ви допадне но я пускам нарязвате пилеШките гърди и ги оставяте да престоят 2или 3 4аса преди пе4ене пресен лимонен сок и ситно смлян 4есън обърквате ги добре оставяте ги да престоят и на скарата или тигана

ВОЛЯ УМЕНИЕ И ТЪРПЕНИЕ

“Strength does not come from winning. Your struggles develop your strengths. When you go through hardships and decide not to surrender, that is strength.”

“The mind is the limit. As long as the mind can envision the fact that you can do something, you can do it, as long as you really believe 100 percent.”

25 март 2006 12:23
Няма гласове
#13
Фитнес ентусиаст
d1sc0_c1t1z3n
  • Тук е от 15 ное 2004
  • 163 мнения
  • От Варна

в соев сос ако ги киснеш също става добре

For mine is a generation that circles the globe
in search of something we haven’t tried before
just keep your mind open and
suck in the experience
and if it hurts
you know what… it’s probably worth it

25 март 2006 13:42
Няма гласове
#14
Фитнес ентусиаст
M_U_T_O
  • Тук е от 7 сеп 2005
  • 84 мнения
  • От Blagoevgrad

Аз ако реша да си ги мариновам ги слагам в една дълбока купа, слагам полвин чашка бира ,малко соев сос, има една подправка за пиле..наподобява малко шаренката сол  и ги оставям в хладилника да престоят

2 апр 2006 12:21
Няма гласове
#15
Фитнес ентусиаст
M16
  • Тук е от 22 яну 2006
  • 686 мнения

Марината с бяло вино е най-добре! :wink:  Месото (пилешкото) става много крехко...

2 апр 2006 12:30
Няма гласове
#16
Фитнес ентусиаст
rage_go
  • Тук е от 2 дек 2005
  • 100 мнения

Пилешкото филе си го правя по 3 начина, като предварително изрязвам, всичко излишно. Старая се да остане изцяло чисто.
1. В Йенско стъкло нарязано на малки паржолки направо с ориз и нарязани на малки кубчета моркови. (Морковите придават много добър вкус).
2. Пак в Йенско стъкло, само че този път с картофи. Добавям малко зехтин и пак моркови задължително.
3. Оформям ги на паржоли, овкусявам ги с 2-3 вида подправки и ги пека на скара с тефлоново покритие (Като тези по закусвалните, на които правят джобовете) и така стават много вкусни без капчица мазнина.  :wink:

2 апр 2006 13:05
Няма гласове
#17
Верен BB-Team-ър
Anonym0us

Виждам че темата е доста стара но току що изпробвах доста апетитна рецепта.

Пилешкото филе се нарязва на тънки пържолки
Осолява се и се слага черен пипер и кимион.

В отделна паничка се разбиват 1-2 яйца с магданоз, сол, черен пипер и чубрица.
Добавя се една лъжица зехтин.

В тази паничка топваме пиленцето и го поставяме на тигана.
Получват се обвити в магданоз и яйце хрупкави филенца, въпреки че не са дълбоко изпържени, а само “погалени” в мазнина.

Аз половин килограм така си го правая и си го слагам по кутиите за няколко хранения.

Бон апети

24 сеп 2013 22:31
Няма гласове
#18