Във връзка с изследването проведено на Про Голд 90!

Прескочи до:

03.04.06
18:02

Няма съмнение. Нутрим яко ни будалкат. Преметнаха ни през детската градина. Доста ще се замисля преди да си купя някаква българска добавка.

SH

03.04.06
18:11

и аз имам още малко про голд от този и край нема повече никога на нутрим да си зимам ебати лъжците ...

03.04.06
18:53

Дам ..... до тук бях и аз... и дано някой има нерви да се наеме да ги съди ...

[quote author=“head_hunter”]общ белтък в проценти на свежа маса - 46.0
общ белтък в проценти на база сухо вещество - 43.6

head_hunter, каква е разликата?

HE

03.04.06
19:45

Разликата е в това, че едното е приготвено за консумация, а другото е сухата маса взета направо от кутията.

[quote author=“head_hunter”]Разликата е в това, че едното е приготвено за консумация, а другото е сухата маса взета направо от кутията.

Аха. И мислиш ли сега да предприемаш нещо?

HE

03.04.06
19:52

Да имам някои неща в предвид. Ще пратя е-майл до Нутрим, като ще им поискам обяснение за случая, както и публично извинение към потребителите, а също и компенсация, в случай че не се съгласят ще се предприемат мерки за завеждане на наказателно произвдство и граждански иск. Тук вече вариации много.

03.04.06
20:24

Радвам се, че резултатите се потвърдиха. Иначе не знам какво щях правя, сигурно да спра да посещавам форума, тъй като много народ не повярва, вкл и модератори. Но още един подобен резултат показва, че измамата е тенденция от години, а не е вследствие на кофти партида, или някакъв производствен проблем. (предвид изследването от преди две години и сега нашите, направени в двата края на България - Варна и София.) Абсолютни мошеници.

линк към ансамбъла на Нутрим 
:arrow:  http://www.nutrim-bg.com/talkspread/forums/boards/threads/message/default.asp?mid=662

Не е лошо няколкото вече теми по въпроса, да се обединят в една, ако това не е проблем за модераторите.

M_

03.04.06
21:14

Не не..тоя форум техния е под сякаква критика...на всички въпроси относно качесвтото и изследванията Модераторчето само едно си знае...”Това са спекулации от страна на доброжелатели.Нутрим държи на името си , качесвтото е гарантирано.” !!
  И в крайна сметка като някои почне да се репчи повече и акаунта му заминава...не не ,не мисля че това е мястото , където те трябва да бъдат упреквани... Време е за нещо по сериозничко :)

03.04.06
21:47

Да не говорим че трие всички “отрицателни мнения”, бях писал няма нищо останало, егати и цензурата

RE

03.04.06
21:48

head_hunter

, освен ,че съдържанието не е толкова колкото пише , искам да те питам има ли някакви субстанции и вещества, които са вредни за здравето на човек , които е показало изследването  или си изследвал само белтъчното съдържание?

03.04.06
21:51

Интересно е другото какво е

Ред е на Уей-а сега да не се окаже и той с толкова...

RE

03.04.06
21:54

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Интересно е другото какво е

Почти сигурно, че е въглехидрати.Те са най-изгодни и излизат най-евтино за производителя, обаче ме съмява, че има и някакви други вещества в този продукт, които дават такива резултати, които описват повечето, които са го вземали.Толкова много доволни имаше от този продукт.това е само предположение де.

[quote author=“realityman”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]Интересно е другото какво е

Почти сигурно, че е въглехидрати.Те са най-изгодни и излизат най-евтино за производителя, обаче ме съмява, че има и някакви други вещества в този продукт, които дават такива резултати, които описват повечето, които са го вземали.Толкова много доволни имаше от този продукт.това е само предположение де.

Ми не може да приемаш въглехидрати и да нямаш резултати .. аз така си го обяснявам  :roll:

03.04.06
22:06

Аз предлагам head_hunter, Red и neo като главни инициатори да се организират, да съберат всички данни, резултати и тем подобни и да дадат публичност на проблема като сигнализират на Господари на ефира. Като знам с какви проблеми се заемат да разследват мисля че този няма да го подминат.

ВН

04.04.06
00:30

Ами, събират се група потребители, взимат камера заснемат скрито покупка на продукт от аптека, хубаво заснемат да се види бандерола и че не е разпечатван. Заснемат как го дават на изследване. Междувременно събират имената на продавача, човека приел препарата за изследване, водят си протокол за събитията и лицата участвали в целия процес от аптеката към службата за изследвания, за да се докаже че въпросната кутия не е отваряна междувременно. След това документират отново скрито как взимат резултатите.

Събират се за по бира, обмислят наемат юрист да ги консултира колко пари могат да получат. Започват дело.
Осъждат ги за 6-12 месеца и взимат компенсация, а междувременно са дали снимките на голяма телевизия за да им сринат имиджа.

Съдът ще:
- отсъди в полза на потребителите, понеже данните ще са повече от достатъчно щото ще са събирани с юрист
- фирмата производител ще губи:
А. Пари за подкупи
Б. Пари от пропуснати ползи и имидж
Г. Вероятно лиценза си
Д. Много вероятно компенсации за всички потребители, закупили продукт от тази партида пазещи касовите си бележки, които решат да подадат иск

Това е нормална история случваща се в модерните държави. Единственото нещо което пречи това да се случи тук е липсата на мотивация у определен кръг преебани потребители.

Вие от кой тип потребители сте?

HE

04.04.06
09:47

[quote author=“Vladimir.Nedkov”]Ами, събират се група потребители, взимат камера заснемат скрито покупка на продукт от аптека, хубаво заснемат да се види бандерола и че не е разпечатван. Заснемат как го дават на изследване. Междувременно събират имената на продавача, човека приел препарата за изследване, водят си протокол за събитията и лицата участвали в целия процес от аптеката към службата за изследвания, за да се докаже че въпросната кутия не е отваряна междувременно. След това документират отново скрито как взимат резултатите.

Събират се за по бира, обмислят наемат юрист да ги консултира колко пари могат да получат. Започват дело.
Осъждат ги за 6-12 месеца и взимат компенсация, а междувременно са дали снимките на голяма телевизия за да им сринат имиджа.

Съдът ще:
- отсъди в полза на потребителите, понеже данните ще са повече от достатъчно щото ще са събирани с юрист
- фирмата производител ще губи:
А. Пари за подкупи
Б. Пари от пропуснати ползи и имидж
Г. Вероятно лиценза си
Д. Много вероятно компенсации за всички потребители, закупили продукт от тази партида пазещи касовите си бележки, които решат да подадат иск

Това е нормална история случваща се в модерните държави. Единственото нещо което пречи това да се случи тук е липсата на мотивация у определен кръг преебани потребители.

Вие от кой тип потребители сте?

Идеята е добра, но това е работа на други институции вече съм се консултирал с юристи. Първо съм решил след като сканирам протокола да им го изпратя в един е-майл, в който също да поискам и обяснение, публично извинение към потребителите им, както и обезщетение за пропуснати ползи и нанесени вреди на потребителите им. В случай, че не се съгласят ще направя всичко възможно да се образува наказателно производство срещу въпросната фирма и аз лично ще заведа граждански иск, а от там нататък ако се организират повече хора може и да се заведе още един групов иск. Направих въпросното изследване като основа за разследване, което трябва да проведат компетентните органи - просто като подам жалбата да не гледат на мен като на поредния луд който нещо му е докривяло и е решил да съди някой си. А видео записи не се приемат в съда като доказателствено средство.

04.04.06
10:23

Хм, нищо изненадващо. Просто head_hunter потвърди резултата на Red & Neo…
Лъжат ни братлета, това е истината. Ходиш блъскаш в залата като луд и когато най-много рачиташ на добавките те...
Айде със здраве!

Нищо лошо, но това е голяма компания. Имат достатъчно пари за подкупи и делото така ще се протака, няма да са достатъчни доказателствата и не знам какви още измислени причини ще има и резултатът ще е нулев. Все пак стискам палци! Ако се намеси медия, само тогава би имало ефект. Писмо до вестник “Труд” няма ли да свърши някаква работа?

04.04.06
11:09

Според мен няма да можем да ги осъдим, но както и да е..Поне ще се вдигне доста шум и ще загубят достатъчно. Какво им пречи сега да кажат, че някой недоброжелател е отворил внимателно кутията, сипал е нещо си, затворил я е и я носи еди къде си. Че няма да се извинят - няма. Все едно да си плюят на бизнеса. Ще се назначи там някаква независима експертиза, която ще покаже, че всичко е наред, или ще признаят за някакво малко отклонение от стойностите, (не по тяхна вина)което веднага ще бъде “отстранено” и така... Слеарчо се скъса да ме призовава да отида до офиса им и от там да взема една кутия и да я занеса за изследване, т.е. имат си и с 90% съдържание, ако се наложи.

HE

04.04.06
11:22

Дори и да не ги осъдят ще се опитам да намеря достъп до медиите. Поне ще се пробвам да заведа наказателно производство с/у тях то поне е безплатно и няма да ми се налага да се набутвам и по адвокати. Важното е, че се разбра за какво става въпрос и вече не могат да кажат, че правиме спекулации. А що се отнася до отварянето на кутиите е и във Варна и в София ли ги отварят - брей колко недоброжелатели имало с/у тази честна Българска фирма. Милите хорица скъсват се те от работа денонощно да отварят кутииките с “протеин” и се надяват NEO, RED или head_hunter да си купят и занесат една кутийка за изследване. Могат спокойно да си отдъхнат недоброжелателите на тази фирма вече никога няма да си купя нещо на Нутрим ама никога!

04.04.06
12:11

ще се наложи да даваме доста пари за вносните добавки или да не даваме изобщо.Еми здраве да е...Поздрви,и наистина всички оценяме това което направи :!:

04.04.06
12:17

Не си единствения. Дори и нищо да не се получи - Нутрим ще изгубят огромни количества пари. Този форум се посещава от голям брой хора, които са потенциални(или реални) клиенти на Нутрим. И съм сигурен, че вярват на изследванията. Просто всеки човек с здрав разум би повярвал.
Мълвата се разпространява - всеки като каже на приятелите си, а те на техните приятели и бизнеса на Нутрим бая ще пострада.

Равносметката е следната:
Август 2004 година потребителят Pepper пуска неофициални резултати за процентото съдържание на белтъчини в Про Голд. Пробите са две - едната е 46%, другата е 48% при обявени 90,5 % на опаковката.
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=13754&highlight=#13754

Февруари 2006 Нео и Ред организират подобно изследване във Варна. Резултатите са подобни - 47,25%
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=13718&start=0
http://bgphoto.net/photos/15205/o632768121655781250.jpg

Април 2006 Хед_хънтър(София) пуска изследване - вече напълно официално.  Резултати: общ белтък в проценти на свежа маса - 46.0
общ белтък в проценти на база сухо вещество - 43.6
Чакаме да качи и протокола, но и без него аз му вярвам..а и предполагам всички останали.

Предполагам няма 2 мнения по въпроса...проби направени в радиус почти две години. проби правени в два града отдалечени на 400-500 км един от друг...Явно това е практика при Нутрим, а не случайност.
И аз повече няма да си купя нещо от Нутрим!

SO

04.04.06
13:05

Никога никога никога няма да помириша добавки на Нутрим!И дори да не успее никой да ги осъди вече ще си имат 1 на ум , даже си мисля че ще пооправят качеството ако се вдигне врява  :twisted:

04.04.06
13:25

head_hunter ако започнеш дело то ще се проточи доста. Ще вложиш доста нерви и пари. Просто няма смилъл. А и на всичкото отгоре в България е пълно с подкупни хора. Сигурен съм, че ги има и в съдебната система. Просто за пореден път беше доказано, че  живеем в една долна страна пълна със тарикати, които мамят на дребно.
Някъде бях чул да казват:
Обичам Родината, мразя държавата.
Това е.

04.04.06
13:31

diksi не си прав.Ако човека иска да ги съди много добре ще направи така както би направил всеки нормален човек на запад.Ако не успее тук в Страсбург 100% ще ги осъди!А за парите ако спечели делото което е почти сигурно ще му бъдат изплатени всички разходи!
За да станеме европейци първо трябва да променим манталитета си!На запад ако беше станало това с някоя известна фирма щяха вече стачки да правят и подписки да събират!Дано тия Нутрим да фалират щом лъжат по толкова нагъл начин!

04.04.06
13:32

И аз няма да си купя повече Нутрим предпочитам да си взимам Биогейм поне ми е близо офиса им,а и имат някви сертификати казват,че изнасят извън България. :lol:
Един приятел на баща ми бачка в Биогейм като охрана и разправя на баща ми как през ден товарят добавки в камиони за Италия така,че сигурно държат на някакво качество. :twisted:

SO

04.04.06
13:38

Дори и да изнсят за Италия е много малка вероятността да ги продават на съсщата цена там както в БГ(съответно и качеството ще е друго).например купи си ново пежо от франиция,купи 1 и от България ще имат огорома разлика в качеството така е и с добавките никой в италия няма да ги купува ако не струват  :?

04.04.06
13:45

Иначе всички добавки поскъпват, ПРО ГОЛД-а поевтинява... :wink:
Днес го видях в Пикадили на нова цена : 7.99 лв  :D

04.04.06
13:54

[quote author=“Neo”]Иначе всички добавки поскъпват, ПРО ГОЛД-а поевтинява... :wink:

А в магазинчето срещу у-ще Д.Дебелянов  суроватката им е  12лв/0,5кг.....

04.04.06
14:18

Ако се даде по-голяма гласност на проблема, повече хора ще научат. Вярно е, че форумът е доста посетен,
но все пак ТВ-то и централната преса не са за подценяване...

P.S. Нали се сещате, че сега от Нутрим следят с огромен интерес форума и пикаят газ хи хи :lol:

04.04.06
14:37

Казал съм на който видя до сега,брат ми и той разправя на всичките си познати,а те почти всички се подготвяха преди с продукти на Нутрим.Е вече никой от тях не си взема от тая фирма.
То реално ако пием половин доза суроватка на някоя от американските фирми,ще получаваме повече белтък от цялата доза суроватка на Нутрим.
Е навремето имаше един призив който гласеше :”Изберете Българското!”.В този случай не важи по никой начин.Дано негодниците да си платят.

Спираме да си го взимаме и след време цената ще падне, както се случи на всичките видеотеки след като видеопиратсвтото стана толкова лесно достъпно,таа докато не им падне цената на 50% никъв Нутрим,поне като ще го купуваме нека цената отговаря на съдържанието :) Скиваш след 2 години 1кг ПроГолд 90 - 8,95лв :)

04.04.06
15:07

[quote author=“MI5”]Спираме да си го взимаме и след време цената ще падне, както се случи на всичките видеотеки след като видеопиратсвтото стана толкова лесно достъпно,таа докато не им падне цената на 50% никъв Нутрим,поне като ще го купуваме нека цената отговаря на съдържанието :) Скиваш след 2 години 1кг ПроГолд 90 - 8,95лв :)

То ако ще и 1 лв. да е килото, пак сме прецакани понеже е гейнер (със сигурност останалите % от съдържанието са въглехидрати... дано) а ние искаме качествен млечен протеин. Какъвто е обявен на етикета :lol:

04.04.06
15:09

[quote author=“Neo”]Иначе всички добавки поскъпват, ПРО ГОЛД-а поевтинява... :wink:

Хмм,че аз преди го взимах за 7.50 от Билата бе  :shock:  :shock: както и да е.Повече няма да се взима нутрим.Много се чудех дали да не си взема пaк Pure Whey pro ,ама нещо не съм сигурен.Все пак говорим за протеин висок клас.Личното ми мнение е,че про голда беше най-продаваният им продукт и те затова са го направили такъв шит.Излиза им много на далавера да продават нещо което много се търси и същевременно да е евтино като ресурс за тях.Гаранция,че соев,а не млечно яйчен.Оделно имам един приятел който преди 2-3 години е пил Про голд и ми казваше,че тогава го е усещал (смисъл,че му е действал) След това ми се беше оплаквал,че са го били развалили и,че не е същия какъвто е бил от началото.Гениялен трик на фирмата.Пускат на пазара ограничена бройка от про голда (да речем 5 000 кг.) Хората остават доволни от продукта и решава да си го купуват и за в бъдеще.Тогава на нутрим им потичат паричките и хоп  пускат “същия протейн” на пазара с вече доказаното качество.Тука влияе и психологичния фактор.Гледаш готин сайт много обещания,лъскава кутия,сертификати и прочие.казваш си “ама това е най-хубавия бг протейн”
Понякога ми става жалко за това,че съм млад човек (17 г) и ,че ставам свидетел на подобни случки в България.Как няма да напускат младите страната ни и да ходят в чужбина.То тука има ли институция на която да вярваш.Да потърсиш правата си.Няма !!! Само парите и корупцията играят роля в днешно време.
И за финал ще използвам израза който видях малко по-нагоре в темата !?!

Обичам страната си,но мразя държавата си  :idea:

04.04.06
15:15

Abe то като се сметне излиза едно и също ако не и по евтино даже човек да си вземе вносни добавки!Дори да излиза едно и също бих взел вносни-поне не се правят на тарикати на дребно да лъжат в съдържанието!

04.04.06
16:23

Sentinel батка уви това е типичен и добре познат трик на българските “бизнесмени” пускат нов продукт със добро качество да се зареби народа и после го скапват - примери колкото искаш. Даже леко почва да ме хваща яд че си взех оня ден още едно килце pure whey pro :(

04.04.06
17:10

Аз не съм пил много от тези шитове на нутрим, само веднъж си взех една кутия нещо тяхно.. може да е било про голд. след това само дрискавици имах.
а щом слагат въглехидрати значи пак качваш, но  яко мазнини така ли?

04.04.06
17:29

Добре ще е да се разчуе навсякъде,защото Нутрим се продава почти във всеки фитнес. Както и голяма част от хората, които си купуват  добавки не влизат в интернет и си нямат представа кое кво е и купуват наред JC Nutrim , а и при тази реклама която се прави на JC в СНС не са един и двама тези който са се излъгали.
И аз съм пил нутрим (сурватката) и минималното което ми ставше беше да получа нереални газове и това като пиех по 1ч. л. когато пиех по 2 наведнъж направо тичах към тоалетната. Това ми беше достатъчна причина да не пия нутрим повече.

04.04.06
18:42

Аз понеже съм на диета и не бях ходил 2 дни до тоалетна та шибнах една доза днес и скоро се засилих към тоалетната.Поне за борба със запека върши работа. :D Аз се чудех защо ми идва толкова енергия като го пия ,а то било пълно с въглехидрати.... тоя дето ми е останал ще го изпия преди тренировки и повече няма да купувам!!!!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1