Излизане от НВД

Дата: 11.07.2004
От: Стара Загора
27.07.2006, 15:16

Първо ще помоля  да пишат хора с опит !
До седмица ми предстои излизане от НВД.
За момента ми се въртят два варианта:
1. Постепенно вдигане на комплексни въглехидрати до постигане на крайно съотношение 40/40/20 p/c/f.
2. Въртене на въглехидратите (carb cycling) - дни с малко въглехидрати, умерени дни и високи дни.
Става дума или за The Carb Cycling Codex или за Twin Peak Carb Cycling

За момента оставам на отрицателен калориен баланс.
Ако се сещате и за други методи сега е момента да ги споделите LOL

Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.

Дата: 17.05.2006
От: Плевен
21.08.2006, 17:44

Това е важна тема. На мен ми е 1-ви НВД и също ще излизам от него и чакам мнения по темата от тези които вече са го правили. Всъщност мисля да мина на равномерно балансиран хранителен режим (РБР) -
http://bb-team.org/nutrition/000182.php    Цитат: “Това е междинен режим, явяващ се удобен кръстопът, даващ относителна почивка на тялото Ви в преходите към различните хранителни режими.“ 
Но незнам как да стане преминаването с постепенно повишаване на въглехидратит ли?

Дата: 06.12.2005
02.09.2006, 01:05

увеличи въглехидратите до 200 грама и после през две седмици добавяй по 50 докато не стигнеш до количеството което си решил да примаш по принцип също можеш ако ти е било трудно досега да си доставяш белтъчините да си улесниш живота като ги намалиш мъничко.. Сега след диетата метаболизма ти е много бърз и няма да омазняваш и ще качиш малко но качествено.. само комлексни въглехидрати нали се сеш...

04.09.2006, 18:13

[quote author=“kokoesmrt”]увеличи въглехидратите до 200 грама и после през две седмици добавяй по 50 докато не стигнеш до количеството което си решил да примаш по принцип също можеш ако ти е било трудно досега да си доставяш белтъчините да си улесниш живота като ги намалиш мъничко.. Сега след диетата метаболизма ти е много бърз и няма да омазняваш и ще качиш малко но качествено.. само комлексни въглехидрати нали се сеш...

Ами аз така почнах да вдигам с по 100 ккал,даже и с по-малко на ден до като от -500ккал станах на 0. И сега съм на 120-130 гр въглехидрати (бях на 70 гр). Постепенно мисля да покача до около 220 грама(толкова ги сметнах за РБР). Малко намалих от белтъчините и повече от мазнините.  От кардиото да намалям ли? Правя 3 пъти седмично кардио по 30 мин. след силовата тренировка.

04.09.2006, 19:23

Отказах се от въртенето на въглехидратите.
Вече вдигам постепенно и съм на 150-160гр, но само комплексни.След още една седмица ще си позволя и млечни продукти.Засега на отрицателен калориен баланс и постепенно ще увеличавам калориите, че храната ми идва множко.

Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.

05.09.2006, 18:49

[quote author=“emzo”]Отказах се от въртенето на въглехидратите.
Вече вдигам постепенно и съм на 150-160гр, но само комплексни.След още една седмица ще си позволя и млечни продукти.Засега на отрицателен калориен баланс и постепенно ще увеличавам калориите, че храната ми идва множко.

Аз млечните(200гр.кис.мл. на закуска с овеса и едно млечно хранене от 120 гр. обезсолено сирене +50 гр. кашкавал) не съм ги спирал и при НВД, но гледах да ги приемам  до 16:00ч максимум, с изкл. на 200 гр. извара която ползвам за последно хранене почти всеки ден.Просто не мога да ям само месо.Доволен съм от резултатите. Иначе въглехидрати само комплексни-овесени ядки и ориз и сега и малко фъстъци (30гр). В тренировките и кардиото промени ли нещо? Аз засега не.

05.09.2006, 19:43

Тренировките са си същите, кардиото - не правих 1 седмица, че леко се разболях сега пак ще почвам(даже почнах), но от 6 пъти седмично ще сваля на 3 пъти.

Дата: 10.09.2006
13.09.2006, 14:24

Значи и аз съм на НВД и възнамерявам да я прекратявам и да минавам на ВВД, да направим малко мусколи(аз и са докато съм на НВД си хода в залата, ма колкото да не забравя движенията, щото немем никва сила и нищо не качвам, даже напротив). Начина на преминаване ми е ясен горе-долу, но притеснението ми е друго. Шкембето, което беше основна причина да съм на НВД да не се оформи отново, щото си скъсах задника от тичане и не искам тоя труд да се окаже на вятъра.

ПП Копирах и тук поста си щтото там май никой не влизаше.

14.09.2006, 17:44

[quote author=“jichko”]Значи и аз съм на НВД и възнамерявам да я прекратявам и да минавам на ВВД, да направим малко мусколи(аз и са докато съм на НВД си хода в залата, ма колкото да не забравя движенията, щото немем никва сила и нищо не качвам, даже напротив). Начина на преминаване ми е ясен горе-долу, но притеснението ми е друго. Шкембето, което беше основна причина да съм на НВД да не се оформи отново, щото си скъсах задника от тичане и не искам тоя труд да се окаже на вятъра.

ПП Копирах и тук поста си щтото там май никой не влизаше.

Ако постепенно почнеш да вдигаш калориите  (примерно с не повече от100 ккалории на ден), като увеличаваш грамажа на въглехидратите, докато станеш на нулев калориен баланс няма да се омазниш и шкембето няма да ти се върне. След примерно 2 седмици  минаваш постепенно от НВД на РБР. Тука:
http://bb-team.org/nutrition/000182.php  има информация за РБР. На РБР трябва поне 2 семици да изкараш и после щом си решил постепенно вдигаш въглехидратите и минаваш в ВВД.

15.09.2006, 13:13

Благодаря ти Ники, аз подробно съм изчел темета за РБР и ше направя точно както ме посъветва ти и дано да си прав.

15.09.2006, 17:33

[quote author=“jichko”]Благодаря ти Ники, аз подробно съм изчел темета за РБР и ше направя точно както ме посъветва ти и дано да си прав.

За нищо. И на мен ми е 1-ва НВД и така постепенно (вече почти 2 седмици)  се измъквам от него, като за сега само в храненето съм направил промени( кардиото си го правя 3 пъти седмично по 30 мин.,както и по време на НВД) като вдигам въглехидратите и леко намалям мазнините и белтъчините за да съм на нулев кал. баланс. Сега съм на около 150гр въглехидрати на ден,другата седмица ще стигна до 220 гр. оптималните за моят РБР за моментното ми тегло. Не съм се омазнил за сега, въглехидратите са ми почти изцяло от овес и ориз.  и с РБР може да се качва ММ и то доста чисто, не мисля да минавам на  ВВД.

15.09.2006, 21:43

Ми то да тикажа и мен не ми се минава много на ВВД, обаче определено се нуйдая от ММ. При мен работата е там, че аз съм високичък и по сметките за РБР ми излизат 3300 ккалории. Иначе и аз тичам 3 пъти седмично по 30 мин - тва са ми блио 5 км. Също така ще ми е трудна да изчисля то4но по 100 кк на ден да дигам дажбата, щото аз не ги мерч нещата. Ям за зазакуска 100 гр овесени ядки и после през деня ям пилешко(риба) със салата колкто ми се яде. Само тва! И онзи ден реших да си направя изчиследния на калориите и се оказа, че са много по-малко от нужните за НВД, ма  пак така си продължавам, щото съм доволен от резултата. Харесвам си килограмите в момента и искам само малко ММ и тва е. Щом казваш, че и при РБР може да се качва ММ и аз ще направя като теб. Ще почна да ги дигам до достигане на равновесие на приети-изразходвани кал и това е.
Мерси пак.

19.09.2006, 17:08

jichko,  не знам дали си прочел “Равномерно балансиран хранителен режим (РБР) – стратегия използвана за покачване на мускулна маса“ :
http://bb-team.org/nutrition/000177.php
Преди малко попаднах на горната статия и се сетих за теб. Всъщност и аз по нея ще се водя  :wink:  Успех !
П.П. и НВД може да се ползва за покачване на ММ: http://bb-team.org/nutrition/000184.php
, но РБР ми струва по-рационална.