Херпес симплекс
|
|
16.08.2006, 11:17
Уфф как го мразя това.Появи ми се 1 херпес(малък е)на устната.Има ли някакви мазила, които да помагат ? (още е в начален стадий) Витамини приемам достатъчно(ISS Vitamin pack през ден), хигиената ми е отлична.В годината поне 2 пъти ми се появява :( p.s. пуснах един search и се оказа, че няма такава тема Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease. |
|
|
17.08.2006, 11:05
Консултацията с лекар е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА аз съм имал Херпес Зостер който се оказа супер заразен и лечението ми беше много строго и под лекарски контрол така, че не се занимавай да търсиш теми по форуми ами директно се грабни и отиди на лекаря и дано да не се окаже нещо сериозно. |
|
|
17.08.2006, 11:10
И аз съм абониран. Два пъти в годината чичо Херпес ми идва на г ости. :? ДА СТАРЕЕМ КАТО КАТЕДРАЛИ, НЕ КАТО ЦЪРВУЛИ |
|
|
17.08.2006, 11:15
Ами не е нищо сериозно, още вчера отидох при личния (приятел ми е) и ме изпрати да си взема: п.с. оказа се че точното наименование е herpes labialis. p.s.2 Neo - сега май разбрах за какво хоро става дума :mrgreen: Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease. |
|
|
17.08.2006, 12:04
Аз като усетя, че се появява и веднага го налагам с лед през половин час.След 6,7 процедури на другия ден няма и следа от херпес.Без да 4акам мехури, кори4ки и тн., което в някой случай целия процес на оздравяване може да продулжи и седмица и пове4е. Be Real ! |
|
|
17.08.2006, 13:51
Aбе и аз го усетих точно на време, но ... излезе гадината.Като чета из разни форумчето, това кремче било най-доброто, за другото вече - време. Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease. |
|
22.02.2007, 15:07
Извинявам се много, че вдигам толкова стара тема, но може ли да излезе херпес не на устата, а на брадичката ? :shock: Shut the f… up and train. |
|
|
|
16.03.2007, 18:07
[quote author=“topDevil”]Извинявам се много, че вдигам толкова стара тема, но може ли да излезе херпес не на устата, а на брадичката ? :shock:тва ще е някаква пъпка едва ли е херпес. :wink: Be Real ! |
|
|
28.03.2007, 11:47
Ето една информация за херпеса: http://www.puls.bg/illness/21/herpes_simpleks_herpes_obiknoven_herpes_labialen_i_genitalen_herpes_issue_259.html Не е важно,че ти говорят зад гърба,важното е като се обърнеш ДА МЛЪКНАТ! |
|
|
28.03.2007, 12:26
Я да питам и аз , не съм имал такова нещо и сега ,акто ги чета тея работи и.. |
|
|
31.03.2007, 15:24
Аз някъде бях чела, или съм го чула - не знам. Но херпесът по същетво се предава чрез вирус. Не е задължително обаче непременно да те хване. Всичко зависи от имунната ти система, когато се разболееш, нали ти отслабва имунитета. Някои хора при всяка настинка получават изненада на устните, защото си носят вируса с тях и той се появава точно в този момент, при понижената устойчивост на организма. А някои други никога не биват засегнати. |
|
|
11.04.2007, 15:00
Самият херпес се причинява от вирус- , както е написано в заглавието на темата. Той е лабиален ( излиза по устните ) или генитален ( излиза по гениталиите ), макар че след сексуалната революция информацията в скобите не е задължително вярна. Herpes simplex може да сте хванали още в ранна възраст, когато всички баби и лели ви мляскат по бузите в пристъп на умиление- не се шегувам “Smile a lot- it costs nothing and is beyond price.“ |
|
01.08.2007, 19:33
Оф как мразя да имам херпес, направо ... нямам думи!!!!! Толкова много го мразя, че не мога да го опиша просто! БЕз думи съм! Много често ми излиза херпес, не знам на какво се дължи, аз вече свикнах, чак ми иди да заплача като видя, че ми излиза нов ... преди около 1-2 седмица ми мина единия и то едва-едва, че после и става като рана и едвам се оправя и устната ми прилича на нищо, а сега на това отгоре на две места на горната ми устна, един до друг, че даже май и на долната си устна имам, ама не съм сигурна, сърби ме нещо, ама не знам дали ще расте нов ма**а му стара направо се вбесявам като го видя!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
10.08.2007, 09:19
На мен ми излизат херпеси от нерви. Онзи ден гаджето ме изкара от равновесие и резултата е налице - херпеса цъфна. Хората често ме обвиняват, че нямам сърце... Те всъщност не знаят, че имам голямо, но скромно сърце на студент... което държа в буркан с формалин на бюрото си... |
|
|
10.08.2007, 13:59
Херпесът е останка от болеста Варицела. Просто веднъж прекарал тази шарка организмът си изгражда имунитет към вируса, но той остава в тялото в състояние на застой. Намира се в нервните окончания. При отслабване на имунната система той се появява, но само като подуване по устната или по друга част на тялото. Който е прекарал тази шарка просто има този вирус в тялото, който се появява понякога. “Ключове носех аз, най-ръждивите от всички ключове; и аз умеех с тях да отключвам най-скърцащите от всички врати.“ - Ф. Ницше |
|
|
22.08.2007, 15:15
Бая глупсоти са изписани. Senatus Populusque Romanus |