Изчистване на вода

Дата: 07.02.2005
24.08.2006, 15:09

Имам усещането, че задържам вода под кожата.  Е, не съм се подул като балон с вода де... но все пак така ми се струва.

Та, въпроса ми е как култористите чистят вода с цел релеф? И изобщо има ли такова нещо или става дума единствено за чистене на подкожни мазнини.

И доколко е вредно това нещо? Примерно спомена се, че негрите задържат значително по-малко вода.

Мерси

П.П. В същоност солта, помага за задържането на вода в тялото. Дали ако се прекалява с нея се задържа и прекомерно вода?

- “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...“
- “Tвойте мускули,
не свалят теб от клон.“
- За да съществува, човек има нужда от баланс.
- За мен

Дата: 11.07.2004
От: Стара Загора
24.08.2006, 15:17

Натрия в солта задържал вода.Има препарати(диуретици), които изхвърлят водата и като цяло са опасни.
Има и диуретици на билкова основа, които не спадат в горната категория.
Например в фет бърнърите на Universal - Super Cuts3 & Animal Cuts има diuretix complex.Аз лично от анимал кътс усетих точно тази част.
Съставките доколкото знам са:
Taraxacum Officinale
Uva Ursi
Buchu
Eто един хвален продукт:
http://www.bodybuilding.com/store/cyt/tara.html
Аз толкова знам, токова споделям LOL

едит:Taraxacum Officinale се оказва, че е глухарче raspberry

Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.

Дата: 07.02.2005
24.08.2006, 15:28

Диуретици казваш...

Е добре де, защо във фетбърнъра има нещо което цели смъкването на вода? Или с това се повличат и мазнините, може би?

- “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...“
- “Tвойте мускули,
не свалят теб от клон.“
- За да съществува, човек има нужда от баланс.
- За мен

Дата: 05.09.2004
От: София
24.08.2006, 16:25

От въглехидратите също се задържа вода.
Не знам тънкостите, с които се обезводняват културистите, има си техники, но аз никога не съм ги прилагал.
Едното е играта с въглехидратите, спирането на солта, пиенето на много вода дни преди състезанието, след което се намалява или спира съвсем, диуретици и други такива техники.
Който се е състезавал и е правил такава процедура да каже, аз ти казвам само на теория.
Обезводняването като цяло не влияе на свалянето на мазнините а и може да има последствия за здравето. Някои културисти са умирали от това.

“No, I’m not on steroids…but thanks for asking”
“Do I look like I need your advice?“
“Да знаеш не е достатъчно. Трябва да ПРИЛАГАШ.“
“Да искаш не е достатъчно. Трябва да ПРАВИШ.“
„Ако човек откаже да приеме друго, освен най-доброто, обикновено го получава.“
Сайт (блог)
Видео

Дата: 26.11.2004
24.08.2006, 17:48

само съвет не си спирай приема на натрий поради факта че помага много във въстановяването на ставите хрущлната тъкан както и мускулната играе основна транспортна дейност .

Дата: 21.02.2005
От: Varna
24.09.2006, 19:10

за обезводняването до колкото знам е 4е дни преди или седмица маи беШе пиеШ колкото вода можеШ бедна на натрии и след като я спреШ или я намалиШ до наи много до 4аШа на ден тогава усилваШ калия за да изхвърли водата трябва да го вземаШ под формата на суплемент около 2 гр на ден или от хранителният режим натурално или да пиеШ 4аи от коприва съЩо вместо вода говорим натурално

ВОЛЯ УМЕНИЕ И ТЪРПЕНИЕ

Los dioses crearon los hombres
Los hombres crearon los esteroides
Los esteroides crearon los dioses

Митко Димитров “Трябва де се яде и избира храната не по вкус а по съдържание“