Инициатива за създаване на фитнес правописен речник…
|
|
27.12.2006, 01:41
[quote author="InDaHEad"]Ми според мене искате прекалено много от хората във форума....са някой от тука,без да назовавам имена,са доста тъпи деца,които не са прочели една книга през живота си,пък камо ли да знаят как се пише… Чак много не бих казал. Да пишеш правилно се учи на 6 - 7 годишна възраст, а тук повечето сте с 10 години отгоре. Не е нужно да си прочел цяла библиотека. Извинявай, ама това са най - елементарните неща, които се учат - четене и писане. Който не може и това, къде е тръгнал изобщо?
[quote author="sat..."]това не е ли саит за body building <кво значение има как пишеш това да не е контролно по литература по-важно е да ти разберат мисълта или въпроса :!: е това е само мое мнение
Ами има значение. Аз бих взел предвид мнението на човек, който може да върже правилно две изречения, пред това на такъв, който пише неграмотно, пък ако ще втория да има 100 пъти повече знания по въпроса.
|
|
|
27.12.2006, 02:48
Знаех ,че с първото си мнение по темата ще предизвикам много коментари .Така че отпушете гнева момчета ! (~~~~)i’m а wolf............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! не просто спорт ,а начин на живот !!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
28.12.2006, 04:21
Начина на писане показва и количеството на сивото вещество.Ти си нов но на мен ми е писнало да гледам правописни ламерщини , не само тук.Има грешки при писане но те си личат.А както виждам втория ти пост е добре значи можеш THE BIG MEN 130 Oki
|
|
|
30.12.2006, 16:24
БодибилдингЪТ е
It is far easier to ignore than to understand |
|
|
04.01.2007, 05:53
Що се касае до пунктуацията, “тя” се слага в края на думата, следва спейс и нова дума. На мен колко са ми се карали докато се науча… :oops: |
|
|
11.01.2007, 00:06
Как се пише думата КАЧЕВСТВЕН или КАЧЕСТВЕН ? Гениялността винаги има граници, за разлика от простотията. 17год, 185см, 85кг Never used supplements |
|
|
11.01.2007, 00:23
[quote author="northshore`"]Как се пише думата КАЧЕВСТВЕН или КАЧЕСТВЕН ? Второто естествено.
|
|
|
11.01.2007, 20:38
[quote author="Петко К"][quote author="northshore`"]Как се пише думата КАЧЕВСТВЕН или КАЧЕСТВЕН ? Второто естествено. Благодаря :wink: Гениялността винаги има граници, за разлика от простотията. 17год, 185см, 85кг Never used supplements |
|
|
04.04.2007, 20:21
ПротеЙн няма, има протеИн!!! What do sick Bodybuilder’s do on the loo? Drop Sets. |
|
|
18.05.2007, 16:33
И аз да добавя няколко думички, които направо ме втрещиха:
варЯнт /неправилно/ -> вариАнт /правилно/
Особено често чета тук следната грешка - при думи с окончание ‘ия’, множественото число е ‘ии’, а тук редовно се пише стриЙ, което е неправилно. Правилното е стриИ.
|
|
|
20.06.2007, 20:47
правилно:стероиди
IRON ARMS Pomorie
|
|
|
22.09.2007, 10:50
Подкрепям идеята за правописен речник с огромно удоволствие! Не ви ли прави впечатление колко много млади хора - да кажем в подрастваща възраст или току що излезли от училище - са неимоверно неграмотни?! Аз лично се удивлявам и на неграмотността и на бедността на езика. Което е ужасно жалко, тъй като родният ни български език е хубав и с невероятни нюанси. Като към това прибавя и лоените деца и младежи, които непрекъснато виждам по улиците - много тъжно ми става. Чувствата се пораждат, когато гледаме на света по неподходящ начин.
Дневникът на (по-малко преливащия) Kozunak - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/28263/P105/
|
|
|
30.09.2007, 15:03
Да те науча ли на малко Български? Това, дали съществителното се пише с пълен или непълен член, зависи от ролята му в изречението. Напиши цялото изречение от подписа. Но предполагам, че щом следва Е, значи сигурно е вярно. Преди да коментираш някой друг, ограмоти първо себе си.
Аз
|
|
|
27.01.2008, 13:33
Според мен учителите нямат никаква вина за това,че сме неграмотни.Примерно моята госпожа по БЕЛ си говори без никакви грешки,без “квота” и т.н. За другите учители да,но специално на мен всички учителки по БЕЛ са ми били свестни.Те не са виновни,че говоренето на “копеле”,и “брато” става все по-популярно… Даже ми се е случвало,да чувам как едни зубъри дето ходат на фитнес, в съблекалнята си говореха “ех брато неска иам 6 по икономика скъсах (с ударението на а) се да преписвам”.
- Най-лошия случай,който съм виждал.
Ако живота беше лесен, то нямаше да започва с плач.
|
|
|
27.01.2008, 17:06
Хайде сега, като си се изтипосал доброволно в темичката и аз да ти дам 2-3 съветчета:
|
|
|
27.01.2008, 17:08
А думата, която аз виждам почти всеки път да се пише грешно е мускОл. За толкова време, колкото и хората да повтарят, че тази дума е грешна, постоянно я срещам в този си вид. Има и още много, но ако почнат да се изброяват ... “Only two things are infinite,the universe and human stupidity,and I’m not sure about the former”.-Albert Einstein |
|
|
27.01.2008, 18:26
5 ще хвана ли? Ако живота беше лесен, то нямаше да започва с плач.
|
|
28.01.2008, 13:19
Може да хванеш и 6.Но първо изчети всички теми на твоя набор Калоян Янкулов и пиши като него.Може да почнеш с “Тренировка до отказ(За или Против)”.С просто око не се открива една грешчица.С лупа също,може би с микроскоп-да.Феноменален е.Владко Мурдаров още сега да го назначи замдиректор на института. |
|
|
|
04.03.2008, 10:47
Много ме съмнява,че аз съм един от тия,дето са объркали…
Както и да е.Вече се научих. Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
“To secure peace is to prepare for war” |
|
|
27.04.2008, 17:29
Научил съм се-таратанци! Then it comes to be that the soothing light at the end of your tunnel
“To secure peace is to prepare for war” |