и отново ако не досаждам-стриите
|
|
30.08.2006, 02:31
вижте, приятели. сега съм се заела усилено да си смъквам килца. тва мисля че ще стане бързичко защото се ограничавам доста, а и си правя реовно упражненията...но не ми е това соновният въпрос. значи при този така екстремен шок за моята кожа няма начин да не се появят стрии. моята цел е ако може да не се появяват-един вид да се предпазя от тях. има ли някакви лосиони, с които да се мажа или да стягам кожата си за да не ми става цялата като на малки венички??? благодаря Ви предварително за помощта!!! :D |
|
|
30.08.2006, 02:56
Бих ти препоръчал бадемово масло,с което да третираш застрашените места. I do it because I can, |
|
|
30.08.2006, 03:51
питай в някоя аптека за някой лосион за бременни :wink: тези лосиони се използват когато жената забременее преди да и е пораснал корема и така предпазват от стриите :wink: другото което знам е че за да е еластична кожата и трябват някои витамини така че няма да е излишно да пиеш някакви разтворими витаминчета (мисля че бяха А и Е ,но не съм сигурен) Всеки умира ,но не всеки живее истински! |
|
|
30.08.2006, 11:08
за лосионите за бременни и против стрии - на lierac и vichy, ама доста солено излизат, за това всякакви по-мазни кремове иили разните му там масла и олио-та - ако щеш Johnson’s baby oil мисля, че ще свършат работа |
|
|
30.08.2006, 12:55
приятели, благодаря ви много! аз по принцип си се мажа с лосиони за тяло но и бебешкото олио отново ще влезе в употрба! мерси много на всички!!! |
|
|
30.08.2006, 13:58
И си вземи едни стабилни мултивитамини да пиеш. Че при недостиг на витамин Е примерно стриите се получават много лесно. А при диета е доста вероятно да получиш авитаминоза. Death gotta be easy, ‘cause life is hard |
|
|
30.08.2006, 14:49
ако правиш НВД, си вземи рибено масло |
|
12.04.2007, 16:51
Питай в аптеката за препарати(пастички) за премахване на белези след операции вършат работа и при стриите дано ти свършат работа. |
|
|
|
12.04.2007, 21:24
аз пък досега си мислех, че стриите се появяват, когато се расте бързо и кожата се разтяга.при сваляне би трябвало да се получава обратното. изобщо не ги чувам нещата |
|
|
12.04.2007, 22:22
дам, не ми се връзва при сваляне на килограми да ти се появят,ако напълнееш силно-тогава да,но обратното- няма логика...все пак по темата - аз лично се мажа с олио на “Икаров“ - 5 лева и доста ми помага- не сами се появили нови стрии, иначе преди да започна да се мажа,как се нацепих...грозна и страшна гледка...абе,препоръчвам ви го... |
|
|
14.04.2007, 16:31
Голяма грешка Ще ти го представя образно: Взимаш един нов балон - той е стегнат и лъскав. Надуваш го до максимума му. След това го спускаш Разбира се, има ги и вариантите за липса на витамини, проблеми с хормоните - и т.н. Едно е ясно - не всички хора са податливи към този процес. Ето ти и тук: http://www.bb-team.org/articles/789 малко би би тийм материал http://www.tialoto.bg/article.php?cat=31&id=3290 - и тук. Малко цитат от фитнес-бг.ком:
Стига толкова, да не ставам досадна |
|
|
15.04.2007, 20:28
Кожата по рацете ми е нацепена на няколко места по не повече от 0.5 см това стрии ли са ? :(,неможе да се каже че рязко съм покачил теглото си тей като за 2 месеца съм качил около 2 кг,в момента взимам бирена мая ,дали ще ми помогне ? ако не дали някои от гореизброените неща ще има ефект AkO NqMa HiMiq Vsi4Ko E IluZIq |
|
|
16.04.2007, 14:50
MyPa TpuO - мнoго си изчерпателна в мнението си basi_zvqra - мезилата ще ти помогнат само ,за да не ти се появят нови,това е...иначе не се плаши,аз на сгъвката между гърдите и рамото и подмишницата какви стрии имам...не са много - по една, но е далга около 10 см и колкото пръст дебела едва ли не, приятелите ме базикат,че като отидем на море щяли да ме изложат на плажа и да събират пари:),така че... |
|
|
16.04.2007, 15:05
Жени, вие имате ли стрии...кажете, за да се успокоим накрая:)хаха |
|
|
28.04.2007, 13:21
За да не отварям нова тема за стриите ще попитам тук - някъде четох, че докато са още новопоявили се и червени стриите могат да се заличат до известна степен (или съвсем?! ) с помощта на някакви гелове, които са за премахване на белези. Поредната заблуда или ? No BrAin - No PaIn! |
|
|
28.04.2007, 18:43
аз лично не съм пробвал геловете за белези, но мисля,че би трябвало да са измислени да помагат и за стари белези...знаеш ли, имаше едн аброшурка за някакви лепенки,дето си ги лепкаш върху белег и я държиш така доста време и като я махнеш и няма белег...даже имаше снимки, ако е истина - супер яко:)питай в някоя аптека...аз за сега искам да видя до каква степен от самосебе си ще избледнеят и може би ще ги пробвам тея лепенки или гелове...в заключение - пробвай,нищо не пречи, тъкмо ще кажеш дали помагат;) |
|
|
02.05.2007, 10:26
Стрийте немогат да бъдат заличени по друг начин освен с пластична операция... Питал съм братовчед ми той специализира хирургия първа година в София... Така могат само като си променят цвета като одъртеят така да го кажем с няколко месеца се поскриват, но никога 100%... За да се предпазим от тях трябва да взимаме Витамин Е, както вече каза колегата по - горе, също има си и кремчета Cream Anti-Stretchmarks на доста добри фирми, има и скъпи и евтини... Най - доброто според мен е възелина... Той адски много помага кожата да е винаги влажна и лесно разтягаща се ... Мажете се няколко пъти примерно 2-3 през деня и ще забравите, че е имало такава дума като стрий... Приятен ден... Train Insane… |
|
|
19.05.2007, 14:30
Смисъл от прилагането на кремове има само при новопоявили се стрии (до няколко месеца). Друга нова процедура за подобен случай е внасянето на кислород под налягане в кожата. Колкото до старите стриации, там може да помогне естетичната хирургия. |