НЕ МИ Е МНОГО ЯСНО?!

Дата: 24.08.2006
17.10.2006, 12:35

Значи положението е следното бях на НВД два месеца и половина и с радост мога да кажа че постигнах това което желаех а именно да ичистя мазнините но сега вече постигнал това не мога да разбера как да запазя теглото си а най-важното как да избегна покачването на мазнини(от какво трябва да се пазя?).В момента съм висок 184см и тежа 69кг. изчислих че за това тегло се нуждая от 1815 калорий дневно,172гр белтъци и 69гр. въглехидрати(за въглехидратите не съм много сигурен така ли са) но тук идва въпроса за мазнините как да разбера колко са ми необходими на ден и най-важното можеби какви(от какви храни).

P.S.Един малко по страничен въпрос от какво зависи покачването на килограми?!

Дата: 05.09.2004
От: София
17.10.2006, 13:09

[quote author=“Saint”]

P.S.Един малко по страничен въпрос от какво зависи покачването на килограми?!

От количеството храна (калории,), което ядеш.
Мазнините са ти остатъка от калориите. След като си нагласил протеина и въглехидратите, останалото се пада на мазнините. Няма как да е иначе, не виждам кое те затруднява в случая.
1800 калории са ти малко - явно не си ги умножил по индекса за активност. Според мен ти трябват поне 2300 - 2400, ако тренираш (за да си запазиш теглото, за да качваш ще ти трябват повече)
Аз лично бих ти препоръчал да качваш мускулна маса, а не да се мъчиш да си запазиш теглото. При този ръст 69 кг са малко.

“No, I’m not on steroids…but thanks for asking”
“Do I look like I need your advice?“
“Да знаеш не е достатъчно. Трябва да ПРИЛАГАШ.“
“Да искаш не е достатъчно. Трябва да ПРАВИШ.“
„Ако човек откаже да приеме друго, освен най-доброто, обикновено го получава.“
Сайт (блог)
Видео

Дата: 24.08.2006
17.10.2006, 13:43

Тренирам 3-пъти седмично значи индексът ми на активност е 1.55 сметнах калориийте по формулата на Harrys –Benedict(от сайта) и получих 1815ккал но неми стана ясно дали трябва този индекс да го умножа по калорийте или да го събера от там съм се объркал значи за последно ми трябват 1815ккал Х 1.55=2813ккал нали.

Нещо не мога да го разбера това с протеина какво трябва да го правя?Той как се смята?На калко калорий е равно 1гр. протеин?

P.S.Мисля да покачвам мускулна маса но това мисля да стане малко по-късно можеби след 1 месец защото първо искам да подържам сегашното си тегло за известно време за да не стане обратният ефект вместо да качвам мускулна маса да кача мазно.

Дата: 05.09.2004
От: София
17.10.2006, 14:01

Калориите се умножават по индекса, то си пише.

1 гр. протеин - 4 ккал.
1 гр. въглх. - 4 ккал.
1 гр. мазнини - 9 ккал.
От там лесно се смята.

Досега на колко калории беше, като сваляше?
Вземи ги тях като начално ниво, и почни да качваш постепенно, с по 200 на седмица, докато стигнеш подържащите, и си оставаш на тях, докато искаш да подържаш тегло. Ако решиш да качваш, ги увеличаваш постепенно, а ако почнеш да качваш много мазно - намаляваш. Всичко става с опит.

“No, I’m not on steroids…but thanks for asking”
“Do I look like I need your advice?“
“Да знаеш не е достатъчно. Трябва да ПРИЛАГАШ.“
“Да искаш не е достатъчно. Трябва да ПРАВИШ.“
„Ако човек откаже да приеме друго, освен най-доброто, обикновено го получава.“
Сайт (блог)
Видео