Протеини или аминокиселини?

Дата: 28.10.2006
28.10.2006, 20:16

На 37 години съм. 183см. 83кг. Искам да кача маса без промяна в теглото и мерките на талията и ханша. Само малко да поналея горна част и ръце.  Въпроса ми е протеини или аминокиселини като хранителни добавки? Ако са аминокиселини- течни или хапове? Благодаря предварително.

Дата: 03.02.2005
От: София
28.10.2006, 20:46

Ами имат доста различно действие двете. Аз съм за протеина. А за креатин замислял ли си се?

Practice makes perfect.
На хората не достига не сила, а воля.
http://www.bb-team.org/articles/2799/

Дата: 28.10.2006
28.10.2006, 21:51

Прочетох статията за креатина. Не ми стана ясно с тия многото течности, които се поемат, какъв е ефекта върху кръвното?

Дата: 07.10.2006
От: Шумен
28.10.2006, 22:03

Течностите се приемат за да се изчистиш от токсините.
А един от страничните ефекти на креатина е понижен обем на кръвта, но не е доказано.

Дата: 14.09.2005
От: Свищов/София
28.10.2006, 22:30

И аз съм за протеина - излиза по-евтино (в пъти) и реално няма кой знае каква практическа полза за обикновения трениращ това, че аминок-ните се усвояват 30 мин. по-бързо от суроватъчния протеин, примерно. Единствено АК с разклонена верига преди и след тренировка, но и пак спокойно може да се мине без тях...

Това за кръвното не го разбрах... Като пиеш много вода ще ти се вдигне кръвното?

http://www.bg-muscles.com/content/view/14/39/

ЗДРАВКО ЗАНЕВ - ПЕТИ В СВЕТА ЗА 2007!

Дата: 07.02.2005
29.10.2006, 01:26

[quote author=“Moerte”]На 37 години съм. 183см. 83кг. Искам да кача маса без промяна в теглото и мерките на талията и ханша. Само малко да поналея горна част и ръце.  Въпроса ми е протеини или аминокиселини като хранителни добавки? Ако са аминокиселини- течни или хапове? Благодаря предварително.

Природата не работи много много по поръчка пич.

Хващай се с някоя умерена програма за маса. И ако си фиксираш добре въглехидратите и взимаш аминокиселини, може да направиш приличен резултата за половин година.

Иначе друг вариант е, стабилно хапване на протеин /от храна/ и бавни въглехидрати, без да качваш над нормалните ти калории за килограмите /калкулирай си ги/ и през ден да тренираш по групи крака спринтове , гърди лостове, гръб лостове. Но за сериозна маса трудно ще става въпрос при тези трен.

Успех

- “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...“
- “Tвойте мускули,
не свалят теб от клон.“
- За да съществува, човек има нужда от баланс.
- За мен

Дата: 06.07.2007
От: Panagiurishte,Bulgaria
06.07.2007, 14:17
Moerte - 28.10.2006, 20:16

На 37 години съм. 183см. 83кг. Искам да кача маса без промяна в теглото и мерките на талията и ханша. Само малко да поналея горна част и ръце.  Въпроса ми е протеини или аминокиселини като хранителни добавки? Ако са аминокиселини- течни или хапове? Благодаря предварително.

brato ima6 nujda ot kreatini oba4e 6te gi pie6 edin mesec i posle edin nqma taka se piqt opitai 6te ima efekt
a ako ne izka6 kreatin4eta po dobre probvai s protein aminokiselinite sa za barzo otslabvane excaim

Jivei barzo umri mlad i ostavi hubavo tqlo- devizat na morskite tiuleni
Jivei za dnes za6toto utre moje da ne doide a v4era nqma da se varne-moq deviz (1)
Jivei BarzO nO UpOrItO-Moq deviz(2)
Ne ostavqi dne6nata rabota za utre-Moq DEVIZ (3)

Дата: 06.07.2007
От: Panagiurishte,Bulgaria
06.07.2007, 14:24

bratq az sam boksior…Neprofisionalist mislq 4e nqkoi ot vas imat golqma nujda da pro4etat malko knijki za proteina,himiqta,kreatina,aminokiselinite i raztej na hormona
za poka4vane na muskulna masa nai-dobre vzimaite himiq i to ne kakva a raztej na hormona takava zimat Ronnie Coleman,Silvester sdtaloun i drugi biv6i i sega6ni mistar olympia
da no tq izliza skapo moje bi 500 dolara za 5 indjekciiki
po dobre e 4istia protein bezvreden i 6te qdete po malko
edna golqma vodna 4a6a na polovina s voda i dve lajici protein predi i sled trenirovka
ima ogromen efekt az sam roden 1990 godina visok sam 1,85 teja 90 kilograma boksior sam
bez nikakvi himii samo 4ist protein(amerikanski) edna golqma kutia izliza okolo 50 euro excaim

Петко К - пиши на КИРИЛИЦА и прочети правилата на форума!

Jivei barzo umri mlad i ostavi hubavo tqlo- devizat na morskite tiuleni
Jivei za dnes za6toto utre moje da ne doide a v4era nqma da se varne-moq deviz (1)
Jivei BarzO nO UpOrItO-Moq deviz(2)
Ne ostavqi dne6nata rabota za utre-Moq DEVIZ (3)

Дата: 07.02.2006
От: Бургас
06.07.2007, 15:25
lud vik - 06.07.2007, 14:24

bratq az sam boksior…Neprofisionalist mislq 4e nqkoi ot vas imat golqma nujda da pro4etat malko knijki za proteina,himiqta,kreatina,aminokiselinite i raztej na hormona
za poka4vane na muskulna masa nai-dobre vzimaite himiq i to ne kakva a raztej na hormona takava zimat Ronnie Coleman,Silvester sdtaloun i drugi biv6i i sega6ni mistar olympia
edna golqma vodna 4a6a na polovina s voda i dve lajici protein predi i sled trenirovka
ima ogromen efekt az sam roden 1990 godina visok sam 1,85 teja 90 kilograma boksior sam
bez nikakvi himii samo 4ist protein(amerikanski) edna golqma kutia izliza okolo 50 euro excaim

преди да ти затрият писанията - големи глупости си писал. май и ти трябва да се наредиш в графата на хората с нужда да почетат поне малко.
ХОРМОНА НА РАСТЕЖА!!!!! се обсъжда в друг форум, заедно с всички останали химии

изобщо не ги чувам нещата

Дата: 11.07.2005
От: Перник
06.07.2007, 15:45
lud vik - 06.07.2007, 14:24

ахаххах Силвестър Сталоун Мистър Олимпия  grin

Disclaimer: The above is my own opinion. It does not constitute medical advice and is not intended to treat or cure any disease.
SQUAT - Because somewhere out there a GIRL is warming up with your MAX !!!

Just keep walkin’ ! ‘n’ remember Metallica ruleS the world!

Дата: 16.06.2006
От: Варна
06.07.2007, 16:32

Аминокиселините се усвояват незабавно.Протеините първо се разграждат до аминокиселини и след това се усвояват.Течните вещества би трябвало да се възприемат по-бързо и лесно.И в по-голям процент.