[quote author=“MapuaHa”]Мнението ти за мен ли се отнася, защото нещо не можах да разбера, но пак ще си кажа :P аз тренирам вечерно време и обратното - преди си ходех на фитнес, а сега на аеробика и спининг ... но килограми не свалям и това ме притеснява :( май без някакви добавки няма да стане работата :?
Не, не беше за тебе, но е общовалидно :D .
Четох ти диетата- няма вид много на НДВ. :D НДВ е по грам въглехидрат на кг тегло + по 2 гр белтъчини на кг, останалите калории от мазнии... А твоята е май на око :wink:
Я напиши точни грамажи и вида на храната да посмятаме малко....
уф сложно .. не смятам такива грамажи ... само знам че овесените ми ядко са 30-40gr и 1 филиика много черен хляб, и то не всеки ден ... другото е около 150гр пилешко месо или риба ... само сутрин ям прясно обезмаслено мляко 200мл, най-много 1 кисело мляко и то не всеки ден ... цитрусови плодове, понякога доста признавам си :) риба тон, зеленчуци, броколи ... ами това е .. въглехидратите сутрин до обяд .. вечерта белтъци :) има нещо което куца и то доста но ..
21.11.06
13:57
Доста са ти плодовете май, дори и само преди обяд, намали ги ако питаш мен. kyc-kyc е права, че май ще трябва да посмяташ, за да разбереш дали не приемаш прекалено калории. Ако имаш нужда от помощ, просто свиркай. :wink:
Вече гледам да ги намалям ... ама май ще трябва да изкарам голямата свирка защото просто нямам идея как става това с пресмятането ... знам ще кажете пише в сайта, чела съм .. ама как да определя примерно в една купа със салата колко въглехидрати, белтъчини и мазнини има .. помогнете вие как точно го правите ? :?
22.11.06
09:59
То зависи от купата и колко салата слагаш в нея, но ето ти една таблица с хранителните стойности на различните храни:
http://www.bb-team.org/nutrition/table.php?t=1
А тук има формула, за пресмятане на това колко калории са ти необходими:
http://spidersport.com/weight-control.php
:)
И аз подкрепям МариаНа и с интерес ще проследя алгоритъма. Момичета това, което правите е висша математика и химия и е далеч от моята поетична душа. Не съм сигурна, че ще го разбера, но съм сигурна, че ще се опитам. :wink:
22.11.06
10:23
Абе ти опитай пък ние ще помогнем с каквото можем. :) :) :)
Аз имам допълнителен проблем, за който тръбя, но явно си остава мой. Аз постя. това означава, че до Коледа мога да ям почти само въглехидрати, зеленчуци и плодове. Търсих съвет за режим на хранене, който може да се съвмести с пости, но не се отзова никой. То е обяснимо, защото в този форум хората са се втурнали към телесен градеж, но за мен нещата не стоят така - тялото трябва да изглежда добре, но какво значение има как изглеждаш, когато нямаш никаква емоционална и интелектуална стойност стойност?!? Тогава тялото ти ще изглежда като добре ушита и скъпа дреха върху пластмасов манекен.
22.11.06
11:04
Аз имам допълнителен проблем, за който тръбя, но явно си остава мой. Аз постя. това означава, че до Коледа мога да ям почти само въглехидрати, зеленчуци и плодове. Търсих съвет за режим на хранене, който може да се съвмести с пости, но не се отзова никой. То е обяснимо, защото в този форум хората са се втурнали към телесен градеж, но за мен нещата не стоят така - тялото трябва да изглежда добре, но какво значение има как изглеждаш, когато нямаш никаква емоционална и интелектуална стойност стойност?!? Тогава тялото ти ще изглежда като добре ушита и скъпа дреха върху пластмасов манекен.
Така е Джина, просто при такова наличие на въглехидрати е трудно да се състави някакъв хранителен режим. Те постите не са мислени за диета за сваляне на кг, а от любов към Бог. Просто незнам ти как постиш, но аз бих наблегнала на риба, плодове и зеленчуци и бих избягвала всякакви тестени неща. Примерно овесените ядки са добре, но пък като се замисля незнам с какво ще ги ядеш, ако си изключила млечните. Може би с кокосово мляко, но на него не му знам стойностите. Има и мляко от соя и него можеш да го пробваш за разнообразие. Можеш да пробваш черен хляб с маргарин, макар че маргарина не е много полезен, но все пак само за постите е добре. Можеш да си правиш макарони, но от кафевите с доматен сос. Друго не ми идва на ума, но ако се сетя пак ще ти пиша. :)
Така е Джина, просто при такова наличие на въглехидрати е трудно да се състави някакъв хранителен режим. Те постите не са мислени за диета за сваляне на кг, а от любов към Бог. Просто незнам ти как постиш, но аз бих наблегнала на риба, плодове и зеленчуци и бих избягвала всякакви тестени неща. Примерно овесените ядки са добре, но пък като се замисля незнам с какво ще ги ядеш, ако си изключила млечните. Може би с кокосово мляко, но на него не му знам стойностите. Има и мляко от соя и него можеш да го пробваш за разнообразие. Можеш да пробваш черен хляб с маргарин, макар че маргарина не е много полезен, но все пак само за постите е добре. Можеш да си правиш макарони, но от кафевите с доматен сос. Друго не ми идва на ума, но ако се сетя пак ще ти пиша. :)
Благодаря ти за разбирането! Има разни храни вече, които се съчетават с пости, но за мен наистина е малко по-трудничко сега. Ще се справя!
Нищо ти няма на диетата, поне от това, което си дала дотук, аз лично не виждам причина в храненето да не сваляш. Ако междувременно са минали 3 седмици и повече и наистина нищо не си свалила, нито обиколките ти са се променили (подчертавам го това за обиколките, виж последния ми пост в темата ми “Пътека и седалище”, в настоящия раздел на форума), обърни се към добър диетолог. Недей слуша само това, което ти казват във форума - това си остават само слепи спекулации, да не говорим, че тук често преобладава едното голо желание да си раздаваш акъла под път и над път...
Ако имаш такъв проблем, ти трябва истински професионалист, който ще те прати на изследвания и ще проследи конкретните ти физиологични особености, а не просто да те погледне и да ти хвърли поредната тъпа диета, преписана от последния учебник, който случайно си спомня...
Мисля, че ако наистина си мотивирана, си заслужава да дадеш някой и друг лев, ако се налага (може да не се налага да плащаш), но да ти се обърне сериозно внимание от добър лекар-диетолог. :idea:
[quote author=“Jina”]
:D :D
Еее, не се разстройвай. де...
Така, значи много се заблуждваш, че ще си само на въглехидрати. Много продукти от растителен произход са богати на белтъчини. Например можеш смело да ядеш варива(боб, леща,грах, също жито, овес, просо) и ядки(бадеми, лешници...)... Друг е въпроса, че те съдържат и въглехидрати и мазнини, но това са “полезни” мазнини, така че място за тревоги няма :wink: :D
Доста са ти плодовете май, дори и само преди обяд, намали ги ако питаш мен. kyc-kyc е права, че май ще трябва да посмяташ, за да разбереш дали не приемаш прекалено калории. Ако имаш нужда от помощ, просто свиркай. :wink:
fitday е абсолютно права за плодовете...
Необходимо е да смяташ грамажите, защото НВД означава точно определен режим на хранене със сравнително точен прием на ВЪГЛЕХИДРАТИ- нали от това идва името :D От това, което си писала разбирам, че не си на НВД- няма как да си, защото въпреки, че не знаеме колко точно ядеш- 40 гр ов. ядки, 1 филийка хляб и 0.200 обезмаслено мляко ти дават въглехидратите за деня... Всеки плод, кисело мляко( пък за картофи и ориз да не говориме) ти качват въглехидратите... В линка, който е дала fitday има храните, подходящи за НВД диета. :D
И “въглехидратите сутрин до обяд” няма как да стане, защото всички храни( с минимални изключения, но да не издребняваме) съдържат и въглехидрати, и белтъчини, и мазнини, само че съотношението и произхода са различни. :D
Тегли, мери и смятай... Ние също помагаме с каквото можем, но от тебе се иска минимално усилие( да си претеглиш храната) и ти вече казваш “ами незнам, ами не мога”.... Пък става въпрос за тебе все пак...
23.11.06
10:12
Нищо ти няма на диетата, поне от това, което си дала дотук, аз лично не виждам причина в храненето да не сваляш. Ако междувременно са минали 3 седмици и повече и наистина нищо не си свалила, нито обиколките ти са се променили (подчертавам го това за обиколките, виж последния ми пост в темата ми “Пътека и седалище”, в настоящия раздел на форума), обърни се към добър диетолог. Недей слуша само това, което ти казват във форума - това си остават само слепи спекулации, да не говорим, че тук често преобладава едното голо желание да си раздаваш акъла под път и над път...
Ако имаш такъв проблем, ти трябва истински професионалист, който ще те прати на изследвания и ще проследи конкретните ти физиологични особености, а не просто да те погледне и да ти хвърли поредната тъпа диета, преписана от последния учебник, който случайно си спомня...
Мисля, че ако наистина си мотивирана, си заслужава да дадеш някой и друг лев, ако се налага (може да не се налага да плащаш), но да ти се обърне сериозно внимание от добър лекар-диетолог. :idea:
Е чак пък на диетолог да ходи, не е хубаво за всяка дреболия да се търчи при доктор. Ако има оплаквания разбирам, ама иначе... :roll: :roll: :roll:
Усещам, че нещо храната ми е много, затова намалих овесените ядки и плодовете ... Вчера кантара показа с 1кг по-малко, което със сигурност не е мазнини, а вода, за съжаление ...
Не знам дали искам да стигам и до диетолог, защото така психически ще се настроя, че сигурно имам някакъв проблем, а просто свалям изключително бавно, а и съм наясно че фиданка няма да стана ...
Исках да попитам за млечните продукти - преди ми казваха да вземам обезмаслени, а сега все по-често чета, че за НВД е добре пълномаслени ... и последно кое е? вие какви консумирате .. с тях в никакъв случай не прекалявам 1 кутия прясно мляко ми стига за 2,5 дена ..
Вчера се опитвах да смятам и стигнах до там че за да поддържам сегашното си тегло при 3-5 дена тренировки са ми нужни 2288.73 ккал, извадих 300 (както беше казано в сайта) и излезе, че за да започвам да свалям трябва да приемам по 1988.73, което ми струва мноооого ... смятах и в кое по колко въглехидрати има и накрая пак се обърках и така и не знам как да си направя истинска НВД :(
23.11.06
10:58
[quote author=“MapuaHa”]Усещам, че нещо храната ми е много, затова намалих овесените ядки и плодовете ... Вчера кантара показа с 1кг по-малко, което със сигурност не е мазнини, а вода, за съжаление ...
Не знам дали искам да стигам и до диетолог, защото така психически ще се настроя, че сигурно имам някакъв проблем, а просто свалям изключително бавно, а и съм наясно че фиданка няма да стана ...
Исках да попитам за млечните продукти - преди ми казваха да вземам обезмаслени, а сега все по-често чета, че за НВД е добре пълномаслени ... и последно кое е? вие какви консумирате .. с тях в никакъв случай не прекалявам 1 кутия прясно мляко ми стига за 2,5 дена ..
Вчера се опитвах да смятам и стигнах до там че за да поддържам сегашното си тегло при 3-5 дена тренировки са ми нужни 2288.73 ккал, извадих 300 (както беше казано в сайта) и излезе, че за да започвам да свалям трябва да приемам по 1988.73, което ми струва мноооого ... смятах и в кое по колко въглехидрати има и накрая пак се обърках и така и не знам как да си направя истинска НВД :(
При НВД е добре да се приемат повече пълномаслени млечни продукти, както и да се приемат повече мазнини, защото когато ограничиш въглехидратите до 1 гр. на телесно тегло, организма си набавя необходимата енергия от мазнините.
Мазно не е хубаво да се яде, когато човек излезне от НВД и започне да се храни нормално. Тогава увеличаваш въглехидратите и вече не е нужно да ядеш толкова мазнини, защото излишъка се отделя в мастните депа.
1988 калории са наистина много, както си забелязала, тези данни са ориентировъчни, незнам по кой коефициент си смятала активността ти, но мисля че точно този коефициент обърква малко нещата. Според мен, ако си на 1600-1700 кал на ден ще си ок. Аз лично в момента карам на 1400 - 1500 горе долу и задържам кг си.
Премери си мерките и виж дали там нямаш промяна, незнам дали досега си го правила, но ако не започни примерно от сега и след 1-2 седмици пробвай пак.
Като изчисли калориите си, какво получи, колко си приемала досега средно?
Значи ще си вземам пълномаслени вече ... мерси ...
Не съм смятала по-колко съм вземала ... но така като погледна отгоре отгоре на мен са ми нужни 65гр въглехидрат ... 30-40 са ми от овесените ядки (вече ги намалих от 5 лъжици на 4), и от останалите продукти си мисля че варирам около тази граница ... не съм се мерила, но хората с които се виждам всеки ден ми казаха че съм отслабнала в лицето и малко в краката, но на килограми аз виждам че не съм .. ще си взема един метър и ще се премеря .. сигурно ще се уплаша от мерките си, но всичко си има рискове :)
просто имам нужда от някой, на който да си дам мерките и да ми състави една НВД и аз да си я следвам .. колкото и несериозно да звучи, аз само се мъча от това смятане и мерене без резултат ...
23.11.06
11:26
[quote author=“MapuaHa”]Значи ще си вземам пълномаслени вече ... мерси ...
Не съм смятала по-колко съм вземала ... но така като погледна отгоре отгоре на мен са ми нужни 65гр въглехидрат ... 30-40 са ми от овесените ядки (вече ги намалих от 5 лъжици на 4), и от останалите продукти си мисля че варирам около тази граница ... не съм се мерила, но хората с които се виждам всеки ден ми казаха че съм отслабнала в лицето и малко в краката, но на килограми аз виждам че не съм .. ще си взема един метър и ще се премеря .. сигурно ще се уплаша от мерките си, но всичко си има рискове :)
просто имам нужда от някой, на който да си дам мерките и да ми състави една НВД и аз да си я следвам .. колкото и несериозно да звучи, аз само се мъча от това смятане и мерене без резултат ...
Добре де дай си мерките и ще видим какво може да направим. :)
мога да ти дам ръст и тегло, което вече съм го казвала .. 162см и 65кг .. за по-подробни тези дни .. нямам метърче ...
каквато храна кажеш такава ... докато съм тук мога да си позволявам :) в България малко по-трудно ...
Ами, точно затова ти казвам да се обърнеш към диетолог! На него това му е работата. Да ти напомня, че при лекар не се ходи само, когато си болен - все пак живеем в 21-ви век - поосъвремени си малко гледището. Това е като да кажеш, че на психотерпаия се ходи само, когато си луд... :lol: :lol:
Е аз съм съвременен човек, все пак не съм на 60г :) ама за някви си 10кг незнам не ми се виждат непобедими :) ще се позамисля и за това де, но едва ли ще стане скоро затова ми се иска някой, който се е справил да ми помогне в сегашно време ...
23.11.06
12:21
[quote author=“MapuaHa”]мога да ти дам ръст и тегло, което вече съм го казвала .. 162см и 65кг .. за по-подробни тези дни .. нямам метърче ...
каквато храна кажеш такава ... докато съм тук мога да си позволявам :) в България малко по-трудно ...
Това стига, довечера ще ти дам някакво примерно меню, че таблицата ми е вкъщи на компютъра.
Между другото ти къде си? :)
Ееее много ти благодаря наистина ... можеш да включих към менюто риба тон и броколи, да де желателно е :)
В момента съм в Холандия, но не живея тук все още :)
23.11.06
22:15
[quote author=“MapuaHa”]Ееее много ти благодаря наистина ... можеш да включих към менюто риба тон и броколи, да де желателно е :)
Ето ти едно примерно меню, можеш да включваш вместо пилешко - риба, както и там където съм писала семки - всякакви видове ядки.
[URL=http://img108.imageshack.us/my.php?image=1qk9.png]http://img108.imageshack.us/img108/9593/1qk9.th.png[/URL]
Успех! :)
Да, но там е работата, че тренировките ми са вечерно време ... варират с начален час 19-20h и затова може би ще трябва да пропускам едно ядене, или да изместя обяда с 1h напред, и вечерята ми да е в 17-18h ...
А на едно от основните може ли вместо салатата да сложа броколи примерно около 100гр?
И друго виждам че дават тренировка само 30мин кардио, а аз тренирам по 1h + 1h общо ми е пътя и ходя с колело най-често, което е сравнително повече ... това е лошото че имам да се съобразявам със странични неща :(
[quote author=“fitday”][quote author=“MapuaHa”]Ееее много ти благодаря наистина ... можеш да включих към менюто риба тон и броколи, да де желателно е :)
Ето ти едно примерно меню, можеш да включваш вместо пилешко - риба, както и там където съм писала семки - всякакви видове ядки.
[URL=http://img108.imageshack.us/my.php?image=1qk9.png]http://img108.imageshack.us/img108/9593/1qk9.th.png[/URL]
O, fitday, ако и аз те помоля за нещо подобно нахално ли ще е? :? По-нагоре е описана моята спортна активност, както и физическите ми данни. Бих ги повторила, ако е необходимо.
24.11.06
10:11
[quote author=“Jina”][quote author=“fitday”][quote author=“MapuaHa”]Ееее много ти благодаря наистина ... можеш да включих към менюто риба тон и броколи, да де желателно е :)
O, fitday, ако и аз те помоля за нещо подобно нахално ли ще е? :? По-нагоре е описана моята спортна активност, както и физическите ми данни. Бих ги повторила, ако е необходимо.
Това, което снощи пропуснах да напиша е, че мандарината може да се смени с друг плод, само не банан. И също така плода може да се премести между закуската и обяда, даже там ще е дори по - добре, примерно към 10 часа.
Jina ти можеш да ползваш абсолютно същото меню, неможах да намеря постинга ти с височината и кг, но да кажем че си 60 кг(ако не си съжалявам) трябват ти 60 гр въглехидрат на ден, това значи, че намаляваш ядките с да кажем на 75 гр. и си готова. Успех.
[quote author=“fitday”][quote author=“Jina”][quote author=“fitday”][quote author=“MapuaHa”]Ееее много ти благодаря наистина ... можеш да включих към менюто риба тон и броколи, да де желателно е :)
Това, което снощи пропуснах да напиша е, че мандарината може да се смени с друг плод, само не банан. И също така плода може да се премести между закуската и обяда, даже там ще е дори по - добре, примерно към 10 часа.
Jina ти можеш да ползваш абсолютно същото меню, неможах да намеря постинга ти с височината и кг, но да кажем че си 60 кг(ако не си съжалявам) трябват ти 60 гр въглехидрат на ден, това значи, че намаляваш ядките с да кажем на 75 гр. и си готова. Успех.
Благодаря ти. Може би ще ги намаля още, защото съм 54 кг. и съм висока 155 см. Това предполагам е ежедневно меню, като могат да се правят аналогични промени в отделните дни. Има ли обаде ден за почивка или това си го карам месец- два и т.н
И аз искам да знам колко време да продължава тази дието .. или може би докато не се постигнат желаните резултати ..
За плода добре наясно съм с това, а за другите неща нищо не каза сигурно няма да има проблем ако си ги съчетая така ... :?:
Чувствам се като малоумна :roll:
24.11.06
10:33
Да, значи ти трябват 54 гр въглехидрат на ден. Ти искаш да сваляш или да задържаш теглото си? Защото това горе е за сваляне на кг, ако искаш да задържаш ще трябва да вдигнеш въглехидратите и да намалиш мазнините до минимум.
Да това е ежедневно меню, като сменяш продуктите като ти писне нещо. За обяд или вечеря може да се включат и бъркани яйца с извара, с шунка или зеленчуци.
Аз правя винаги в неделя един разтоварващ ден, когато ям повече, е не се нахвърлам на торти и чудеса, но ям картофи, ориз, макарони(кафяви).
Това беше моя режим до преди месец, с които успях да сваля 12 кг. Сега вече съм на друг и си позволявам далеч повече неща.
24.11.06
10:39
[quote author=“MapuaHa”]Да, но там е работата, че тренировките ми са вечерно време ... варират с начален час 19-20h и затова може би ще трябва да пропускам едно ядене, или да изместя обяда с 1h напред, и вечерята ми да е в 17-18h ...
А на едно от основните може ли вместо салатата да сложа броколи примерно около 100гр?
И друго виждам че дават тренировка само 30мин кардио, а аз тренирам по 1h + 1h общо ми е пътя и ходя с колело най-често, което е сравнително повече ... това е лошото че имам да се съобразявам със странични неща :(
Сори чак сега ти видях мнението! Ами това е ден, в които съм правила само кардио, но режима ми беше същия, когато правех и силова тренировка. Ако нямаш сила хапвай малко повече. За броколито може, няма никакъв проблем. Ами щом тренираш по-късно яж по-рано преди тренировка. Ако озверееш от глад след тренировката, хапни нещо извара, яйце или нещо от сорта.
Диетата продължава докато се постигнат резултати, но съм чела, че не е хубаво да е повече от 3 месеца. Има хора, които и по дълго време карат на нея.
Страшно много ти благодаря :D незнам тея овесени ядки с кисело мляко как ще ги ям и тая извара .. но пък не всичко полезно е вкусно ... настройване на психика му се вика :lol: нали вечерно време е дадено ядки да се ядат, а те засищат все пак .. и предполагам трябва да са сурови .. аз такива ям ..
И си отслабнала с 12кг :shock: за колко време?
24.11.06
10:47
[quote author=“MapuaHa”]Страшно много ти благодаря :D незнам тея овесени ядки с кисело мляко как ще ги ям и тая извара .. но пък не всичко полезно е вкусно ... настройване на психика му се вика :lol: нали вечерно време е дадено ядки да се ядат, а те засищат все пак .. и предполагам трябва да са сурови .. аз такива ям ..
И си отслабнала с 12кг :shock: за колко време?
Ами почнах на 01.08 и на 01.11 вече бях 54 кг. Но трябва и кардио да правиш ако имаш къде разбира се. Аз правех почти всеки ден кардио по 30 мин.
Ооо аз много обичам овесени ядки и извара. :wink:
Обичам да спортувам и то предимно кардио .. силови тренировки не правя защото тея мускули доста се развиват .. но от спининга пак се стяга всичко доста добре ...
И аз обичам овесени ядки даже си ги ям всеки ден, но с прясно мляко с кисело мразя ... а тая извара така и не съм опитвала да и свикна, но ще пробвам :)
[quote author=“MapuaHa”]И аз искам да знам колко време да продължава тази дието .. или може би докато не се постигнат желаните резултати ..
За плода добре наясно съм с това, а за другите неща нищо не каза сигурно няма да има проблем ако си ги съчетая така ... :?:
Чувствам се като малоумна :roll:
:D Не се притеснявай, по- добре да питаш, отколкота да сгрешиш..
Напротив, не може да съчетаваш нищо- fitday вече ти ги е “съчетала” :D
Освен това е и написала какво може да се сменя- “пиле с риба, мандарините с друг кисел плод, и ядките с друг вид ядки” Даже и така пак се променят нещата,но това са максималните промени, които може да правите :D
Обръщам пак внимание, че нещата са точни- борим се за всеки ГРАМ въглехидрат....
Успех :D
P.S. И не може да пиете натурални сокове, както и всякакви подсладени напитки :D ...
24.11.06
11:57
[quote author=“kyc-kyc”]
P.S. И не може да пиете натурални сокове, както и всякакви подсладени напитки :D ...
О да това със сигурност не става, защото им слагат много захар вътре.
Овесените ядки и с прясно мляко са ок.
[quote author=“fitday”][quote author=“kyc-kyc”]
О да това със сигурност не става, защото им слагат много захар вътре.
Овесените ядки и с прясно мляко са ок.
Може ли да кажете и нещо за витамини, бърнери и под. неща. Необходимо ли е да се приемат какви лично вие приемате. И още нещо: Да си влезем в темата за мускулната маса! Вчера стана въпрос за степени натоварвания и различни мускулни “влакна”, които работят при различно натоварване. Момчето, което подхвърли това ме зариби и след това изчезна - явно е разгледал различните ми изказвания и възрастовата група към която принадлежа. :wink: Това обаче е интересно и важно. Ако някой познава тази тема, ще е интересно да я обсъдим.
[quote author=“Jina”]
Може ли да кажете и нещо за витамини, бърнери и под. неща. Необходимо ли е да се приемат какви лично вие приемате. И още нещо: Да си влезем в темата за мускулната маса! Вчера стана въпрос за степени натоварвания и различни мускулни “влакна”, които работят при различно натоварване. Момчето, което подхвърли това ме зариби и след това изчезна - явно е разгледал различните ми изказвания и възрастовата група към която принадлежа. :wink: Това обаче е интересно и важно. Ако някой познава тази тема, ще е интересно да я обсъдим.
Не, мацка, не е заради възрастта ти, а заради нивото на познанията ти... Цели учебници трябва да ти обяснява, а това е много писане и много време... И каза, че има проблем с кирилицата също... Не го вини, нормално е да не му се занимава, собено при наличието на толкова много материали и изписано в нета...
[quote author=“kyc-kyc”][quote author=“Jina”]
Не, мацка, не е заради възрастта ти, а заради нивото на познанията ти... Цели учебници трябва да ти обяснява, а това е много писане и много време... И каза, че има проблем с кирилицата също... Не го вини, нормално е да не му се занимава, собено при наличието на толкова много материали и изписано в нета...
Е, мацка, не съм сигурна, че става въпрос за цели учебници, пък и, мацка, не ми припомняй текста му, аз го помня, помня също и личните съобщения, които съм получила. Всички сложни неща могат да се кажат и простичко, когато става въпрос за методика. Аз няма да следя протичането на процеса. Достатъчно е като последователност, активност и редуване или не, почивки или не ... Пък с нивото на познанията си се гордея, защото “Знам, че нищо не знам!”
Под “сучетаване” нямах предвид, че постоянно ще сменям това с това ... просто искам да включа броколи в менюто си, защото знам че са полезни и добре за една диета ... затова и питах дали може тях вместо салата ...
И аз също искам да знам за тези добавки дали има смисъл от тях при такъв режим?