За чистенето ...

Дата: 29.08.2006
05.12.2006, 00:09

Съжалявам , ако темата ми се застъпва с някои от другите .
1. Когато се чистя от мазнини , паралелно ли намалява мазното и мускулната маса , или първо мазното , после мускула ( страх ме е да не изгубя и малкото си активна маса постигната с толкова труд и лишения )
2. Какво спира мускула от разграждане, когато не тренираш ? Знам , че трябва да се яде качествена храна и определено количество протеини, но ако не тренираш мускулите директно ,а правиш кардио ,няма ли да атрофират ?!?!

[url=“http://www.tkqlhce.com/click-2485647-10385155” target=“_top”]
http://www.tqlkg.com/image-2485647-10385155[/url]

Дата: 09.08.2004
От: Аахен, Германия
05.12.2006, 00:16

[quote author=“chicksey”]Съжалявам , ако темата ми се застъпва с някои от другите .
1. Когато се чистя от мазнини , паралелно ли намалява мазното и мускулната маса , или първо мазното , после мускула ( страх ме е да не изгубя и малкото си активна маса постигната с толкова труд и лишения )
2. Какво спира мускула от разграждане, когато не тренираш ? Знам , че трябва да се яде качествена храна и определено количество протеини, но ако не тренираш мускулите директно ,а правиш кардио ,няма ли да атрофират ?!?!

1. Първо горят въглехидрати, после протеини и най-накрая мазнини.
2. Аминокиселини разни - глутамин, валин, левцин, изолевцин. Ако не ги натоварваш атрофират, да.

05.12.2006, 12:45

Не си ме разбрал за 1 - ви въпрос ... Не те питам за вещества , а за маса !

Дата: 05.09.2004
От: София
05.12.2006, 14:27

[quote author=“chicksey”]Не си ме разбрал за 1 - ви въпрос ... Не те питам за вещества , а за маса !

Дали ще сваляш мускули или мазнини зависи от начина на хранене и тренировката. Естествено, като чистиш е желателно да сваляш само (или предимно) мазнини, не мускулна маса, иначе се губи смисъла на занятието wink

“No, I’m not on steroids…but thanks for asking”
“Do I look like I need your advice?“
“Да знаеш не е достатъчно. Трябва да ПРИЛАГАШ.“
“Да искаш не е достатъчно. Трябва да ПРАВИШ.“
„Ако човек откаже да приеме друго, освен най-доброто, обикновено го получава.“
Сайт (блог)
Видео

05.12.2006, 22:11

конкретно , моля ...

Дата: 18.11.2006
05.12.2006, 23:23

[quote author=“chicksey”]Съжалявам , ако темата ми се застъпва с някои от другите .

1. Зависи от начина на хранене и от тренировката- може и да губиш, може и да не губиш м.маса..
2. Кардио се прави за сваляне на мазнини. А за сваляне на мазнини се прави кардио, защото сърцето предпочита да гори мазнините. Мускулите “се хранят“ с белтъчини, а сърцето- мазнини. Затова правим кардио като искаме да сваляме мазнини :D

НИЩО ЛИЧНО...

Дата: 05.09.2004
От: София
06.12.2006, 13:45

[quote author=“kyc-kyc”]Мускулите “се хранят“ с белтъчини, а сърцето- мазнини. Затова правим кардио като искаме да сваляме мазнини :D

Няма такова нещо, мускулите не се хранят с белтъчини, те са изградени от такива. Сърцето също е мускул между другото.
А кардио може и да не се прави като сваляме - аз например го мразя и не правя wink

[quote author=“chicksey”]1. Когато се чистя от мазнини , паралелно ли намалява мазното и мускулната маса , или първо мазното , после мускула ( страх ме е да не изгубя и малкото си активна маса постигната с толкова труд и лишения )

1. Казали сме ти - зависи от начина на хранене и тренировки. Задай конкретен въпрос, ако искаш конкретен отговор. И чети, всичко е написано.
2. Нищо не ги предпазва, ако правиш само кардио и диета. Затова при чистене трябва да се тренира задължително с тежести, ако искаш да запазиш мускулната маса.

“No, I’m not on steroids…but thanks for asking”
“Do I look like I need your advice?“
“Да знаеш не е достатъчно. Трябва да ПРИЛАГАШ.“
“Да искаш не е достатъчно. Трябва да ПРАВИШ.“
„Ако човек откаже да приеме друго, освен най-доброто, обикновено го получава.“
Сайт (блог)
Видео

Дата: 18.11.2006
06.12.2006, 14:07

[quote author=“Петко К“][quote author=“kyc-kyc”]Мускулите “се хранят“ с белтъчини, а сърцето- мазнини. Затова правим кардио като искаме да сваляме мазнини :D

Няма такова нещо, мускулите не се хранят с белтъчини, те са изградени от такива. Сърцето също е мускул между другото.
А кардио може и да не се прави като сваляме - аз например го мразя и не правя wink

Ох, така е, като искам с една дума да напиша всичко :D
Като писах “хранят“ в кавички исках да кажа, че при силови тренировки за необходимата енергия се разграждат предимно въглехидрати и белтъчини.. Писах белтъчини, за да обърна внимание на момчето на отговора на въпроса му- дали може да се разграждат и мускулите- да, може, защото са изградени от белтъчини.
А сърцето си доставя 2/3 от необходимата енергия, като разгражда мазнини..
Затова е хубаво да се прави кардио при чистене..

НИЩО ЛИЧНО...

Дата: 27.05.2006
От: софия
07.12.2006, 14:56

е...си кашата дето стана в този отговор...

Когато се започне една тренировка, първата енергия която се харчи е гликогена в мускулите и черния дроб (едни спортист може да складира енергия за 120 мин.). Тя трябва да обезпечи поне 30 мин. от тренировката (време за да се получи сигнал и да има реакция на тялото - да вкара мазнините в играта).
Ако си на остра диета и нямаш достатъчно гликоген да си започнеш като хората, а и мазнините не са готови още да дадат енергия , тогава се започва с разграждане на мускулния протеин, докато дойдат подкрепленията на мазнините.

ако започнеш зареден с енергия , ще си черпиш от гликогена
ако си зареден с малко енергия ,ще ти дойдат по някое време на помощ мазнините
ако влезеш без енергия или с много малко - преди да се намесят мазнините ще си съсипал белтъка

то за тва е сложно да се правят диети smile

Каквото е било, пак ще бъде, и каквото се е правило, пак ще се прави - няма нищо ново под слънцето.
Трудът на глупеца го уморява, защото не знае дори пътя за в града.

Дата: 16.04.2006
От: Стара Загора
09.12.2006, 00:03

[quote author=“bgtrener”]е...си кашата дето стана в този отговор...

Когато се започне една тренировка, първата енергия която се харчи е гликогена в мускулите и черния дроб (едни спортист може да складира енергия за 120 мин.). Тя трябва да обезпечи поне 30 мин. от тренировката (време за да се получи сигнал и да има реакция на тялото - да вкара мазнините в играта).
Ако си на остра диета и нямаш достатъчно гликоген да си започнеш като хората, а и мазнините не са готови още да дадат енергия , тогава се започва с разграждане на мускулния протеин, докато дойдат подкрепленията на мазнините.

ако започнеш зареден с енергия , ще си черпиш от гликогена
ако си зареден с малко енергия ,ще ти дойдат по някое време на помощ мазнините
ако влезеш без енергия или с много малко - преди да се намесят мазнините ще си съсипал белтъка

то за тва е сложно да се правят диети smile

Мисля,че това е най-точното мнение в темата... :wink:
А kyc-kyc определено се оплете  LOL

Лег - тяга - клек
Светата троица !

Дата: 19.09.2005
От: София www.BMWPower-BG.net
09.12.2006, 01:23

А искам да попитам тогава, как да направим мазнините готови за енергия.Аз знам за кофеина други начини ... ?

Tux0 Ca !

Дата: 27.05.2006
От: софия
09.12.2006, 16:31

[quote author=“SpUd3r”]А искам да попитам тогава, как да направим мазнините готови за енергия.Аз знам за кофеина други начини ... ?

ами мазнините стават “готови“ за горене след определено време -както се казва трябва да се подгрее пеща, но това си е естествена реакция на тялото. с времето то се научава да го прави все по-бързо. а това е и една от причините за тренирането в едно и също време от деня.

нещата които помагат на този процес са много , кафе, l-carnetine, и други fat burnar’s. НО, най-доброто е ЕДНА ДОСТАТАЧНО ДЪЛГА 15-25 МИН ЗАГРЯВКА !!!

Каквото е било, пак ще бъде, и каквото се е правило, пак ще се прави - няма нищо ново под слънцето.
Трудът на глупеца го уморява, защото не знае дори пътя за в града.