Относно режимът на д-р Пиер Дюкан.
|
|
19.12.2006, 16:10
Здравейте,
Аз
|
|
|
19.12.2006, 16:12
[quote author="winni"]Здравейте,
А защо се мъчиш с Пиер Дюкан, като има НВД? Смятам, че е нормално да ти се вие свят, защото мозъка и организма ти имат нужда от въглехидрати. :oops: |
|
|
19.12.2006, 16:20
Ами защото доста време съм се мъчила с нисковъглехидратния, обаче нямаше кой знае какъв резултат. А и след две бременности доста целулит ми се е насъбрал. Моето мнение е, че наистина работи режимът, защото обиколките ми спаднаха мнооого и дори ми се показаха плочките на корема(предвид това, че съм родила преди 3 месеца). Нали, ясно ми е, че изхвърлям и доста вода но… Мисълта ми беше за някакъв енергиен стимулатор без въглехидрати дали има. Аз
|
|
|
19.12.2006, 16:24
[quote author="winni"]Ами защото доста време съм се мъчила с нисковъглехидратния, обаче нямаше кой знае какъв резултат. А и след две бременности доста целулит ми се е насъбрал. Моето мнение е, че наистина работи режимът, защото обиколките ми спаднаха мнооого и дори ми се показаха плочките на корема(предвид това, че съм родила преди 3 месеца). Нали, ясно ми е, че изхвърлям и доста вода но… Мисълта ми беше за някакъв енергиен стимулатор без въглехидрати дали има. Еми пробвай с повече мазно да хапваш, но според мен такива диети, които изключват съвсем въглехидратите са си направо опасни за здравето.
Може би просто не си правила правилно НВД или не си била достатъчно търпелива. При него за 5 дена няма да смъкнеш 5 кг, а само 1, но този един ще е това което искаш да свалиш. |
|
19.12.2006, 22:40
Не съм много запозната с тази диета. но моето мнения , е че ти сама трябва да намериш баланса между храната и движенито. Ако се органиаваш храната и спортуваш редовно и усилено резултатът ще дойде.Просто е безмислено да се спазват драстични диети. |
|
|
|
20.12.2006, 01:28
winni за такива диети които изключват въглехидратите доста е изписано, ако искаш пусни една търсачка за кетонна. Моето мнение е че не си заслужават, много са трудни даже и за състезатели (това да се брои за мн. сериозни хора:)). Мозъка се храни с гликоген при положение, че напълно го лишаваш от него какво очакваш? Целта е черния дроб да започне да произвежда кетонни тела с които да се храни мозъка. Не се мъчи с тия работи, нито е здравословно, нито е лесно и нищо чудно мисълта да почне да ти тече по-бавничко Съединението |А+М.АДФ.Ф ->АМ.АДФ.Ф ->АМ+АДФ+Ф| прави силата! Последната промяна е направена от x_3_mar на Пон Юли 03, 2006 10:15 am; мнението е било променяно общо 7841 пъти поради огромна доза малоумност и некомпетентност |
|
|
20.12.2006, 15:20
Благодаря за съветите, мисълта ми не тече бавно, а НИКАК! Ужас!
Аз
|
|
|
20.12.2006, 18:02
[quote author="winni"]Благодаря за съветите, мисълта ми не тече бавно, а НИКАК! Ужас!
Ще го запазиш мисля, успех с НВД-то и най - важното не се отчайвай, търпение му е майката. |
|
|
28.12.2006, 22:07
[quote author="angeleyes"]Не съм много запозната с тази диета. но моето мнения , е че ти сама трябва да намериш баланса между храната и движенито. Ако се органиаваш храната и спортуваш редовно и усилено резултатът ще дойде.Просто е безмислено да се спазват драстични диети. Само с бягане се сваля истински, яж си нормално само намали малко комплексните въглехидрати и много бягане, в дните когато не си в зала най-малко три пъти седмично ако имаш много да сваляш прави си всеки ден по един термус със зелен чай това ще ти ускори метаболизма още повече, аз така съм свалял и то за постоянно. |
|
|
28.12.2006, 23:09
[quote author="Alkorin"][quote author="angeleyes"]Не съм много запозната с тази диета. но моето мнения , е че ти сама трябва да намериш баланса между храната и движенито. Ако се органиаваш храната и спортуваш редовно и усилено резултатът ще дойде.Просто е безмислено да се спазват драстични диети. Само с бягане се сваля истински, яж си нормално само намали малко комплексните въглехидрати и много бягане, в дните когато не си в зала най-малко три пъти седмично ако имаш много да сваляш прави си всеки ден по един термус със зелен чай това ще ти ускори метаболизма още повече, аз така съм свалял и то за постоянно.
Как може да твърдиш, че само с това се сваля? Това, че ти си свалил така не значи нищо, аз пък не съм свалила така… Недей така крайно да с изказваш, че някой ще вземе да ти се върже. |
|
|
29.12.2006, 14:46
[quote author="Alkorin"][quote author="angeleyes"]Не съм много запозната с тази диета. но моето мнения , е че ти сама трябва да намериш баланса между храната и движенито. Ако се органиаваш храната и спортуваш редовно и усилено резултатът ще дойде.Просто е безмислено да се спазват драстични диети. Само с бягане се сваля истински, яж си нормално само намали малко комплексните въглехидрати и много бягане, в дните когато не си в зала най-малко три пъти седмично ако имаш много да сваляш прави си всеки ден по един термус със зелен чай това ще ти ускори метаболизма още повече, аз така съм свалял и то за постоянно.
Какъв зелен чай да пия - от китайския ли? Или натурален? Защото от китайския пия почти постоянно, никаква полза няма. А за бягането - в къщи си имам кростренажор и ползвам него. По 3-4 пъти седмично карам по 30-40 минути, но само с това не става, определено трябва и диета. А между другото като включих въглехидратите, при това плодове и мед, отново се поомазних мъничко.
Аз
|
|
|
29.12.2006, 21:05
[quote author="fitday"][quote author="Alkorin"][quote author="angeleyes"]Не съм много запозната с тази диета. но моето мнения , е че ти сама трябва да намериш баланса между храната и движенито. Ако се органиаваш храната и спортуваш редовно и усилено резултатът ще дойде.Просто е безмислено да се спазват драстични диети. Само с бягане се сваля истински, яж си нормално само намали малко комплексните въглехидрати и много бягане, в дните когато не си в зала най-малко три пъти седмично ако имаш много да сваляш прави си всеки ден по един термус със зелен чай това ще ти ускори метаболизма още повече, аз така съм свалял и то за постоянно.
Как може да твърдиш, че само с това се сваля? Това, че ти си свалил така не значи нищо, аз пък не съм свалила така… Недей така крайно да с изказваш, че някой ще вземе да ти се върже. Може да свалиш и с диети и т.н. но с бягане каквото свалиш повече не ти се качва защото и сърцето и белите дробове и въобще цялото тяло стават по силни и кръвоснабдени и горенето на калории в нормално състояние е по ускорено.С диетите лесно може да свалиш но когато се върнеш към нормалното си хранене килограмите се връщат. |
|
|
29.12.2006, 21:25
[quote author="winni"][quote author="Alkorin"][quote author="angeleyes"]Не съм много запозната с тази диета. но моето мнения , е че ти сама трябва да намериш баланса между храната и движенито. Ако се органиаваш храната и спортуваш редовно и усилено резултатът ще дойде.Просто е безмислено да се спазват драстични диети. Само с бягане се сваля истински, яж си нормално само намали малко комплексните въглехидрати и много бягане, в дните когато не си в зала най-малко три пъти седмично ако имаш много да сваляш прави си всеки ден по един термус със зелен чай това ще ти ускори метаболизма още повече, аз така съм свалял и то за постоянно.
Какъв зелен чай да пия - от китайския ли? Или натурален? Защото от китайския пия почти постоянно, никаква полза няма. А за бягането - в къщи си имам кростренажор и ползвам него. По 3-4 пъти седмично карам по 30-40 минути, но само с това не става, определено трябва и диета. А между другото като включих въглехидратите, при това плодове и мед, отново се поомазних мъничко.
Целия номер при бягането е да бягаш с много ускорен пулс, т.е. високо интензивно.Нека ти кажа аз как багам започвам с леко темпо и увеличавам докато не изпитам трудности с дишането тогава намалявам скороста но продължавам да бягам със средно темпо докато пулса ми се нормализира после пак увеличавам и така около 25-40 мин ако искам да поддържам килограмите или 40-60 мин ако искам да свалям, такава тренировка изключително много ти забързва метаболизма и оттам горенето на калории за около 2 денонощия после метаболизма се нормализира.Чая за който говоря е китайския освен другите си полезни свойства той забързва и метаболизма допълнително, за диетата мога да те посъветвам да не е много строга а такава която можеш да поддържаш дълго време главното е да избягваш пържено но може печено, мазно но може ненаситени мазнини като студено пресовано олио и зехтин, и сладко него може да заместиш с мед, също е добре да не ядеш неща приготвени от бяло брашно и бял ориз. |
|
|
30.12.2006, 12:22
Alkorin, благодаря!
Аз
|
|
|
30.12.2006, 15:25
[quote author="winni"]Alkorin, благодаря!
С пулс близък до горната ти граница е опасно да се прави кардио, сваля се и с 75% от макс ти пулс, дори и с 30 мин кардио почти всеки ден. Не си играй с здравето си. Alkorin сваля се както с диета, така и с каране на велоергометър, кростренажор и дори и с много динамична силова тренировка. Важно е, че се движиш, вида на движение не е от особено значение. Сигурно обаче ти еизвестно, че при наднормено тегло, а и не само, бягането натоварва доста ставите. |
|
|
30.12.2006, 16:37
[quote author="fitday"] С пулс близък до горната ти граница е опасно да се прави кардио, сваля се и с 75% от макс ти пулс
Малко не мога да се съглася с горното твърдение. А и не съм казала, че съм с наднормено тегло. Карам кроса при пулс над 170, за максимален 194 и още нищо не ми е станало. Стигала съм дори и до 180 :shock: И пак нищо ми е нямало, зависи колко ти е тренирано сърцето.
Аз
|
|
|
30.12.2006, 17:51
[quote author="winni"][quote author="fitday"] С пулс близък до горната ти граница е опасно да се прави кардио, сваля се и с 75% от макс ти пулс
Малко не мога да се съглася с горното твърдение. А и не съм казала, че съм с наднормено тегло. Карам кроса при пулс над 170, за максимален 194 и още нищо не ми е станало. Стигала съм дори и до 180 :shock: И пак нищо ми е нямало, зависи колко ти е тренирано сърцето.
Точно за мазнините става дума. Мазните не се свалят само при горна граница на пулса! В голяма грешка си ако смяташ така. Аз лично съм свалила 13 кг за 3-4 месеца и едно 10-12% мазнини с каране на велоергометър при пулс 130-140 и диета НВД. Това, че в момента нищо ти няма, незначи че е правилно. Надявам се и нищо да не ти стане за в бъдеще, но аз лично на твое място бих си пазила предимно здравето, а не да гледам да си прееба сърцето още на млади години с безумно каране на кростренажор.
Както искаш карай, аз просто исках да те предупредя. |
|
|
30.12.2006, 18:30
ОК благодаря ти все пак, не го знаех точно това за пулса Аз
|
|
|
01.01.2007, 20:47
[quote author="fitday"][quote author="winni"][quote author="fitday"] С пулс близък до горната ти граница е опасно да се прави кардио, сваля се и с 75% от макс ти пулс
Точно за мазнините става дума. Мазните не се свалят само при горна граница на пулса! В голяма грешка си ако смяташ така. Аз лично съм свалила 13 кг за 3-4 месеца и едно 10-12% мазнини с каране на велоергометър при пулс 130-140 и диета НВД. Това, че в момента нищо ти няма, незначи че е правилно. Надявам се и нищо да не ти стане за в бъдеще, но аз лично на твое място бих си пазила предимно здравето, а не да гледам да си прееба сърцето още на млади години с безумно каране на кростренажор.
Както искаш карай, аз просто исках да те предупредя. Не искам да споря с теб но трябва да изясня нещо максималния пулс не уврежда сърцето а го прави по силно, както когато тренираш с максимални тежести не увреждаш мускулите си а ги предизвикваш да растат . При много тренирани спортисти които редовно правят такива кардио тренировки пулса пада до около 40 удара в минута в състояние на покой това не само че подобрява значително здравето ти но и удължава живота. |
|
|
02.01.2007, 00:46
[quote author="Alkorin"]
Това е твое мнение, което аз не споделям. Според мен, а и не само, максималния пулс може да уврежди сърцето. Недай си боже трениращия човек да има сърдечни проблеми, това би било фатално за него. Незнам ти откъде черпиш информацията си, но във всички книжки, които пристигат с велоергометрите или кростренажорте се споменава изрично, че не трябва да се кара с максимален пулс, както и да се правят дълги кардио тренировки. |
|
|
02.01.2007, 01:00
[quote author="Alkorin"][quote author="fitday"][quote author="winni"][quote author="fitday"] С пулс близък до горната ти граница е опасно да се прави кардио, сваля се и с 75% от макс ти пулс
Както искаш карай, аз просто исках да те предупредя. Не искам да споря с теб но трябва да изясня нещо максималния пулс не уврежда сърцето а го прави по силно, както когато тренираш с максимални тежести не увреждаш мускулите си а ги предизвикваш да растат . При много тренирани спортисти които редовно правят такива кардио тренировки пулса пада до около 40 удара в минута в състояние на покой това не само че подобрява значително здравето ти но и удължава живота.
Ти чувал/ла ли си,че сърцето до определено време се ‘изхабява’,виж например старите хора…
Лег - тяга - клек
|
|
|
02.01.2007, 03:26
Ако правилно съм разбрал....
Правиш хипогликимия, което е много опасно за здравето. И ако е само това трябва да си доволна. Според мен започни да приемаш системно бавни въглехидрати като овесени ядки, пшеничен зародиш и т.н. от серията + ориз. Те са с нисък гликимичен индекс и няма туко така да ти модифицират теглото. Ако си балансираш храненето ще можеш да сваляш килограми И незнам какъв е тоя ‘доктор’ дето ги прави тия диети. Ако малко от малко не беше олигофрен, ще знае, че при липса на въглехидрат протеидите се транформират във въглехидрати, а барабар с тях и мускулната тъкан. И в следствие на недостига на хран. вещества, от рода на микроелементи и витамини и производите им/защото, изненада, ако не ядеш няма как да ги имаш, дори и да приемаш мултивитамини/ се стига до дехидратиране + малфункция на вътрешните органи и тъканите. И това няма как да се предотврати освен ако не се храниш балансирано. Още нещо, ако недохранването стане системно, какъвто е случая на много ‘мераклии за отслабване’ се стига до тежки необратими хронични болести. ОТ цялата работа, имуната система отива на кино и при първия случаен контакт с какви да е по-сериозни недоброкачествени бактерии цъфваш и вързваш… Успех “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”
“Tвойте мускули,
|
|
|
02.01.2007, 18:49
tpd мноогооо си прав!
Аз
|
|
|
02.01.2007, 19:09
[quote author="winni"]tpd мноогооо си прав!
Максималния ти пулс е 196.
Лег - тяга - клек
|
|
|
03.01.2007, 01:32
[quote author="winni"]tpd мноогооо си прав!
Ами супер тогава. Само те съветвам, много добре и много изчети за кето диетата, защото тя може да бъде и опасна, а и ако не си прецизна може да спреш свалянето. За НВД с ежедневни бавни въгл. сигурно не се чиста така удърно, но за сметка на това е качествено и каквото си направиш знаеш, че не може да се промени бързо. Примерно, дано не се случава, но все пак хора сме, настинеш и те удари вирус. Ако режима ти не е бил постепен и дълготраен и да си постигала разултата не за 1 месец, а за половин година, смятай, че след оздравяването няма да си във формата която ти се иска. А, ако режима ти е бил постепенен, няма да мръднеш, ако всичко върви добре. Просто се ориентирай към един уравновесен режим с дългосрочни постепени резултати.
П.П. Не виждам защо искаш да си като аватара си… Напудренам фотографски и гримъорски стабилно обработена с хирургически интервенции по тялото си… Внимавай какво си пожелаваш, че може да се сбъдне… “Големите мускули искат и голямо сърце и стомах и бял и черен дроб...”
“Tвойте мускули,
|
|
|
03.01.2007, 12:35
[quote author="tpd"]
Не виждам защо искаш да си като аватара си… Напудренам фотографски и гримъорски стабилно обработена с хирургически интервенции по тялото си… Внимавай какво си пожелаваш, че може да се сбъдне…
Е не искам хирурзите да работят по мен, не ми допада силикона Аз
|
|
19.05.2008, 22:07
Първо искам да започна с коментар на изказването “Само с бягане се сваля истински”
Второ искам да кажа моето мнение по въпроса за световъртежите. Една от причините е това че няма гликоген и кетони които да снабдяват мозъка с енергия. Не знам колко време си на диетата и колко гликоген ти е останал , но при недостиг на гликоген организмът подхранва мозъка с друг енергиен източник - кетоните (в кето диетата например) и преди организмът да привикне да получава енергия от тях е нормално да има световъртежи , но при теб няма кетони , тоест при теб енергията идва от протеините . Друга причина би могло да е ниското кръвно - премери си го и ако имаш ниско кръвно има само 1 оправия - МНОГО вода и доста сол на ден.
|
|