Колко вдигате?

Прескочи до:
LC

06.01.07
20:15

подкожните мазнини можеш да изчислиш единствено чрез калипър  :)

FI

06.01.07
20:29

[quote author=“lex cazinsky”]подкожните мазнини можеш да изчислиш единствено чрез калипър  :)

Знам, но учудващото е, че кантара и интернет дадоха малки отклонения, затова взех за ориентир средната стойност. :)

06.01.07
20:59

доколкото знам и калипера невинаги от4ита особено то4но

06.01.07
23:28

Fitday, да те питам и теб, как аджеба, си варираш тежестите с точност до половин килограм?! При мен, а и това, което съм виждала, точността е 5 килограма. Няма 1, още по-малко половин... :shock:

Engel, аз започнах само с желание да отслабна, но много скоро установих, че съм открила едно от най-хубавите и удовлетворяващи неща в живота си (силовия спорт) и сега основните ми усилия са във фитеса заради атлетичността, а отслабването го имам като страничен ефект в съответната фаза на дефиниция. Защото няма начин да покажеш постиженията си, без да си дефиниран, т.е. да имаш достатъчно малко подкожна мазнина, така че да изпъква ясно мускулатурата ти. А като си отворих очите за благините, които Господ ми е дал по рождение, направо е престъпление да не се използват  и развият... :D

CE

07.01.07
03:30

Lumina така е с една цел почваш с друга продължаваш ;) Аз в момента съм концентрирала вниманието си върху изчистването и показването на коремната преса.. вече си имам 2 плочици  :lol: остава да изчиста и надолу и ще се похваля с някоя снимчица  :P Иначе за силовия спорт и аз съм му фенка.. много мъже в залата ме гледат така  :shock: като видят, че съм единствената жена в залата и примерно съм хванала някой лост с тежести  :lol: Много е яко чувството  :twisted:

FI

07.01.07
12:50

[quote author=“Lumina”]Fitday, да те питам и теб, как аджеба, си варираш тежестите с точност до половин килограм?! При мен, а и това, което съм виждала, точността е 5 килограма. Няма 1, още по-малко половин... :shock:

Engel, аз започнах само с желание да отслабна, но много скоро установих, че съм открила едно от най-хубавите и удовлетворяващи неща в живота си (силовия спорт) и сега основните ми усилия са във фитеса заради атлетичността, а отслабването го имам като страничен ефект в съответната фаза на дефиниция. Защото няма начин да покажеш постиженията си, без да си дефиниран, т.е. да имаш достатъчно малко подкожна мазнина, така че да изпъква ясно мускулатурата ти. А като си отворих очите за благините, които Господ ми е дал по рождение, направо е престъпление да не се използват  и развият... :D

Ами в нашия фитнес има дъмбели от 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 кг. Така си взимам каквото ми трябва. :) При машините, освен плочките за тежестите има едно такова дето се върти и там можеш да си нагласяш +2,5кг, +5кг или +7,5кг. :)

07.01.07
15:00

Engel:  :wink:  :D

Fitday: Каква марка са уредите в твоята зала? Къде им се намира това, дето се върти и как изглежда - винт, копче, лостче? Може пък и на нашите да има, а да не знам.

FI

07.01.07
22:36

[quote author=“Lumina”]Engel:  :wink:  :D

Fitday: Каква марка са уредите в твоята зала? Къде им се намира това, дето се върти и как изглежда - винт, копче, лостче? Може пък и на нашите да има, а да не знам.

Уредите са Life Fitness.

www.lifefitness.com/

Това е частта дето се върти.

линк

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 12.04.07 14:40.

07.01.07
23:22

[quote author=“fitday”]  Това е частта дето се върти.

Е, в нашия фитнес уредите не са толкова модерно изглеждащи, въпреки че не са стари. И със сигурност нямат такова приспособление. При нас са PANATTA, от 2000 година.
Нищо, така или иначе, 1 кг. е твърде малко тегло за тежестите, които използвам, с изключение на раменните преси и разтваряне на ръцете встрани, които са ми двете най-слаби упражнения и направо ме е срам да кажа с колко малки тежести тренирам. :oops: Там наистина разликата от задължителните минимум 5 кг. си е сериозна и е много неудобна, но това е положението...линк

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 12.04.07 14:42.

FI

08.01.07
13:50

[quote author=“Lumina”][quote author=“fitday”]  Това е частта дето се върти.

Е, в нашия фитнес уредите не са толкова модерно изглеждащи, въпреки че не са стари. И със сигурност нямат такова приспособление. При нас са PANATTA, от 2000 година.
Нищо, така или иначе, 1 кг. е твърде малко тегло за тежестите, които използвам, с изключение на раменните преси и разтваряне на ръцете встрани, които са ми двете най-слаби упражнения и направо ме е срам да кажа с колко малки тежести тренирам. :oops: Там наистина разликата от задължителните минимум 5 кг. си е сериозна и е много неудобна, но това е положението...

Така е и на мен на машина ми бяха най-неприятните упражнения. С дъмбели е друго нещо, макар че пак с малки тежести ги правя. Но то при рамото така или иначе е по-добре повече повторения с по-малки тежести, така че си на прав път. :)линк

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 12.04.07 14:43.

08.01.07
14:32

а защо то4но за рамото да е по-добре с малки тежести?

FI

08.01.07
17:28

[quote author=“cran-berry”]а защо то4но за рамото да е по-добре с малки тежести?

Ами така съм чела по книгите и в списанията за фитнес. Всички казват, че на рамото не му трябват големи тежести, а малки тежести с голяма интензивност на тренировката. Преполагам, че възможността от контузии е по - голяма при рамото.

08.01.07
17:39

1. вярно, 4е като се замисля бътерфлай е за рамо и го правя само с по 5 кг на ръка, ама щото с пове4е не мога
2. висока интензивност озна4ава да работиш с такава тежест, с която можеш да направиш макс 8 повторения, а най-добре - 5

FI

08.01.07
18:07

[quote author=“cran-berry”]1. вярно, 4е като се замисля бътерфлай е за рамо и го правя само с по 5 кг на ръка, ама щото с пове4е не мога
2. висока интензивност озна4ава да работиш с такава тежест, с която можеш да направиш макс 8 повторения, а най-добре - 5

В статиите, които съм чела за рамото висока интензивност означаваше минимум 15 повторения. Там имаше и примерни програми за рамо и навсякъде се правеха по 15 повторения.

5 повторения са ми много трибойски. За мен 8 са идеалната бройка засега. :)

08.01.07
22:21

Cran-berry, бътерфлай (пек-дек) е упражнение за гърди, а не за рамо. Там си правя 35 кг., проблеми нямам... 8)

Fitday, лошото е, че не само го правя с малки тежести, а не мога добре и с тях. Едва напоследък започнах да мога да правя по 7-8 повторения с 15 кг. На втората серия (защото правя дроп серии) - по 3-4 повторения с 10. А на следващата (с 5 кг.) само 1-2. И умирам. :cry: Просто ми е слабо място и всеки път се разсейвам, когато трябва да наблегна на него, въпреки че много добре знам, че точно това трябва да направя.

08.01.07
22:40

Интензивност на натоварването
Load intensity
Степента на натоварване спрямо максимално възможното за дадено движение (тичане, вдигане на тежест и т.н.). При работа с тежести се обозначава като процент от 1RM. При максимално постижение 120 кг, то 85% 1RM (85% интензивност) е равно на 102 кг.
http://spidersport.com/glossary.php

тва, на което аз му викам бътерфлай , ще го издиря
но не знам, не споря

08.01.07
23:28

[quote author=“Lumina”]Cran-berry, бътерфлай (пек-дек) е упражнение за гърди, а не за рамо. Там си правя 35 кг., проблеми нямам... 8)

Ако седнеш на обратно, става за задно рамо ;)

08.01.07
23:46

[quote author=”Петко К”] Ако седнеш на обратно, става за задно рамо ;)

Нямам нужда да сядам наобратно, защото си има специална машина за задното рамо... :wink:

09.01.07
07:15

butterfly аз казвам на това
http://www.bb-team.org/exercise/000062.php
и го правя с по 5 кг на ръка, пове4е не мога :(
ама вярно, 4е е за гърди

09.01.07
15:17

[quote author=“cran-berry”]butterfly аз казвам на това
ама вярно, 4е е за гърди

Ето това е бътерфлай: http://www.bb-team.org/exercise/000057.php  :) И двете са за гърди.

09.01.07
15:28

мдам, видях, мерси.
спортната ми цел за тази година е да по4на да мога да правя лицеви опори, или поне 1, ама истинска - до долу с изправяне и не на колене хаха

09.01.07
20:51

:P Аз такива работи не правя. Не обичам гимнастиката, още по-малко “армейския” тип... :wink:

10.01.07
15:30

e, да ама упражненията със собствено тегло са мн по-ефективни отколкото разните му там машини, където натоварването е изолирано

15.01.07
11:45

Затова, дами, нека си “сверим часовниците” - коя с колко тренира.  За да има някакъв критерий, говорим не за максимална тежест, а за такава за 8 повторения. И за машини (кабели), а не свободни тежести. Също така, казвайте колко килограма сте, за да можем все пак да имаме представа за каква категория иде реч.

Lumina, и аз мисля като Петко К, че не по този начин ще разбереш как вървиш с тренировките. Ти май не го разбра?! Точно машините дават най- големите разлики в тежестите. Колкото повече макари има машината толкова е по-голяма работната тежест. По този повод аз веднъж така се изложих в една зала.
Сега ще ти кажа аз какво правех, защото и аз като теб преди време се чудех как да си премеря силите. На всеки 2 месеца си правех тренировката под формата на пирамида, като стигах до единици с максимални килограми. Пропусках клека и тягата защото са прекалено рискови.
Другото, което си мисля е нямали да е по-добре да напишеш няколко основни упражнения и то със свободни тежести и по тях всеки да пише резултатите си? Като всеки ще напише сериите и повторенията, с които работи.
Аз лично с по-малко от 10 повторения не работя, а като гледам всички които са се включили по темата са последователи на един друг спортен сайт :D ?!

15.01.07
12:02

[quote author=“cran-berry”]butterfly аз казвам на това
ама вярно, 4е е за гърди

Това е кросоувър (както си пише),
а това, за което пише Лумина е Пек-дек (ако ти кажа колко човека използват терминологията бътърфлай...!)
Защо не наричате упражненията с истинските им имена  :?

Както каза Петко недейте да мерите силата с машини! Не са еднакви! На Пек Дек съм правил и с 50 кг и с 90 кг в различни зали обаче, натоварването за мен е еднакво, но машината е по-различна!

FI

15.01.07
14:52

[quote author=“buhtata”]

Аз лично с по-малко от 10 повторения не работя, а като гледам всички които са се включили по темата са последователи на един друг спортен сайт :D ?!

Аз не съм, иначе те подкрепям. :wink:

CE

15.01.07
14:59

Хайде да измислим базовите упражнения и всяка да напише колко вдига. Аз предлагам някой от упражненията да са: Лег преса; Придърпване на вертикален скрипец зад врат и Пулоувър  :wink: Също трябва да оточним за максимална сила ли говорим или за повторения 8+  :P

FI

15.01.07
15:18

[quote author=“Engel”]Хайде да измислим базовите упражнения и всяка да напише колко вдига. Аз предлагам някой от упражненията да са: Лег преса; Придърпване на вертикален скрипец зад врат и Пулоувър  :wink: Също трябва да оточним за максимална сила ли говорим или за повторения 8+  :P

Предлагам: напади, клек, мъртва тяга, гребане с дъмбели за гръб, кик бек, повдигане на ръцете настрани и повдигане на ръцете напред.

15.01.07
15:21

1. Лег
2. Клек
3. Тяга
4. Флайс
5. Гребане с дъмбел
6. Раменни преси
7. Разтваряне на ръце в страни
8. Последователно сгъване с дъмбели за бицепс
9. Концентрично сгъване
10. Разгъване на дъмбел зад глава
11. Кик бек
12. Напади
13. Лицеви опори
Това май са най-често срещаните упражнения със свободни тежести.

FI

15.01.07
20:13

[quote author=“buhtata”]1. Лег
2. Клек
3. Тяга
4. Флайс
5. Гребане с дъмбел
6. Раменни преси
7. Разтваряне на ръце в страни
8. Последователно сгъване с дъмбели за бицепс
9. Концентрично сгъване
10. Разгъване на дъмбел зад глава
11. Кик бек
12. Напади
13. Лицеви опори
Това май са най-често срещаните упражнения със свободни тежести.

Лицеви опори с тежест? Как го правиш това? :shock:

15.01.07
20:53

Лицеви опори с тежест? Как го правиш това?

:lol:  :lol:  :lol: Без тежест разбира се. Лека неточност се получи, защото написах упражнения със свободни тежести. Исках да го подчертая защото все ще се намери някой “познавач” да го изкоментира. Първо написах ” Това май са най-често срещаните упражнения”, но реших да добавя, че имам предвид със свободни тежести, че някой свободен елемент ще почне да ми обяснява, че има и др. упражнения. :lol:
Забелязах, че лицевите опори присъстват доста осезателно в програмите на жените и за това ги включих към списъка.
Темата се очертава интересна, така че давайте мнения и предложения.

FI

15.01.07
21:15

[quote author=“buhtata”]

Лицеви опори с тежест? Как го правиш това?

:lol:  :lol:  :lol: Без тежест разбира се. Лека неточност се получи, защото написах упражнения със свободни тежести. Исках да го подчертая защото все ще се намери някой “познавач” да го изкоментира. Първо написах ” Това май са най-често срещаните упражнения”, но реших да добавя, че имам предвид със свободни тежести, че някой свободен елемент ще почне да ми обяснява, че има и др. упражнения. :lol:
Забелязах, че лицевите опори присъстват доста осезателно в програмите на жените и за това ги включих към списъка.
Темата се очертава интересна, така че давайте мнения и предложения.

Помислих да не слагаш плочка на гърба или нещо подобно. Разбрах те сега... :wink:

15.01.07
23:14

Помислих да не слагаш плочка на гърба или нещо подобно. Разбрах те сега...

Малко отклонение от темата.
Поста ти ми напомни на едно много интересно упражнение, което правят в шорт трека. Грабват един диск 20кг. мятат го на гърба, навеждат се напред, краката са в положение на широк разкрач и без да ги отместват пренасят тежеста на тялото ту на единя, ту на другия крак. Много е маняшко, само да имаш здрав кръст :lol:

16.01.07
13:51

Момичета ето моите тежести, не са много големи, но  толкоз ми е силата:
1. Лег- 20 кг само лоста
2. Клек-20 кг само лоста, но не правя клекове - много ми порастват бедрата и г..а
3. Тяга - 30кг
4. Флайс - по 5 кг във всяка ръка
5. Гребане с дъмбел - 7.5кг
6. Раменни преси - по 5кг в ръка
7. Разтваряне на ръце в страни - по 5 кг
8. Последователно сгъване с дъмбели за бицепс - 5 кг
9. Концентрично сгъване - 7,5
10. Разгъване на дъмбел зад глава - 5 кг но не повече от 7-8 повт
11. Кик бек - 5кг
12. Напади - два дъмбела по 5 кг
13. Лицеви опори на колене 11-12 бр

Слаба работа, ма аз ще заякна, тренирам усилено от скоро като цяло.Очаквам до 2-3 месеца постижения :roll:  :wink:

16.01.07
18:58

Уточни сериите, повторенията и физическото си състояние :wink:

CE

16.01.07
22:32

1. Лег- 40кг.
2. Клек-20 кг само лоста и аз не правя клекове
3. Тяга - 10кг. рядко правя
4. Флайс - по 7.5 кг във всяка ръка
5. Гребане с дъмбел - 10кг.
6. Раменни преси - по 5кг в ръка
7. Разтваряне на ръце в страни - не правя
8. Последователно сгъване с дъмбели за бицепс - не правя
9. Концентрично сгъване - не правя
10. Разгъване на дъмбел зад глава - 5кг.
11. Кик бек - 10кг.
12. Напади - не правя
13. Лицеви опори на колене - около 23

Някой упражнения, който правя отделно:
Гребане на РОУ машина 10кг. на ръка
Теглене на скрипец зад врат - 25кг.
Скотово сгъване - 7.5кг.
Пулоувър - 12.5кг.
Стаж 5 месеца ( влезнах в 6тия  :lol: )
166см/66кг. не съм се теглила от месец надявам се да съм отслабнала  :roll:
3 серий х 20 повторения  :wink:
Надявам се скоро да подобряваме тежестите и това да стане като един общ дневник за тренировки  :P

16.01.07
22:34

В края на миналата година при един облог с приятел постигнах това:
[quote author=“D***”]Резултатите -
Клек - 25*32kg
Мъртва тяга - 23*52kg
Лежанка (дъмбели) - 20*2х12.5 kg
Набиране - 12

Но държа да отбележа, че това е ръба на възможностите ми и по принцип не тренирам по толкова, а и се готвих за “състезанието” 3-4 седмици.
Сега постиженията съм ги посмъкнала, но максимуми (работни тежести за 5-8 повторения) на зададените упражнения ми се:
1. Лег - 1*42kg (раб.тежест-35)
2. Клек - 1*60kg (раб.тежест-45)
3. Тяга - 1*72kg (раб.тежест-52)
4. Флайс - 10*2x10kg или 5*2x12.5kg
5. Гребане с дъмбел ?! - греба със щанга раб. тежест - 45kg
6. Раменни преси правя 10*2х10kg или 5*2x12.5kg
7. Разтваряне на ръце в страни - в повечето случай го пропускам
8. Последователно сгъване с дъмбели за бицепс - 12*15kg с EZ-щанга
9. Концентрично сгъване - не съм му фенка
10. Разгъване на дъмбел зад глава - за трицепс правя френско 12*15kg с EZ-щанга
11. Кик бек - не
12. Напади - тук все още съм много слаба. Липсва ми техника и умение на изпълнение
13. Лицеви опори -10 (12 ако се назоря)
14. Кофички - 10

А да, забравих да уточня - твърдо фенка на свободните тежести и тежкото трениране
164cm на 50-52kg Тренировъчен стаж - 2 год.

17.01.07
09:00

[quote author=“buhtata”]Уточни сериите, повторенията и физическото си състояние :wink:

165 см, 58-59кг, от 2 месеца започнах от начало, понеже от повече от година не бях тренирала, заради бременност и то патологична :cry: и секцио. Наваксвам изключително бързо, чак се изненадвам, дори мога да кажа, че тренировките ми помогнаха да се възстановя почти до състоянието преди да забременея. Е, значение има и това, че се занимавам с това не от скоро, но не чак вманиачено :wink:
1. Лег- 20 кг само лоста 10 12 повт, 3 серии
2. Клек-20 кг само лоста, но не правя клекове - много ми порастват бедрата и г..а
3. Тяга - 30кг - 8повт. 4 серии
4. Флайс - по 5 кг във всяка ръка 16 бр. - 4 серии
5. Гребане с дъмбел - 7.5кг 8 повт, - 4 серии
6. Раменни преси - по 5кг в ръка - 15-16 повт. 4 серии
7. Разтваряне на ръце в страни - по 5 кг- 6 повт. - 6 серии
8. Последователно сгъване с дъмбели за бицепс - 5 кг - 30 бр, за двете последов. 4 серии
9. Концентрично сгъване - 7,5, 6 повтор. - 6-7серии, следвано от последователно сгъване
10. Разгъване на дъмбел зад глава - 5 кг но не повече от 7-8 повт, 3-4 серии
11. Кик бек - 5кг - 12 повторения, 3серии
12. Напади - два дъмбела по 5 кг - 30 бр. редувам краката, 4серии
13. Лицеви опори на колене 11-12 бр

17.01.07
12:10

Това с единиците ми е най- любимото :lol: , но няма да ги пиша , че повечето ги правех на машини за по-сигурно.
1. Лег - 4х10 30кг
2. Клек - 4х10 35кг
3. Тяга  - 4х10 30кг (можех и повече, но се пазех, че имах първи симптоми за проблем с кръста)
4. Флайс - 4х10 9кг
5. Гребане с дъмбел - 4х15 10кг
6. Раменни преси - 4х15 9кг
7. Разтваряне на ръце в страни - 4х15 6кг (това ми е най-омразното упражнение)
8. Последователно сгъване с дъмбели за бицепс 4х15 9кг
9. Концентрично сгъване
10. Разгъване на дъмбел зад глава 4х20 6кг
11. Кик бек
12. Напади
13. Лицеви опори - 4х15
Едно уточнение, това са последните килограми, с които работех преди шест месеца.
Иначе 165 височина, около 52кг. С фитнес конкретно се занимавам от 4 години.

LC

17.01.07
12:33

buhta , по мои скромни изчисления и условието , че изпълняваш легът правилно максимума ти там е ~45 kg :) пробвала ли си го , прав ли съм ?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1