Колко вдигате? 

Дата: 21.02.2006
07.01.2007, 00:20

подкожните мазнини можеш да изчислиш единствено чрез калипър smile

Дата: 31.07.2006
07.01.2007, 00:34

[quote author="lex cazinsky"]подкожните мазнини можеш да изчислиш единствено чрез калипър smile

Знам, но учудващото е, че кантара и интернет дадоха малки отклонения, затова взех за ориентир средната стойност. smile

Дата: 18.09.2006
07.01.2007, 01:04

доколкото знам и калипера невинаги от4ита особено то4но

Дата: 17.09.2006
От: София
07.01.2007, 03:33

Fitday, да те питам и теб, как аджеба, си варираш тежестите с точност до половин килограм?! При мен, а и това, което съм виждала, точността е 5 килограма. Няма 1, още по-малко половин… :shock:

Engel, аз започнах само с желание да отслабна, но много скоро установих, че съм открила едно от най-хубавите и удовлетворяващи неща в живота си (силовия спорт) и сега основните ми усилия са във фитеса заради атлетичността, а отслабването го имам като страничен ефект в съответната фаза на дефиниция. Защото няма начин да покажеш постиженията си, без да си дефиниран, т.е. да имаш достатъчно малко подкожна мазнина, така че да изпъква ясно мускулатурата ти. А като си отворих очите за благините, които Господ ми е дал по рождение, направо е престъпление да не се използват и развият… :D

The wise apprentice shapes him or herself to the requirements of a life reflecting inner peace by embracing a balanced lifestyle. This requires a certain amount of contemplation and study, not to mention the actual physical experience of getting in there and wrestling with your medium until you become one with it. As you master these skills and techniques, you create room to grow into your fullest and deepest potential.

Дата: 30.08.2005
07.01.2007, 07:35

Lumina така е с една цел почваш с друга продължаваш wink Аз в момента съм концентрирала вниманието си върху изчистването и показването на коремната преса.. вече си имам 2 плочици LOL остава да изчиста и надолу и ще се похваля с някоя снимчица raspberry Иначе за силовия спорт и аз съм му фенка.. много мъже в залата ме гледат така :shock: като видят, че съм единствената жена в залата и примерно съм хванала някой лост с тежести LOL Много е яко чувството :twisted:

07.01.2007, 16:55

[quote author="Lumina"]Fitday, да те питам и теб, как аджеба, си варираш тежестите с точност до половин килограм?! При мен, а и това, което съм виждала, точността е 5 килограма. Няма 1, още по-малко половин… :shock:

Engel, аз започнах само с желание да отслабна, но много скоро установих, че съм открила едно от най-хубавите и удовлетворяващи неща в живота си (силовия спорт) и сега основните ми усилия са във фитеса заради атлетичността, а отслабването го имам като страничен ефект в съответната фаза на дефиниция. Защото няма начин да покажеш постиженията си, без да си дефиниран, т.е. да имаш достатъчно малко подкожна мазнина, така че да изпъква ясно мускулатурата ти. А като си отворих очите за благините, които Господ ми е дал по рождение, направо е престъпление да не се използват и развият… :D

Ами в нашия фитнес има дъмбели от 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 кг. Така си взимам каквото ми трябва. smile При машините, освен плочките за тежестите има едно такова дето се върти и там можеш да си нагласяш +2,5кг, +5кг или +7,5кг. smile

07.01.2007, 19:05

Engel:  :wink:  :D

Fitday: Каква марка са уредите в твоята зала? Къде им се намира това, дето се върти и как изглежда - винт, копче, лостче? Може пък и на нашите да има, а да не знам.

The wise apprentice shapes him or herself to the requirements of a life reflecting inner peace by embracing a balanced lifestyle. This requires a certain amount of contemplation and study, not to mention the actual physical experience of getting in there and wrestling with your medium until you become one with it. As you master these skills and techniques, you create room to grow into your fullest and deepest potential.

08.01.2007, 02:41

[quote author="Lumina"]Engel:  :wink:  :D

Fitday: Каква марка са уредите в твоята зала? Къде им се намира това, дето се върти и как изглежда - винт, копче, лостче? Може пък и на нашите да има, а да не знам.

Уредите са Life Fitness.

www.lifefitness.com/

Това е частта дето се върти.

линк

08.01.2007, 03:27

[quote author="fitday"] Това е частта дето се върти.

Е, в нашия фитнес уредите не са толкова модерно изглеждащи, въпреки че не са стари. И със сигурност нямат такова приспособление. При нас са PANATTA, от 2000 година.
Нищо, така или иначе, 1 кг. е твърде малко тегло за тежестите, които използвам, с изключение на раменните преси и разтваряне на ръцете встрани, които са ми двете най-слаби упражнения и направо ме е срам да кажа с колко малки тежести тренирам. :oops: Там наистина разликата от задължителните минимум 5 кг. си е сериозна и е много неудобна, но това е положението...линк

08.01.2007, 17:55

[quote author="Lumina"][quote author="fitday"] Това е частта дето се върти.

Е, в нашия фитнес уредите не са толкова модерно изглеждащи, въпреки че не са стари. И със сигурност нямат такова приспособление. При нас са PANATTA, от 2000 година.
Нищо, така или иначе, 1 кг. е твърде малко тегло за тежестите, които използвам, с изключение на раменните преси и разтваряне на ръцете встрани, които са ми двете най-слаби упражнения и направо ме е срам да кажа с колко малки тежести тренирам. :oops: Там наистина разликата от задължителните минимум 5 кг. си е сериозна и е много неудобна, но това е положението…

Така е и на мен на машина ми бяха най-неприятните упражнения. С дъмбели е друго нещо, макар че пак с малки тежести ги правя. Но то при рамото така или иначе е по-добре повече повторения с по-малки тежести, така че си на прав път. smileлинк

08.01.2007, 18:37

а защо то4но за рамото да е по-добре с малки тежести?

08.01.2007, 21:33

[quote author="cran-berry"]а защо то4но за рамото да е по-добре с малки тежести?

Ами така съм чела по книгите и в списанията за фитнес. Всички казват, че на рамото не му трябват големи тежести, а малки тежести с голяма интензивност на тренировката. Преполагам, че възможността от контузии е по - голяма при рамото.

08.01.2007, 21:44

1. вярно, 4е като се замисля бътерфлай е за рамо и го правя само с по 5 кг на ръка, ама щото с пове4е не мога
2. висока интензивност озна4ава да работиш с такава тежест, с която можеш да направиш макс 8 повторения, а най-добре - 5

08.01.2007, 22:12

[quote author="cran-berry"]1. вярно, 4е като се замисля бътерфлай е за рамо и го правя само с по 5 кг на ръка, ама щото с пове4е не мога
2. висока интензивност озна4ава да работиш с такава тежест, с която можеш да направиш макс 8 повторения, а най-добре - 5

В статиите, които съм чела за рамото висока интензивност означаваше минимум 15 повторения. Там имаше и примерни програми за рамо и навсякъде се правеха по 15 повторения.

5 повторения са ми много трибойски. За мен 8 са идеалната бройка засега. smile

09.01.2007, 02:26

Cran-berry, бътерфлай (пек-дек) е упражнение за гърди, а не за рамо. Там си правя 35 кг., проблеми нямам… 8)

Fitday, лошото е, че не само го правя с малки тежести, а не мога добре и с тях. Едва напоследък започнах да мога да правя по 7-8 повторения с 15 кг. На втората серия (защото правя дроп серии) - по 3-4 повторения с 10. А на следващата (с 5 кг.) само 1-2. И умирам. :cry: Просто ми е слабо място и всеки път се разсейвам, когато трябва да наблегна на него, въпреки че много добре знам, че точно това трябва да направя.

09.01.2007, 02:45

Интензивност на натоварването
Load intensity
Степента на натоварване спрямо максимално възможното за дадено движение (тичане, вдигане на тежест и т.н.). При работа с тежести се обозначава като процент от 1RM. При максимално постижение 120 кг, то 85% 1RM (85% интензивност) е равно на 102 кг.
http://spidersport.com/glossary.php

тва, на което аз му викам бътерфлай , ще го издиря
но не знам, не споря

Дата: 05.09.2004
09.01.2007, 03:33

[quote author="Lumina"]Cran-berry, бътерфлай (пек-дек) е упражнение за гърди, а не за рамо. Там си правя 35 кг., проблеми нямам… 8)

Ако седнеш на обратно, става за задно рамо wink

“No, I’m not on steroids...but thanks for asking”
“Do I look like I need your advice?”
“Да знаеш не е достатъчно. Трябва да ПРИЛАГАШ.”
“Да искаш не е достатъчно. Трябва да ПРАВИШ.”
„Ако човек откаже да приеме друго, освен най-доброто, обикновено го получава.“
Сайт (блог)
Видео

09.01.2007, 03:51

[quote author="Петко К"] Ако седнеш на обратно, става за задно рамо wink

Нямам нужда да сядам наобратно, защото си има специална машина за задното рамо… :wink:

09.01.2007, 11:20

butterfly аз казвам на това
http://www.bb-team.org/exercise/000062.php
и го правя с по 5 кг на ръка, пове4е не мога :(
ама вярно, 4е е за гърди

09.01.2007, 19:22

[quote author="cran-berry"]butterfly аз казвам на това
ама вярно, 4е е за гърди

Ето това е бътерфлай: http://www.bb-team.org/exercise/000057.php smile И двете са за гърди.

09.01.2007, 19:33

мдам, видях, мерси.
спортната ми цел за тази година е да по4на да мога да правя лицеви опори, или поне 1, ама истинска - до долу с изправяне и не на колене хаха

10.01.2007, 00:56

raspberry Аз такива работи не правя. Не обичам гимнастиката, още по-малко “армейския” тип… :wink:

10.01.2007, 19:35

e, да ама упражненията със собствено тегло са мн по-ефективни отколкото разните му там машини, където натоварването е изолирано

Дата: 07.11.2005
15.01.2007, 15:50

Затова, дами, нека си “сверим часовниците” - коя с колко тренира.  За да има някакъв критерий, говорим не за максимална тежест, а за такава за 8 повторения. И за машини (кабели), а не свободни тежести. Също така, казвайте колко килограма сте, за да можем все пак да имаме представа за каква категория иде реч.

Lumina, и аз мисля като Петко К, че не по този начин ще разбереш как вървиш с тренировките. Ти май не го разбра?! Точно машините дават най- големите разлики в тежестите. Колкото повече макари има машината толкова е по-голяма работната тежест. По този повод аз веднъж така се изложих в една зала.
Сега ще ти кажа аз какво правех, защото и аз като теб преди време се чудех как да си премеря силите. На всеки 2 месеца си правех тренировката под формата на пирамида, като стигах до единици с максимални килограми. Пропусках клека и тягата защото са прекалено рискови.
Другото, което си мисля е нямали да е по-добре да напишеш няколко основни упражнения и то със свободни тежести и по тях всеки да пише резултатите си? Като всеки ще напише сериите и повторенията, с които работи.
Аз лично с по-малко от 10 повторения не работя, а като гледам всички които са се включили по темата са последователи на един друг спортен сайт :D ?!

Аз и фитнеса- в действие http://www.bb-team.org/forums/viewthread/27858/
Аз и фитнеса- размисли и страсти http://www.bb-team.org/articles/2664/

Дата: 08.11.2004
От: Dagobah, Outer Rim
15.01.2007, 16:07

[quote author="cran-berry"]butterfly аз казвам на това
ама вярно, 4е е за гърди

Това е кросоувър (както си пише),
а това, за което пише Лумина е Пек-дек (ако ти кажа колко човека използват терминологията бътърфлай...!)

Защо не наричате упражненията с истинските им имена :?

Както каза Петко недейте да мерите силата с машини! Не са еднакви! На Пек Дек съм правил и с 50 кг и с 90 кг в различни зали обаче, натоварването за мен е еднакво, но машината е по-различна!

For the Jedi,
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
There is no passion, there is serenity.
There is no death, there is the Force…

15.01.2007, 18:57

[quote author="buhtata"]

Аз лично с по-малко от 10 повторения не работя, а като гледам всички които са се включили по темата са последователи на един друг спортен сайт :D ?!

Аз не съм, иначе те подкрепям. :wink:

Дата: 30.08.2005
15.01.2007, 19:04

Хайде да измислим базовите упражнения и всяка да напише колко вдига. Аз предлагам някой от упражненията да са: Лег преса; Придърпване на вертикален скрипец зад врат и Пулоувър :wink: Също трябва да оточним за максимална сила ли говорим или за повторения 8+ raspberry

15.01.2007, 19:23

[quote author="Engel"]Хайде да измислим базовите упражнения и всяка да напише колко вдига. Аз предлагам някой от упражненията да са: Лег преса; Придърпване на вертикален скрипец зад врат и Пулоувър :wink: Също трябва да оточним за максимална сила ли говорим или за повторения 8+ raspberry

Предлагам: напади, клек, мъртва тяга, гребане с дъмбели за гръб, кик бек, повдигане на ръцете настрани и повдигане на ръцете напред.

Дата: 07.11.2005
15.01.2007, 19:26

1. Лег
2. Клек
3. Тяга
4. Флайс
5. Гребане с дъмбел
6. Раменни преси
7. Разтваряне на ръце в страни
8. Последователно сгъване с дъмбели за бицепс
9. Концентрично сгъване
10. Разгъване на дъмбел зад глава
11. Кик бек
12. Напади
13. Лицеви опори
Това май са най-често срещаните упражнения със свободни тежести.

Аз и фитнеса- в действие http://www.bb-team.org/forums/viewthread/27858/
Аз и фитнеса- размисли и страсти http://www.bb-team.org/articles/2664/

16.01.2007, 00:18

[quote author="buhtata"]1. Лег
2. Клек
3. Тяга
4. Флайс
5. Гребане с дъмбел
6. Раменни преси
7. Разтваряне на ръце в страни
8. Последователно сгъване с дъмбели за бицепс
9. Концентрично сгъване
10. Разгъване на дъмбел зад глава
11. Кик бек
12. Напади
13. Лицеви опори
Това май са най-често срещаните упражнения със свободни тежести.

Лицеви опори с тежест? Как го правиш това? :shock: