Колко вдигате?
|
|
07.01.2007, 00:20
подкожните мазнини можеш да изчислиш единствено чрез калипър |
|
|
07.01.2007, 00:34
[quote author="lex cazinsky"]подкожните мазнини можеш да изчислиш единствено чрез калипър
Знам, но учудващото е, че кантара и интернет дадоха малки отклонения, затова взех за ориентир средната стойност. |
|
|
07.01.2007, 01:04
доколкото знам и калипера невинаги от4ита особено то4но |
|
|
07.01.2007, 03:33
Fitday, да те питам и теб, как аджеба, си варираш тежестите с точност до половин килограм?! При мен, а и това, което съм виждала, точността е 5 килограма. Няма 1, още по-малко половин… :shock: Engel, аз започнах само с желание да отслабна, но много скоро установих, че съм открила едно от най-хубавите и удовлетворяващи неща в живота си (силовия спорт) и сега основните ми усилия са във фитеса заради атлетичността, а отслабването го имам като страничен ефект в съответната фаза на дефиниция. Защото няма начин да покажеш постиженията си, без да си дефиниран, т.е. да имаш достатъчно малко подкожна мазнина, така че да изпъква ясно мускулатурата ти. А като си отворих очите за благините, които Господ ми е дал по рождение, направо е престъпление да не се използват и развият… :D The wise apprentice shapes him or herself to the requirements of a life reflecting inner peace by embracing a balanced lifestyle. This requires a certain amount of contemplation and study, not to mention the actual physical experience of getting in there and wrestling with your medium until you become one with it. As you master these skills and techniques, you create room to grow into your fullest and deepest potential. |
|
|
07.01.2007, 07:35
Lumina така е с една цел почваш с друга продължаваш |
|
|
07.01.2007, 16:55
[quote author="Lumina"]Fitday, да те питам и теб, как аджеба, си варираш тежестите с точност до половин килограм?! При мен, а и това, което съм виждала, точността е 5 килограма. Няма 1, още по-малко половин… :shock: Engel, аз започнах само с желание да отслабна, но много скоро установих, че съм открила едно от най-хубавите и удовлетворяващи неща в живота си (силовия спорт) и сега основните ми усилия са във фитеса заради атлетичността, а отслабването го имам като страничен ефект в съответната фаза на дефиниция. Защото няма начин да покажеш постиженията си, без да си дефиниран, т.е. да имаш достатъчно малко подкожна мазнина, така че да изпъква ясно мускулатурата ти. А като си отворих очите за благините, които Господ ми е дал по рождение, направо е престъпление да не се използват и развият… :D
Ами в нашия фитнес има дъмбели от 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 кг. Така си взимам каквото ми трябва. |
|
|
07.01.2007, 19:05
Engel: :wink: :D Fitday: Каква марка са уредите в твоята зала? Къде им се намира това, дето се върти и как изглежда - винт, копче, лостче? Може пък и на нашите да има, а да не знам. The wise apprentice shapes him or herself to the requirements of a life reflecting inner peace by embracing a balanced lifestyle. This requires a certain amount of contemplation and study, not to mention the actual physical experience of getting in there and wrestling with your medium until you become one with it. As you master these skills and techniques, you create room to grow into your fullest and deepest potential. |
|
|
08.01.2007, 02:41
[quote author="Lumina"]Engel: :wink: :D Fitday: Каква марка са уредите в твоята зала? Къде им се намира това, дето се върти и как изглежда - винт, копче, лостче? Може пък и на нашите да има, а да не знам. Уредите са Life Fitness. Това е частта дето се върти. |
|
|
08.01.2007, 03:27
[quote author="fitday"] Това е частта дето се върти.
Е, в нашия фитнес уредите не са толкова модерно изглеждащи, въпреки че не са стари. И със сигурност нямат такова приспособление. При нас са PANATTA, от 2000 година.
The wise apprentice shapes him or herself to the requirements of a life reflecting inner peace by embracing a balanced lifestyle. This requires a certain amount of contemplation and study, not to mention the actual physical experience of getting in there and wrestling with your medium until you become one with it. As you master these skills and techniques, you create room to grow into your fullest and deepest potential. |
|
|
08.01.2007, 17:55
[quote author="Lumina"][quote author="fitday"] Това е частта дето се върти.
Е, в нашия фитнес уредите не са толкова модерно изглеждащи, въпреки че не са стари. И със сигурност нямат такова приспособление. При нас са PANATTA, от 2000 година.
Така е и на мен на машина ми бяха най-неприятните упражнения. С дъмбели е друго нещо, макар че пак с малки тежести ги правя. Но то при рамото така или иначе е по-добре повече повторения с по-малки тежести, така че си на прав път. |
|
|
08.01.2007, 18:37
а защо то4но за рамото да е по-добре с малки тежести? |
|
|
08.01.2007, 21:33
[quote author="cran-berry"]а защо то4но за рамото да е по-добре с малки тежести? Ами така съм чела по книгите и в списанията за фитнес. Всички казват, че на рамото не му трябват големи тежести, а малки тежести с голяма интензивност на тренировката. Преполагам, че възможността от контузии е по - голяма при рамото. |
|
|
08.01.2007, 21:44
1. вярно, 4е като се замисля бътерфлай е за рамо и го правя само с по 5 кг на ръка, ама щото с пове4е не мога
|
|
|
08.01.2007, 22:12
[quote author="cran-berry"]1. вярно, 4е като се замисля бътерфлай е за рамо и го правя само с по 5 кг на ръка, ама щото с пове4е не мога
В статиите, които съм чела за рамото висока интензивност означаваше минимум 15 повторения. Там имаше и примерни програми за рамо и навсякъде се правеха по 15 повторения.
5 повторения са ми много трибойски. За мен 8 са идеалната бройка засега. |
|
|
09.01.2007, 02:26
Cran-berry, бътерфлай (пек-дек) е упражнение за гърди, а не за рамо. Там си правя 35 кг., проблеми нямам… 8) Fitday, лошото е, че не само го правя с малки тежести, а не мога добре и с тях. Едва напоследък започнах да мога да правя по 7-8 повторения с 15 кг. На втората серия (защото правя дроп серии) - по 3-4 повторения с 10. А на следващата (с 5 кг.) само 1-2. И умирам. :cry: Просто ми е слабо място и всеки път се разсейвам, когато трябва да наблегна на него, въпреки че много добре знам, че точно това трябва да направя. The wise apprentice shapes him or herself to the requirements of a life reflecting inner peace by embracing a balanced lifestyle. This requires a certain amount of contemplation and study, not to mention the actual physical experience of getting in there and wrestling with your medium until you become one with it. As you master these skills and techniques, you create room to grow into your fullest and deepest potential. |
|
|
09.01.2007, 02:45
Интензивност на натоварването
тва, на което аз му викам бътерфлай , ще го издиря
|
|
|
09.01.2007, 03:33
[quote author="Lumina"]Cran-berry, бътерфлай (пек-дек) е упражнение за гърди, а не за рамо. Там си правя 35 кг., проблеми нямам… 8)
Ако седнеш на обратно, става за задно рамо
|
|
|
09.01.2007, 03:51
[quote author="Петко К"] Ако седнеш на обратно, става за задно рамо Нямам нужда да сядам наобратно, защото си има специална машина за задното рамо… :wink: The wise apprentice shapes him or herself to the requirements of a life reflecting inner peace by embracing a balanced lifestyle. This requires a certain amount of contemplation and study, not to mention the actual physical experience of getting in there and wrestling with your medium until you become one with it. As you master these skills and techniques, you create room to grow into your fullest and deepest potential. |
|
|
09.01.2007, 11:20
butterfly аз казвам на това
|
|
|
09.01.2007, 19:22
[quote author="cran-berry"]butterfly аз казвам на това
Ето това е бътерфлай: http://www.bb-team.org/exercise/000057.php The wise apprentice shapes him or herself to the requirements of a life reflecting inner peace by embracing a balanced lifestyle. This requires a certain amount of contemplation and study, not to mention the actual physical experience of getting in there and wrestling with your medium until you become one with it. As you master these skills and techniques, you create room to grow into your fullest and deepest potential. |
|
|
09.01.2007, 19:33
мдам, видях, мерси.
|
|
|
10.01.2007, 00:56
The wise apprentice shapes him or herself to the requirements of a life reflecting inner peace by embracing a balanced lifestyle. This requires a certain amount of contemplation and study, not to mention the actual physical experience of getting in there and wrestling with your medium until you become one with it. As you master these skills and techniques, you create room to grow into your fullest and deepest potential. |
|
|
10.01.2007, 19:35
e, да ама упражненията със собствено тегло са мн по-ефективни отколкото разните му там машини, където натоварването е изолирано |
|
|
15.01.2007, 15:50
Lumina, и аз мисля като Петко К, че не по този начин ще разбереш как вървиш с тренировките. Ти май не го разбра?! Точно машините дават най- големите разлики в тежестите. Колкото повече макари има машината толкова е по-голяма работната тежест. По този повод аз веднъж така се изложих в една зала.
Аз и фитнеса- в действие http://www.bb-team.org/forums/viewthread/27858/
|
|
|
15.01.2007, 16:07
[quote author="cran-berry"]butterfly аз казвам на това
Това е кросоувър (както си пише),
Както каза Петко недейте да мерите силата с машини! Не са еднакви! На Пек Дек съм правил и с 50 кг и с 90 кг в различни зали обаче, натоварването за мен е еднакво, но машината е по-различна! For the Jedi,
|
|
|
15.01.2007, 18:57
[quote author="buhtata"]
Аз не съм, иначе те подкрепям. :wink: |
|
|
15.01.2007, 19:04
Хайде да измислим базовите упражнения и всяка да напише колко вдига. Аз предлагам някой от упражненията да са: Лег преса; Придърпване на вертикален скрипец зад врат и Пулоувър :wink: Също трябва да оточним за максимална сила ли говорим или за повторения 8+ |
|
|
15.01.2007, 19:23
[quote author="Engel"]Хайде да измислим базовите упражнения и всяка да напише колко вдига. Аз предлагам някой от упражненията да са: Лег преса; Придърпване на вертикален скрипец зад врат и Пулоувър :wink: Също трябва да оточним за максимална сила ли говорим или за повторения 8+ Предлагам: напади, клек, мъртва тяга, гребане с дъмбели за гръб, кик бек, повдигане на ръцете настрани и повдигане на ръцете напред. |
|
|
15.01.2007, 19:26
1. Лег
Аз и фитнеса- в действие http://www.bb-team.org/forums/viewthread/27858/
|
|
|
16.01.2007, 00:18
[quote author="buhtata"]1. Лег
Лицеви опори с тежест? Как го правиш това? :shock: |