Как да преглътнем изварата

25.07.08
13:14

И аз трябва да хапвам повечко извара. Попринцип както някой преди мен беше казал, домашната си е направо деликатес, който обаче съдържа доста мазнини. Изварата (обезмаслена) не ми е толкова вкусна така и затова аз си я правя на десерт. Всичко е на око: извара, кисело мляко, овесени или пшенични трици (може и без тях) и Степ (разтворимата напитка). Това се бърка и става мн приятно, аз това си закусвам всяка сутрин. А също изварата си я правя на сос към различните видове меса. Например заешко бутче на скара, полято със сос от извара, който съдържа: извара, кисело мляко, чесън, сол(пожелание), магданоз и всякакви подправки, каквото харесвате. (става не само за заешко, а и за всички меса г/д) :)

ST

26.10.08
09:02

на мен изварата ми е приятна на вкус . Незнам но все пак всеки има различен апетит

Аз кат почнах да я ям преди няколко месеца направо сега съм звяр 😄DD хахахха. Ама усети се как вдигнах маса. 270гр извара + колкото повече банани толкоз по-хубаво. Аз слагам 2. Втория начин по който я ям е с краставица и хляб. Пак е супер. Правя я и на омлет, направо протеинова бомба. Тва нагоре дето някой каза за соса с извара, чесън, зехтин и кисело мляко също съм сигурен че е перфе и него ще правя. На месце. И за салатите с домати краставица и извара съм сигурен че е супер. Абе, само лято да дойде и не 270гр ще ям ами 540. С динка и хлебче може би е супер..

AS

19.05.18
10:57

Една супена лъжица сладко за диабетици и 5 супени лъжици извара. Добре смесено.Когато го направих разбрах какво съм ял под формата на чийзкейк дълго време. Нанасям тази смес върху овесена палачинка и се ядва що годе. Или миш-маш с яйца и извара вместо сирене, пак е оферта. В крайна сметка много зависи от изварата.

19.05.18
11:21

РЕЦЕПТА ЗА ДОМАШНА ИЗВАРА
Здравейте! След посещение на моя позната при диетолог, една от позволените ѝ храни беше извара, която да е домашно направена (по рецепта дадена от диетоложката). Реших да я пробвам, тъй като единствените ми спомени за вкуса на изварата са от детството в тестените закуски 😁 Получената извара бих могла да кажа, че е без вкус или ако се усеща той е по-скоро приятен. Лесно се съчетава с абсолютно всичко и е удоволствие да се хапва. Оставям ви рецептата, ще се радвам, ако опитате и останете доволни 😊
Прясно мляко 1 литър + кисело мляко половин буркан (ако е домашно) / кофичка (ако е купешко). След като заври прясното мляко се добавя киселото, за да се пресече. Може да се остави още 10 минутки на котлона. След това се прецежда и е готова за консумация. Суроватката може да се пие.
*Полученото количество е приблизително 250гр.
*Съобразете процента масленост на млеката в зависимост от вашата цел

Мнението беше редактирано от Ива Бънова на 19.05.18 11:23.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1