Най-нелепите ви контузии по време на тренировка
|
|
27.05.2007, 18:19
Нека в тази тема всеки от нас напише какви нелепи контузии е претърпявал по време на тренировка, поради невнимание или бързане. Ето какво се сещам в момента за себе си: 1.Прескрипана ръка между поставката за лоста и самия лост, натоварен с 90 кг (упражнявах трапец и след посленото повторение оставих лоста прекалено бързо, в резултат на което някакви едната страна падна, опитах се да я вдигна с една ръка и в крайна сметка ръката ми се озова на неподходящо място). Cheat on your girlfriends, not on your workouts!“ |
|
|
27.05.2007, 19:18
Май нямам такива инциденти... Practice makes perfect. |
|
|
28.05.2007, 01:56
Прещипах си пръста като пусках един диск с тежест върху друг, на велоергометара въртях педалите твърде бързо и кракът ми се изплъзна и педала ме удари доста болезнено. <:) “Ключове носех аз, най-ръждивите от всички ключове; и аз умеех с тях да отключвам най-скърцащите от всички врати.“ - Ф. Ницше |
|
|
28.05.2007, 06:28
Хубава тема.Преди 3-4 месеца и на мене ми се случи такъв нелеп инцидент.Правех сгъване с щанга и след като свърших серията тръгнах да я оставям на стойката,но с/у мене беше едно празно шише от вода,което тръгна да пада и аз даго хвана пуснах щангата която с все сила се стовари в/у палеца на крака ми.После в “Пирогов“,снимки,инжекции и т.н.По ми беше интересно като писаха Причина за инцидента-удар с щанга Не е важно,че ти говорят зад гърба,важното е като се обърнеш ДА МЛЪКНАТ! |
|
|
28.05.2007, 17:45
Изпуснах си 15 кила диск върху палеца на крака . Беше много приятно изживяване - отвори ми очите за рисковете в залата:) НЕ Е ВАЖНО ДА СИ ДОБЪР - ВАЖНОТО Е ДА СИ МАНИАК |
|
|
28.05.2007, 20:21
Дигам си аз на скрипеца и въжето се къса(не бяха много кила,незнам защо така стана) и право на кратуната после цицина,болка направо...Даже сложиха заради мен нещо като възглавнички на желязото зада ако стане пак да не боли много |
|
|
28.05.2007, 20:55
Ей,добре че ме подсети!Преди около2 год.правех лодка.Сложих всичките плочки на 3-та серия ли беше и при дърпането се скъса въжето и както си седях в същото положение се забих в стената,ама само че на стената....огледало.Набих си тиквата в ръба му(още е пукнато).Ходих 2 седмици с рана отзад.Инструктурчето ми вика“недей тренира 1 седмица ,че може комоцио да си получил“..Абе мани ..такива случаи колкото искаш.Само някой да ме подсети Не е важно,че ти говорят зад гърба,важното е като се обърнеш ДА МЛЪКНАТ! |
|
|
29.05.2007, 01:10
Навремето, още първата година си изпуснах щангата от лег върху врата, защото изпуснах стойката. Добре че тогава не бях много як и бяха само 70 кг.
|
|
|
29.05.2007, 10:25
...................................... |
|
|
29.05.2007, 15:00
Преди няколко седмици паднах от леглото (то едно такова меко) докато правех изтласкване на дъмбел от лег.Мноо гадно си ударих лакътя ама пак добре че не изпуснах дъмбела. Фитнесът е навик! |
|
|
30.05.2007, 04:05
лягам на лежанката да правя изтласкване на дъмбели ( лег ). Хванал съм 30 килограмовите и си ги вдигам за изходна позиция. В този момент нещо се разсеях ли де да знам... а май и единият дъмбел го бях хванала на криво .. абе както и да е, вдигам си аз дъмбелите ама единият като залитна назад... |
|
|
31.05.2007, 10:26
Тя моята не е от залата ама е много нелепа.Докато цъкахме мачле с прителчетата скъсах мускулни връзки на кръста.Просто двама души искахме да нанесем удар по топката и аз за да не се сблъскаме спрях по рязко.Последва внезапна болка в кръста и така вече две години леки хронични болки. |
|
24.06.2007, 00:49
Счупени костици в петата. 1 месец ходех като паток. Много неприятно наистина. |
|
|
12.07.2007, 21:33
Преди няколко дни при клека ме заболя дясното коляно.Лошото е че още ме прерязва без да го натоварвам. |
|
|
|
15.07.2007, 15:23
Хахах, сега се сетих. Тренирах известно време в Славия Спортес и бягам аз на пътеката и изведнъж спря тока в цялата зала и както си бях на пътеката джааааааааас отзад, много хубаво ме изхвърли. Някой който е ходил там ще разбере че ако не се бях хванал за пътеката щях да “отлетя“ в залата за тае бо много бързо, хехехехе For the Jedi, |
|
24.07.2007, 18:52
Изтървал съм дъмбел на гърдите си, в интерес на истината не беше толкова тежко. Като по новак реших да се правя на здрав и сложих на лега големи килограми за тогавашните ми постижения (80) затиснах се но преди да се затисна явно си разпънах нещо щото ме боля гръдния кош цяла седмица. От кофички съм си прецаквал рамото като по-малък, боля ме месец и нещо. Имам май и едно прискрипване със лост. |
|
|
|
24.07.2007, 19:39
Е, моето не се води кунтузия, ма си е нелепо. Значи пробвам се за 1ви път да правя набиране на лоста с V-образна ръкохватка. Увисвам в стартова позиция, набирам се и с 1 силен тласък си натресах тиквата о лоста. Видях звезди и чух чуруликане. Некфи мацки излизаха от залата и след секунди смехът им се носеше по коридора Und die Vogel singen nicht mehr! |
|
|
28.07.2007, 11:44
Правя гърди с дъмбели по 27 кг. от лег и едни отзад разказва някакъв виц. То ни да спреш, ни да се захилиш - в крайна сметка си изтървах дъмбела върху рамото - боля ме 10 дена. Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна! |
|
05.08.2007, 21:28
значи наскоро претърпях 1 злополука така да се каже но не беше във фитнеса а си ритахме зад 1 блок и аз преди не бех играл там и незнам че посредата има 2 метални кола за мрежа за волейбол и тичам си аз и ми подават топката и си гледам нагоре и в последния момент се завъртам и си викам “о боже мой“ ама нямах време да реагирам и се ударих челно в тоя стълб и в резултат на което цицна и 2 дни неможех да си свивам коляното ама после сичко отшумя и 2ра нелепа контузия преди окол 2 год се парзалям с 1 приятел на ледена пързалка(мн стръмна) с найлон(най-важното) и толко се бяхме засилили че като отскочихме от 1 скокче си ударих главата мн лошо а във фитнеса 1 път щях да си изпусна щангата от лег ама 1 добър чичко ми помогна и неможах |
|
|
|
05.08.2007, 21:45
Преди два месеца, докато правех хак клякане с щанга, леко ме заболя дясното коляно и реших да спра...но на следващия ден вече ме болеше доста по-силно и накрая ортопеда установи, че имам увреждане на ставните връзки и на двете колена. Сега няколко месеца краката ще почиват, натоварвам ги съвсем леко, колкото да влезе малко кръв и да не атрофират, ама състезателните ми амбиции бяха отрязани много яко:) Невъзможно е силна дума, използвана от слаби хора. Невъзможно е само в ума ти! |
|
|
06.08.2007, 00:02
Преди две седмици правех кофички с 50 кг (2х20 и 10 кг дискове), завързани за колана с въже (не от тия специалните колани с вериги, за които може да се закача тежест, а стандартен колан). След втората серия колана се откопча, точно като слизах от успоредката, дисковете се изсипаха и ми смачкаха левия палец на крака. Не беше много приятно.
|
|
|
23.08.2007, 22:51
Веднъж с дъмбел зад глава (за трицепс) си цапнах главата и ма боля цял ден Мъжете сме просто устроени-чипс+бира+мач= на пълно щастие. |
|
|
24.08.2007, 09:23
скрипец долна хватка и с една кукичка ми помага да използвам прав лост за бицепс упражнение но кукичката от към страната на лоста се откъсна и лоста със всичка сила бам точно където свършва носа и започва костицата ( за улеснение точно на нивото на очите над носа ) 2 шева още същата вечер |
|
|
24.08.2007, 11:22
|
|
19.11.2007, 17:25
полулег Слава на БОГА ! |
|
|
|
19.11.2007, 18:07
АХАхахА интересна тема.Преди няколко месеца права си аз бицепс.. сложил съм 40 кила тоест 2х10 + 2х5 на тежести и .. бях качил щангата на скотовата пейка, за да ми е по-лесно да я взимам и .. какво стана свалих 5-тицата от едната страна и бааааммм 10 + 5 на крака ми .. :Д Every hard workout is one step closer to your goal! |
|
|
26.06.2008, 17:02
O6te в на4алото когато запо4нах да тренирам,с кривия с по една 10-ятка и някакав над1хан си извадих рамото,да не говорим колко 4есто се слу4ва да видиш как някои си удря главата с вертикалния скрипец |
|
|
26.06.2008, 18:04
Хубава тема.Миналата седмица си правя клела оба4е от едната страна вместо и понеже не сам от най-умните и от най-наблюдателните от едната страна сам сложил пове4е килограми и резултата беше след 3-тото повторение от страната , на която имаше пове4е килограми се обарна и дисковете паднаха варху крака в резултат , на което прастите ми се подуха за няма и 10 мин и сега сам бинтован като мумия. |
|
|
26.06.2008, 18:51
ами помня две много ярко, едната докато правя рамо, ми се обърна рамото и не можех да направя нищо за да избутам лоста над главата, а моя тренировъчен партнер си говореше сладко с друг трениращ, след едноминутен шок, ми помогна и накрая ми се развика, като го попитах защо не ме е следил Х0(. Втората глупост беше пак със рамото и след като защипах месо в ставата продължих да тренирам и накрая отидох да играя баскетбол, изобщо не можех да си вдигам ръката после. Иначе дископатии, плексити, прищипвания, претоварвания от всичко съм патил... DIY tektronica bashment since the early years! |
|
|
27.06.2008, 05:26
охо,като почвах да тренирам преди 1,5 години се издрънчах с една щанга в главата Your Body Is a Temple - You are the Only God In It. |
|
|
27.06.2008, 08:55
То не беше контузия но пак си беше нелепо,докато вдигах дъмбелите за гърди и аз нали тренирам вкъщи и кучето ми захапа ръката щот иска да си играе и аз истървах дъмбела зад главата си. |