Трениране сутрин на гладно?

22.11.04
17:11

Дзвер, пак се започват спорове.Единствения начин да се разбере е да се ПРОБВА.Това си е а що се отнася до спортното сърце мисля че то се среща повече при хора с подчертана аеробна работа и ниво доста по-високо от нашето :wink:

22.11.04
17:42

Да бе, и аз съм чел, че спортното сърце се среща при състезатели, практикуващи спортове с подчертано аеробно натоварване.

23.11.04
00:17

Влизам аз и ко мислите видам - километрични отовори...направо се стреснах да си кажа...
Пък едно разбрах от сичко това - ям добре, но не много; качествена храна (без мазнини) и с повечко протеини. 30ина минути по-късно съм в залата. Не вземам нищо, най-много мултивитамини и то за цялостна бодрост на организма, че иде зима. Пък за ритъм - аз съм буден като ида в залата, сърцето си не вярвам да му пречи много, защото от 11 години тренирам народни танци - пък по-добро кардио от това - здраве му кажете! Ако някой от вас е танцувал някога ще ме разбере. А иначе от някоя гледна точка мога да се съглася с почти всяко мнение. Не съм наясно с разните процеси (катаболни или анаболни - кога има едните и кога другите), не знам нищо за хормоните и изобщо такива неща, но знам че после не съм уморен и мога да си изкарам деня нормално, дори 2 от тренировките ми във залата съвпадат със тренировки на танците (сутринта - зала, вечер - танци). Отразявами се добре поне засега. От септември насам съм качил 2 кг макар и не чисти, а тежестите на малките мускули (бицепс, трицепс, рамо) с по 2,5 кг, гръб с 10 кг....доволен съм, и мисля че с по-здраво ядене ще върви още по-добре.
Не помня къде четох и колко е меродавно, ама на запад (особено в Америка тренирали много рано сутрин - към 6-6:30). Благодаря на всички за мненията и съветите, беше ми хем полезно, хем интересно ;-)
Поздрави
Ако някой може да го синтезира малко по-свястно от мен - бих му бил благодарен ;-) сега съм уморен и отивам да си направя 8 часа сън :)

Хм, братле, парадоксално :)
Струва ми се, че хем си взел за себе си твърдо решение, хем ни питаш :)
Синтезирано казано - направи каквото смяташ за добре :) Излишно е да се систематизират дадените ти съвети, при условие, че спорът е предрешен в полза на единия. Както е излишно пак да възраждаме дискусията, след като вече е нелицеприятна на доста хора.
Поздрави и успех!

23.11.04
13:30

[quote author=“D3BEP”]А конкретизирай ги малко тея хормони, защото повечето хормони си противоречат. Особено след като говорим за деструктивни процеси в тялото, говорим сигурно и за кортизол, пък той не се понася с много други хормони.
А фактът, че хормоналният баланс спрямо нормалният активен живот е нарушен - нещо, което ти сам признаваш в:
“Всички хормони начело с тестостерона са на най-високо ниво.”
сигурен ли си, че не оказва влияние на сърдечната дейност, факт, който изтъкнах като нежелан ефект от тренировката?
На човека аз пак му казвам: освен умората от тренировката сутрин рано друга умора няма да усетиш. Натоварването бавно ще си казва думата.

Дзвер,извинявай ама едва ли тестистерона играе деструктивна роля.А сигурно добре знаеш че сутин той е най-висок.За това може да се използват високите му нива без да се тъпчеш с разни отрови.Повярвай ми сам съм го изпитал.Наистина ако съм могъл да тренирам в друга част на деня съм се чувствал доста по-силен....Ама поради липса на време съм започнал да тренирам така.Освен това си падам и ранобудник и не ми е трудно ставането.Така че..... :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1