Домашни протеинови вафли!!

 
Baleto
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 11 окт 2006
  • 74 мнения
  • От Варна, България

Златна находка от bodybuilding.com… постарах се да ги преведа тези двете рецепти, но на места не съм превеждал по смисъл, а буквално защото ме мързеше

ЗА КАЧВАНЕ НА МАСА ==========================

Необходими продукти:
- 3 купички* овесено брашно/овесена каша (“oatmeal”)
- половин купичка фъстъчено масло
- 1 купичка обезмаслено прясно мляко
- 4 лъжици протеин (бърз или бавен според нуждите)
- щипка канела за вкус

Приготвяне:
Разбървате всички продукти докато се получи тесто (отнема няколко минути). Разстилате тестото равномерно в метална тава и тук американците са писали че се слагат 4-8 пакетчета “splenda”**. Оставяте тавата в хладилника за през нощта и на другия ден режете на 8 парчета и готово. Ето съдържанието за 1 вафличка:

11г мазнини (good monounsaturated fats - демек добри мазнини)
26г въглехидрати
21г протеин

285 калории

* - 1 “купичка” = 236мл.
** - Не знам има ли такова нещо в БГ, но ето един линк какво представлява, пък може да си измислите с какво да го заместите: http://www.cavalierdaily.com/.Archives/2005/10/31/ns-splenda-pp.gif
Вижда се, че е някакъв нискокалоричен подсладител.


ЗА ОТСЛАБВАНЕ ===========================

Необходими продукти:
- 8 лъжици протеин на прах (whey)
- 3 купички овесени ядки
- 1 пакетче пудинг (вкуса не е от значение)
- 2 купички обезмаслено мляко

Приготвят се по същия начин.

28г въглехидрати
29г протеин
257 калории

=========================================

Ако някой реши да ги пробва да каже дали са вкусни и лесно ли се приготвят.
Ето тема с 18 страници само рецепти, но на английски и е много играчка да им преведеш жаргоните
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=346329

Да ви е сладко

14 юни 2007 17:01
NRG
Фитнес ентусиаст

ММ домашни протеинови вафли :-) А някой да се е опитвал да си ги прави?

19 юни 2007 11:59
#1
NRG
Фитнес ентусиаст

Еми трябва да стане нали пак е протеин

20 юни 2007 14:35
#2
Преско П.
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 15 юни 2007
  • 8 мнения

вместо спленда сигурно става и мед?

20 юни 2007 16:30
#3
GH0$T
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 10 юли 2005
  • 1131 мнения
  • От Перник

Ако само някои ми каже от къде да си купя фъстъчено масло ще опитам да ги забъркам .

24 авг 2007 06:41
#4
UltraVisioN
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 27 сеп 2007
  • 166 мнения

Съжалявам, че връщам толкова стара тема, но мисля, че ще има хора, които сега ще я видят и може да решат да пробват. Дали някой вече е пробвал да си направи домашни протеинови вафли и ядливи ли са

8 март 2009 13:10
#5
emzo
Верен BB-Team-ър

Meн ме притеснява следното:

разбърквате всички продукти до получаването на тесто

За да стане това ще трябва вода, както ще стане с Whey-я като се разтвори ?
Всички знаем как смърди оставен шейкър за 20мин, в който е бил разтворен протеин.

8 март 2009 15:24
#6
Ива Павлина
Верен BB-Team-ър
  • Тук е от 7 сеп 2007
  • 1621 мнения

Е, стига с тия количества фъстъчено масло!! Имам чувството, че вече сте се пристрастили...

8 март 2009 18:35
#7
Пожарникарчето
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 29 сеп 2008
  • 81 мнения
  • От София

И аз преди си правех протеинови вафли, ама сега нещо ме мързи...иначе рецептата беше проста-2 лъжички овес(с лъжичката от протеина), 1 лъжичка протеин и малко МЕД...всичко се бърка в купичка като се слага съвсем МАЛКО вода, колкото да стане гъста сместа, после се оформя с готварско фолио...аз ползвам формички за сладки  %-P . Внимаваите с водата защото ако е повече става на пихтия. Ако прибавите и малко ядки(най-вече орехи) става нещо уникално.

8 март 2009 19:47
#8
UltraVisioN
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 27 сеп 2007
  • 166 мнения

А като ги оформиш какво ги правиш ? И тези количества на колко вафли стават ?

8 март 2009 21:07
#9
Пожарникарчето
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 29 сеп 2008
  • 81 мнения
  • От София

Значи това е за 1 вафла, но може и да забъркаш по голямо количество и да го разпределиш за няколко...когато сместа е готова я слагаш на фолиото и оформяш самата вафла, ако нямаш някаква формичка го правиш на ръка...Ако нещо не ти е ясно потърси в yotube.com имаше клипчета как се правят...пишеш “protein bar” , но повечето ги дават с фъстъчено масло, а с мед стават много по вкусни.

8 март 2009 21:45
#10
Пожарникарчето
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 29 сеп 2008
  • 81 мнения
  • От София

Ааа забравих да ти кажа, че като са готови ги слагаш в хладилника да стегнат малко 

8 март 2009 21:46
#11
Владимир92
Бодибилдър

А какво става с суроватката след като премине през термична обработка или просто стои повече от 10-15 мин. разтворена ???

9 март 2009 20:36
#12
eraziel
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 7 фев 2004
  • 497 мнения
  • От Bourgas

Аз сега направих един тест, една част суроватъчен протеин, една част казеин, 2 части овесени ядки, 10грама ядки(бадеми и лешници микс) + 10 грама фъст. масло ... Овеса + ядките - в блендъра да се смелят до няк’ва степен, добавям протеина + маслото, яко бъркане (на ръка) и се добавя вода, докато стане на буци цялото нещо, от там във фолиото и в хладилника, утре ше кажа става ли за ядене, ама на мирис го докара
(rofl)

14 март 2009 20:39
#13
UltraVisioN
Фитнес ентусиаст
  • Тук е от 27 сеп 2007
  • 166 мнения

Аз пък направих вчера : половин чаша овесени ядки, една лъжица фъстъчено масло, една доза протеин и бъркам, после прибавям малко вода и отново бъркам, изсипвам във фолио, оформям и в хладилника. Сутринта хапнах половината.. НЕ е гадно , но е сякаш лепкаво, клони малко към дъвка,  но с малко дъвкане, колкото да го раздробиш ( или режеш с ножа на парчета ) и водичка или нещо друго се яде без проблем
Утре смятам да пробвам една друга рецепта и ще пиша, ако се получи

14 март 2009 21:30
#14