|
Дата: 26.06.2007
|
Здравеите,
на 17 години съм 185 см и тежа 80 килограма.До скоро тренирах баскетбол но сега спрях и съм се отдал на помпането във фитнеса .Ходя вече от 3 месеца и мисля че е време да си взема някакви хранителни добавки, но не искам да свалям , а още по малко да качвам, защото когато спрях да тренирам бях 72 килограма а сега съм 80 (и мисля че ми стигат за сега) - т.е бая стабилно си качвам и то сега е лято!Искам самите ми мускули да станат по големи, а не да стана свиня и да намеря някакви добавки за сила и енергия, защото след фитнес съм направо скапан, а пък и докато тренирам в началото съм свеж и имам енергия, но след няколко упражнения се скапвам. Четох тази тема / http://www.bb-team.org/articles/1444 / за добавките за новаци но не знам кое точно ще е подходящо за мен и как да ги комбинирам добавките. Така че ако има някои разбиращ да даде някои и друг съвет. Благодаря предварително !!!
|
|
|
|
|
|
Дата: 07.05.2006
От: Бургас - София - Лондон
|
Като начало приемай витамини и минерали...
Направи си хранителен режим и изкарай с него 1-2 месеца. Едва след това си вземи протеин (+др, но взависимост от целите, които си си поставил) .
There’s no one perfect training system or strength training philosophy. Everything works…for a while.
“Use, do not abuse; neither abstinence nor excess ever renders man happy.“—Voltaire
|
|
|
|
|
|
|
Хммм за какъв хранителен режим става въпрос - аз сега започвам да се храня малко по здравословно в смисъл без сладко, газирано, пържени и т.н ??? Аз искам да си запаза килограмите, но просто да стане по голямата част мускули, а не мазнини. И някакви добавки за сила и енергия.Четох и нещо от сорта на креатин,глутамин или аминокиселини маи ми трябват за сила , но не знам точно какво, а и не искам да се натровя .А протеините като се бият от тях маи се дебелее а ?
|
|
|
|
|
|
Дата: 16.10.2005
От: Пловдив
|
Протеините не се бият. Вземи си креатин и няма да имаш проблеми с умората във фитнеса. Разбира се правилното хранене е водещо.
|
|
|
|
|
|
Дата: 19.04.2007
|
Креатин + протеин - бързо възстановяване след тренировка, повече сила, мускулите ще нараснат, но с това и чиста маса
и все пак храненето трябва да ти е на първо място...
|
|
|
|
|
|
|
ethernet - 02.07.2007, 18:18 Креатин + протеин - бързо възстановяване след тренировка, повече сила, мускулите ще нараснат, но с това и чиста маса
и все пак храненето трябва да ти е на първо място...
Да и аз си мислех за креатин да си взема, а относно протеина - от него само мускулната маса ли нараства или и мазнини се качват ?
А относно хранителния режим вече съм спрял вредните храни диунери, хамбургери, сладко и газираното също.Сега ще измисля няккъф хранителен режим и ще го пусна да видя мнениeто ви.
|
|
|
|
|
|
Дата: 19.04.2007
|
Само чиста мускулна маса се качва от протеина, а вече какъв вид и на коя фирма сам ще си решиш - все пак има разлика в качеството.
Иначе хубаво си направил с “вредните храни“, а и с една добра хранителна програма... екстра 
Успех!
|
|
|
|
|
|
|
Ами значи нямам точно определена хранителна програма, но вече ям само: бяло месо, яица, картофи, ориз, плодове,сирене, кашкавал понякога корнфлеикс с мед и отвреме на време по някое корни Иначе в момента хранителният ми режим е (ако меже да се нарече така): Първо да кажа че ставам всяка сутрин към 8. Значи сутрин ям корнфлеикс с мед, което ме засища за около 2 часа след това хапвам още малко някакво месо(суджуци, салами около 100 грама) ако намера в хладилника с 1-2 варени яица.Вече идва ред на яденето преди фитнеса - тогава вече си хапвам по стабилно - повечко бяло месо, картофи(наи често задушени) и пак 1 яице.Веднага след фитнеса вкарвам 1 корни (като награда след тренировката ) и пак ям месо, картофи - каквото е останало от обяд и малко плодове за възстановяване след фитнеса . Вечерята е малко по оскъдна 1-2 яица, малко месо и някаква салата. Ами горе долу това е кажете си мнението
ПП- Ма с тфа бяло месо маи скоро ще ги разоря наще - станало е над 11лв килограма ми каза маика ми !!!
|
|
|