Диетата на д-р Ори Хофмеклер или Warrior Diet

Дата: 27.04.2006
От: United Kingdom
10.08.2007, 09:34

здравейте,

тук ще направя малко отклонение от НВД религията практикувана в този форум за да попитам дали случайно някой не е опитвал диетата на Ори Хофмеклер (Warrior Diet)?

Накратко се състои през целя ден да се консумират само пресни плодове или зеленчуци само при чуство за глад, а вечер има една обилна вечеря в следният ред - салата - протеини - въглехидрати, и се яде до насищане.

гледах из разни други форуми и имаше доста доволни резултати..

ако някой има впечатлнелия plssss нека сподели wink защото мисля да я пробвам, а не ми се рискува..

Дата: 01.02.2007
10.08.2007, 17:27

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/26995/
има и линк към книгата.
След като си прочела толкова много добри резултати какво чакаш още? Още добри резултати?
Идеята на тази диета не се връзва с идеите на бодибилдинга. За “нормален“ човек, който се храни по три пъти на ден и често изпуска закуска е по-лесно да се приспособи, отколкото някой, който яде по 6 пъти на ден. Отделно тази диета не става за трупане на маса. Тоест да ядеш калорие излишък от около 400 калории на едно ядене - не върви много.
Самият Ори, говори, че често е принуден да остави диетата, понеже не може да овладее загубата на килограми.

BLOOD ON THE BARBELL
Louie Simmons said once when questioned about his diet, “Cholesterol turns into testosterone”

Дата: 16.07.2006
10.08.2007, 21:37

Мен ми се струва че тази диета не е за спортуващи, плодовете и зеленчущите не могат да доставят нужните калории а и протеина е само на вечеря.

Дата: 26.06.2005
13.08.2007, 10:44

Доста мои познати я практикуват и се чудят защо си стоят дебели след като за цял ден пряко сили изяждат една слива или 3 малини и то само ако им се вие свят от глад. Това не е диетата на индианския ловец , а съвременното разбиране за правилно хранене на Младия Интелигентен Преуспял (дебел и отпуснат) Българин. То си е цяла социална система ако питаш мен smile.

Дата: 10.03.2007
13.08.2007, 10:55

shushu, нещо не си разбрал смисъла на диетата и начина по който действа. През деня не ядеш само 1 слива или 1 малина ами няколко плодове, но когато ти се прияде и след т‘ва вечер. След 1 - 2 седмици ще ядеш само по 4 - 5 плодове и ще ти се яде само вечер, а вечер, е тогава пада голямото ядене човека написал статията има право и мисля, че диетата ще действа нищо, че на някои хора ще се стори радикална, но и аз мисля, че не е за трениращи плюс това като почнеш да сваляш много трудно се спираш той самия даже казваше нещо подобно. Пък и нали знаеш, че преди са се смеели и на НВД-то, но сега е най-популярния начин за сваляне на мазнини . Само незнам организма ти като се пригоди към този начин на хранене, после много трудно ще е да започнеш да се храниш нормално и от началото съм обеден, че ще омазниш, но ако си трениращ ти трябва само хубаво НВД и някой друг L-Carnitin ili Fat Burner за по-бързи резултати, ако искаш и разбира се кардио 3 - 4 пъти седмично.

“Only two things are infinite,the universe and human stupidity,and I’m not sure about the former”.-Albert Einstein

Дата: 13.08.2007
От: София
13.08.2007, 18:02

Такаамм...не съм чела статията относно тази диета,но от краткото да го наречем резюме направено от някой хора  ми се стори не особено добър режим на хранене. Тва да караш само на някакви си плодчета цял ден без да приеамаш нищо по хранително  и накрая като се прибереш вкъщи вечерта  да се нахвърлиш като освирепял върху храната.....да не кажа да се насвиниш щот точно тва се случва, не е особено здравословно.Цял ден почти не ял и накрая дайййй кат за последно.Така се получава.Мин.количество храна през деня и мах.вечерта.Абре не ми се нрави:)))  Никаква умереност няма,баланса липсва.
Трениращ човек едва ли, ако е с акъла си ще приеме подобно издевателство над тялото си.
Па т‘ва дет някой спомена, че са се смяли на НВД-то направо ме втрещи.Едва ли са същества разбиращи колко  са важни за строежа на тялото продукти като месо,яйца,мляко и. т.н.
      Btw писанията по горе са си  мое мнение, не съм специалист по хранене,за да заклеймя нечия диета или идея за оптимално добро хранене.Нали все пак за това ги има, всеки сам да отсъди и да реши коя ще е най-подходяща за него.Тялото обаче рано или късно си отмъщава на самите нас хохохо;) Е ако сме достатъчни добри в грижата си за него може и да се омилостиви:))

Никой не би желал да падне само заради надеждата, че ще се намери кой да го вдигне.

Дата: 27.04.2006
От: United Kingdom
13.08.2007, 22:48

ок, мерси за отговорите wink
предполагам  имате право, че тази диета не е за спортисти и за хора които искат да качат маса, но от друга страна пък е много лесна за спазване (поне според мен)  особено за хора които по цял ден са на работа и просто няма как да си вадят пилето и салатката на всеки два часа. лично на мен това ми е било най-труното в НВД-то въпреки, че с желание и за това се намира начин.

колкото до режима, май е най-добре през деня два-три плода и вечерта да завърши с една голяма НВД вечеря защото от няколко дни я спазвам и въглехидратите вечер идват тежко.

а и междудругото, намерих за вярно твърдението, че когато се консумира по-малко храна през деня (аз лично около 100-200гр плодове) сме по-концентрирани и енергични и ефекта от кафето наистина се усеща повече на гладно.

Дата: 05.08.2007
От: София, България
19.09.2007, 21:42

Не съм запознат с диетата, но ми звучи супер налудничаво да набиваш плодове по цял ден! Абсурдно просто, това не е за хора!
Да, ще отслабнеш, много ясно. Но с мазнините ще си отидат и мускулите и всичко, а пък може и обрантия ефект да се постигне - организма ще се стресира и ще мине на вариант складиране.
Направо не знам как се връзвате на такива глупости. От мързел ли е? Липса на мотивация? Воля?
Не търсете лесния начин, търсете здравословния.
Аз съм по цял ден на работа и пак съм намерил начин да се храня по 7 пъти на ден.
Разберете, че фактора време никой не може да го промени, просто трябва търпение и дисциплина.

Хората често ме обвиняват, че нямам сърце... Те всъщност не знаят, че имам голямо, но скромно сърце на студент... което държа в буркан с формалин на бюрото си...
Написаното от мен във всеки един пост е лично мнение. Никой не е длъжен да се съобразява с него.

Дата: 05.09.2004
От: София
20.09.2007, 10:07
tbby - 19.09.2007, 21:42

Не съм запознат с диетата, но ми звучи супер налудничаво да набиваш плодове по цял ден! Абсурдно просто, това не е за хора!
Да, ще отслабнеш, много ясно. Но с мазнините ще си отидат и мускулите и всичко, а пък може и обрантия ефект да се постигне - организма ще се стресира и ще мине на вариант складиране.

Не бих се изказал толкова категорично, още повече, че като гледам не си се запознал изобщо с режима.
Има хора, които са пробвали WD и им се е отразила добре.
Виж тази тема - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/26995/

“No, I’m not on steroids…but thanks for asking”
“Do I look like I need your advice?“
“Да знаеш не е достатъчно. Трябва да ПРИЛАГАШ.“
“Да искаш не е достатъчно. Трябва да ПРАВИШ.“
„Ако човек откаже да приеме друго, освен най-доброто, обикновено го получава.“
Сайт (блог)
Видео