Много ли се храня или малко?
|
24.08.2007, 10:57
Здравейте. Чудя се дали да не бия шута на кантара и да започна да действам със сантиметъра, но той ми се струва по-субективен... Къде ми е проблемът? Очаквам твърде много за твърде кратко време или “програмата“ ми е генерално сбъркана? |
|
|
|
24.08.2007, 13:02
не си сбьркала нищо, просто трябва да си на минус килокалории всеки ден, изчисли си ги и си направи диета.Това е по -важно отколкото да караш колело по 5 часа на ден ама и да ядеш колкото мьж и да се чудиш какво става.Примерно за 18 годишно момиче дневният прием калории е 2200, след 20 години приема намалява, при сьщата активност , за 30 годишна жена е 1700-1800. За храната се опитай да си стриктна поне 10 дни се ограничи от алкохол, всякькьв вид прости захари, намали драстично и хляба, консумираи немазна риба през ден повече зеленчуци отколкото плодове, от месото - пилешко, телешко , но гледаи ако трябва по принцип да ядеш 1800 клк дневно ги намали на 1600 и си ходи на фитнес.Прави пьрво упражнения за крака, след това корем и после 10 мин пътека 10 мин колело 10 мин степер, с умерено темпо като дишаш по дьлбоко от нормално и вдишваш 10 пути в минута , ако дишаш нормално 12 - 14 пьти.Много е вазно да не ядеш сладко изобщо и мазното да намалиш. Знай че с всяка година става по трудно да си вьзвьрнеш предишните килограми , така че по добре не качваи изобщо, а след бременност е още по - зле.Горе долу това е , за по цпецифичен отговор, ако искаш да ти помогна с точна диета ми кажи точно какво и по колко ядеш |
|
|
24.08.2007, 16:02
Значи идваш тук и си смяташ калорииния баланс и калорииния оптимум. После тук четеш за НВД. След като се храниш по този начин и имаш застой, ти препоръчвам да си смяташ калориите. Идеята е да приемаш по-малко калории (започни с -300, ако след 2 седмици няма ефект - увеличи на -500). После спри да правиш по 1000 коремни преси на ден, а прави три пъти в седмицата по 2(максимум 3) упражниения (х3 серии) с тежести (10-15макас повторения). Тичане сутрин рано на гладно (можеш да пиеш кафе преди това или фреш грейпфрут), тогава се гори най-много. Друго в момента не се сещам. Ако има нещо - ще пиша пак п.с. Забрави за диня и т.н. плодове! Само до 2 кисели плода на ден и то до обяд. Хората често ме обвиняват, че нямам сърце... Те всъщност не знаят, че имам голямо, но скромно сърце на студент... което държа в буркан с формалин на бюрото си... |
|
|
24.08.2007, 16:47
като допълнение към предния пост мога да препоръчам да си вземеш някакви добавки за отслабване - Л-карнитин,Фет Бърнър. Също така щом тренираш по 5 пъти седмично ти трябва и добро възстановяване - здрава храна, стабилна почивка + някакви аминокиселини по избор ( да не са български ) . Успех ThE LigHtS gO OuT aNd I FinD MySelf On ThE DanCe FlooR…The Dj HaS plAnEd tHiS MusiC.I FeeL I Just Get a HigH. I cLoSe mY EyEs aND The HousE Mus1c TakE CoNtRoL !! “” Amphetamine.. Cocaine, Mdma, Heroine .... Just I’m walking in the VANILLA Sky’ “” Amnesia el major club de Ibiza!` |
|
24.08.2007, 22:59
Разбрах... Прегрешила съм с плодовете, защото действително си ги хапвам без задръжки. По въпроса за сутрешния спорт... Мога ли да ползвам велото, защото откакто чичко паричко закупи стадиончето... Трябва да бягам между/от колите. Или трябва задължително да е тичане? А за НВХ-то последната седмица изчетох страшно много, всичко съм си сметнала, но то си е принцип на хранене (не някоя смахната диета “5 дни-10 кила“) и май човек трябва да си има настройката, че ще е продължително. А единственото, за което аз се настройвам в момента е ВАД. |
|
|
|
25.08.2007, 09:43
Я се разрови тук, има много полезна информация точно за ВМ-НВХ и не само. Хората често ме обвиняват, че нямам сърце... Те всъщност не знаят, че имам голямо, но скромно сърце на студент... което държа в буркан с формалин на бюрото си... |
|
27.08.2007, 17:07
tbby, благодаря, изчетох. От оня ден се стремя да спазвам принципите на НВХ... И честно казано съм очарована. Не съм се чувствала толкова нахранена от... месеци. След всички тия дети само с по три яйца на ден, това ми се струва много ядене. Ако прекалявам с белтъчините възможно ли е да си докарам някаква алергия? |
|
|
|
27.08.2007, 22:41
На НВД (НВХ) ли мина, или на ВМ-НВХ? Има разлика... п.с. Хората често ме обвиняват, че нямам сърце... Те всъщност не знаят, че имам голямо, но скромно сърце на студент... което държа в буркан с формалин на бюрото си... |
|
|
27.08.2007, 23:12
Излишните белтъци могат да се превръщат в глюкоза. Според мен, ако не тренираш с тежести е излишно да приемаш повече от 2 гр/кг белтък.
|
|
|
02.09.2007, 11:30
|
|
|
09.11.2007, 18:32
тбби , сега за първи път разбирам за тая разлика “Всеки ден човек трябва да прави поне две неща които мрази.Просто за упражнение... |
|
09.11.2007, 19:25
Според мен няма нищо страшно да си напраиш една диета. [quote author=“так“] |
|
|
|
09.11.2007, 22:40
Ако една диета е НВД, то трябва да е ВМ. Елементарната математика показва, че ако фиксираш количеството белтъчини и въглехидрати в един хранителен план, то може да варираш само мазнините и да запълваш калориите с тях, според това дали искаш положителен, нулев или отрицателен баланс. Ако не запълваш с мазнини излиза, че се храниш основно с белтъчини. А високобелтъчната диета определено не е от най-здравословните. Това, което си чела за хормоналния дисбаланс е възможно. Особено при жените мазнините са от решаващо значение за производството на хормони. Като цяло на 15 не бих правила особено рестриктивни диети, които изключват основна група хранителни вещества до голяма степен. Бързи резултати недей да гониш. По-добре бавно, постепенно, но трайно. My hands may be rough, but I look better than you do naked! |