отново болки в китката

Дата: 19.03.2007
От: BN/Варна
27.08.2007, 15:51

Здравейте!
От няколко тренировки насам усещам завръщането на стара позабравена болка в дясната китка. Имала съм я преди години, когато се занимавах с тенис, след това покрай една сравнително тежка работа. Тогава използвах ластичен бинт, който ми помагаше. Сега ми се появява при тренировка на бицепс и по-точно при упражненията със свободна тежест в подхват. Неприятно е, защото не мога да правя сгъване с прав лост и концентрично. Правия лост мога да го заменя с крив или с прав на долен скрипец (при него не ме боли толкова), но за концентричното не се сещам за алтернатива, а го харесвам много като оформящо упражнение. Общо взето внимавам винаги, защото знам, че ми е слабо място, разгравям я и не започвам с големи тежести. Въпросът ми е да използвам ли стягащия бинт, защото знам, че не е препоръчително да се прекалява, защото ставите  свикват и отслабват. Също, ако някой има идеи какви упражнения да включа, който да са по-щадящи, бих била благодарна да ги чуя. За информация, боли ме на това, маркирано в червено място и при движение, въртене на китката наляво и дясно от това положение.
Благодаря!

Прикрепени изображения
kitka.jpg
Натиснете върху миниатюрата, за да видите целия размер на изображението

My hands may be rough, but I look better than you do naked!
Remember, if you get away from what you fear, you get weaker. But when you move toward what you fear, you get stronger.
дневник

Дата: 25.01.2006
От: Пловдив
02.09.2007, 00:28

ако можеш първо по4ини няколко дни, задължително махни упр. с прав лост защото нещата ще се влошат!
тренираи с крив такъв, като не използвай макс.тежест и също наблегни на гирите, като ги вдигаш без завъртане!

Be Real !

Дата: 16.07.2006
02.09.2007, 12:24

Знам за какво говориш и аз имах преди същия проблем, това се получава понеже китките не издържат на тежеста при бицепсовите сгъвания или набирания с подхват, аз проблема го реших като вкарах веднъж седмично тренировка за предмишници: 1 сгъване на китките от ръба на пейка 2 навиване на макара с тежести 3 обратно бицепсово сгъване за брахиорадиалиса и намалих работата по бицепсите за тоя период.Вследствие предмишниците ми заякнаха и повече нямам болки в китките.

Дата: 19.03.2007
От: BN/Варна
02.09.2007, 14:53

Благодаря за отговорите!
Не съм правила оттогава все още тренировка за ръце, оставих ги да починат малко, вчера и на трен за гърди смених дъмбелите с щанга, за да премахна част от натоварването върху китките. Засега е ок и не ме боли, планирам 1-2 седмици да карам по олекотена програма за бицепс. То и без това ако не мога да правя упражнения с подхват, не ми остават много варианти на разположение. Дано да отмине, защото знам, че е кофти проблем и може да стане и хроничен.
Alkorin, предмишница също правя веднъж седмично. Вкарах я преди известно време в тренировката си, за да подсиля и стабилизирам хвата си. Също правя навиване, само че не на макара, защото няма в залата, а имитирам същото движение, въртейки два дъмбела. Освен това редувам сгъването на китките от ръба на пейка с едно друго упражнение, чието име не знам (въртиш наляво и дясно дъмбел от сгънато на 90 градуса в лакътя положение, така че предмишницата да е успоредна на пода). Ще изчакам известно време на по-леки тренировки, дано и моите болки изчезнат.

My hands may be rough, but I look better than you do naked!
Remember, if you get away from what you fear, you get weaker. But when you move toward what you fear, you get stronger.
дневник